Bio med vänner

2007-12-30 17:13:55 » Allmänt
Vad händer när man har planerat att laga sushi och tror sig ha alla ingredienser hemma? Jo, då är avokadon dålig och crab sticksen slut! Dessutom håller vi på och tömmer kylskåpet på färskvaror för tillfället så det fanns inte så mkt annat att använda heller. Mitt i kaoset kommer jag på att jag faktiskt kan testa en wild and crazy variant *hehe* så jag tar ut burken ur kylskåpet och tar ut julskinkan ;p Jag gör 3 rullar med lax, rom och gurka och 2 stycken rullar med julskinka, aioli och gurka. För säkerhets skull sa jag inget om innehållet innan Fredrik började äta. Efteråt frågade jag dock vad han tyckte om sushin, och han tyckte att de var jättegoda, speciellt de med klet i... Sedan avslöjar jag vad det är för innehåll varvid han blir helt tyst....men efter en stund säger han åter att de var jättegoda *tjohoo*
Så nu är det bara att testa, julskinka och aioli!! *leeeeer*

Nu tillhör vi skaran som har sett Arn på bio. Jag är verkligen allergisk mot svenska filmer...speciellt filmer med Helena Bergström i...så jag hade inga förhoppningar alls. Filmen började på ett trevligt sätt kan tyckas med en berättarröst som pratade samtidigt som filmen rullade de första minutrarna. Man hade dock fått en bättre inlevelse i filmen och rösten hade varit fräckare, eller hur man nu ska säga. Nu kändes det lite som Arne Weise i en Naturfilm...

Hur som helst, filmen var väldigt pedagogiskt upplagd och det var jättelätt att hänga med i svängarna när det växlade mellan olika platser och tider. Har dock hört att folk har klagat på det dåliga sammanhanget, men den kritiken förstår jag inte alls. Man kunde även ha trott att det skulle vara många B-skådisar med, men jag blev positivt överraskad av alla insatser. Även fast det fanns gamla rävar med (ganska många faktiskt) så klarade sig de nya förmågorna väldigt bra. Arn var jag dock länge osäker på hur han skulle klara sin roll i karaktärens olika livssituationer, men när jag sedan märkte att han i sin roll verkade utvecklas med karaktären så förstod jag att han var väldigt duktig som skådespelare.

Jag vet att min recension vid det här laget inte alls låter som en recension av en svensk film (för svenska filmer brukar bara få ris av mig), men jag hade inte alls känslan av svensk film när jag tittade på den. Väldigt bra gjord och bra filmat. Inte heller satt man och vred sig i biostolen med tanke på att filmen faktiskt är över 2 h lång. Skönt oxå att det var löööv med och att filmen bygger på kärlek.
Nu väntar jag med spänning på fortsättningen :)

Efter filmen så bar det av hem till Veronica och Ulf där de hade dukat upp med en megastor tallrik full med tapas! Jättegott och jättemysigt! :-D När rödvinet hade gjort sitt så plockade de fram hockeyspelet där Fredrik vann sin match, och Virre vann sin. Japp, jag förlorade...hmmm.... Vi fortsatte med spel och spelade Retro som handlar om frågor från 50- 60- 70- 80- och 90-talen. Med tanke på att jag var yngst i sällskapet och enbart fick skittöntiga frågor från 60-talet hela tiden så är det kanske inte så konstigt att jag förlorade *gah*

Ledig igen

2007-12-29 13:31:52 » Allmänt

Då har man jobbat två dagar och avbrutit sin julledighet. Faktiskt så var det inte alls så jobbigt, utan det var istället jättelugnt och skönt. Från början skulle vi varit tre tappra själar som skulle hålla ställningarna på kontoret, men den tredje ringde och sa att hans familj hade fått vinterkräksjukan...och han inte ville komma och smitta ner oss, och pga att han dessutom själv antagligen skulle få det. Bra tänkt säger jag bara! Hade han ändå dykt upp så hade jag antingen kört iväg honom eller gått hem själv.  Hade ju inte varit så kul att ha blivit smittad precis innan man ska åka iväg *peppar peppar...* 

