Tapetserat barnrum

2012-01-29 14:32:12 » Inredning
Igår spenderade Mio dagen hemma hos mormor och morfar där även kusinen Lina var. Under tiden passade jag och Fredrik på att tapetsera barnrummet. Ja förstå, tapeter har bestämts beställt och hämtats - who knew ;p Till slut blev jag så trött på det så jag gjorde en kombination av vad vi velat ha. Klart :) Idag har Fredrik satt upp alla lister, så nu är rummet inflyttningsklart! Det fick bli den svarta Siffertapeten från Fiona´s kollektion "Light & Bright", liksom gröna små stjärnor från Intrade´s "Kompistapeter". Bra eller dåligt? Återstår nog att se när rummet börjar inredas :) Skönt iaf att det är klart!

Köpes

2012-01-28 07:09:18 » Allmänt

Om det är någon som kan tipsa om var ja kan hitta en sån här möbel billigt så vore ja glad. Den ska målas vit och placeras i nya barnrummet.

Lillkillen har fyllt 2 år

2012-01-26 12:17:01 » Mio
I förra veckan hade vi två stycken 2-års kalas här hemma. Det första var i tisdags för släkten, och det andra var i lördags för Mios kompisar. Man tycker inte att man bjudit så många, men det plockar allt på ändå :) Mio bjöd på Korv med bröd, paj och tårta. Dessvärre kom jag dagen efter lördagskalaset på att vi missat att ta fram Syltgrottorna! Hugo bla får gärna komma hit en annan dag på kak-fika :)
Mio tackar så mycket för alla presenter han fick. Det var lite kaosartat där ett tag med alla paket som skulle öppnas och det ena paketet var mer intressant än det andra och övriga barn då såg sin chans att öppna de då oöppnade paketen *hahaha*
Mio fick en docka som kan dricka och kissa.
Morfar hänger upp alla Mios ballonger i taket.
Mormor hjälper Mio att blåsa ut ljuset på tårtan (eftersom han är upptagen med att äta kaka!)
Mina fina killar busar.
Lördagskalasets gäster.
Lever loppan inne på Mios rum.
Viggo visar Mio hur man når sakerna på hyllan ;p
Årets semlor

2012-01-24 19:55:14 » Mat
Nu ska här avnjutas årets första hembakade semlor. Precis som förra året så är det Semlor med vaniljgrädde *mums*

Fina leksaker

2012-01-23 18:11:17 » Mio
Äntligen har Mio så många delar Brio-järnväg att det går att bygga roliga banor :D Han fick sina första delar på sin 1-årsdag, och de senaste delarna köpte Fredrik igår :) Nu kan två elektriska tåg konkurrera om rälsen.
Igår när den långa invecklade banan byggdes ihop så var frågan egentligen vem som tyckte själva byggandet var roligast...Mio....eller mamma och pappa ;p Mio ville mest köra med tågen emedan jag och Fredrik försökte få ihop den fräckaste banan som möjligt *hihi*
Ett stort PLUS med leksaker från BRIO är, förutom att de är hållbara både i tid och kvalitet, att de är så fina att ha stående framme.

Kitchen Aid

2012-01-16 19:31:02 » Mat
I helgen köpte vi oss en gemensam julklapp (med betoning på gemensam). Japp, jag har tjatat länge om att jag vill ha denna underbart vackra maskinen men helt utan resultat. I helgen däremot så fick nog Fredrik ett ryck och tyckte att vi skulle köpa den till oss :D *weee* Det fick bli en vit sköning som redan har blivit flitigt använd. Det tog flera timmar innan jag fick komma intill maskinen...och anledningen var att Fredrik fick för sig att baka bröd (har aldrig hänt på alla år vi vart tillsammans). Fyra fina limpor blev det :) Ni som kommer på Mios kalas imorgon får smaka. För tillfället så håller jag på med Mios födelsedagstårta - maräng. Vad passar då bättre än att låta maskinen sköta jobbet i 10 minuter så att jag kan göra annat.

Mio bakar Syltgrottor.


