Kompisdate och mammajympa

2010-03-31 13:15:25 » Träning
Igår fick Mio träffa kompisen Hugo för första gången. Stor och liten kan man säga, men Mio har i alla fall mer hår ;p Tack Maria för trevligt sällskap, bodyn och god kaka :)


Idag har Mio och jag jympat Friskis Mammapass i Vänersborg. Vi var drygt 10 mammor som alla hade med sina knattar i olika åldrar. Bebisarna låg framför oss när vi jympade och de var så duktiga under hela timmen. Vissa kröp omkring och andra låg på rygg och sprattlade. Jag blev positivt överraskad av passet faktiskt vilket innefattade de flesta vanliga övningarna och även en hel del styrka med vikter *me like* Perfekt startpass för att komma igång igen! :D Dessutom fick man kaffe och kaka efteråt. Jag kommer garanterat dyka upp där varje onsdag morgon *weee*Mio och Hugo.

Efterkontroll på MVC

2010-03-29 13:02:01 » Graviditet 2009/2010
Precis hemkommen från Efterkontrollen på MVC. Vågen visade att det bara är drygt 5 kg kvar till invägningsvikten *tjohoo* Firade med att köpa en kort Jeanskjol på Åhléns :D Dock så får jag ännu inte på mig mina jeansbyxor än - låren e fortfarande för feta. Idag ska jag dessutom till Frissan, en mycket bra dag idag!

På onsdag ska jag börja gå på Mammajympan hos Friskis *ser fram emot* och när väl Babysimmet sätter igång så får jag faktiskt nu bada på offentliga simhallar *weee* :)

Jag mår inte bra när jag inte är nöjd med hur jag ser ut...men nu börjar det likna något! Förhoppningsvis kommer magen bli lite fastare av sit-ups oxå. Med relativt enkla medel kommer man tydligen långt. Man behöver inte pina sig för att gå ner i vikt.

Ser ytterligare fram emot när jag om några månader får börja med Step-pass - för jag älskar ju att träna :)

Mio undrar...

2010-03-26 13:16:59 » Allmänt

...om någon vill komma hit och leka med honom på måndag när mamma ska till frissan (klippning+färg). Först till kvarn får passa ;) Ni måste i så fall vara här typ 14:45.

50-tals skåp köpes

2010-03-25 09:11:45 » Inredning
Är det någon som har ett sånt här skåp att sälja till mig, eller har sett ett sådant någonstans? Det är ett 50-tals skåp som jag tänker måla om på precis samma sätt som den här tjejen på Styleroom har gjort - jättefint! :)Bilden hämtad från tes.brandt

Exempelbild från Blocket

Promme i city

2010-03-24 15:03:12 » Mio
Idag blev det en tur till city. Hade läst i gårdagens tidning att det skulle vara marknad så vi for dit och kikade. Helt seriöst, vem köper något på marknaden i stan, det säljs ju bara skit! Efter en snabb titt på stånden så gick vi istället ner till kanalen och knallade runt Spikön. Vårvarmt och nästan sol :) Måste införskaffa en drickahållare till vagnen så att jag kan ta med en Latte på turen nästa gång! *yammi*Need a haircut!!!Mio spanar in fåglarna.

Promme i city

2010-03-24 15:03:12 » Mio
Idag blev det en tur till city. Hade läst i gårdagens tidning att det skulle vara marknad så vi for dit och kikade. Helt seriöst, vem köper något på marknaden i stan, det säljs ju bara skit! Efter en snabb titt på stånden så gick vi istället ner till kanalen och knallade runt Spikön. Vårvarmt och nästan sol :) Måste införskaffa en drickahållare till vagnen så att jag kan ta med en Latte på turen nästa gång! *yammi*Need a haircut!!!Mio spanar in fåglarna.

Manboy

2010-03-24 09:55:44 » Mio
Mio och pappa rockar till Eric Saade :) Kanske inte så bra idé direkt efter man ätit ;p


Har jag sagt att Tessan är smart

2010-03-23 09:35:56 » Allmänt
Vi har det superbra om nätterna faktiskt, har verkligen inget att klaga på när det gäller Mio. Han sover ju otroligt bra (hittills så vi får passa på att njuta medans det varar) vilket gör att han får en glad och utvilad mamma ;)