På tal om sjukdom så är det något skumt med mitt öra...det gör lixom ont när man trycker lite på nedra delen av örat *gah* Har ingen aning om vad det kan vara....men om det är öroninflammation så hade det väl redan slagit ut....eller?? Men det skulle inte förvåna mig i så fall, de gånger jag blir sjuk (vilket typ är nästan aldrig) är när jag är ledig. Skumt, det är som om kroppen då hinner tänka efter och komma på att det är något som inte står rätt till.

MiniprincessIkväll ska vi iaf åka till Uddevalla och kolla på Arn med Virre och Ulf. Massor har sett den, men den verkar har fått mer ris än ros. Ska hur som helst bli intressant att se den så man vet vad alla pratar om. Hoppas att det är mkt löööv *hihi* Älskar dessutom filmer med riddare och prinsessor .

Strax är det dags att börja med sushin. Får dock se om jag orkar äta något för jag har snart ätit upp våra resterande Rice Crispies vilket antagligen strax kommer resultera i en ond mage...

Backstreet Boys

2007-12-28 20:37:45 » Musik
Fick precis ett tokigt mess av ♥ Hanna ♥ - hon undrade om jag ville hänga med på Backstreet Boys konsert i Stockholm 14:e juni. Hahahahaha, "why not" tänkte jag och gick genast in på Ticnet för att kolla biljetter och priser. Tyvärr får jag då se att Hannagumman har kikat fel på datumet...istället skulle konserten äga rum 14:e april.... Trist!! Gosh, hade ju kunnat bli hur tokigt som helst annars *lol*

Inför resan

2007-12-27 21:54:54 » Resa
Igår beställde jag valuta och bokade parkeringsplats på Arlanda, hur smidigt som helst. För tillfället sitter jag och skriver rent vår packlista som vid det här laget är ganska välanvänd med kludd lite här och var...men nu ska det bli ordning och reda. Det kan ju vara bra att ha med sig en packlista i handbagaget också om det skulle vara så att man blir bestulen på sitt bagage... Jag surfade runt lite på nätet för att se om det var något som jag glömt till vårt reseapotek och hittade en text på resbort.com som fick mig att le...alla som varit i Thailand känner garanterat igen sig!

Texten följer nedan:


Hur är det att gå på toaletten i Thailand?   

Man gör inte på samma sätt som när man går på toan hemma, men med lite övning kommer du att klara av det med glans. Här kommer en kort introduktionskurs:


När du kommer in i toaletten, som på thailändska heter hawng nam, kommer du att märka att det inte ser ut som hemma. Det finns ingen toalettstol utan istället ett par fotsteg där du skall placera dina fötter. Ja, det är meningen att du skall sätta dig på huk, så det är bäst att du har skött din stretching och muskelträning väl så att dina ben är smidiga och starka.

Men först måste du hänga upp din väska på kroken på väggen, som dock oftast inte finns där. Du vill helst inte ställa den på golvet eftersom det alltid är blött. Finns det inte någon enda spik eller krok någonstans? Jaså inte, försök då att vira remmen runt dörrhandtaget så att den hänger fritt från vattnet på golvet.


Ser du den där hinken, eller den lilla bassängen, bredvid toaletten som är fylld med vatten? Den används för att spola toaletten. Häll bara vattnet i toalettskålen, (det bör finnas en skopa för detta ändamål) och toaletten kommer att spola sig själv som genom ett mirakel. Är det inte fantastiskt?

Du har förstås lämnat skorna utanför huset, eller åtminstone utanför dörren till toaletten om du är på en offentlig toalett.

