Ingen panik, allt på samma gång

2008-09-28 00:19:34 » Allmänt
Alltså...vi skulle inte börja greja i varenda lilla vrå på samma gång...men så har det blivit! Hmmm...efter att älsklingen satt upp nästan sista renoveringsgipset idag så började han riva tapeter i hallen...hmmm....så nu vet jag inte var jag har något längre =/ För tillfället ligger alla jackor i sängen och skorna är i tvättstugan.

Jag har för tillfället massa nedslipat spackel över hela näsan...ser väldigt misstänksamt ut...men jag är ju en redig flikka ;p Jäklar vad mycket vitt skit det trillar ner från väggarna när man slipar ner spacklet!!! Såg ut som snö förut innan jag dammsög upp alltihop. Men förstår ni vad detta innebär?! Jo att jag antagligen kan börja måla imon =D Var dessutom förbi Målarboden idag med och köpte kökstapeten, som de hade på lager (som dessutom var skitbillig! Hur i hela friden kan man få en skitsnygg tapet och klister för drygt 150 kr?? )

Nu är klockan mitt i natten och här sitter jag och bloggar och lyssnar på en skitbra låt av årets American Idol vinnare: David Cook - This is the time of my life.

Natti på er :)




David Cook - This is the time of my life

Nära helg nu

2008-09-25 17:35:51 » Allmänt
Bara drygt en halvdag kvar innan man får ta helg! Ska bli skönt! Imon tänker jag sluta tidigt eftersom vi ska åka till Göteborg för att kolla på Björn Gustavsson med Hanna, Kim, Emelia och Anders. Ska bli kul för d va så längesen som vi hittade på något allihop! Får hoppas att Björn är utvilad så att showen blir bra. Läste en snabbis på Aftonbladet nyss att skämten var gamla och att han fortfarande var utarbetad =/ Hope not!

Inte bara skönt me helg för att jobbveckan är slut, utan även för att vi får jobba lite här hemma oxå. Blir ju inte så mkt gjort på dagarna när man kommit hem från jobbet... Förhoppningsvis ska det se annorlunda i Matsalsdelen efter helgen än vad det gör just nu (se nedan).

Någon som vill komma hem på middag? *haha*




Sugen på att äta bland brädor och element ;p

Grönt är skönt

2008-09-24 12:48:11 » Inredning
For förbi färgaffären igår på hemvägen för att hämta fondtapeten till hallen som jag hade beställt. Passade samtidigt på att köpa färgen till de övriga hallväggarna! Grönt och grönt blev det! Gosh, har aldrig valt grönt innan och detta kommer bli skitcrazy....eller så blir det skitbra!?!? Återstår att se helt enkelt. I värsta fall får vi måla om *hahaha*

Förhoppningsvis kommer det se bra ut tillsammmans med hallmöbler i valnöt som jag tänkt skaffa dit :)

Working 9-8

2008-09-22 16:35:08 » Allmänt
Igår var vi superduktiga kan man verkligen säga! Direkt efter att vi stigit upp och ätit frukost så började vi grejja inne - och vi höll på oavbrutet (frånsett från lunchen på 30 minuter och en fika) till kl 20 på kvällen"Hål i väggen" började på kanal 6!

Vi har satt upp typ hälften av renoveringsgipset och rivit ner tapeter i hela köksdelen plus spacklat halva väggytan där. Hmmm, nu när jag skriver det här så låter det inte som så mycket - men I promise - It takes time ! !

Det flummiga var att vi egentligen skulle ha förberett hallen för tapetsering+målning eftersom det borde vara fixat där innan värmepumpen kommer så att det bara är att smäcka upp den på sin plats. Resultatet = vi gjorde INGET i hallen *haha* Jag beställde iaf tapeterna i lördags *asg*

Det skulle vi nog ha planerat lite bättre eftersom vi i nuläget har plockat ner alla element i gemensamhetsutrymmena ;p

Jeje, vi får väl värma varandra =D
...för vi vet inte ens när pumpen kommer ;)

LED-lampor

2008-09-17 22:42:07 » Inredning
Idag kom LED-lamp kitet som Älsklingen beställt ;p När han sökte lite på nätet om LED-lampor var det någon fanatiker som rekommenderade att man först testade att koppla lite med ett start-kit *haha* så det har vi nu hemma ;p

Tänk - att killar alltid blir som barn på Julafton när det kommer till teknikprylar ;p

Svar nej, jag har ännu inte satt mig i det ännu riktigt vad LED står för, men slutresultatet ska iaf liknas vid stjärnljus från taket!

