Bra dag!

2010-10-28 18:45:42 » Mio
Inatt fick jag meddelandet som jag hade väntat på - ett sms från Sara som hade fött en liten pojk! :D Så söööt! Ser fram emot när de kommer hem från BB så att vi får komma och hälsa på :) Dagen började bra helt enkelt.
När Mio och jag sedan steg upp så timade vi in en promenad mellan hällregnen...sååå tråkigt väder ute nu! Vi fick iaf tillfälle att prova den nya åkpåsen som jag vann på Tradera häromdagen och den var superbra. Mio mådde gott och kunde lätt ligga ute och sova när vi kom hem från promenaden :)
Dagen avslutades med en tur till Lek- & Buslandet på Trestad Center där vi aldrig varit förut. De hade en liten lekhörna för bebisar där vi höll oss. Mio gillade att det fanns nät kring hela hörnan så att han lätt kunde ta sig runt på egen hand.
Mio tar en tupplur utomhus i "nya" åkpåsen.
Lilla sötisen utforskar lekhörnan.
Lite jobbigt att ta sig runt när hela världen flyttar på sig hela tiden *hihi*

Vann på ICA

2010-10-27 14:04:04 » Allmänt
Igår vann jag på mina "lotter" på ICA! Själva grejjen har känts lite töntig tycker jag, och ännu töntigare tycker jag att det blev när min vinst uppmärksammades genom att självscanningskassan spottade ur sig ett en meter långt kvitto och en högtalare började tjuta samtidigt som en lampa började snurra med ett rött sken!!
Vad vann jag då? En 1,5 l dricka från ICAs egna märke! Haha, passar ju bra till mig jag som inte ens dricker dricka... :)

Lilla våghalsen

2010-10-25 14:53:15 » Mio
Skrev ju häromdagen att Mio ännu inte kunde ta sig upp till stående mot soffbordet...men tji fick jag för nu går det på tre röda så står den lilla gosingen upp där också :D När han väl kommit upp mot bordet så vandrar han runt på egen hand och förflyttar sig sedan mot soffan och vandrar vidare där :) Idag har han även lyckats bestiga tv-bänken och barstolen!
Igår var det första gången som Mio hade ställt sig upp i sängen.

Puss på dig

2010-10-21 12:35:57 » Mio
Mio vill gärna klättra upp på hallspegeln på egen hand *GAH* men det får han inte eftersom den bara sitter fast däruppe och far ut därnere när han greppar tag! Istället får jag hjälpa honom upp till stående så att han får njuta av sin spegelbild. Det sista har han börjat tungkyssa sin egen spegelbild! *haha*
Puss på dig! *smack*
"Oj då, såg du det!"

Reklamerat jackan

2010-10-18 16:19:18 » Kläder
Fredrik köpte sig en jättefin vinterjackaPondus förra hösten. Modellen passade honom hur bra som helst så han blev riktigt ledsen när den gick sönder i dragkedjan längst ner. Jag hängde med honom att byta den förra året, men tyvärr upprepade sig samma sak med jacka nr 2! Bara att konstatera att det inte var så bra kvalité på den jackan... Häromveckan, när det plöstligt blev jättekallt ute, så tog jag med mig jackan och kvittot (som jag naturligtvis hade sparat i min kvitto-pärm) och åkte till Pondus. Jag visade jackan för dem och det var absolut inga problem att få pengarna tillbaka! :D Det är SÅ man ska behandla sina kunder om man vill att de ska komma tillbaka...inte så som Stjärnurmakarna gjorde... Massor med beröm till Pondus som inte bara har snygga kläder utan även en väldigt serviceinriktad personal :)
Nu återstår bara att hitta en ny jacka till Fredrik!! *gah*

Mio 9 månader

2010-10-17 17:47:39 » Mio
Idag blir Mio 9 månader och det firar han med att vara hemma och är sjuk.... Han vaknade häromdagen med värsta förkylningen och var jätte rosslig i halsen...så tyvärr blir det inget babysim idag :(
Annars så är han ändå ganska pigg för att vara en liten sjukling, men det märks att energin inte räcker lika länge som han själv vill.
Är väldigt duktig på att resa sig upp mot det mesta :)

Mios soffhörna

2010-10-17 17:41:08 » Inredning
I helgen började vi göra soffan till Mios rum. Fredrik åkte till Beijer och köpte vita hyllplan och jag åkte iväg och köpte svart tyg på ladan och skumgummimadrass på Jysk. Efter lite sågande, skruvande och häftande var soffan klar :) Vi är mycket nöjda! Backarna inunder hade vi sedan tidigare köpt på Ikea - perfekt att stuva undan alla leksaker i. Vi passade även på att sätta upp kubhyllorna från Bolagret där Mios böcker får husera tillsammans med alla hans nallar som har farliga ögon... Nästa gång vi åker till Ikea ska vi köpa ett 3-pack med vita spottar som ska fästas under hyllorna så att han får lite mysljus oxå.