Ok, när du är redo så ställer du dig grensle över toaletten, med fötterna på fotplattorna, och hukar dig ner. Jag vet att detta inte är lätt men det finns inget bättre sätt. När du hukar dig ner måste du tänka på två saker. Det första är att du inte, hur lockande det än kan förefalla, sätter dig ner på toaletten. Du kan vila dig i en stol efteråt om du behöver. Det andra är att du måste försöka att hålla balansen. Det finns inte mycket att hålla i sig i så du är tvungen att göra så gott du kan.Notera papperskorgen för använda papper.


När du är färdig så tar du fram toalettpapperet som du har med dig. Va? Har du inte med dig något toapapper? Okej, ingen panik. Du ser den där lilla slangen bredvid toaletten. Du kan använda den för att tvätta dig och efteråt kan du tvätta dig ordentligt med tvål och vatten. Oj, har du inte med dig tvål heller? Okej, skölj dina händer i tvättfatet och när du är klar torkar du dem på din handduk (dina byxor eller din skjorta).
Rusa sedan iväg till närmaste affär och köp en tvål och ha den med dig hela tiden. Då är du redo för alla nödsituationer.


Om du bor i Thailand kommer du att lära dig att alltid ha en tvål med dig och att ta med dig toalettpapper innan du går på hawng naam. De flesta affärer och gatuförsäljare kan förse dig med några rutor toalettpapper som de har liggande eftersom de också använder det till att torka upp annat med och för att rengöra saker. Du kan hitta det överallt, utom där du verkligen behöver det - på toaletten.

På en del toaletter står en papperskorg som är ämnad för det använda papperet. Avloppsledningarna är inte dimensionerade för papper och om du spolar ner det blir det stopp och översvämningar.

Om du håller dig längs de stora turiststråken kommer du att slippa ovanstående problem. De allra flesta ställen för faranger (västerlänningar) har "European toilet", av den typ som vi västerlänningar är vana vid. Men ha för säkerhets skull alltid med dig tvålen.

Mellandags rea

2007-12-26 19:34:00 » Allmänt
Jag trodde verkligen inte att jag skulle sätta min fot på mellandagsrean...hatar allt som heter knö och armbågning. Folk blir ju som helt förbytta...sanslöst! Varför är det plötsligt tillåtet en dag som denna att börja bete sig ohyfsat och lägga alla oskrivna lagar åt sidan? Vad är det som säger att det är ok att slita i kläder och sedan slänga tillbaka plaggen i en stor rörig hög? Jag förstår det inte i alla fall.

Hur som helst, anledningen till varför jag överhuvudtaget var ute på stan idag var för att vi skulle handla lite saker inför vår resa, bla nya ryggsäckar och fräscka kamerabatterier. Inget fick vi dock med oss hem... Får kolla upp det mer i slutet på veckan.

Ohyfset fortsatte när älsklingen och jag skulle äta i stan på Strandgatan. Jag hade redan satt mig vid ett bord och väntade på Fredrik. Bakom vårt bord satt två märkvärdiga bruttor (tydligen!) varav den ena hade placerat sin handväska på stolen bredvid sig och sin jacka på stolen bakom sig - dvs på den stolen där Fredrik skulle sitta. När han sedan kommer till bordet tar han tag i tjejens jacka och frågar henne om det är hennes jacka. En normal människa hade antagligen tagit jackan omedelbart och bett om ursäkt att hon brett ut sig så. Dock inte den här bruttan. Istället tittar hon bara på jackan och säger inget alls. Efter ett tag, när hon märkt att Fredrik fortfarande håller hennes jacka framför henne, säger hon "Vaddå, har den ramlat ner på golvet". Fredrik väntade sig ju ett annat beteende naturligtvis, så han fortsatte med att säga att han gärna vill sitta på den stolen *gah* Fortfarande fattar hon inte!! Han tillägger då "...om jag får det vill säga!!" Hon bara vänder sig om och säger inget.
Herreguuuud vilken idiot ! !