Kan det bli kattungar...

2008-09-17 12:37:31 » Allmänt
...när pissen är drygt 10 år och fortfarande får p-piller? Har hört en skräckhistoria om att katter som får p-piller, när man inte vet om att d e gravida, får missbildade ungar utan både syn och päls...och att mamman förstår att det är fel och själv går iväg och dödar dem...DET FÅR INTE HÄNDA *grinar* Usch, helt plötsligt känner jag mig som en djurplågare och det är jag verkligen inte! :(

Jag älskar ju djur =/

Mera gräs

2008-09-15 12:54:26 » Allmänt
Japp, vi har varit ute och grejjat i helgen igen! Men det är ju kul att va ute när man faktiskt Kan va ute! Annat va d på Hjortmossen där alla stammisar härjade fritt hela tiden och upptog varenda ledig gräsyta *grrr* Eftersom vi tydligen har lyckats med att så gräs så fortsatte vi med sådden på övriga ställen som vi tänkt oss gräs - så nu är det bara att hålla tummisarna igen :) Undrar ni varför vi har sparat två fläckar på baksidan så beror det på att det ändå kommer ligga under ett trädäck senare till våren och då är det ju lite onödigt med gräs där.

Igår hade vi tänkt köpa lamporna till "stjärnhimmeln"...men vi hittade inte sådana någonstans...så det bar till Bauhaus i Uddevalla där vi visserligen inte heller hittade de eftersökta lamporna...men istället fick med oss vit väggfärg hem! Så nu ska d börja hända grejjer även inne. Har börjat riva loss lite tapeter i köksdelen, men ska göra ett ryck nu i veckan och försöka fixa underlaget så man kanske kan måla nästa helg?!

Var det förresten någon som såg "Hål i väggen"TV6 igår?? Jag vet att det e ett skumt japanskt TV-progg från början, men TV6 e typ enda kanalen som ja kan titta på **aaahahaha* eftersom vi inte köpt en box än ;p Hur som helst så tyckte ja det var kul! Kanske berodde d på komikerna Björn, Felix o Henrik som va me i gårdagens avsnitt :)




Hål i väggen - del 1

friskis hela dagen

2008-09-13 23:54:22 » Allmänt
Jag hann inte mer än att olja in köksbordet och börja riva tapeter förrens d va dax att åka till Friskis för Funkisdagen. D höll i stort sett på hela dagen och vi har hunnit me bla 5-kamp, diverse pass och Music Quiz. 5-kampen hölls utomhus o innehöll bla pilkastning och styltgåing. Eftersom vi va ca 100 pers idag så trodde ja inte att vårt lag skulle ha en chans i 5-kampen, men vi kom faktiskt tvåa av ca 20 lag =D När ja kom hem så hade Älsklingen gjort "klart" den innervägg som han påbörjat på morgonen :) Imon ska vi kika på lite belysning att fälla in i väggen samt komplettera med lite gipsskivor. D börjar ta sig, sakta men säkert!

Åsså va d Fredag igen

2008-09-12 20:38:00 » Allmänt
Å d e hur skönt som helst! Har precis smaskat i oss lite kräftor o vitlöksbröd å nu tittar vi på Dobidoo...lite patetiskt e d ändå att BÅDE Christer Björkman e me som deltagare OCH hans make Martin Kagemark som körare :-S JeJe, programmet e bra iaf o när man bara har (än så länge) standardkanalerna så får SVT duga så länge :-P Ja o F brukar alltid gissa på frågan "Va snackar d om" o vi brukar aldrig komma på va d pratar om *haha*

Glocalnet del 6123847923 av 482934820489023894

2008-09-12 12:58:39 » Allmänt
Jaha, precis när man trodde att man kunde surfa hemma igen så ringer Glocalnet och berättar att vårt modem är paj!! Va fan håller d på me?? D e ju så genomskinligt att d e ngt d vill sopa under mattan - speciellt med tanke på att tjejen sa att bredbandet börjat fungera igår när det faktiskt började fungera i förrgår...=? Fortfarande hade då inte telefonen börjat fungera...men den skulle oxå ha börjat fungera igår. Men hur vet jag det??