Mios nya soffhörna utan vassa hörn! Måste bara köpa kuddfodral till kuddarna...



Kubhyllorna ovanför soffan (Fredrik har måttat höjden ;p )

Vill helst gå och stå

2010-10-16 15:10:13 » Mio
Sedan Mio kom på hur man går genom att hålla i någons händer så är det precis vad han vill göra...hela tiden! Det är INTE kul att varken sitta eller ligga ner längre. För någon vecka sedan lärde han sig även att resa sig upp mot saker, så nu reser han sig mest hela tiden mot både saker som både står stabilt och mindre stabilt... *gah* Om han får hjälp att resa sig upp mot soffbordet, som är lite trixigt att klara av själv än så länge, så står han stadigt där och försöker ta sig runt på egen hand. Att stå och hålla i tvättmaskinen när den är igång är oxå en hit! :D Och lära-gå-vagnen är hur rolig som helst för den åker ju så fort och då springer nästan Mio med sina korta små ben *hihi*

Röj på garageuppfarten

2010-10-11 12:22:46 » Trädgård
Ny marksten på garageuppfarten ska det bli, men det är ju inte barabara... Steg ett är att ta itu med alla växter som är ivägen. Fredrik började såga ner gamla Tujor och dra upp fula Rododendron igår men det är en del kvar. Släpet blev iaf fullt typ med en gång! Vet inte hur många kärror med växter som vi kört bort från vår (ändå ganska lilla) tomt, men det är säkert 10 st smockfulla! Förra ägaren tyckte tydligen om att bo i en djungel ;p
I helgen slog ju vädret om till väldigt kyligt så jag fick åka iväg och köpa en overall till Mio som annars bara har sin Molo-fleecejacka att ta på sig...inte så varmt för benen =/ Men nu fryser han nog inte i sin nya jeansoverall :) Hittade även en jättesöt skärmmössa på P.O.P. som jag var tvungen att ha.
Full släpkärra.




Gosig Mio eller MichelinMio ;p

Sämst i svampskogen

2010-10-09 19:47:46 » Allmänt
Var finns d....svamparna??? Inte där vi kollade iaf! När vi hittade den första (och sista) så tändes en gnutta hopp om fler...men det blev bara EN! *hahaha* Jaja, vi var säkert snyggast i svampskogen iaf ;p




Sötaste älsklingarna :)




Ibland händer det...




...att man hittar en svamp...

Lunchsällskap

2010-10-09 19:37:19 » Vänskap

Idag kom Virre, Ulf och Zorro och hälsade på och gjorde oss sällskap till lunch. De hade med sig massa fina presenter till Mio vilka han tackar så jätte mycket för! :D Hunden Zorro fick premiärnosa runt hela huset som första hund här hemma någonsin...och han for omkring som ett yrväder...men det tyckte Mio bara var jätteroligt *hihi* Någon som inte gillade Zorro lika mycket var Tessan som höll på att klösa ihjäl den lilla hunden när de träffades utanför huset när de skulle åka hem.



Mio underhåller sina gäster.




Nyfikna Zorro.


En av alla saker som Mio fick; en röd bil :)

Fredagsmys

2010-10-09 19:22:59 » Mat
Igår hade jag totalt hjärnsläpp på vad jag skulle hitta på för fredagsmys...så då slängde jag iväg ett SOS till söta Anna som räddade mig ur knipan och skickade ett läckert och enkelt recept på en laxrulle. Eftersom jag inte hade mer än två skivor gravad lax hemma så fick fyllningen kompletteras med räkor förutom den fräscha purjon. Det blev riktigt mums! :D







Lyxig laxrulle
För 6-8 personer.
Perfekt som förrätt eller till buffé. Gör den gärna kvällen innan så den hinner gotta ihop sig.

Ingredienser
2 dl vatten
50 g smör
1 3/4 dl vetemjöl
4 ägg

Fyllning:
2 dl creme fraiche
½ dl dill
1 msk senap
200 g gravad lax
½ purjo
salt
grovmalen svartpeppar

Gör så här
Smält smöret, tillsätt vatten och låt det koka upp.
Tillsätt mjölet och elvispa stills smeten släpper kastrullbotten. Sätt över smeten i en bakbunke.
Till sätt äggen-ett i sänder och vispa med elvisp efter varje.

