Födelsedag

2010-02-28 22:11:34 » Familj
Idag fyllde Maria 30 år så det blev kalas med tårta. Dock så fick nog Mio mest uppmärksamhet som vandrade från famn till famn ;) Mormor och mostrarna slogs om att få hålla i honom *hehe*
Fyra generationer: Min farmor Ragnhild, min pappa Tommy, Mio och jag.
(Verkar vara poppis med randigt ;p )

Snyggefredag

2010-02-26 12:05:35 » Mio

Måste bara visa hur fina vi är idag ;)
Jag har tvättat håret och Mio har nya kläder *hihi*


Sommar på Gotland

2010-02-25 18:05:49 » Resa

I sommar blir det första gången som både Mio och jag ska åka till Gotland :) (Fredrik har ju redan varit där med hockeylaget som fotades nakna bland raukorna till hockeykalendern *asg*) Har efter mycket om och men bokat en liten brun stuga som ligger ca 500 m från Tofta Strand. När vi började leta förstod vi snabbt att vi redan var alldeles försent ute om vi ville ha en fräsch privat stuga i Tofta eftersom alla de bra alternativen redan var uthyrda samtliga veckor mellan 29 och 32! Igår trodde jag att jag bokat en stuga, men blev riktigt putt när jag fick ett mail från uthyraren som skrev att frugan redan hade hyrt ut den utan hans vetskap... Den bruna stugan var sista-alternativet men blir nog bra ändå - den låg trots allt närmast stranden :)


Mio får en lekkamrat med sig eftersom Ella och hennes mamma och pappa även ska hänga med *weee*

Nöjd och glad på BVC

2010-02-24 15:22:08 » Mio
Förra gången vi var på BVC kissade Mio ner hela skötbordet. Vad tror ni händer idag? Jo, när vi sitter i väntrummet så är han vaken och hur lugn och snäll som helst. Plötsligt börjar han stöna och stånka, ppprrruuttttt så kommer det ut 3 dagars bajs! Han var såå nöjd efteråt ;) Typiskt, jag som hade bytt blöja precis innan vi gick iväg till BVC ;)


Den tunga blöjan gjorde att han "bara" hade gått upp 200g sen förra veckan *hehe* Nu väger han 5230g och är 58cm lång :) Nu får vi snart börja använda storlek 62!

Mat-och-sov-klockan

2010-02-24 11:14:29 » Mio
Nu har Mio sovit hela natten för femte gången :D Efter "lite" hysteriskt jag-är-för-trött-gallskrik så somnar han runt kl 23 på kvällarna och sover till kl 8 på morgonen. Ibland vill han ha mat en gång runt 3 på natten. Alltså så måste jag faktiskt säga att jag är hyfsat utvilad på morgnarna *peppar peppar* Antar att det är rätt bra för en 5-veckorsbebis :)


Att han sedan kan gallskrika mitt på dagen också (vilket i sig är utmattande för mig) beror till största delen på att han har ont i magen, stackars liten. BVC-tanten säger att han ska bajsa en gång varje dag, men ibland går det tre dagar innan han bajsar :( Vi försöker lösa det genom att blanda i 1 tsk messmör i ersättningen, men vet inte om det fungerar.


Bebisar är faktiskt inte så dumma som de verkar. Häromdagen så tänkte jag inte på att byta till hans pyjamas på kvällen och förstod inte varför han inte ville somna. När jag sedan kom på vad det var som var fel så tog det inte lång tid innan han förstod att nu var det natt och dags att sussa. Viktigt med rutiner!

I babygymmet

2010-02-21 16:47:38 » Mio

Mio har fått ett babygym som han har lärt sig att ligga i. Intressant att ligga och titta på ormen och apan :) När jag filmade var det dock mkt mer intressant att titta på mig.


Besök hos Elin

2010-02-18 16:07:17 » Mio
Idag har Mio hälsat på hos Elin och Helena. Dagen började med en promenad till Uddevalla city för att köpa lunch som vi tog med hem...men när vi kom tillbaka så var det knattarna som fick mat först :) Sedan roade sig Mio lite i Elins babygym medan Elin sussade i vaggan.
Elin född i november och Mio i januari.

Mio en månad idag

2010-02-17 15:22:21 » Mio
Idag fyller lill-killen 1 månad :) Känns som att det var mer än en månad sedan som han "ploppade" ut! Idag har vi sovit länge och sedan kollat på OS resten. Bubben fick se på hockey-matchen mellan Norge och Kanada och han gillade det *hihi* Speciellt kul var tacklingarna! Bra att han lär sig *hehe*
Mio kollar på hockey :)

På mage

2010-02-16 13:25:03 » Mio

Att det ska vara så besvärligt att ligga på mage,
 man kommer ju ingen vart ;)Öronen ok

2010-02-15 08:47:59 » Mio
När barnmorskan på BB skulle genomföra hörselscreeningen av Mios öron innan vi gick hem så fick hon inget resultat på högerörat...och därför skickade hon en remiss hem så att vi skulle åka till NÄL lite senare och kolla hans öron. Vi fick en kallelse hem, med tiden 08:00 !! Vem i hela friden skickar ut en kallelse till en bebis på en månad kl åtta på morgonen. Tror de att vi mammor får sova så mycket så att vi lätt som en plätt är fit for fight då? Hmmm....


