Date med Sara

2012-06-30 20:08:43 » Vänskap
Igår hade jag och Sara bestämt bio-dejt. Vi skulle se "Snow white and the Huntsman". Dessförinnan skulle vi käka lite med...och pimpla vin :D Det har ju blivit endel tillställningar med jobbet det sista som jag Inte kunnat "vara med på" fullt ut...så det kändes skönt att kunna ta en tjejkväll och dela på en flaska vitt och bara tjöta, fnittra, relaxa och må gott. Det begav sig till "A&O Mat och Bubbel" där vi började middagen med just ett glas bubbel. Sen avnjöt vi en mumsig vegetarisk grilltallrik, och avslutade med fina praliner. En perfekt kväll helt enkelt som avslutades med en bra film :) Jag ger den fyra av fem i betyg. Sara är dessutom partytjejen nummer ett om jag får välja vem jag vill slå runt med...även fast det var mer mys än party denna afton *pöss*

Sofistikerade Sara med ett glas bubbel.


Lägger till en till "together-bild" till samlingen :D

Oliver 1 månad

2012-06-28 22:20:12 » Oliver
Igår blev lillkillen 1 månad :) Har inget emot alls att tiden i början går undan faktiskt...ser fram emot regelbundenhet och rutin. Thats me U know ;p Vi kan börja se mönster i både mattider och sovtider vilket känns skönt.
Han tar fortfarande inte napp...så för att somna på dagen och komma till ro så måste han skrika hysteriskt i typ 10 minuter för att sekunden senare toksomna!

Oliver har en pigg blick och har för länge sedan börjat fokusera på saker. Bland annat så gillar han att titta djupt in våra ögon med sina bautaögon :)
Stirrar på djuren i gymmet.
Sussar sött i vaggan.

Plötsligt händer det

2012-06-25 12:33:50 » Mio
Mio har haft två sängar i sitt rum i några månader nu. Vi har inte på ngt sätt tvingat honom att ligga i den "nya", mer än att vi inför natten tillsammans med honom flyttat över sängkläderna...för att vi precis sekunden innan nattning måste flytta tillbaka sängkläderna till spjälsängen igen... I förrgår gjorde vi samma sak igen...fast denna gången hoppade han självmant upp i "nya" sängen och ville bli nattad där! Det gick helt galant - och han sov där hela natten precis som vanligt :D Snabbt som tusan flyttade vi gemensant över spjälsängen till Olivers rum *wehoo*
Gällande pottan så är det ju sååå tråkigt att det är så kasst väder ute! Mio säger nu själv på morgonen efter frukost att han vill kissa på pottan...så han går in i badrummet, tar av sig blöjan, sätter sig på pottan, kissar, kommer och visar pottan med innehåll för oss, går tillbaka till badrummet och tömmer innehållet i toaletten :) Inte heller där har vi behövt tjata och gnata och skälla på honom. Han tar det i sin egen takt och vi uppmuntrat honom när han gör rätt. Nu känner vi dock att det hade vart lämpligt att låta honom gå utan blöja...fast det hade underlättat om vädret hade tillåtit utevistelse =/
För Olivers del så står det typ helt still i napp-träsket. Eller jag såg en ljusglimt häromdagen när jag, efter att redan ha förbrukat alla andra knep, precis efter flaskan tömts snabbt bytte ut flaskan mot nappen. Oliver fortsatte tutta...och märkte nog ingen skillnad eftersom han var så trött då. I vanliga fall när vi provar nappen så blir han helt rasande (vi har redan provat både när han varken är hungrig och när han är hungrig) och viftar med händerna på nappen och sliter ut den ur munnen - det kommer ju inget käk ur den ;p Dock när han i sin trötthet visade tutttendenser på nappen så uppstår ju nästa problem - hur får man nappen att stanna kvar i munnen? Icke-spaltbarn har en överläpp att sluta tätt med...vilket ju inte lilleman har...

Midsommar 2012

2012-06-23 13:53:04 » Familj
Igår for vi till Gräfsnäs för att fira midsommar tillsammans med mamma å pappa, och min lillasyster Emelie med familj. Mamma och pappa hade ställt upp sin husbil på en parkering för själva baslägret där vi åt :) Däremellan lekte vi på intilliggande lekplats och kollade in ringlekarna uppe vid ruinen.

Mitt stora hjärta och jag <3


Knytkalas var det. Jag tog med laxtårta. Emelie hade lagat gubbröra och tunnbrödsrullar. Mamma fixade jordgubbstårtan.


Mina små hjärtan. Oliver sov i vagnen, och Mio letade efter en prinsessa i slottet.

3 veckor efter förlossningen

2012-06-19 10:46:27 » TräningJapp, jag gillar att fokusera på min kropp, men det är sån Jag är. Alla andra får vara och se ut precis hur de vill så länge De mår bra. Så länge Jag ser ut som Jag vill så mår Jag bra :) Så här ser jag iaf ut nu - 3 veckor efter förlossningen. Om jag är nöjd? Nej! Gosh, har ju gravidkilon kvar och obefintliga muskler! Tills jag är nöjd så kommer jag bo i mina träningskläder.