Bred ut smeten på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 15 minuter.

Fyllningen: Hacka purjo och lax smått. Tillsätt cremefraiche, dill och senap. Salta och peppra. (Var försiktig med salt, endast en liten gnutta räcker.) Rör ihop.

När "brödet" svalnat så fördelar du fyllningen över det. Och rullar ihop som en rulltårta. Skär i 3 cm tjocka skivor.
Servera med tex lite sallad eller rom eller citronskivor.

Reklamerat klockan

2010-10-08 15:59:33 » Allmänt
För ett halvår sedan köpte jag en rosa Ice Watch klocka Stjärnurmakarna. Ni vet, en sån där klocka i plast i starka fina färger som är så populära nu. Klockan fungerade fint fram till slutet på sommaren då jag upptäckte kondens innanför glaset då jag gick tillbaka med den till butiken på Torp (där jag köpte den). Där sa de att jag skulle gå en sväng och sedan komma tillbaka så skulle de torka rent den. Lite märkligt tyckte jag eftersom den ju var vattentät och när den är det så brukar de skicka iväg den för rengöring där den även trycktestas. Men, men, jag gick en sväng och hämtade den sedan. Kvinnan förklarade att kondenset kom pga att det var sommar och varmt och fuktigt ute... Jaha..?


Det gick någon månad till och sedan var kondenset tillbaka! Hade haft den sådan ett tag, men för någon vecka sedan tänkte jag att jag skulle gå tillbaka med den och säga att jag ville reklamera den, alltså få pengarna tillbaka. Tänka sig, häromdagen när jag väl fick tummen ur så upptäckte jag dessutom att glaset på urtavlan hade trillat bort!! Jag och Mio åkte till Oden där Stjärnurmakarna även finns för att få det ur världen...men det visade ju sig vara lättare sagt än gjort! Väl där pratar jag med en kvinna som "inte vågade göra något" även fast hon kände till Konsumentköplagen som jag hänvisade till, utan ville rådfråga sin kollega som skulle komma tillbaka om en liten stund...så jag och Mio fick gå en sväng på Oden. När vi kommer tillbaka så säger den andra kvinnan att de inte kan ta tillbaka den i Trollhättan eftersom den är köpt i Uddevalla och det är två olika butiksägare... Jaha! Men det struntar ju jag som kund i! Stjärnurmakarna är ju en kedja så för mig ska det ju inte spela någon roll vart jag väljer att gå. Hon ville ringa till chefen i Uddevalla och fråga hur de skulle göra så jag och Mio blev tvungna att gå ytterligare en sväng *grrrr* När vi kommer tillbaka för andra gången möts vi av första kvinnan som smilar som faan och säger att Stjärnurmakarna på Torp ska ringa mig dagen därpå, skitglad över att bara kunna vifta iväg mig och bli kvitt problemet. Otroligt missnöjd går jag därifrån...


Dagen efter åker jag och Mio till Torp för att få saken ur världen. Får först prata med en praktikant *haha* Sen kommer chefen som säger att han i så fall kan ge mig en helt ny klocka som nu har gått upp i pris med 200 spänn (wow, jättekul, men jag är ju inte nöjd med den och jag vill inte ha ngn ny klocka!!!). Jag talar vänligt men bestämt till honom att jag vill ha mina pengar tillbaka. Han förstår att jag inte tänker gå förrens jag fått som jag velat och snäser åt mig att slänga åt honom mitt VISA-kort så att han kan sätta in pengarna på kontot. När jag lämnar butiken säger han typ "tack å dra åt *******" emedan jag artigt och vänligt säger tack för hjälpen och går därifrån *hahahaha* Om han hade varit lite smartare så hade han förstått att det inte var Stjärnurmakarna jag var missnöjd med utan med klockan och om han hade betett sig lite bättre så kanske han hade behållit mig som kund när jag tänker köpa en annan klocka....men nu känner jag att jag hellre går någon annanstans...


Senare samma dag får jag ett samtal från ett uddevallanummer. Det visar sig att det är Stjärnurmakarna...fast nu är det en kvinna som ringer. Jag tänkte ju naturligtvis att de hade stoppat överföringen för hon började med typ "Det fungerar inte så... Först ska man reparera klockan typ tre ggr och sen kan du ev få pengarna tillbaka". Jaha sa jag förvånat och förklarade att jag redan hade varit där och fått mina pengar så jag var nöjd... Hon hade inte pratat med den mannen som hade betjänat mig så hon blev gött sur när jag sa att det redan var löst. Haha!