Inatt fick vi åter nattligt besök av Fredriks bror som hade varit och festat på Lipz och ville ha sovplats. Jag trodde att vi redan skulle vara i säng när han skulle dyka upp, men våra gäster gick inte hem förrens halv 2 tiden. Vi hade spelkväll med Fredriks kompis Mattias och hand tjej Emelie, och vi spelade bla ett charad-spel och lite TP.

Da´n före Doppareda´n

2007-12-23 20:53:51 » Allmänt
Imorgon är det Julafton! Tycker faktiskt att det känns bättre med Julafton i år, alltså att man har hunnit varva ner och låtit julstämningen infinna sig. Kanske beror det på att Jul är på en måndag och man har haft hela helgen på sig. Imorse när vi vaknade så kändes det hur bra som helst att inte ha något speciellt inplanerat, och att inte heller känna att man måste handla in de där sista klapparna. Vi åt en lugn och skön julfrukost och tog god tid på oss. Sedan bestämde vi oss ändå för att ta en sväng ner på stan, men mest bara för att komma ut egentligen. Väl nere så kikade vi runt lite tills våra magar började knorra då vi slank in på Stålverket och åt tvårätters söndagsmiddag *mums* Sedan for vi hem och slog in de sista paketen som vi ändå köpte (mest som bonus) och bakade Rice Crispies och drack bubbelvin :)

Innan har vi inte haft tid att prova på Mah Jong, men nu bestämde vi oss för att försöka sätta oss in i det. Instruktionshäftet var tjockt med mycket text, och med många invecklade regler. Ändå läste vi igenom alltsammans...fast jag måste erkänna att jag tappade koncentrationen ungefär halvvägs in... Man kan dock konstatera att det Mah Jong som man spelar på datorn inte alls är i närheten av det som spelas på riktigt! Man kan vara mellan 2-4 spelare och ett helt genomfört spel kan ta mellan 6-10 timmar *gosh* När vi ändå testat 1 av 16 omgångar (vilket tog ungefär 1h) så la vi upp spelet så som man är van vid att spela det. Vid det laget hade vi suttit med brickorna typ 2 h och kände oss ganska möra när vi efter 10 hittade par inte hittade fler, så nu räcker det för denna gång.

Nu är det "Ett päron till farsa firar Jul" som gäller på TV :)


image94
Paketinslagning


image95
Rice Crispies och bubbelvin


image96
Fredrik försöker ta sig igenom regelboken...


image97
En omgång Mah Jong som det Ska se ut


image98
En omgång Mah Jong som man är vid att se det

Julstädar

2007-12-22 16:31:28 » Allmänt
Idag har man inte alls gjort så mycket. Vaknade imorse och åt frukost framför TV:n och fick se Anja köra ur sig i Kombinationen i störloppet *gah* Tur oxå att Nicole Hosp och Marlies Schild gjorde dsamma *hehe*

Just nu städar jag dock hela lägenheten medans Fredrik fixar julskinkan. Har precis skurat golven och vad passar bättre i pausen emedan golven torkar än att blogga lite. Om ett par timmar kommer Fredriks mamma och bror för att provsmaka skinkan.

Igår var det sista dagen på jobbet innan jul. De flesta tar 2 veckors helt ledigt, men jag tänker jobba alla mellandagar och efter nyår. Varför? Jag ska ju ändå åka till Thailand när alla sedan kommer tillbaka, så jag tänkte att det kunde vara bra att ha jobbat undan lite.

Fredagskvällen tillbringades med Hanna hos Emelia och Tindra. Pojkarna var ivägkörda till stan för att umgås över några öl. Emelia hade gjort det jättemysigt hemma! Åsså hade hon fixat massa god plockmat och massa goda ostar och kex. Svensk Tapas skulle man kunna säga :) Efter några glas rödvin säger hon att nu var det dags att vara kreativa varvid hon plockar fram en tidigare julklapp till mig och Hanna. Vi öppnar och ser att det är PYSSEL! Hmmm, hon hade alltså tänkt att vi skulle göra två tomtar var. Ulla och Ulrik hette de förresten. Eftersom jag helst inte gör som jag ska så döpte jag mina till Merry och Christmas istället *haha*


