Vecka 22 + 4

2009-08-31 20:52:51 » Graviditet 2009/2010
Folk pratar om hur de blir beroende av det ena och det andra och helst helt skilda saker tillsammans. Vissa får dille på saltgurka och krossade tomater emedan andra på senap. När jag får frågan vad jag har dille på så är det verkligen ingenting... Kanske för tidigt att säga, men jag tycker att det är hur skönt som helst. Snarare så är det så att jag struntar i att köpa påsen med chips eftersom jag verkligen inte känner för det - något som jag förut inte hade några som helst problem att läska min mun med. Det som jag inte kunde äta precis i början (kött och popcorn exempelvis) har börjat ge med sig så det är inte ett lika stort problem längre. Visserligen äter jag bröd nuförtiden (käkade bara knäckebröd förut i stort sett) vilket enbart beror på att jag vill ge kroppen de kolhydrater som den behöver, och det är väl den största förändringen fram tills nu. Godis är det som vanligt med att vi sällan har hemma, och de gånger som de finns så får man skynda sig att få i sig några bitar innan det inneboende godismonstret har slukat alltihop ;p


Det var matrapporten för denna gången - over and out...



Bugaboo Cameleon köpes

2009-08-30 14:29:07 » Graviditet 2009/2010

Igår for vi till en bebisbutik i Uddevalla efter tips från Helena om att de skulle ha nyöppningserbjudanden. Klart vi hamnade direkt i försäljarens händer så fort vi klev innanför dörren och bara kikade på barnvagnarna. Nu vet vi ju dock hur de flesta vagnarna fungerar *haha* så mycket som han ville berätta (och sälja naturligtvis) ;P Vi vill inte ha en mjuklift eftersom själva vagnen blir så stor då. Hårdlift får det bli!


Jag fastnade direkt för en slimmad vagn med smarta funktioner som dessutom var designad *hehe* Märket är Bugaboo av modell Cameleon och jag tror de flesta känner till den. Priset var ju tyvärr även därefter så nu försöker jag hitta en begagnad för typ halva priset.


En annan vagn som var nästan likadan som Bugaboo:n var Crescent av modell Diva. Dock var den lite större och lite klumpigare.


Högst på listan står Bugaboo:n. Vi hade egentligen tänkt oss en trehjuling men denna hade två svängbara hjul i fram så det blir i stort sett samma sak. Man kunde även låsa hjulen om man bara vill köra rakt fram :) Dessutom kan man byta ut i stort sett allt tyg i oändliga kombinationer vilket jag tycker är kul.





Crescent Diva (som sittdel) vs. Bugaboo Cameleon (som liggdel)



 

Jag och Glenn Hysén

2009-08-28 20:58:13 » Allmänt
När jag åkte till ICA förut så ringde telefonen. Jag svarade och hörde en bekant röst säga:
"Hejsan, det här är Glenn Hysén!"


Jag blev ju skitpaff naturligtvis! Första tanken e ju att det Inte kan vara han som ringer Mig! Så andra tanken var att pappa hade fixat en busringning... Nyfiken som jag är sa jag ändå efter några sekunders tystnad:
"Eeee...hej"


Då började Glenn Hysén prata en jäkla massa! Han sa att han ringde från Unibet och undrade om jag hade sett att om man satsade si och så mycket på de och de fotbollsmatcherna så skulle man få 50% mer pengar...osv osv... Då förstod jag att det inte alls var en busringning. Men sen när han sa "vill du höra erbjudandet igen så tryck 1" så fattade jag att det var telefonreklam med en inspelad röst! Lustigt dock att själva meddelandet var programmerat så att han inte fortsatte prata förrens jag hade sagt hej ;p



Heter jag Åke?

2009-08-28 20:45:29 » Allmänt

Häromdagen fick jag ett vykort hem på posten från MQs kundklubb. Inget speciellt med det...förutom vad som stod på adressen...ÅKE Wikström! Hur i hela friden kunde det stå så? Jag har aldrig hetat Åke förut *hehe*


Idag kom ett brev på posten från MQs kundklubb med texten:
"I det senaste utskicket från oss på MQ Kundklubb hade ett fel smugit sig in. Man brukar ju då lägga skulden på tryckfelsnisse, men i det här fallet var det nog hans bror Åke som varit framme. Resultatet blev att ett antal medlemmar helt enkelt döptes om - till just Åke! Vi vill med detta brev be om ursäkt för denna fadäs och samtidigt meddela att vi är medvetna om det som skett och har löst problemet"


Så nu heter jag Johanna igen :D
*asg*

Spontanfika

2009-08-27 18:10:59 » Vänskap
Var otroligt sugen på Latte igår! Även fast jag egentligen var supermätt efter Sushin med Hanna så drog vi ändå till Strandgatan och intog varsin fika *yammi* Dock så känns gårdagens intag idag, för jag har fortfarande inte hämtat mig från den mättnadskänslan som infann sig igår.


Äta ofta och lite...hur svårt kan d va! ;p




Ella fick titta på medans vi åt Sushi.