Idag kom pengarna in på kontor så nu är jag nöjd och glad :)


Visst är det konstigt att jag fick tre olika svar från tre olika personer ang. Konsumentköplagen. Här i Trollhättan ville de laga den åt mig... Men jag hade läst på läxan innan jag for iväg och på konsumentverkets hemsida står det att man kan reklamera varor i upp till tre år om man kan visa att felet funnits från början. Butiksägare får ju sluta bete sig så illa mot sina kunder och istället inse läget. I Göteborg verkar det vara en helt annan femma...jag hade köpt ett par skor en gång i Nordstan vilka jag hade haft ett tag när de gick sönder. Min klasskompis, som hade bott i Göteborg länge, sa att jag skulle gå tillbaka med dem vilket hon alltid gjorde när skor pajjade. Jag gjore det och jag hann inte ens säga ngt innan de gav mig pengarna tillbaka! :) Skitbra, de var ju inte bara trasiga utan de hade även missfärgats av mina jeans...men ändå var det inget tjafs. Och sedan har jag fortsatt köpa skor från dem.


En gång till Stjärnurmakarna? Nono...

Inbrottsvåg?

2010-10-07 19:35:43 » Allmänt
Är det ett sammanträffande att, när man hör om inbrott via borrhål i fönsterrutor och läser om villainbrott i Egna Hem, det kommer konstiga människor och knackar på dörren? Ganska omedelbart efter att farmor haft påhälsning av en påstådd man från elverket så dyker en utländsk kvinna upp hos mig och vill tigga pengar till sin treåriga dotter som har dåliga hjärtklaffar! Några dagar senare kommer en engelsman och undrar om vi vill ha hjälp med att lägga om sten på garageuppfarten (!!!) Kvinnan sa inget utan bara räckte fram ett handskrivet kort med maaassor av text. Jag läste en rad sen stängde jag dörren. Engelsmannen räckte fram en pärm med miljöbilder på stenläggningar utan att varken presentera sig eller företaget han jobbade för. Myskooo!!! *grrrr*

Upptäcker garderoben

2010-10-07 15:28:44 » Mio
Förutom att leka med dammsugaren så tycker Mio om att skjuta garderobsdörrarna fram och tillbaka. Extra roligt blir det om det även går att dra ut lådorna i garderoben, men det är inte alltid det går *hehe*
Upptäcker vad som finns bakom dörrarna...
...men blir distraherad av den svarta mackapären som låter lite då och då ;p
Tittut ;p
"Syns ja nu?" :D

Lek med Sara & Haddock

2010-10-07 07:21:16 » Vänskap
Igår åkte Mio och jag till Sara och magen för att överlämna lite presenter till den kommande lekkamraten. Vi fick både mat och fika *mums* plus bjöds på gratispussar av vovven Haddock. Mio verkar inte ha några som helst problem med att bli nedslajmad i heeeela ansiktet utan tycker mest att svarten är en otroligt lustig prick och asgarvar mest hela tiden. Roligast är det när man kastar iväg en leksak helt plötsligt och vovven gör ett hastigt ryck - då använder Mio sina magmuskler för glatta livet *asg*
Mio, Sara och Kapten Haddock.

Chaite

2010-10-04 16:50:06 » Mat
Igår slängde jag ihop massa kryddor och vatten i en kastrull och lät det sjuda några minuter...det skulle bli Chaite enl. ett recept från nätet. Svårt dock att veta hur mycket (!) som skulle vara i; "en bit ingefära, en kanelstång, några blad svart te, 10 kardemummakapslar" - hur mycket är en bit ingefära? hur lång är en kanelstång? hur mycket te är några blad? hur mycket kardemummapulver motsvarar 10 kapslar? *hahaha*
När det sjöd i kastrullen luktade det mest ingefära och jag trodde att det skulle bli skitstarkt, men det visade sig vara ganska för lite av allt. Tror att jag bla skulle haft en längre kanelstång ;p
Kryddorna silades i glas och toppades med kokad skummad mjölk *mums* :)


Hemmagjort Chaite.

Inför Kanelbullens dag 4/10

2010-10-01 12:56:18 » Mat
Ni missar väl inte Kanelbullens Dag nu på måndag! :D Jag kom på det igår så därför förberedde jag mig lite och gjorde bullbaket redan igår, så nu kan man komma hit och fika bullar om man vill :) Fredrik uppskattade dem mkt och drog i sig 4 st till 1 liter mjölk *haha* Jag måste säga själv att de blev väldigt goda *mums*
Bullar på G.
Ett glas kall mjölk och en bulle *yammi* :D