So far so good

2009-12-31 12:44:26 » Graviditet 2009/2010
Det blev ingen bebis på det beräknade födelsedatumet! Inget satte heller igång natten till idag, och för tillfället så känner jag ingenting. Halva Nyårsafton har passerat och det är endast 12 h kvar av 2009. Det som dock känns annorlunda idag jämfört mot övriga dagar är att jag är skittrött...överdriver inte om jag säger att jag var uppe och kissade en gång i timmen inatt... Inte alls för att jag behövde det, men av någon anledning kände jag mig inte trött inatt...och när jag inte kan sova på natten så är jag antingen hungrig eller kissnödig. Hungrig var jag ju inte.


Nu ska jag försöka sussa ett par timmar så att vi orkar med att vänta in det nya året tillsammans med Hanna, Kim och Ella...och nattens eventuella bravader ;)


Gott Nytt År på er allihopa *kramar*

Babyskyddet

2009-12-29 16:09:00 » Mio
Fredrik passade på att åka till Personalbutiken på NÄL igår för att fixa ett babyskydd när de sa att de skulle vara där för inventering fastän de egentligen hade stängt. Fattar fortfarande inte hur man kan stänga ända fram till 7/1 utan att meddela!! Hur som helst så fick vi hyrt en stol...dock utan demonstrering fastän Fredrik var där på utsatt tid enl. tidigare telefonsamtal *dumma* Idag har vi därför kikat lite på hur stolen fungerar. Eftersom Knatten inte har anlänt ännu fick Knattens kompis Nallen ställa upp som bebis i stolen ;)


Igår var det även sista ordinarie gången hos barnmorskan. Dock fick vi en ny tid - 7/1 vilken jag först blev lite fundersam över eftersom det ju är älsklingens födelsedag! Men det kanske betyder ngt?


Ne, Knatten ska ut tidigare ;p
Fredrik läser instruktionerna för Babyskyddet.

Namnförslag tack

2009-12-28 11:09:21 » Mio
Jag tänker inte lägga ut en omröstning med tjej-/kill namn på Bloggen för det är ju ändå inte Ni som bestämmer vad Knatten ska få heta ;) MEN eftersom vi har det lite kärvt med namn på killsidan (läs: är mindre överens än på tjejsidan) så får ni gärna dumpa en massa fina killnamn i kommentarerna till detta inlägg. Dock så faller vi inte för pensionärsnamnen såsom Sven, Lennart, Åke osv. Igår läste jag för andra gången igenom vår namnbok utan att hitta det där perfekta namnet...kanske har vi köpt fel bok?


Kanske att namnen gör sig mer rättvisa om man, istället för att samla dem i en lång lista med andra namn, skriver dem på varsina lappar...


Kommentera på!

Mellandagssnack inför BF

2009-12-26 16:57:33 » Graviditet 2009/2010
 Julklappar har bytts/lämnats tillbaka - check


 Pärmar med viktiga papper har uppstrukturerats - check


 Ny Blogg-design gjord - check


 Kakor/bullar har bakats - check


 Egna garderoben har setts över, rensats ur och städats - check


 Amningskudden inhandlad - check


 Hela säsong 2 av True Blood färdigtittad - check


 BB-väskan packad och kompletterad - check


 Frivilliga nyårsgäster införskaffade - check


 Älsklingen har lagat vita bilen inför besiktningen - check Babyskyddet...not check. Hur skulle vi kunna veta att Personalbutiken hade stängt hela sista veckan FÖRE jul...och ända till 7:e januari! Tur det finns backuplösningar om bebisen kommer före 7/1 vilket den nog gör...

Julafton över

2009-12-25 12:25:10 » Graviditet 2009/2010
Himla bra att det inte blev ett Jesusbarn! Hoppas bara att det inte istället blir ett Nyårsbarn...vore ju snopet när Knatten ändå valt att stanna inne trots allt spring på Överby inför Julafton. Men man kanske kan muta barnmorskorna med choklad om det skulle bli tajt med tiden *haha* Vi har ju två stora askar här som vi gärna får hjälp med att äta upp. Har läst att man får glada barn av att äta choklad under grav, men det får nog vara måtta med det också.

Årets roligaste julkort

2009-12-23 14:20:50 » Allmänt

Årets roligaste julkort kommer från Günther och hans vänner *ASG* Finns bara en person som kan gå under täcknamnet Günther....
tack för kortet J :)


Fredrik och förlossning

2009-12-22 08:49:24 » Graviditet 2009/2010
Igår när jag zappade framför teven råkade jag se några minuter på "Barnmorskorna Norge" vilket jag egentligen inte hade tänkt. Där låg en ung tjej i slutskedet av krystandet och hade sin sambo Erling bredvid sig stående vid huvudänden. Han såg märkbart tagen ut och barnmorskorna sa åt honom att gå och badda sin panna med en kall handduk. När han kom tillbaka frågade BM honom hur det var (kändes nästan som att mer fokus låg på mannen än kvinnan) och det gick knappt att få något svar från honom, han var helt väck. Då säger BM åt honom att gå och hämta en pall...vilket han var på väg att göra...men BM såg nog att började bete sig märkligt för plötsligt skrek de åt honom "Lägg dig på golvet! Erling! Ligg ner på golvet!!"