image99
Merry och Christmas ;p

Fast på Arlanda

2007-12-20 18:02:24 » Resa

image93

Läs hela artikeln på Aftonbladet.seOooooo, vad säger man om en sådan artikel enligt ovan? Gah, hoppas verkligen att det strulet har löst sig tills dess att vi ska åka, vilket ju är SNART!! Hur många Boeing 747 finns det...inte så många tror jag...och det är säkert det planet som vi ska åka med. Vi ska ju oxå åka från Arlanda =/ Ååååiiiooo...helt plötsligt känner jag bara hur min flygrädsla kommer över mig som en tsunami...nu e ja rädd!

Inte igen!

2007-12-19 19:46:48 » Allmänt
Alltså, hur svårt kan det vara att hålla sig till SIN tvättid och inte sno andras? Sist gång jag tänkte stoppa maskinerna när någon i***t tagit min tid så kom personen ifråga tillbaka till tvättstugan och bad om ursäkt i samma stund som jag kom dit eftersom hon kommit på sitt misstag. Men denna gången så kom det ingen...så hänsynslös som jag är så stoppade jag bägge maskinerna och drog ur tvätten och stoppade in min! Så det så, vem har tid att tvätta egentligen...

Jeje, ett sånt här missöde vägs lätt upp av lönespecen för denna månaden, vilken även innehöll bonusen för året ;p Så stor lön har jag aldrig fått innan *tjohoo* Gött att ha lite att spendera under sin vistelse i utomlandet snart.

Tänkte även passa på att sprida lite julstämning genom att visa min julgran *haha* Tyvärr, eller njae, har jag inte fallit för den svartvita trenden som ska vara i år på gran och pynt, så min är fortfarande grön! Med silvrigt och blått krimskrams på :) Typ hälften av alla paket under granen är till Fredrik *avslöjar*


image92
Julgranen


Precis nu så messade min Kalix-polare Anna och skrev att hon hade skaffat blogg! Jättekul! Kul att ha en till blogg att snoka i. Faktiskt så är det en ganska kul vänskap som vi har, och annorlunda, för vi har aldrig träffats utan vi har hittat varandra på internet. Skumt tycker ni säkert, men så är det, man kan faktiskt även hitta vänner på nätet och inte bara ragg! :) Det hela började dock med grund i Lunarstorm där vi båda engagerade sig i en diskussionstråd, som handlade om Farmen. Senare upptäckte vi att vi hade samma efternamn, och nästan lika förnamn och därefter så har vi pratat på nätet och via sms till och från. Skäms lite över att jag och Fredrik ännu inte har åkt norrut och besökt henne, men den dagen kommer väl snart hoppas jag.

Ne, nu är det dags att gå ner och byta tvätt...och hålla tummarna för att grabben som jag stoppade maskinerna för inte har stoppat mina *hahaha*

Utmaning

2007-12-18 20:57:02 » Allmänt
Nu när jag ändå är igång med att svara på taggar så fortsätter jag med Magdalenas utmaning =]

Utmaningen:
Svara på frågorna nedan. Skriv sedan en kommentar hos mig när du har gjort det så jag får se.
Sen det viktigaste av allt, tagga 3+ andra.

Mina svar:
Nämn tre inre egenskaper hos dig själv som du är nöjd med:

 • Jag är snäll
 • Jag är ambitiös 
 • Jag ger aldrig upp 

Nämn tre yttre egenskaper som du är nöjd med hos dig själv:

 • Jag tycker om mina ögon
 • Jag tycker om min längd
 • Jag tycker om hur jag ser ut

 Nämn tre saker du är stolt över att ha gjort.

 • Jag är stolt över att jag har genomfört min utbildning, fått jobb, och vunnit pris för mitt exjobb. 
 • Jag är stolt över att jag går min egen väg och gör det Jag vill.
 • Jag är stolt över att ha haft liten del i att Emelie utmanar sig själv och att Fredrik vågar chansa.