Dock så får jag ändå gå upp om nätterna - för vi har ju en till bebis i familjen att ta hand om. Tessan har börjat ställa och styra här hemma när det passar henne. När Mio har nattats om kvällarna så kommer hon smygandes när vi sitter i soffan och tittar på TV och gosar ner sig mellan oss. Det är ju bara mysigt :) Men det är när vi har somnat i sängen som hon har börjat smyga in i sovrummet genom att trycka upp dörren med tassen och gå bort till min huvudända. Där ställer hon sig med framtassarna upp mot madrassen och mjauar in i mitt öra tills jag vaknar (hon har nämligen lärt sig att det inte är värt att mjaua hos Fredrik eftersom han inte ens vaknar om en bomb exploderar utanför huset). Då är det bara att gå upp fort för man vill ju inte att hon väcker Mio. När hon märker att man börjar kliva ur sängen rusar hon ut ur rummet för att antingen ställa sig vid matskålarna för att tala om att maten är slut eller hinta mot ytterdörren för att tala om det är dags för henne att kissa.

Mio önskar sig

2010-03-22 13:18:12 » Mio
Mio har kommit på att han snart ska döpas, 24/4, och har börjat på sin önskelista ;) Han är inte så förtjust i såna där silvriga saker såsom sparbössor o dyl som ofta bara hamnar på en hylla eller långt in i ett skåp...utan vill ha lite roligare prylar. Eftersom Mio har börjat prata så har han berättat för mamma och pappa att han bland annat skulle vilja ha en Police Speedster och en turkos Bumbo :DPolice Speedster från etrendstore.se och Bumbo från mammashop.se

BVC

2010-03-22 12:38:59 » Mio
Nu är Mio 62 cm lång och väger 6040 g :)
Huvudomfång 41,5 cm.

Jag har händer

2010-03-21 20:06:46 » Mio
Nu har Mio börjat förstå att han kan använda sina händer att ta tag i saker. Tidigare har han mest bara legat och tittat på figurerna i sitt babygym, men igår började hans händer leta sig upp mot dem. 

Igår när Mio lånade Ellas gym medan hon sov så tyckte han om att ta tag i figurernas ben och ruska om dem rejält *hihi*


(eftersom filmen strular att laddas upp till youtube.com så får ni istället se en bildserie)


2 månader

2010-03-17 20:29:50 » Mio
Idag är Mio två månader! Känns som han varit hos oss alltid :) Två-månadersdagenn firades tillsammans med kompisen Ella. Tillsammans drog de till Torp och shoppade loss ;p Det blev bland annat varsin ny jacka och varsina supercoola solbrillor *hihi*

Mio och Ella med sin nya outfit.


Solbrillor och tutte ;p

Begravning

2010-03-16 20:18:13 » Allmänt
Idag begravning, om en månad dop. Det är väl så att man lever och man dör...även fast man gärna blundar för det sistnämnda. Livet e bräckligt och man har det bara en kort stund... Ta hand om varandra!

Pysseltarmen

2010-03-15 07:55:19 » Inredning

Har lånat mammas symaskin och köpt hem tyg - dax för gardintillverkning! :) Ska även försöka få till några kuddfodral.


Men först ska Mio få frukost för nu hör jag hur han ligger i sängen och skrattar och pratar med sig själv *hihi* Vår lilla sötis :D


Skötbordsmobilen

2010-03-10 21:31:19 » Mio

Häromveckan hittade jag en jättesöt mobil på Tradera som jag ropade hem. Vi satte den över skötbordet vilket visade sig vara hur poppis som helst - Mio älskar sin nya mobil :D Det är fem färgglada fiskar som simmar runt ovanför honom. Så fort Mio hamnar på skötbordet så börjar han prata med sina fiskvänner. Mio säger att den röda fisken heter Herr Torsk som jag tror är favoriten *hihi*


Så fort mobilen kom upp så har Mio börjar "prata" massor! Idag när vi va på BVC och det var dags för 2-månadersläkarundersökningen så blev läkaren förvånad över att han redan pratade så mycket. Lilla killen är såå duktig :)


Fiskmobilen så som Mio ser den.
Mio pratar med sina vänner.

Leverans från Bolagret

2010-03-09 12:03:45 » Inredning
Häromdagen kom äntligen (!!) leveransen från Bolagret. DHL hade slarvat och inte hört av sig tillräckligt till mig för när Bolagret ringde och undrade varför DHL inte fått leverera hem till oss så påstod de att de både hade ringt och skickat brev...men nä nä, de hade de inte alls. Slarv! Min uppfattning om DHL blev ju inte heller bättre av att gubben som lastade ner pallen från lastbilen fumlade något otroligt, och fastän det stod "fragile" på lådan så verkade han inte fatta vad det betydde...