Skitsnack! I mina öron är detta bara ett knep för att köpa sig tid! Och jag tänker fanimej varken betala för flytten eller för utebliven abonnemangstid.

Så det så! :(

Vardagen hemma

2008-09-11 12:47:43 » Allmänt
Så här brukar det se ut hos oss om ni skulle titta förbi en kväll; Fredrik och jag har snickarbyxorna på och Tessan är med och hjälper till. Fast "hjälper till" kanske hon inte riktigt gör, men visst blir man glad när det kommer en sötis och vill gosa me en. Då får man ett leende på läpparna! På tal om Tessan så har jag på sista tiden börjar fundera på om hon är gravid eller om hon bara har blivit tjock pga av all mat hon får av oss??!! För på bara någon vecka har det sett ut som hon har växt en storlek eller två *funderar* Visserligen var jag sen med ett av hennes P-piller med 2 dagar men...=/




Fredrik gosar med Tessan




Eldar i spisen *mys*

Dagens roligaste

2008-09-10 21:58:40 » Allmänt
Idag skulle min lillasyster Emelie och hennes sambo Jesper åka och vaccinera sig (Twinrix). Lite innan de ska vara där får jag ett sms där hon undrar var man tar sprutan. Utan att tänka börjar jag svara på sms:et som börjar "I arm..." men så suddar jag ut det och börjar på nytt.

Istället skriver jag "Rätt i skinkan!" och smockar iväg det till henne...man måste ju få skoja lite!

Hon skickar snabbt tillbaka ett sms som lyder "Fan va pinsamt! Jag trodde inte på Jesper..."

Vid det laget har jag världens största smile! Så jella klockrent det kan bli *hahaha* inte visste jag att han hade tänkt samma ;p Men hon e söt Emelie som säkert tog på sig sina finaste trosor! *asg* =D

Tanter ska inte va ute kl 12

2008-09-10 14:57:00 » Allmänt
Idag på lunchen skulle jag iväg och hämta biljetter på Folkets Hus i stan så jag for iväg en snabbis. När jag kommer fram står där redan en tant och vid disken och pratar med bägge receptionisterna (en var under upplärning). Tanten tittade i en broschyr och ville boka en föreställning i Trollhättan.

Receptionisten: -"då blir det rad 6"
Tanten: -"nä, rad 5 vill jag ha"
Receptionisten: -"okey, rad 6 är mer i mitten - plats 125. Men då blir det rad 5 plats 122"
Tanten: -"va? Plats 124 ska jag ha för den är i mitten, den brukar jag alltid ha"
Receptionisten: -"Konstigt för datorn säger att plats 122 är mest i mitten"
Tanten: -"Men då är det ju något fel på maskinen för plats 124 är i mitten"

. . . bla bla bla . .

Så höll de på hur länge som helst och kön växte. När tanten väl accepterat en av de platserna som föreslogs var hon väldigt kritisk när biljetten skrevs ut och hon tittade på priset.

Jäss tänkte jag, nu är det strax min tur! Men nähä, broschyren innehöll 4 olika föreställningar och hon skulle på dem allihop....inte alls störd av att det stod massa folk bakom! *hahaha*

Till slut fattade en av receptionisterna att hon kanske skulle gå emellan med en annan person i kön dvs jag.
"Vad gör tanten ute på stan klockan 12 när alla som jobbar har lunch då och stressar med alla sina ärenden då!??!!!"
Oj, tänkte jag det där eller sa jag det högt??!!

Något positivt på en tisdag

2008-09-09 22:31:21 » Allmänt

För det första så måste jag gratulera Virre som fyller år idag - 26 tydligen enligt chefen ;p Men jag ska inget säga, man avslöjar ju inte en kvinnas ålder ;) Tänka sig att det kom ett blombud idag till jobbet! Blommorna var naturligtvis från hennes sambo - så sött ju =D

Grattis även till Emelies sambo Jesper som klarade sin uppkörning idag! Håller dessutom tummisarna för honom imon på hans intervju för Gymvärd på Friskis.