Nämn tre egenskaper som du tror att andra uppskattar hos dig:

 • Jag tror att de tycker att jag är bra att prata med.
 • Jag tror att de tycker att jag är ett galet inslag på fest.
 • Jag tror att de uppskattar att jag håller vad jag lovar.

Nämn tre saker du är bra på:

 • Jag är bra på att charma och att övertala.
 • Jag är bra på ordning och reda.
 • Jag är grym i Singstar.

Jag utmanar vidare Maria, Virre, Emelie, Hanna, Ulf och Emelia.

Önskestafetten

2007-12-18 20:24:26 » Allmänt
Eftersom Maria har taggat mig i önskestafetten så kan ja ju inte göra annat än försöka önska jag med.

Regler för önskestafetten:

Skriv en önskelista med sju önskningar. Motivera dem - kort eller långt. Tagga sju bloggare som ska göra detsamma.

Min önskelista:
1 - Ett friskt och långt liv för mig och mina nära
2 - Evig kärlek
3 - En Peugeot 207
4 - En Labrador och en Norsk Skogskatt
5 - Det hus som vi har letat efter
6 - Mer ledig tid
7 - Resa till USA

Nu skickar jag vidare önskestafetten till Magdalena, Virre, Hanna, Emelie, Ulf och Emelia.

Granen är inne

2007-12-17 12:48:58 » Allmänt
Nu har den kommit fram - julgranen! Säga vad ni vill ni som plockar fram den alldeles för sent (dvs dagen innan julafton), men jag tar in den Nu ;p Efter jul så är man ju bara trött på s****n och vill helst slippa se allt...så när man ändå gör sig mödan att plocka fram allt, varför inte passa på och njuta några dagar extra de här dagarna som man ska ha julstämning. Nästan alla paket ligger dessutom utplacerade under granen. De som inte ligger där är faktiskt även redan inhandlade, återstår bara att slå in dem...när inte älsklingen är med *hoho* Sammanfattningsvis så kan jag nog säga att jag är ganska nöjd med mitt julklappshandlande! Gosh, och det är ju en vecka kvar till Julafton! Tänk vad jag kan hinna få julstämning på den tiden :)

Igår postades även alla julkort *skönt* Bordet är således avstädat och numera kan man faktiskt sitta där. Man kanske inte riktigt kan använda alla stolar...eftersom ja va tvungen att klämma in granen bredvid...men skit samma *haha* Hoppas nu att alla kort kommer fram. Kortet till Nepal är sedan länge alldeles för sent att skicka, men det är något som jag får ta tag i om några dagar...när jag kommit på vad jag ska skicka med i paketet dit. Några förslag? Inga Dalahästar eller ngt sånt nu bara...

Jag tror att Älsklingen blev inspirerad av Ulfs kolabak, för att igår så började han laga knäck bara helt apropå. Själva tillagningen gick väldigt smärtfritt, likaså gick kulprovet himla bra. Jag fattar inte riktigt hur kulprovet går till *gah* men jag vet iaf att när vi gjorde kulprovet förra året så blev knäcken alldeles för hård. Och med det i baktanken så blev de alldeles perfekta :)

Julönskningar

2007-12-15 18:50:25 » Allmänt
Har fått två kuliga julkort på posten som inte är av den vanliga sorten. Det första kommer från min kusin Frida som har gjort ett eget genom att sätta ihop ett eget arrangemang i Photoshop. Jättefint :)


image88
Frida har gjort ett eget julkort


Det andra intressanta kortet kommer från en helt annan ände av världen - nämligen Nepal! I somras fick mamma och pappa besök av en familj från Nepal som min morbror och hans fru hade lärt känna under en trekking semester där, och nu kom de till Sverige och hälsade på. Fredrik och jag träffade dem en kväll hos mamma och pappa och fick nya bekantskaper :) Brevet med julhälsningen innehöll ett vykort och en kalender för 2008.
Vem vet, kanske åker vi till Nepal någon dag och hälsar på dem.