Gah...ser verkligen INTE fram emot den biten :|


Har även haft funderingar på när Fredrik ska börja fixa sin grabb-väska med diverse sötsaker...men det gjorde han igår...eller åtminstone så köpte han godiset och drickan igår. Fast det hade inte alls förvånat mig om han hade sagt när det hade burit av till förlossningen:


"Älskling, jag ska bara hoppa in på ICA"

Baby Snuggle

2009-12-21 12:15:42 » Mio
Hade ju inte tänkt köpa en åkpåse eller overall än förrens bebisen kommit ut...men imorse när Fredrik skulle till jobbet visade termometern på iskalla 17 minusgrader! Inte ens katten vill vara ute nu! Har kommit på nu att det nog är bra med något varmare än bara "vanliga" overallen och en filt när vi åker hem från BB...även fast det inte handlar om många steg ute i kylan för den lill* Knatten. Har kikat på sådana här förut men inte köpt någon... förrens nu! Det får bli en BabySnuggle istället för en åkpåse. Vem vet om vi ens behöver en åkpåse? Beställde från busloppan.se där de kostade 335:- ist för ord 559:- så jag är nöjd :) Hoppas nu bara att den hinner komma hem innan bebisen kommer ut!


Skönt svar från webshoppen ang. det brådskande ärendet *hihi*


"
Jag förstår brådskan. Jag ska in till butiken och hämta den idag och försöka få iväg den idag eller imorgon, då bör den komma på onsdag eller närmaste postdag efter jul. Du ska väl ändå försöka knipa över jul ;-) (samma här!! 1 Januari är målet!)
"

Julmys

2009-12-20 22:10:56 » Vänskap

Nu kan man nog kalla det för en tradition eftersom det hänt två gånger; julmyset hemma hos oss med julklappslek :) Inbjudna var Hanna, Kim, Ella, Emelia, Anders och Tindra och en massa paket.


Dagen började med frukost och skidor på TV *sköönt* Sedan fortsatte jag med att baka lussekatter MED saffran följt av pyntning av granen och hus, och inslagning av paket. Sedan kom våra vänner.


Alla hade köpt 3 paket var á 50 kr st. Vi började med att fördela paketen genom att försöka slå sexor med tärningarna vilket gick helt ok för mig och Fredrik...men det slutar ju inte så här...utan andra ronden går ut på att man ska öppna paketen och sedan ska man återigen försöka slå sexor och då får man sno ett paket från någon annan. Grabbarna slogs om äggklockan, kullagret, kakurospelet och en skum leksak emedan tjejerna fajtades om skumtomtarna, gosedjuret och krämen. När sedan tajmern ringde efter 33 minuter skulle det pågående varvet slutföras och därefter var spelet slut. Vid det laget hade älsklingen och jag i stort sett blivit av med allt vi hade fått och Fredrik hade endast ett paket kvar...ett mastodontpack med värmeljus. Men det tyckte Hanna att han inte behövde så hon roffade åt sig hans sista paket så att han blev helt utan! Jag själv fick bara två ;) Men vad gör man inte för att vara en bra värd och värdinna *hehe* Men Fredrik blev lite ledsen i ögat när han blev helt utan ;p


  

 
Nybakta lussebullar och nyklädd gran...får bli en i plast i år...
 
Tessan gosade med Tindra.

Alla paket innan leken började.
  
Kim, Ella och Fredrik.
 
Emelia och Anders.   

 

God Jul från oss

2009-12-18 19:39:26 » Allmänt

Send your own ElfYourself eCards

En tomte kikade förbi...

2009-12-18 17:22:08 » Allmänt

...och lämnade en blomma, tack söta Sara :D


Hon var även snäll och hade med sig företagets julklapp;
en stor chokladkartong samt två biobiljetter

11 dagar kvar

2009-12-18 06:17:26 » Graviditet 2009/2010
Varken älsklingen eller jag kunde sova idag. Sov även skitkass igårnatt... När vi vaknade idag så låg vi och pratade och mös istället för att försöka somna om...vilket gjorde att magarna började knorra strax därefter...innebärandes att vi åt frukost imorse ungefär kl 5 ;) Mysigt med långfrukost tillsammans en vardag med tänd brasa. Nu när Fredrik åkt till jobbet så funderar jag dock på vad jag ska göra för jag är ju faktiskt trött men det är inte skönt att ligga i sängen. Ska nog prova bädda ner mig i soffan för att testa om det kan göra att jag kan somna.