När jag kom hem idag så var det bara att börja plocka upp alla 83475893475929 miljoners äpplen/plommon/päron som har trillat ner på 3 dagar. Eftersom vi kom hem sent igår så blev det inget plockat så det blev desto mer idag - gosh kändes som att jag plockade i en timme! Fyllde iaf typ 4 kassar!

När jag gick runt huset och plockade upp frukt på marken så såg jag till min glädje att gräset som vi sått har börjat växa *tjohoo* Tänk att det fungerar :) Nu ser det ju lite smått töntigt ut där vi inte har sått (läs: där vi ska anlägga trädäck till våren) så vi ska nog så gräs där med så det kommer se snyggare ut under tiden.

Ni som har förstått att vi varken har telefoni/bredband vet att det är ganska störigt! Jag har ringt gaaaaanska många ggr till Glocalnet det sista av olika anledningar, men främst för att de lovar starta upp det och sen inte gör det - å då blir jag sur! Idag verkar det dock ha startats upp för nu kan jag surfa hemma. Telefonen är dock död fortfarande. Grrr!

Jeje, nu har jag precis kommit hem från Friskis och lagat mat så nu blir det att göra sig iordning för natten och sedan sussa - det ska bli gott.

Natti på er.

R.E.M. blandat med bombrån

2008-09-09 13:10:32 » Musik
Nu är vi äntligen hemma igen! Fast jag ska ta det från början...

Själva konserten med R.E.M. var väl sådär. Såg att Aftonbladet skrev att de försökte men inte lyckades få Globen att vakna...och det är väl ungefär så som jag och Fredrik känner också. Första 90 minutrarna kände vi inte igen en enda låt, men sedan kom 4 stycken som vi kunde *haha* Blev även besviken över att de inte spelade "Everybody Hurts" *grrr*

Betyg: ++ +++ (2 av 5)

Ett av plussen ovan beror på att det var så smidigt att bo på hotellet som ligger precis vid Globen! ;p

Dessvärre var det just denna hotellplacering som gjorde att vi nästan hamnade i ett bombdrama!! När vi hade checkat ut och gick mot parkeringen, som man når inifrån Globens Shoppingcenter, såg vi att alla entréer var avspärrade..??!! Vi möts av ett antal brand- och polisbilar =/ Någon ur den utrymda butikspersonalen säger att en bomb har sprängts vid en Bankomat därinne. Vad säger man...SUCK ! Precis på det planet stod vår bil =/ Det var bara att gå tillbaka till hotellobbyn och vänta...blev kanske 1 h därinne innan vi kom iväg.

Jeje, vi kom hem iaf...tänk om vi kommit till bilen typ en halvtimme tidigare..vad hade hänt då? Hörde att sprängarna hade varit utrustade med K-pistar...




R.E.M. i Globen

Bryan Adams I idol

2008-09-07 18:22:30 » Musik
Jag blev så glad igår när jag kollade på finalen av American Idol och fick höra låtar från Bryan Adams. Gladare blev ja naturligtvis av att Bryan himself klev ut på scen o sjöng två låtar själv :) Faktiskt tycker ja mkt bättre om amerikanska versionen än om svenska Idol! Undrar hur lång tid d kommer ta innan vi får höra vinnaren David Cook på svensk radio.

långa naglar & I-phone

2008-09-07 18:01:52 » Allmänt
Nu e vi framme i Stockholm o slappar på hotellrummet. För tillfället testar ja F:s nya Iphone...som visar sig va helt omöjlig att skriva me om man har lite långa naglar. Faktiskt så går d snabbare att skriva på en vanlig mobiltelefon även utan långa naglar! Inte heller kan man skicka mms med denna, så ja e faktiskt lite skeptisk... Hur som helst så ska vi strax ut o käka för att sedan kolla på R.E.M. i Globen.

Snygg och praktisk vedkorg

2008-09-06 14:40:54 » Inredning
Letar efter en vedkorg som är både snygg och praktisk och har hittat denna gjord av gummidäck från formodesign.com. Åhléns hade en snygg också men eftersom den inte var tät i botten så kommer den ju smutsa ner... Vad tycker ni, vilken blir bäst? Jag gillar gummidäcket bäst :)



Vedkorg från formodesign.com

 
Vedkorg från Åhléns

Jultidningar i September

2008-09-04 22:04:06 » Allmänt
Idag har ja vart en så himla snäll vuxen o köpt en bok av en kille som sålde Jultidningar - vuxenpoäng till mig :-D Fick reda på att han hette Viktor och bodde på vår gata så snart kommer vi nog bli poppis bland grannarna när d får höra att det flyttat hit så snälla personer :-P

Kattbädd för prinsessor?