Nu har vi iaf varit på Audionommottagningen och allt var så bra så. Värdena var fina och Mio var så snäll :) Nu sover bubben vidare i vaggan och jag funderar på att göra honom sällskap i sängen...

Hjortar på besök

2010-02-13 17:58:28 » Mio

Idag har min mormor och moster Ingegärd med familj hälsat på. Min kusin Josef var oxå med :) Som vanligt så var det Mio som var i centrum.


Josef myser med Mio.
Mio hälsar på gammelmormor.
Favoritmoster ;)

Visa axlarna

2010-02-12 14:44:55 » Kläder

När modelejonen för ett par säsonger sedan sa att axelvaddarna var på ingång igen var det många med mig som skek högt av fasa! Jag kommer ihåg att jag hatade de där ditsydda kuddarna som fanns på T-shirts när man var liten och jag var alltid framme med saxen och klippte bort dem.


Vad är det som har hänt nu då...jo, jag tycker att det är riktigt snyggt! Hur sjukt är det inte att man genom en vaneprocess lär sig att tycka om saker... Eller är det så att 2010-stuket är betydligt snyggare än det man hade föreställningar om...jag skyller på det iaf *hihi* Jag är iaf en av dem som ni kommer få se med stora axlar i vår *fnissar*


Foto: www.asos.com

BVC igen

2010-02-11 14:57:08 » Mio
Inte bra att skriva upp två tider för BVC-besök i boken med två olika klockslag... Vad gör Johanna då? Jo, hon blandar ihop de båda tiderna och missar tisdagens besök! Ajajaj...slarvmaja! Idag fick vi ny tid istället för tisdagens *puh*


Precis som förra gången så lägger Mio på sig. Denna gången vägde han 4830 g :)

Tant Emelia på besök

2010-02-09 14:55:43 » Mio
Mera mera besök :) Idag kom Emelia och Tindra och hälsade på. Med sig hade de massa fina saker, och dessutom en semlekrans som var riktigt smarrig. Tack för allt!

Emelia och Mio.

Sushi & babysitter

2010-02-08 16:41:11 » Mio
Idag har Ella och Hanna hälsat på. Egentligen skulle kusinen kommit men det blev inställt...


Det blev sushilunch, och Mio har fått låna Ellas babysitter. Mellonördarna kollade även igenom Delfinal 1 av lördagens Mello ;)
Ella och Mio.

Skandinavien ESC 2010

2010-02-08 12:08:16 » Musik
Vad sägs om lite förhandslyssning av de skandinaviska ESC-bidragen :) Rent spontant känns det som att Norge har bästalåten, och att tyvärr Finland återigen trillat tillbaka till tangoträsket. Om inte Sverige placerar sig högst bland dessa låtar så vore det underligt för jag tycker faktiskt att både Ola och Salem Al Fakir är bättre än samtliga nedanstående!! Och då har vi ju bara haft en delfinal än så länge. Ser ljust ut för oss :)

Norge

Danmark

Island

Finland

Första bilturen

2010-02-06 22:39:55 » Mio
Idag har Mio åkt bil för första gången (om man inte räknar bilturen hem från BB). Det begav sig ut i stora världen...till en helt annan kommun (!), nämligen Grästorp ;) Det blev stopp hos farmor och faster där vi fick lunch. Ett snabbstopp blev det även hos kompisen Hugos föräldrar. Och slutligen till mormor, morfar och moster där vi fick middag :)


Eftersom det var första delfinalen av Mellon idag så blev det även ett bad - man måste ju vara riktigt snygg och glammig när man ska titta på Melodifestivalen - årets höjdpunkt :D
Åker bil.Badar :)Myser i handduken.

Fredagsmys

2010-02-05 15:25:12 » Mio


Väntar på att pappa ska komma hem.

Tant Sara på besök

2010-02-05 10:44:43 » Mio
Igår fick Mio vuxenbesök, det var mammas kompis Sara som ville säga hej till lille killen :) Mio tyckte att Sara var snäll - och hon kom dessutom med paket!


Även Tessan uppskattade Saras besök. Lilla kissen som numera får nöja sig med att komma i andra hand blev både buren av tant Sara och klappad på magen.
Sara, Mio och Tessan.

Skottat tak

2010-02-04 12:08:20 » Trädgård
Igår ringde Fredrik hem från jobbet och sa att taket på jobbet hade sjunkit och att de var tvungna att skotta av all snö. När han kom hem fortsatte han skotta av snö från vårt hus...och när han var klar så var han dyngsur av svett! Inte undra på om man har skottat flera ton snö från klockan 13 till sent på kvällen.

Framsidan. Fredrik struntade i stegen på väg ner och klev bara rätt ner i snöhögen ;)Mycket snö från taket...

Mio lyssnar på musik

2010-02-03 17:35:29 » Mio


Mio lyssnar på världens bästa låt, Heaven med Bryan Adams,
medans mamma lagar mat.