image89
Vykort med kvinnor från Nepal


image90
Handgjord kalender för 2008


Idag har vi varit på stan och försökt handla klart alla julklappar. Det blev inte riktigt klart, men några till blev iaf inhandlade, bla till Hanna och Emelia ;p

Passade även på att hämta ut min julklapp från jobbet som vi själva fick välja ut på Bokia. Eftersom jag inte brukar läsa så mycket, men tycker att det är desto roligare att spela spel så blev det ett Mah Jongg som jag alltid velat ha :)


image91
Mah Jongg spel


Snart klar

2007-12-15 10:10:53 » Allmänt
Andra Twinrix sprutan togs igår, så nu är det bara en kvar som ska tas efter ytterligare 6 månader så har man "livslångt" skydd. I maj blir det - påminn mig!

När jag ändå var iväg igår på lunchen så passade jag på att ta me en avi till postutlämningsstället på Hemköp eftersom jag hade fått ett rekommenderat brev. Vilda spekulationer kring brevets innehåll uppstod eftersom jag inte visste med mig något som jag skulle få med rek brev. Visst var det lite spännande, men ack så besviken jag blev när jag öppnade det och läste "Varsågod, här kommer din pinkod..."... Eftersom jag varit så duktig att genomföra mitt ITP-val i tid så fick jag nu en pin-kod hem för att kunna lattja som jag vill...snopet!

Julfest

2007-12-11 21:52:06 » Musik
I fredags var det julfest på schemat och platsen var Avenyn. Vi kollade på en julshow med bla Claes Malmberg (Stjärnor på Park) och åt en god 3-rätters julinspirerad måltid. Faktiskt så trodde jag inte att Claes skulle vara så rolig, men vissa av hans monologer var riktigt underhållande :)


image85
Sara och jag väntar på bussen till Göteborg


image86
Jag och älsklingen


image87
"Stjärnor på Park"

Pyssel

2007-12-09 20:12:04 » Allmänt
Det har gått sådär med julkorten den sista tiden, men ändå tur att jag började så tidigt som jag gjorde, för idag när jag räknade efter hur många jag ska skicka till så fattades det 9 stycken *aaaaa* Kanske kan vara så att lilla amatörmässiga jag har tagit mig vatten över huvdet...men nej då, jag ska fixa d ;p

Idag skulle vi förövrigt ha bakat lussekatter och gjort knäck, men eftersom vi fick oväntat besök av Fredriks bror och mamma så fick vi lägga det på is. Istället blev det kaffe, pepparkakor och Ice Age vilken förövrigt var ganska charmig *hihi*

På julklappsfronten går det sakta men säkert framåt, fick köpt två till idag, men har ändå en del kvar *gah*

la roma

2007-12-09 11:27:26 » Resa
Tjohooo, jag ska åka till Rom i April :) Ooooiiiooo, jellar va här ska ätas Mozarella, pizza och pasta *mums* Åsså måste man shoppa, åsså måste man kolla in Colosseum, åsså ;p

idol finalen

2007-12-08 12:09:52 » TV
Jässs, Marie vann!
Grattis Marie, du är bäst! :)
Att vinnarlåten inte är lika bra som tidigare år gör inget, huvudsaken är att du gjorde den bättre än Amanda. Ska bli spännande att se vilka låtar som kommer på Maries album *nyfiken*