Ett fd plommonträd

2009-08-26 21:32:29 » Trädgård
Imorse påkallade älsklingen min uppmärksamhet strax innan vi skulle åka till jobbet och sa:


"Älskling! Vet du vad som har hänt??!!"
"Nee...? Vaddå?"
"Plommonträdet har trillat omkull!!"
"Va??"


...och mycket riktigt så hade det blåst omkull...
TUR att det inte föll på grannens bil *hugha*




Vårt fd Plommonträd.





Annandag kräftskiva

2009-08-23 12:07:48 » Fest
Igår fick Knatten vara med om sin första Kräftis. Antingen så gillades havs- och flodkräftorna mycket eller så var det jätteäckligt för det var en hel del aktivitet när vi skulle sova. Fredrik har också känt sparkarna nu :)




Haha, vi ser ju skitpackade ut ! !



Ny telefon

2009-08-21 17:40:39 » Allmänt
En sprillans ny SonyEricson W995 trillade ner från himlen häromdagen och är nu i min ägo :D Älsklingen är bara för söt ;p







Svininfluensan och gravida

2009-08-20 17:22:15 » Graviditet 2009/2010
Tydligen har staten bestämt priolistan nu för vilka som kommer få vaccinet mot Svininfluensan först. Första gruppen innefattar de gravida... Ska jag hoppa av glädje eller vad? Vet inte riktigt vad jag ska tycka... Är vaccinet ordentligt testat så att man vet vilka biverkningarna är? Kan fostret skadas? Vore ju förfärligt om det blev en ny Neurosedyn skandal... Vill verkligen inte vara med om något sådant!! Är man tvingad att ta vaccinet? Finns det någon som redan tagit vaccinet så att man verkligen vet att det är ok?


För mig är själva vaccinet det stora orosmomentet och inte alls influensan... Jag försöker tro på att man har minimal chans att drabbas om man har bra immunförsvar *peppar peppar* Men tydligen så är risken för gravida att drabbas 4 ggr så stor som för ickegravida (har jag för mig att jag läste någonstans)...


Lär mer på aftonbladet.se

Hallen nästan klar

2009-08-18 19:46:45 » Renovering - Allmänt
Klinkersen har legat på plats ett tag nu fogad å allt och det har ännu inte spruckit pga det mindre bra underlaget...och det är ju toppen!! *puh* Nytt golv har även lagts i övriga delar av hallen - skönt att få väck den äckliga plastmattan!


Det modifierade "Swedese"-trädet sitter uppe, dock utan bakgrundsbelysningen som kommer komma inom kort.


Pallen med lock i gångjärn har snickrats ihop av mdf-skivor och klätts med skumgummi samt svart tyg :) Perfa förvaring!
Kuddarna kommer från Ikea och ska få nya kuddfodral utan så mycket mönster...


Skostället är köpt från bolagret.se, och snart kommer även klädhängaren från designonline.se att sitta uppe. Fönsterlampan med textilsladd kommer från granit.se.













Vecka 20 + 5

2009-08-18 18:27:29 » Graviditet 2009/2010
Hur töntigt är det inte att behöva gå till Stadshuset och skriva på ett faderskapspapper i dessa dagar...old school säger jag bara! Vad är det som säger att barnet är pappans bara för att du är gift? Och varför ska det vara så fruktansvärt osäkert bara för att man är sambos??!! Töntigt! Och dessutom skulle underskriften bevittnas...snälla hjälp mig!! *gosh*


Idag har vi även lyssnat på bebisens hjärtljud. Hjärtat slog helt normalt, 150. Och det var det som hände hos barnmorskan idag....jepp jepp...


Tack alla ni som skrivit gratulationer på bloggen :D Kul!


Och jag kan faktiskt redan nu lova er att bebisen Inte kommer få namnet Jörgen *hihi*

Jag kände det

2009-08-15 21:39:55 » Graviditet 2009/2010
Har haft mina misstankar men inte riktigt vart hundra på vad det var som jag känt, men idag när jag kände det inne i magen så la jag handen på och kände det även faktiskt i handen :) Det var ju Knatten som sparkade ;p När Fredrik ville känna så slutade den dock ;)


Jag förstår Knatten precis - den ville ju oxå protestera mot att det varken fanns mjölk till Latten eller Paj på McDonalds, Skandal!

Grattis oss 5 år

2009-08-14 14:47:27 » Familj
Idag har älsklingen och jag varit tillsammans i 5 år! Som för många andra grästorpare så klickade det på Grästorpsdagen - när annars *hehe* Dagen med stort D då allt kan hända (eller hur Maria *leeeeer*).