Ny layout

2009-12-17 12:50:32 » Allmänt
Hanna hade rätt, det gick inte att hålla sig borta från en rosa design!! Inte ens när det är juletider ;) Helt sjukt vad tid man kan lägga på att trixa med koderna fram och tillbaka när man väl kommit in i det - livsfarligt ;p Det kommer säkert bli lite småförändringar framöver med denna ändå...några saker som jag inte är helt nöjd med.


Bebisen sparkar som bara den därinne och vill säkert ut, men det får den inte *hehe* Därför jag sitter still på en stol och leker med design ;p Men nu ska jag göra lite nytta här hemma :)


Dagens lunch

2009-12-15 14:25:48 » Mat

Köttbullar, prinskorv, Janssons Frestelse, leverpastej, rödbetssallad och
Babybel *yammi* Och till det Bravos Friscus Juice :D
Hemligheter och avslöjanden

2009-12-14 15:58:55 » Allmänt
Vad får folk ut av att berätta andras hemligheter? Och varför ska man berätta åt någon annan...dessutom på Facebook av alla ställen?Även fast de flesta idag har valt att visa sina liv öppet i bloggar osv så har väl var och en, de som läser och kommenterar, en viss spärr inom sig? Vissa saker vill man helt enkelt berätta själv!! Vi som bloggar kan i varje fall välja vad vi vill offentliggöra och inte. På Facebook är det verkligen svårare att vara diskret...och det är då som man i alla fall hoppas att ens vänner och familj ska respektera och förstå den här oskrivna regeln. Vad jag har sett det senaste så verkar individen mer fokuserad på att vara den som kommer med den stora nyheten än att själv vilja skriva något "saftigt" om sig själv. Man måste alltså helt enkelt tycka att man själv är så otroligt tråkig att man hellre vill vara den som "lyssna på mig, jag har senaste infon" för att få sina sekunder i rampljuset.Vecka 38

2009-12-14 13:21:36 » Graviditet 2009/2010
Ännu ett besök hos barnmorskan där allt var helt normalt. Språnget som magen tog förra gången över medelvärdet har åter gått tillbaka till att slicka mitten på magkurvan; idag var det 35 cm. Urinen var bra och likaså blodtrycket. Idag skrev vi tillsammans ihop ett litet "förlossningsbrev" som blev kort och koncist. Nästa besök blir den 28/12...OM det blir av. Nu hade Knatten trillat ner men var fortfarande lite ruckbar - antagligen det jag känt det senaste när jag vart ute o gått att magen blivit hård både under gång och stillastående. Kanske får jag dra ner på shoppingturerna om jag ska pricka in 1/1 *hehe* Som sagt så verkar de värsta graviditetsbesvären ha uteblivit, MEN det sista så har jag fått (ännu) fetare fingrar...prinskorvar kan man säga *hehe* Likaså har fötterna fått sig lite påfyllning av vätska och gör det aningens besvärligt att få på sig skorna på egen hand. Dock så hittade jag ett par stövlar i garderoben idag som jag faktiskt lyckades få på mig utan större kraftansträngning :)

Magen i vecka 38.Årets julbord

2009-12-11 10:06:08 » Fest
Då var julbordet med jobbet avklarat, och för min del passerade det ganska obemärkt. Man kan nog inte räkna med för mycket när det hålls på Buddys...men jag ääälskar ju lax och hade hoppats på att den skulle vara tillagad på rätt sätt så att gravida jag hade kunnat äta...men icke...köket rekommenderade mig att Inte äta av det... Av den anledningen så skippade jag även pateérna som jag också brukar äta. Idag mår jag bra och det är väl det som ska räknas.


Det jag tar med mig från gårdagen var alla gulliga lyckönskningar och kramar inför den kommande förlossningen :) OCH Morgans många och skumma snapsvisor *haha*


En annan Morgan höll mig och Sara sällskap vid Black Jack bordet där Sara nääästan fick svar av croupiern på varför det är skillnad på hundars löp och kvinnors mens *asg* Dessförinnan hade Sara lyckats spela bort 320 kronor emedan jag hade vunnit 260 kr :D Aldrig hänt förut, men så har jag heller aldrig spelat Black Jack nykter förut ;pHemma