2008-09-04 14:41:12 » Allmänt
Vi har flera kvällar/morgnar hittat Tessan sovandes bakom stereobänken på en Laptopväska. Är det verkligen skönt?

Ne, så kan det ju inte va så jag tänker försöka hitta en trevlig kattbädd åt vår lilla kissemiss. Har hittat en supersöt på Swecat.com  Finns både till hundar och katter :)



Hjärtformad kattbädd från Swecat.com

Glocalnet e lågt

2008-09-04 12:57:52 » Allmänt
Jävligt lågt ! ! Så lågt att de skiter i att leverera tjänsten till sina kunder...
Inte undra på att det blir billigt ! !

*skitsur*

Personlighetstest

2008-09-03 12:45:12 » Allmänt
Gjorde testet som Hanna hade länkat till på sin sida, och här är resultatet.
Tycker ni att det stämmer?



Sötis i äppelträdet

2008-09-03 12:11:38 » Vänskap
Glömde ju visa bilden på hetingen i äppelträdet igår! Så här kommer det en skitsnygg bild på söta Emelia =D

Eftersom hon är så söt och plockar ner alla våra äpplen och tar med sig hem så att vi slipper plocka dem från backen och slänga dem så hängde, när jag kom hem från jobbet igår, en påse på dörrhandtaget innehållandes en burk med hemmagjort äppelmos.

Det kallar jag sött :)
Tack Melle!




Emelia sträcker sig efter de bästa äpplena

Att äta med Tessan

2008-09-02 12:53:52 » Mat
Så här såg det ut imorse när vi åt frukost. Tessan är hur glad som helst i mat och tvekar inte en sekund att utnyttja Fredriks svaghet för henne! Helst ska hon sitta i knät när man äter, vilket hon inte får för mig men för Fredrik. Helst ska hon även äta från tallriken vilket hon inte får för mig...men klart får för Fredrik!

Tror ni hon fick smaka på leverpastejen? Klart hon fick... ;p



Mina läsare

2008-09-02 09:10:48 » Allmänt
Lite kul är det allt att titta på var man har sina läsare. Ibland dyker det upp en ny prick på kartan, och ibland är pricken utanför Sverige :)

*hälsar till Markus*




Mina bloggläsare

5 KG VINBÄR

2008-09-01 10:56:58 » Allmänt
Guuuu'va vi grejjar mycket hemma! Och jag som trodde att Älsklingen verkligen inte hade något som helst tålamod med att få en specifik sak klar. Jag trodde ju även att han tröttnade väldigt snabbt...så har det iaf varit förut - när vi bodde i lägenhet för han har aldrig orkat med i mitt energiska tempo... Men oj vad fel jag hade! Har upptäckt en ny sida hos min älskling som jag faktiskt aldrig har sett förut vilket gör mig så glad för nu ser jag att han trivs med sin tillvaro och att han mår mkt bättre än förut *pussar på*

Me loves Fredrik <3

Igår fortsatte vi arbetet ute i trädgården - vi har tydligen varit ute och grejjat så mkt att grannen sa:
-"Ni gräver lite varstans ni" ;p

Snart har vi gått runt hela huset och rensat bort det som vi inte vill spara, "bara" några buskar till som vi får fundera lite på vad vi ska göra med. Vi snyggade till på sidan som vetter mot scoutlokalen så nu finns det inte längre några vinbär för småbarnen att äta av eftersom vi plockade av allt - 5 kg blev det som vi nu har fryst in som man kan göra paj av =D

Eftersom vi grävt så mkt på olika ställen så har vi även sått nytt gräs, får hoppas att det tar sig bara.
I veckan ska vi nog försöka få bort mossan i övriga gräsmattan ;p

Om det har blivit någon mer fika? Jo då, Emelia kom förbi en snabbis igår och drack kaffe efter att hon pallat "lite" äpplen =D Synd att ja inte kan ladda upp bilder hemifrån för ja har några riktigt snygga på en heting i ett äppelträd *hehe*
Puss på dig!