Vaccineringen

2009-10-29 17:13:32 » Graviditet 2009/2010
Sista dagen av vaccineringen mot svininfluensan på Barnmorskemottagningen är imorgon förmiddag och jag hade faktiskt tänkt att gå dit. Men jag är inte överens med mig själv egentligen... Idag fick jag dock reda på av min barnmorska att jag inte får ta vaccinet när jag är så pass förkyld som jag är just nu! Jaha...! Däremot så skulle de sätta in ett extratillfälle nästa vecka... Så den dagen Ska jag vara Frisk! Får se hur många dagars frånvaro från jobbet som det innebär. Imorgon lutar det dock åt vila hemma i sängen eftersom jag idag är hyfsat bedrövlig och tung i huvudet...

Vaggan

2009-10-25 20:42:22 » Graviditet 2009/2010

Vagga inköpt och bäddad. Det tar sig! :)


Köksrenoveringen fortsätter

2009-10-25 19:53:12 » Renovering - Kök
Idag fick vi förstärkning till köket när Mamma, Pappa, Petra och Håkan kom och hjälpte till. Gick lite fortare än om vi hade gjort det själva, tack! Jag fördelade arbetet och såg till att pappa rev ner överskåpen, att Petra knackade bort kaklet och att mamma å Håkan spacklade ;p

I arbete!


Rörmokare på plats

2009-10-19 17:55:49 » Renovering - Badrum
I skrivande stund har vi Grästorp i kulverten! Med andra ord, en rörmokare med värsta breda grästorps-dialekten *haha* Var längesedan jag hörde någon prata sååå grovt ;p I jämförelse pratar inte Fredrik alls så grovt, men han tar till lite mer dialekt nu än vad han brukar.


Kom hem från jobbet precis efter att de hade kopplat om vattnet, och tur var väl det för då hann jag ju använda toaletten innan de skulle gå på avloppsrören. När killen skulle börja koppla bort dem så säger jag "åh fy, nu kommer det alltså börja lukta skit!" varvid han svarar "en annen e rätt vaner, man sulle kunna sova i skiten"....


Eeee....jaa.... Å det var då jag tog min sallad å gick och gömde mig...


Köket beställt

2009-10-18 16:25:34 » Renovering - Kök

Vitvaror från tretti.se beställt *check*
Kök från Ikea beställt *check*
Bänkskiva, ho, blandare *not check*
Renoveringen *not check*
Rörmokare *not check*


Härligt att jobba mot en deadline! Det mesta är beställt men det återstår massor av det praktiska *wunderbar* =/
Ni får inte ens se en bild av hur köket ser ut idag, för det är inte värt att visa *haha*


Barnvagn

2009-10-18 11:28:49 » Graviditet 2009/2010
Jämfört med jobbarkompisen Helena så ligger vi i lä med bebis-förberedelserna kan man lugnt säga. Men jämfört med personerna i Föräldragruppen så verkar vi ha koll på det mesta. Kul jämförelse ;)


Häromdagen fick vi dock tummen ur och åkte till Götet och köpte en barnvagn. Eftersom sitt-delen var monterad på ramen så blev det lite pill med att få dit ligg-delen eftersom den datoröversatta instruktionsboken inte var till så stor hjälp. Men det gick ju bra till slut :) Åkpåse osv ska vi faktiskt köpa när vi vet vilket kön det blir så att det blir en färgklick.


Nästa nödvändighet att införskaffa är en säng. Eva skulle kolla om hon hade kvar sängen som hennes tre barn har sovit i, och i så fall ska den få övergå från att vara brun till att bli vit.


Resten tar vi som det kommer ;)

Bättre begagnad Bugaboo Cameleon.Nyfriserad

2009-10-17 18:10:23 » Graviditet 2009/2010
Klippte mig idag och som alltid är det skönt att återigen få fräscha toppar. Idag blev jag dock lite gladare än vanligt eftersom frissan sa att jag hade fått mycket tjockare hår! :D Jättekul att höra för någon som har väldigt tunna hårstrån *weee* Men jag trodde att håret var en sån typisk sak som drabbades till det negativa under en graviditet? Har bokat in en ny tid i mitten av december, ska bli intressant att se om jag kommer utnyttja den eller inte. Någon kanske vill titta ut i förtid ;)Champions of rock

2009-10-11 20:34:16 » Musik

Visste inte om att Idrottshuset i Vänersborg hade föreställningar, men när jag såg i tidningen att Peter Johansson skulle dit tillsammans med kompanjoner från sin London-uppsättning av Queenhyllningen så köpte jag biljetter till mig och älsklingen :)


Såg Peter första gången på Storan i Göteborg när han spelade huvudrollen i Footlose. Det roliga var att vi tjejer egentligen hade köpt biljetterna pga Måns Zelmerlöw som oxå hade en roll i musikalen, men Måns var ju ingenting jämfört med Peter!