LKG

2012-06-19 10:02:54 » Oliver
Tänkte dra en liten förklaring till Olivers missbildning ifall om det är någon som undrar men inte vågar fråga. Kan även passa på att nämna att det är fritt fram att fråga hur mycket ni vill, vi tar absolut inte illa upp. I nuläget så vet vi dock inte så mycket själva eftersom vi ännu inte varit på Sahlgrenska.
Det spontana är att man kallar missbildningen för Gomspalt (sista bokstaven i LKG). Men det stämmer inte fullt ut. Vet man inte bättre (jag inkluderad när Oliver föddes) så tror man att det kallas Gomspalt. Gomspalt innebär att det är öppet upp i gommen vilket gör att det blir svårt att äta och dricka och barnet får i sig massor med luft.
Första bokstaven i LKG står för Läpp. Andra bokstaven står för Käke. Man kan alltså ha sex olika kombinationer av spalt, och i värsta fall har man alla tre bokstäverna! Oliver är förskonad från gomspalten. Han har så kallad ensidig Läpp/Käk-spalt. Dock så innebär spalten ändå att han får i sig luft när han äter från flaskan och har en hel del gaser i magen vilket gör oooont på lilleman. För tillfället provar vi om det hjälper att låta honom ta Minifom-droppar vilka ska förstöra luftbubblorna i magen. Att Oliver inte tar tröstnappen kan ju kanske bero på spalten, men det är inte helt säkert. Det vi dock vet är att det är bra om han Gör det eftersom nappen stimulerar överläppen vilken annars blir ganska orörd. Just nu försöker vi, enligt Sahlgrenskas rekommendationer, få honom att ta napp och har provat alla märken som finns ute i mataffären och på Beginners. För själva matningen så finns det en specialflaska för att underlätta för spaltbarn, men det finns inget i tröstnappväg, så det är bara att fortsätta att låta honom prova varje dag för att han förhoppningsvis ska ta den en dag.
Man opererar läppen när han är runt 6 månader gammal. Mer besked får vi efter vi varit i Göteborg. Käken opereras dock inte förrens strax innan han ska börja skolan eftersom en tidigare operation än så kan göra att käken fortsätter växa och bygger in soänningar vilket gör att det blir snett och misslyckat. Vi tror inget annat än att läppen kommer bli jättefin efter operationen :) Men det kommer nog inte bli lätt för mig och Fredrik att se honom sövas och köras in på operation...
Så nu vet nu lite mer :) Får se om vi får en kallelse till Göteborg med posten idag. Kommer nog bli en tripp dit under semestern.

Work that ass

2012-06-13 10:32:37 » Träning
2,5 veckor efter förlossningen...och jag vill börja träääääna! Göra magfladdret hårt igen lixom :) Själva magen är typ borta, men det är ju "påsen" som är kvar. Älsklingen är ju söt som säger "coolt att jag har en sån vältränad flickvän" ;p Även fast han säger så så känns det sådär när röven och magen gör att varenda par byxor e för små. Jovisst, det är Bara 2,5 veckor efter att jag fött barn, men jag är inte nöjd med kroppen. Man får ju inte börja styrketräna förrens 6-8 veckor efter...och det är ju en eeevighet tills dess. Beach 2012 häckar ju runt hörnet typ!

Igår kom iaf mina rövtränarskor från Sportamore.se . Hittade de där för 400 spänn mindre än i butik *weee* Åsså e d ju såå snygga med :D Nu kan jag gå med vagnen till dagis och träna samtidigt *wehoo*
Vår personvåg har pajjat också, men snart kommer det en ny från tretti.se. Måste ju veta vikten vecka för vecka :)
Toningskor från Reebok.

Nymålat vardagsrum

2012-06-09 13:46:43 » Renovering - Allrum
Vad jag trodde skulle sätta igång förlossningen var att börja måla om vardagsrummet. Ack så fel jag hade... Fastän jag kröp på golvet och tejpade lister och rollade väggarna så hände nada! (Det som istället verkade satt igång det var att jag var med på Mios dans samma dag som vattnet gick ;p )
Vi hann i varje fall klart med vardagsrumsrenoveringen innan lilla Oliver kom till världen. Nog den mest effektiva renoveringen ever *hihi* Så här blev det :)
FÖRE: De gråa medaljongtapeterna.


EFTER: helvita väggar med färgklickar. Snyggemattan beställd från Urban Outfitters i England :D
Sideboarden i sin nya vita skepnad.


De heltokiga gardinerna! Passar ju bra i mitt bubbelgumhem ;p Min nya pysselhörna med ommålade stringhyllan.


Murspisen färdig

2012-06-09 13:33:47 » Renovering - Allrum
Har inte hunnit visa hur murspisen blev efter totalrenoveringen. Nu kommer det bilder :D Vi är sååå nöjda. Ett lyft för hela huset. Vad vi gjort är alltså rubbet (läs: Fredrik gjort). Färgen skrapades bort och ersattes med primer och ny färg. All metall har blästrats och målats svart. Nya beslag har svarvats. Nya glas har beställts från glasmästare. Vi har flytspacklat underlaget inför klinkerläggningen. Klinker lagda på golv och spiselkrans :) Summan av renoveringskardemumman slutade på dryga 5000 kr. Nedan följer några FÖRE och EFTER bilder.

Snart en vecka

2012-06-02 22:37:49 » Allmänt

När majoriteten av Sverige fick se Loreen ta hem storslam förra veckan befann jag mig i ett undersökningsrum på obstetiska avdelningn på NÄL. Nu är det snart en vecka sedan som lilleman tittade ut till oss :) Sedan dess så har han trollbundit sina föräldrar med ett par jättefina ögon. I övrigt så är det mest äta, skita å sova (en del skrika med) som står på schemat ;)