Det hela började med att jag hade inkvarterat mig hos Maria större delen av sommaren och snyltade både frukost och sovplats (thanks bitch). En dag sitter vi och tittar i hockeykalendern för Grästorps IKs herrlag med massa avklädda grabbar....och jag fastnar för Mr December. När Maria säger att just den killen vunnit en resa till sommar-OS i Aten för två och att hon trodde att han var singel....så då var det ju givet - honom skulle jag ha ;p


Kan ju inte påstå att det var vidare svårt att gå fram till honom på krogen och få omedelbart napp med frågan "Är det dig jag sms:at med hela kvällen?". Han var på kroken direkt och samma kväll avnjöt vi världens godaste köttbullar och makaroner hemma hos honom *hohoho*


Puss på dig älskling!
Slår vad om att det är en ny Jörgen Jönsson i magen *weee*





Mr December - vilken hunk!! =*

Dagens ris och ros

2009-08-13 16:06:20 » Allmänt

Ris:
Fy faaaan för att gå till banken och tacka vet jag internetbanken! Idag skulle jag gå till banken och lösa ut pengarna från skatten som jag fått på ett utbetalningskort. Jag kan inte räkna upp alla som blivit chockerade över fotot på mitt körkort och undrat om det verkligen är jag - med detta i åtanke så blir jag väldigt grinig över hur lätt det är att ta ut pengarna med sitt körkort men hur svårt det är att sätta in dem direkt på sitt konto!! Nä för då måste det fyllas i papper hit å dit!


Ros:
Äntligen har ICA förstått att "tunna skivor" konceptet inte fungerar bra som pålägg när varenda skiva sitter ihop med de andra så att det istället blir "tjocka skivor" man sätter på mackan. Bort med Pärsons och alla andra dåliga märken och fram för ICAs egna "tunna skivor". Perfekta skivor precis så som förpackningen utlovar.

Madonna vs. U2

2009-08-10 15:40:12 » Musik
Ojojoj vilken stor besvikelse gårdagen blev!


Nog för att tanten är sjukt vältränad och har gjort supermånga hits genom tiderna så blev ingen av oss i sällskapet (bestående av jag, Fredrik, Mia och Anders) speciellt imponerade... Man skulle kunna sammanfatta hela kvällen som en enda stor ravefest där ljussättningen var det mest framstående...förutom den evigt dunkande basen... Visst fanns det gigantiska skärmar på scenen som kunde ha utnyttjats bra, men som tyvärr användes enbart till förinspelade MTV produktioner. De mindre skärmarna på sidorna visade Madonna...MEN någon borde lära sig filma för Madonna var för oss precis lika stor på de skärmarna som hon var på scenen.


Jag blev väldigt besviken på samtliga låtar som framfördes i skumma remix-versioner som dessutom var helt hopplösa för publiken att sjunga med i. Vilken live-artist vill inte ha ett sjungande publikhav?


Det mest skumma var nog folkmusiken, säkerligen inspirerad av hennes Kaballah-religion, som ingen verkade förstå sig på. Kissepaus!! Å hur kaxigt är det inte att strunta i extranumrena.


Det Fredrik och jag däremot VAR imponerade över var hur i hela friden som vi kunde få exakt SAMMA sittplatser under U2-konserten som under Madonna-konserten. Det finns ju ett antal platser på arenan om man säger så. Virre köpte U2-biljetterna och jag köpte Madonna-biljetterna *hmmm* Jag tycker det är skitskumt, nästan lite scary! Undrar så vad detta kan betyda!


Som en sista kommentar kan ovanstående två konserter jämföras och i striden så vinner U2 väldigt lätt. Det tycker jag säger en hel del eftersom jag, citat Mia: "trodde att jag kunde Madonna", och knappt hade hört något från U2. Det räcker helt enkelt inte att sätta en superstjärna på en tron på scenen och tro att dagens teknik gör hela showen...





U2-biljetterna och Madonna-biljetterna. Rad 7 platser 1058 och 1059.






Du käre lille snickerbod

2009-08-07 14:42:08 » Inredning
Idag har trädet fått sig en omgång vit färg, likaså klädstegen :)
Fortsättning följer...







Lister på G

2009-08-03 13:48:41 » Renovering - Allmänt





Låt oss presentera...

2009-08-02 12:40:14 » Graviditet 2009/2010
...Knatten ;)

Anländer till oss 30:e december. Visst är det ett perfekt datum *haha*














U2 konsert

2009-08-01 11:27:57 » Musik
Igår gjorde U2 sin första spelning på Ullevi av två stycken. Virre hade köat sig till biljetter när de släpptes och köpte till oss också :) Jag är ju inte deras största fan och kan heller inte så många låtar, så det var ju tur att Virre var med som ÄR deras största fan och kan ALLA låtar ;)


Efter att ha läst Aftonbladets recensioner om konserten så förstår jag vad Virre menar med att de kunde ha gjort bättre ifrån sig...det märktes inte minst på publiken som, på vår sektion, mest satt ner mestadels av tiden...ja bortsett från Virre då som höll ställningarna och rockade mest hela tiden.


Jag tyckte att en del låtar var ganska komplicerade, men de låtar som man kände igen gjorde att arenan började koka och att den jättelika scenen i form av en klo var som pricken över :et.


Fredrik tyckte att Bono var supercool, så jag undrar hur lång tid det tar innan även han kommer gå omkring konstant med solglasögon *fniss*






Säkert världens fräckaste scen just nu. Groteskt stor!





Virre rockar loss och trånar efter Bono som ju är "den bästa sångaren av alla sångare" :)