2009-12-09 12:02:04 » Graviditet 2009/2010

En halv vecka hemma so far och vad ska man säga - det är najs! :) När arbetskamraterna har hunnit avverka två-tre arbetstimmar stiger jag upp och äter frukost. Skönt att kunna göra precis det som kroppen vill att man ska göra och inte bara sitta still framför en skärm hela dagarna. Det är dock svårt att sova sådär skönt som man vill eftersom man helst vill ligga på mage. Händerna som domnar har börjat göra lite ont oxå när jag ska försöka somna om. Känns faktiskt lite avigt eftersom man har haft vissa föreställningar om vilka besvär man Ska ha under en grav. Händerna hoppas jag ju återgår till det normala efter BF. Att inte de förväntade krppsdelarna gör så ont som jag föreställt mig gör mig lite fundersam när Virre har sagt att "smärtan under en graviditet är konstant" *gah* vilket innebär att jag kommer få sjuhelvetes ont när det väl bär av!!Bebisdusch och inventering av bebiskläder

2009-12-07 13:44:02 » Graviditet 2009/2010
Igår fick jag överraskningsbesök av Hanna, Sara, Mia, mamma, Petra, Emelie och Caroline vilket jag verkligen inte alls hade förväntat mig. Fredrik är faktiskt duktig på att städa så det gjorde mig inte alls fundersam när han gav hela huset en genomkörare. Det jag dock Reagerade på var varför han tog på sig en jättevarm tröja efter han duschat när vi bara skulle vara hemma under kvällen och det dessutom var full fyr i brasan...han är väldigt varmblodig av sig. Jag hade duschat innan honom och tur var väl det för i utsatt tid när Hanna, Kim och Ella skulle dyka upp så står istället ett gäng glada tjejer utanför dörren och har med sig både presenter och fika i stora lass :)


I was surprised yes I was! Babyshower på G!


Tjejerna dukade upp värsta mastodontfikat och nu kan jag leva på muffins och mjukostar resten av året *yammi* Tack för att ni kom och för allt fint ni hade med er *kramar om*


Idag tänkte jag att jag skulle kolla lite noggrannare vad vi egentligen har i klädväg till Jörgen Jönsson...så jag hävde upp alla plagg i soffan och sorterade i storleksordning och plaggvis. Jag har ingen riktig koll på hur mkt man behöver, men det ser ut som att det inte behövs mer i strl 50/56 iaf ;)

Strl 50/56: 3 varma overaller, 7 st bodys, 4 st sparkdräkter, 2 par underbyxor, 3 par byxor och 1 varm tröja.

Strl 62, söt retrobebis: 1 body, 1 par byxor, 1 sparkdräkt, 2 par underbyxor och 1 par varma tofflor.

Strl 68, naken bebis?: 1 par byxor.

Strl 74, svartrockare redan?: 1 par byxor och 1 body.

Foto SVT: Jörgen Jönsson...
Extremt Störande biobesökare

2009-12-01 22:05:17 » Film
Igår såg vi på "Luftslottet som sprängdes" fastän jag varken sett ettan eller tvåan. Mot allas rekommendationer (de som sett ettan och tvåan) gick jag ändå och såg film nr 3...vilket fungerade alldeles utmärkt. Jag förstod det mesta, och det jag inte förstod intresserade mig inte ändå... Nog om det, filmen var sådär och svenska filmer ligger fortfarande INTE på min lista över filmer jag helst ser på bio...


Det som dock var anmärkningsvärt under kvällen var biobesökarna vilka var under all kritik! (Nu är det risk för klagomur) Först satt jag bredvid en kärring som tuggade tuggummi som en femåring och smackade högljutt av allt saliv. Klarade dock inte av att sitta där så jag och Fredrik bytte plats... Inte slapp jag undan smackandet bara för det, utan istället börjar en man bakom mig käka på sugkarameller med öppen mun. Jag hörde precis vid vilken tand karamellen befann sig från stund till stund! Och för att inte tala om all saliv som bildades... Emellan sugkaramellerna varvade mannen med popcorn vilka även de förtärdes med öppen mun vilt smackande. Helst skulle det mölas hela händer i munnen samtidigt så att ljudet skulle bli så högt som möjligt. När tjejen säger åt honom att stänga munnen (hur i hela friden är hon funtad som kan stanna hos en sån man) så säger han bara "vad spelar det för roll" ! ! ! Jag börjar bli helt galen vid det laget!! Sista godisarna prasslades ur påsen och smackades upp för att sedan återstående tid av filmen sitta och prata högljutt OM filmen med sin tjej! Vem PRATAR oavbrutet genom en hel film såvida man inte sitter hemma i sin egna soffa??!! Jag kom på mig själv med att hyssja flera gånger med tyvärr utan resultat...


Klart man ska få äta godis och prassla lagom under en biofilm, men det finns gränser, och det här överskred den gränsen med hästlängder. Var har normal (bio)hyfs egentligen tagit vägen?