Farmor på besök

2010-02-03 14:07:42 » Mio

Idag har farmor varit och hälsat på Mio.
Hon hade med sig semla till sig och mamma :)
Farmor och Mio.

Mellocirkusen

2010-02-03 10:29:33 » Musik
Weeee, årets höjdpunkt har äntligen kommit! Mellon börjar på lördag :D Har faktiskt inte hunnit kolla in artisterna förrens NU. Fredrik undrade igår vilka artisterna var i lördagens delfinal, och eftersom jag inte kunde svara på det då...och han dessutom sa att ja inte var en Mello-nerd så blev jag putt *hehe* men NU vet jag ;)


Det verkar vara en hel del okända artister med i år, men faktiskt även en hel del gamla rävar. Varför ska Christer Björkman envisas med att ta in Kalle Moraeus & Orsa Spelmän??!!?? Herregud...de åker ju ut fortare än kvickt. Ne, ja hoppas på att Darin kommer ta hem hela rasket :)


Delfinal 1:

Anders Ekborg kan jag inte med...platsar han i Mellon?

Frispråkarn har jag ingen aning om vem det är...?

Jenny Silver är såååå booooring!!

Jesica Andersson går väl alltid vidare :)

Linda Pritchard har en cool rockröst :)

Ola går väl oxå alltid vidare.

Pain of Salvation...vilka är det? Kan bli spännande.

Salem Al Fakir...kan inte riktigt med hans musikstil och röst.

Första BVC besöket

2010-02-02 18:27:19 » Mio

Nu har Mio åkt vagn för första gången. Det verkade vara populärt för han somnade på väg dit och blev tyst på väg hem efter att ha skrikit lite innan. Fungerade faktiskt ganska bra att köra i snön, så vi får bege oss ut snart igen :)


Lille Bubbs växer så det knakar, idag vägde han 4440g och var 55cm lång. Men så är han ju en stor pojke med och har ju gottat till sig några fler veckor i magen.Mio åker vagn.
Vilar lite innan Ragnhild ska väga och mäta - jobbigt.

Kroppen och jag

2010-02-01 11:27:18 » Mio
Hur konstigt är det inte att det man hade i magen för ett litet tag sedan helt plötsligt bara är borta. När man tittar på lille Bubs så undrar man ju i hela friden han har kunnat få plats därinne! Visserligen har han ju lagt på sig en del från förlossningen, men ändå! Å när man bär omkring på honom så känner man ju sig otroligt framtung...så kändes det inte med honom i magen.


Magen har förövrigt gått tillbaka fint tycker jag och det beror troligtvis på att jag inte fick några bristningar *thanks* Känner ju mig nästan smal *haha* fast det är ju inte sant...finns en hel del kilon att gå ner...men det kommer jag fixa. Målmedvetenhet är mitt förnamn ;p


När man sitter ner upptäcker jag att jag har väldigt dålig hållning nu. Skumt, har man verkligen haft magen att stödja sig på! Sträck på mig! Och när man andas så känns det som att man saknar botten på något sätt. Ska man hosta så får man ingen kraft från magen att ta i. Det blir helt enkelt till att plocka fram pilatesbollen och träna mage :)


Häromdagen kom jag på att jag ännu inte provat att sova på mage vilket var det enda sätt jag tidigare kunde sova på! Direkt efter förlossningen så var det ju stenhårda bröst för amningen som gjorde att man inte gärna lade sig på mage...men nu så borde det ju funka igen med tanke på att jag ju inte ska fortsätta med amningen.


Att hjärtat rusade häromdagen vet jag inte riktigt vad det berodde på. Läkaren sa att det hade med förlossningen och alla hormoner att göra. Liksom att jag tänkte för mkt på att jag ville ha igång amningen. Skumt hur det där psykiska kan påverka en så utan att man är medveten om det. Från att ha gjort allt i slowmotion från det att jag kom hem igen från NÄL och att ha känt mig själv på pulsen 10 ggr per timme, så känner jag mig nog lite bättre nu. Men som sagt...när det kommer till hjärtat så blev jag rädd. Föreställ er själva att på bråkdelen av sekund så har hjärtslagen hoppat upp till något som ni bara vet är så fel att ni ber om att få hjälp med att ringa 112...och att hjärtat sedan lugnar ner sig igen lika fort som det kom...


Sedan var det ju det där med uppsprickningen... Har hittills inte haft några problem med det...vad jag vet iaf...men man kanske får våga sig på att kika i en spegel. Just nu är det outforskat område *asg* Det gör iaf inte ont när jag sitter längre, mer än att jag får snabbare träsmak när jag suttit med Mio för länge i samma position. Har ju en tid hos en sjukgymnast om 6 veckor. Kan inte hjälpa det men jag tycker att det låter så roligt med "sjukgymnast" när man pratar om det området *haha*


Imon är det tisdag och då ska vi ta ut vagnen för första gången och gå till BVC. Skulle ha kommit ut och gått tidigare om inte det har varit pga kylan. Ska bli skönt att få komma ut och röra på sig!