Andra gången blev en överraskniing då han dök upp på jobbets jubileumsfest *weee* Och så nu tredje gången gillt i uppsättningen "Champions of Rock" som var en ren hyllning till Queen. Peter är grym :) Plus var att min favvo Nina Söderqvist var med som gästartist som även hon har en musikal-karriär i London.
Peter Johansson.Sjuk sambo

2009-10-10 14:41:10 » Allmänt

"Jag är faktiskt sjuk. Tessan behöver Whiskas och jag behöver Whiskey"


Haha, yeah right ;P Söta är de i alla fall :)Vecka 28

2009-10-08 18:41:12 » Graviditet 2009/2010
Igår var det super-vuxen-varning! Fredrik och jag var, tillsammans med Helena och Micke, på info hos Försäkringskassan ang. hela karusellen kring att skaffa barn. Jag var väl helt med de första fem minutrarna men sen blev det liiite mycket siffror och konstiga ord hit och dit *haha* Men med tanke på att jag var helt blank innan jag kom dit så var det givande information. Jäkligt tur iaf. att man kan använda e-leg till de flesta ärenden! Någon som egentligen kommer ihåg hur man använder snigelpost *haha*


I måndags var det besök hos barnmorskan igen; S/F-måttet visade mitt på kurvan, dvs magens storlek är helt medel, känns ju bra :) Hjärtslagen hos Knatten va bra även denna gången. Just nu känns det rätt så meningslöst att gå dit... Förra gången sa jag till henne att jag tyckte att det var jobbigt att gå till jobbet direkt efter frukost och sätta sig framför datorn...varvid hon enbart gav som råd att jag skulle äta frukost tidigare *yeah right* När hon märkte att jag inte var nöjd med det svaret så sa hon typ "vill du bli sjukskriven så får du vända dig till en vårdcentral" vilket gjorde mig helt paff! Jag vill ju inte alls bli sjukskriven, bara ha lite ENKLA råd! *suck* Visserligen finns det säkert folk som mer än gärna vill utnyttja systemet och få gå hemma, men jag ville ju bara ha lite förslag på vad jag kunde göra så att jag skulle kunna fortsätta jobba, och desutom må bättre på morgnarna... I måndags så sa jag till henne att jag nu mår bättre än innan, och även den jobbiga känslan på morgonen känns bättre. När hon frågade hur länge jag skulle jobba och jag sa till två veckor innan bf så tittade hon jättesnett på mig och började tjata om ledighet! Visst är det något som är liiite skevt! *dubbelsuck*


Med andra ord så känns allt ganska lugnt just nu. Jag kan åter äta curry *asg* och kött går oxå ner *hoho* Senast igår åt jag en stor skål med popcorn *weee* Fortfarande inga som helst sötsug vilket känns jättebra! Dock så undviker jag gärna kolsyra och dricker helst fruktiga drycker.


Däremot så undviker jag allt som innebär att jag måste böja mig ner och ex plocka upp saker från golvet för det gör mig illamående. Tack Eva för hjälpen med att rensa bort ogräset där vi ska plantera häcken som nu har kommit! :) Får se hur mycket jag kan hjälpa älsklingen sen med att gräva ner plantorna, men jag kan ju alltid vara spring-flicka.


Gravidvattengympa

2009-10-06 20:27:01 » Graviditet 2009/2010
Föreställ er en massa stora magar som gympar i vattnet varav hälften hellre småpratar med varandra o hälften flyter som korkar... Blev rätt grinig över att denna vattengympan var lagd samma dag i veckan som vattengympan med Friskis...och speciellt med tanke på att Friskis-gympan verkar mycket bättre för mig. Jag trodde att det var slow att gympa med pensionärer men jag hade uppenbarligen fel ;) Hur kul är det dessutom att tillsammans med 25 andra gravida byta om i ett yttepytte litet omklädningsrum som blir skitvarmt och svettigt när man måste köa till de få fyra duscharna allteftersom det varma rehab-vattnet ångar av sig bland de som försöker klä på sig och komma hem.


Snart Julafton...eller?

2009-10-02 17:05:32 » Graviditet 2009/2010
Det räckte med att jag började plocka ur skåpen i köket och fick syn på alla glöggflaskor från förra året för att väcka mitt begär efter JUL! Kikade snabbt på etiketterna på procenten och såg tyvärr att jag inte kunde dricka en enda *blä* Jag gillar förövrigt inte alls glögg med alhokol i...iaf inte såna som man köper på systemet.


Dagen efter när jag gick genom ICA såg jag att de pallat upp med massa pepparkakor! Å då blev jag otroligt sugen igen...på något som smakade Jul *haha* Vidare fortsatte det med ett sug efter Chai-te liksom efter att baka kanelbullar (vilket som ni förstår Fredrik blev överförtjust över i och med köksrenoveringen som pågår just nu) :P Jag får väl åka och köpa färdiga bullar på söndag när det faktiskt är Kanelbullens dag *mums*


Kan man egentligen ha ett slags jul-sug? Jag tänder ljus till frukosten och tycker att det luktar hur gott som helst när jag släcker dem igen. Till och med tyckte jag idag om den mjuka pepparkakan som vi brukar få skitofta till jobbet och som vi alla brukar tröttna på efter två gånger.