I leveransen fanns bland annat två monsterkuddar som Mio verkar tycka om att ha som kompis, han sussar iaf sött bredvid dem :)Mio och monsterkudden.

EKG:n avklarad

2010-03-09 09:01:35 » Graviditet 2009/2010
Nu har jag haft en EKG-inspelare på mig i 24 timmar. Dessutom har jag fyllt i ett papper vilka sysslor jag utfört från stund till stund. Jag skulle skriva ner vad jag gjorde så fort jag bytte syssla, men jag har sammanfattat en specifik del som "tar hand om bebis"...för om jag skulle skriva precis allt så skulle jag ju fått ha flera papper... "byta blöja...mata...laga mat...trösta...laga mat...trösta...ta upp bebis...laga mat..." ;)


Hoppas att de med allt sammantaget säger att mitt hjärta mår bra!
EKG-inspelaren.

Mio på Mio

2010-03-07 20:40:17 » Mio
Idag har vi varit ute och shoppat på Överby med Mio för första gången :) Det blev dock inte så mycket shoppat mer än att killen fick två par nya byxor. Han hade även hört talas om att han skulle ha en helt egen möbelbutik så då var vi tvungna att åka till Mio och kika lite med *hihi*


Innan vi for iväg undrade vi var Tessan var. När vi hittade henne så fick vi varsitt leende på läpparna! :D
Tessan har hittat den perfekta sovplatsen - i amningskudden! *skrattar*

Elins dop

2010-03-07 20:32:28 » Vänskap
Igår döptes lilla Elin i en kyrka på Orust. Vi var där tillsammans med Veronica och Ulf :) Nu vet Mio vad som kommer hända när det snart blir dags för hans dop. Att få vatten på huvudet verkade lite läskigt ;pFredrik, Mio och Ulf.
Virre och lilla bubben :)

Födelsedagskalas

2010-03-07 20:27:28 » Familj

Det blev lite tårta och paketmin födelsedag. Fick parfym, hudcreme och behandlingar på Thermal Classic Spa av familjen *me like*
 


Mamma, jag pch Fredrik.
Emelie, Petra och farmor.
Pappa och Mio.

 


Emelie målar farmors naglar *hihi* 

Min dag idag

2010-03-05 15:52:52 » Allmänt
Grattis mig själv 28 år idag! Känns helt ok eftersom jag tycker att "27" såg så fult ut...det är något speciellt med sjuor *hehe* Ikväll kommer mamma o pappa o co på tårta, så det blir bara ett litet firande...tycker inte om att ha kalas =/

Idag har jag och Mio vart en sväng i Vänersborg. Tänkte att vi skulle fyndat på DG12, men tyvärr så hittade vi inget. Vi fortsatte därför resan med att åka till jobbet och hälsa på vilket var poppis, iaf hos ena halvan av arbetskamraterna vilkas ögon helt plötsligt började tindra *hihi* Mio var snäll till en början, men sen blev han hungrig och lite grinig så då fick han påfyllning :)

Från något positivt som en födelsedag till något inte alls så roligt, är att min morfar gick bort i förrgår...två dagar efter hans födelsedag... Hoppas du har det bra där på andra sidan...

Smart katt

2010-03-04 09:42:14 » Allmänt

Tessan har kommit på ett nytt sätt att fånga min uppmärksamhet på. När hon vill komma in brukar hon sitta på räcket utanför ytterdörren, men när hissgardinen fortfarande är nere så syns hon ju inte. Nu har hon kommit på att om hon sätter sig högst uppe på snöhögen utanför köksfönstret medans jag fixar mat till Mio så ser jag henne ;) Vips så får man komma in genom altandörren *hihi*Tessan vill komma in ;)

Solig tisdag

2010-03-02 15:47:31 » Mio
Igår plogades det på gatorna innebärandes att det idag gick att gå en tur med vagnen. Mio sov som en stock hela tiden och vaknade inte förrens vi kom tillbaka hem. Energin gick åt till att leka i babygymmet tills dess att han somnade igen.Pigg och glad Mio

Långtidsreg. av EKG

2010-03-01 12:28:01 » Graviditet 2009/2010
Jeje, då har man fått en kallelse till Klinisk Fysiologi på NÄL för en 24h-EKG... *hmmm* Återigen kl 8 på morgonen, hallååå! :( Ska faktiskt byta tiden...


Jag ska få en massa elektroder på bröstkorgen och hjärtrytmen ska registreras under ett dygn...skönt ändå att jag får vara hemma!Kallelse till NÄL.