Poolhäng

2011-07-30 22:42:11 » Familj
Igår spenderade vi eftermiddagen hemma hos mamma och pappa. Det blev både sol, bad, bastu och grill *we like*
Mio funderar på vad Fredrik gör med snorkeln och simfötterna ;p

Lunch på strandgatan

2011-07-30 22:33:38 » Familj
I torsdags hade Mios farbror Marcus sin sista semesterdag här i Sverige innan det blev avfärd på fredag morgon tillbaka till norra Norge. Vi gick ut på Strandgatan här i stan och käkade lunch i solen, för att sedan leka lite ute på Spikön och mata fåglarna där. En skönt avslappnad dag helt enkelt :)
Vi hoppas att M snart kommer hem för gott!
Marcus, Eva och jag tittar på...
...vad den här lille sötnosen tittar på :)

Ella hälsade på

2011-07-26 19:29:42 » Mio
Idag kom Ella med mamma Hanna och hälsade på. Mio blev jätteglad. Dagen präglades av pussar och kramar...i maaassssoooor :D Såå söta :*

Kolmården

2011-07-24 23:38:33 » Resa
Nu är vi hemma från vår weekend i Östergötland. Målet var Kolmården, men även Norrköping och Söderköping fick sig ett besök. Vi hade på förhand bokat en stuga på First Camp Kolmården som låg 5 km från själva djurparken. Boendet visade sig vara helt perfekt, man kan ju inte klaga med utsikt över Bråviken :D Det blev ett två-dagars-pass i djurparken vilket sig vara ett klokt beslut - barn orkar ju inte så mycket...och man är ju faktiskt där för barnens skull. Första blev det besök på Lantgården där Mio var hur söt som helst...han skulle absolut pussa varenda get i hela hagen! :D Det var härliga försiktiga grepp om skägget för att styra nosen rätt mot sin mun *leeeeer* Björnarna gillades även skarpt...Mio asgarvade när den ursöta nallen höll på och kastade sin vita boll upp och ner :D Efter lunchluren lyckades vi även få se delfinshowen :)
Andra dagen lattchade vi mest omkring på Kulmården, en gigantiskt stor lekpark, liksom gjorde repriser på de sevärdheter som Mio gillat mest första dagen.
På vägen hem åkte vi via Söderköping för att besöka Smultronstället, ett populärt glasscafé, men det var föööör populärt för det var en helt enorm KÖ för att ens få komma in och få ett bord!! Insain lixom =/ Vi tog oss varsin glass istället på grannfiket som hade betydligt kortare kö. Vi får helt enkelt besöka Smultronstället en annan gång.
Sköna dagar med min sköna lilla familj *me like*

Trallen färdiglagd

2011-07-20 19:36:04 » Trädgård
Nu är typ all trall färdiglagd, bara några kantbrädor som ska giras och passas in. Nästa del blir att bygga staketet/vindskyddet/insynsskyddet...vilket kommer ta ett tag eftersom det ska behandlas och målas och målas och Målas!! Sen ska det ju även byggas en bänk/låda...

Ny trall coming up

2011-07-19 22:11:18 » Trädgård
Nu har den gamla stommen justerats in och sågats till. Kompletterande plintar har grävts ner och nya reglar har placerats. Idag började trallen sättas på *weeee* Allt pill "behind the scenes" tar ju som alltid tid, men nu ska det nog rulla på imorgon.
Bild efter gårdagens arbete och bild efter dagens arbete.

Mio 1,5 år

2011-07-19 19:32:38 » Mio
Den sjuttonde juli blev Mio ettochetthalvt år :)
Att baka e kul. Mjöl e gott :)

Släktfest

2011-07-18 20:25:50 » Familj
När min morfar gick bort för drygt ett år sedan lämnade han efter sig ett brev där det stod att han ville att vi skulle hålla en fest till hans minne. I helgen blev festen av, och det var mammas och hennes två syskons familjer som var närvarande. Det blev tipspromenad, sommarbuffé, strandbad och brännboll.
Min kusin Johannes. Pappa och Mio.
En tokig bild med några av deltagarna; jag, min moster, min mormor, min mamma, och mosters man.
Min alltid fotograferande morbror Jörgen.
Kaffe och äpplekaka med vaniljsås i trädgården.
Mio och Arvid surplade vaniljsås ur mugg och tävlade vem som kunde äta mest! ;p

Trädäck coming down

2011-07-18 14:05:10 » Trädgård
Nu håller Fredrik och hans bror Marcus (som är så snäll och hjälper oss när han är hemma på semester) på och grejjar med gamla trädäcket på husets baksida. När vi flyttade in så var den enda uteplatsen som fanns ett fyrkantigt däck med skyhöga täta väggar. Vi rev ganska snart väggarna men behöll däcket. Nu har däcket stått så ett par år *eeehum* tills häromdagen så grabbarna började riva :D Vi ska försöka behålla så mkt som möjligt av den gamla stommen så att arbetsinsatsen ska bli så liten som möjligt. Men även här har arkitekten ritat in ett 45-gradigt hörn *hehe* så det blir att slå ner några plintar ändå ;p Det färdiga utseendet finns redan ritat i Google SketchUp med allt lull-lull inlagt så förhoppningsvis ska däcket snart stå klart. Dock så ska det målas vilket kommer ta tid...
Mio tar hand om alla gamla spikar.
Marcus kämpar med att få upp gamla trädstubbar medans Fredrik river trall.