My precious :D

Vecka 22+1

2012-01-12 16:49:27 » Allmänt

Andra gången man är gravid tappar man helt uppfattning om veckor, iaf jag. Jag ser d dock inte som ngt dåligt utan tycker att det känns väldigt bra, låt hela graviditeten passera i ett nafs bara, för hur kul e d att va pregnant... Däremot så Kan det ju vara bra att ha koll på vilken vecka man e i ibland, och idag kan jag läsa av i min gravid-app att jag är i vecka 22+1 ;p

Väggfast CD-spelare

2012-01-10 17:35:38 » Allmänt

Är det någon som har tips på var ja kan hitta stilrena väggfasta CD-spelare? Den bästa som ja hittat so far är denna urtjusiga spelaren från Muji som finns på enstaka Åhlens-varuhus. Enkel å snygg är den, men är det ok ljud tro?

Bakslag tapet

2012-01-10 17:29:13 » Allmänt

Har jag nämnt att jag ogillar att välja tapet??!! Mmm, I really do. Igår hade ja tänkt åka till färgaffären för att beställa stjärntapeten...MEN det visade sig att den gröna inte var vidare snygg...å att tapeten med svarta stjärnor inte alls var svart såsom det ser ut på bilder på nätet, utan den var blå! Ja vill ju ha en neutral tapet, å då går nog blått bort... Istället funderar ja nu på en tapet som Sara bloggade om igår, en siffertapet från Fionas kollektion Light & Bright. Pärmen är uppslagen inne i rummet, men ja vet inte hur ja ska göra. Ska ja bara välja en vägg med den...å vad ska i så fall vara på motstående vägg? Just nu har ja noll inspiration.

Ny fundering barntapet

2012-01-04 13:57:56 » Inredning
Jag verkligen hatar att välja tapet! Hatar det! Och att hitta en fin tapet till nya barnrummet är ju supersvårt...nope, vi har inte börjat tapetsera därinne än... Tycker att utbudet är alldeles för dåligt och drunknar mest i urtöntiga sockersöta saker när jag googlar. Back to basic tänker jag nu istället och funderar kanske på den här gröna stjärntapeten från Midbec´s kollektion Keek-a-boo.

Vecka 21+0

2012-01-04 13:47:55 » Graviditet 2011/2012
Jepp...lite mer än halva tiden har gått, men det känns sååå otroligt avlägset fram till maj. Speciellt när man fått en försmak av sommaren i och med vår resa...så man blev hyfsat deprimerad av att vara tillbaka i tråkiga, gråa, och regniga Sverige! Saknar sooolen!! :(
Från att knappt ha haft en mage fram till dagen vi for på resa, till att den nu har börjat synas på riktigt, så kläcker Fredrik häromdagen: "Shit, halva tiden har ju bara gått å du är redan görstor!" Precis vad man vill höra av en supportande sambo. Å inte nog med det, han fattade heller inte att kommentaren inte var så väl vald *hrmpf*

Paket

2012-01-04 12:51:25 » Mio
Idag kom moster Petra förbi med en julklapp i efterskott till Mio. Jag hade sagt till Mio att han skulle få paket idag så när Petra och mormor kom och hälsade på hann de knappt kliva in genom dörren innan han ryckte paketet ur handen på moster. Innan de hade hängt av sig sina ytterkläder så var paketet öppnat som innehöll två böcker. Därefter blev det fika och högläsning :)
Mio och mormor läser bok.

Byta namn?

2012-01-02 14:35:11 » Mio
Under veckan vi var på Lanzarote så har Mio börjat prata massor. Från att inte alls kunna göra sig förstådd nästan, bortsett från några enstaka ord, så har det fullkomligt exploderat av tydliga ord och flerordsmeningar! :D Han är jättebra på att härma det vi säger. Innan vi åkte tänkte jag att jag skulle lära honom vad han heter, kan ju vara bra.

Jag: "Mio, vad heter du?"
Mio: "Jack"
Jag: "Nej Mio, du heter inte Jack, du heter Mio. Mio vad heter du?"
Mio: "Jack"
Jag: Nej Mio, du heter inte Jack!"

Det verkade lönlöst att lära honom sitt namn, så jag lärde honom istället våra namn, vilket gick på fem sekunder :)

Jag: "Mio, vad heter mamma?"
Mio: "Nanna"
Jag: "Bra Mio, mamma heter Johanna. Vad heter pappa då?"
Mio: "Gekik"
Jag: Bra Mio, pappa heter Fredrik"

Under själva resan lärde han sig vad  farbror Marcus hette, och han blev kallad "Gackus". Sen tidigare så säger han "Mimmi" till min syster Emelie. Häromdagen så frågade jag Mio återigen vad han hette:
Jag: "Mio, vad heter du?
Mio: "Jack"
......