jag fick biljetter till bruce

2007-12-04 20:49:51 » Musik
Jag tror inte jag förstod innan hur stor Bruce Springsteen är. Eftersom jag lyckades få skitbra biljetter till Celine Dion (efter lite strul) så trodde jag att det skulle vara lika lätt nu.. Ajajaj vad jag misstog mig! Biljetterna skulle släppas kl 09:00, så jag tänkte att jag skulle öppna sidan tjugo i för att ha den framme. Tror ni jag kommer in ens på Ticnet.se då? Nope, "mer än 15 min väntetid" stod det på min skärm *gah* Jag väntade och väntade och väntade...klockan blir 09:00...jag väntar och väntar och väntar. Helt plötsligt verkar det som att jag faktiskt har lyckats navigera in på sidan, men när jag ska trycka "nästa" så ballar allt ur *grrr* Och så höll det på fler gånger! Dessutom försökte jag samtidigt ringa till ett Ticnet-ombud, men där ville de inte svara...I wonder why...

När klockan blir 10 så kommer jag äntligen in på Ticnet.se och lyckas navigera in till Bruce-sidan, men då är biljetterna slut!! Hmmm....ne d va minsann inte så lätt att få tag i de där biljetterna ändå... Som ett sista försök så ringde jag, och då kom jag fram varvid rösten säger "ja, då får det bli biljetter till den 5:e", dvs en Extrakonsert. Tjoff och pang så hade jag helt plötsligt beställt 4 biljetter till Ullevi i sommar! *tjohoo* Snacka om att Virre var förvånad när jag la på luren, hon trodde inte att jag skulle få några biljetter *hihi* Om jag hade vetat att även hon var intresserad så hade jag ju passat på att beställa några till...men men... Hur som helst så blev även Virre och Ulf sugna att gå, så även hon började ringa *haha* och efter många misslyckade försök fick faktiskt även hon tag i 4 st :) I sommar kan vi vinka på varandra, för vi sitter på varsin sida av Ullevi *haha* De biljetter som jag köpte ska jag, Fredrik, Emelia och Anders ha ;p


image84
My Golden Tickets - NOT FOR SALE

footloose på storan

2007-12-02 17:45:40 » Musik
Igår var jag, Fredrik, Emelia och AndersStoran i Göteborg och tittade på musikalen Footloose där bla Måns Zelmerlöv och Anna Sahlin medverkade. Kvällen började dock med middag på Storans restaurang som ligger rakt under Stora Salen. Jag valde bräserat lamm (heter det så?), vilket var jättegott! Brukar inte äta lamm, men det var en riktig höjdare. Fredrik och Anders varlde en annan sorts lamm, medan Emelia åt oxfilé. Naturligtvis drack vi rött till *hihi* Vet inte hur ,ånga gånger Fredrik sa "Jag kör, så jag vill ha Loka" *haha*

När vi var mätta och belåtna och även hade tryckt i oss diverse sötsaker till efterrätt så gick vi bakvägen via en trappa rätt in i salen nästan, allt tajmades jättebra. Vi hade dessutom jättebra platser, som jag beställt naturligtvis *haha* De kungliga platserna ;p

Musikalen varade ca 2,5 timmar och man satt och log varenda sekund. Jag tyckte att det var en jättebra föreställning! Naturligtvis fick alla medverkande stående ovationer av mig och Emelia :)

Jag kan tänka mig att många valde att köpa biljetter till Footloose för att Måns skulle medverka (ja, jag erkänner, även jag), men så här i efterhand så tycker jag nästan inte att han höll måttet. Min favorit blev helt klart istället huvudrollsinnehavaren som spelade karaktären Ren (Peter Johansson). Det skulle inte alls förvåna mig om han skulle bli mer offentligt igenkänd inom kort!

Anna Sahlin gjorde helt ok ifrån sig, inget att klaga på...utom möjligtvis lite av dansen. Men sen vann hon ju inte "Let's Dance" heller ;p

För att sammanfatta, I Love 80's!! :-D
Betyg: +++++

Tack Melle och Anders för en trevlig kväll och trevligt sällskap. Även för glöggen innan och nattamaten efter ;p
*pöss*


image80
Two lost babes


image81
Anders och Fredrik


image82
Mmmmm....Creme Brulé


image83
Royalties: jag, Melle och Anders