Semester nu då

2011-07-15 15:28:07 » Shopping
Jäss, nu kan man äntligen ansluta sig till klungan som har semester! :D Det var ganska öde på kontoret den här veckan kan man säga...men eftersom det har regnat både igår och idag så har det absolut inte gjort ngt att jag jobbat. Igår passade jag dessutom på att åka en sväng till Ikea efter jobbet...all by myself...vet inte när det inträffade sist...om det ens har hänt ever...men trökigt var det iaf! Ingen att tjöta med typ =/ Fick dock handlat det jag hade tänkt (efter besök på både Bäckebol och Kållered) förutom en viktig sak som var slut eftersom det var en säsongsvara...typiskt :( Idag har jag därför utnyttjat reservplanen och köpt det på Etage istället...vilket faktiskt blev billigare eftersom det var på rea *haha*
Dessutom har jag handlat lite annat till ett nytt projekt som jag ska påbörja, varför vila lixom ;p Får se när resultat börjar synas, hoppas snart :) Kan verkligen tipsa om Google SketchUp som är ett riktigt smidigt progg om man snabbt vill rita upp ngt för att få en känsla av proportioner och utseende osv :)
Förresten, måste bara berätta om idag! När jag gick på stan så ropar en tjej "Får jag prata med dig, du som går framför mig!". Jag vänder mig om, och det är på mig hon ropat. Då frågar hon "får jag stirra på dig lite?" eeeehhh, ja...typ, svarar jag ;p "Du har så fin fläta! Har du gjort den själv? Hur gör du för att få den så fin?" :D Så hon gick några varv runt mig och beundrade flätan och sa att hon skulle göra en sån me. Om folk bara visste hur lätt det egentligen är...kanske tur för mig iofs...så får jag framstå som att jag har en superavancerad frisyr *hähä* Men nu, nog tjötat om mitt hår!
När jag sedan var inne och handlade i en affär så säger expediten "Åh vilken fin regnjacka, var har du köpt den?" :D Haha, jamenvisst, vilken trevlig dag :D Inte varje gång man får såå många komplimanger, men sånt kan verkligen göra en hel dag! För er som undrar så kommer min bebisrosa regnjacka från Rut Mfl, men är köpt på Pondus. Om ni är intresserade av ngt liknande så har jag sett att de har från samma märke en lite annorlunda modell i år. Det är ju dessutom rea på Pondus nu, så skynda fynda :)
Näpp, nu ska jag börja grejja lite med nya projektet :D

Ella 2 år

2011-07-11 12:14:36 » Vänskap
I onsdags fyllde lilla söta Ella 2 år. Igår blev det en tur till Grästorp, dit de nu har flyttat, för att fira henne. Mamma Hanna hade viskat att hon önskade sig en docksulky, så det gav Mio henne :) Det verkar som att hon gillade den :D även Mio *hihi*
Fascinerande med såpbubblor!

Nordens Ark

2011-07-09 21:10:49 » Vänskap
Idag åkte vi till Nordens Ark där vi mötte upp med Elin, Stefan och Viggo. Det blev en heldag för barnen som gärna sprang omkring och tittade på alla djuren och busade hela tiden. Perfekt väder och trevligt sällskap - så det var en superdag :)

Need a haircut

2011-07-06 23:18:07 » Huvudsaken
Varför ska det vara så svårt att komma iväg till frissan för??!! Jag har varit frisyrlös hur länge som helt nu, men ändå har jag inte besökt salongen... Under tiden håret har fått växa fritt så har jag utvecklat mina kunskaper i hårflätning *asg* som har blivit ett sätt att dölja hur håret egentligen ser ut ;p Helst skulle jag egentligen vilja ha en helt annan frisyr, men jag skulle aldrig våga klippa det på något annat sätt *trök* En av anledningarna är att jag har noll volym (typiskt skandinaviskt hår - tunt med tunna volymlösa hårstrån) och när jag väl har i någon volymprodukt så tar det 10 minuter innan volymen har försvunnit (visserligen fungerar Dust It, men det är ju så svårt att tvätta ur och håret blir fetare av det i längden). Tupering är jag dessutom kass på... En annan anledning är att jag har lågt hårfäste i fram...och gillar Inte när, av den anledningen, håret (om kort frisyr) alltid faller i ögonen. Ganska irri att jobba framför datorn och hela tiden ha håret i ögonen.
Mä...inbakad fläta kanske inte är så dumt ändå ;p

Kalas med tjejbaciller

2011-07-05 21:00:09 » Vänskap
Idag bar det hem till Emelia för att lämna en födelsedagspresent. Det var bara en massa brudar där...åsså Mio ;p Han gillade inte riktigt kramarna som Ella ville dela med sig av, eller hångelattackerna från Nellie...så han fick hålla sig på behörigt avstånd. Emelia dukade som vanligt upp massa smarrigt att äta, och Mio ger efterrätten högsta betyg :D
Få med alla tre yrväder på samma bild...uppenbarligen Omöjligt! Åtminstone framifrån ;p
Hanna har något i ugnen i Melles nya kök. Mio bekantar sig med Hunden Kaisa.
Paparazzi-morsorna! ;D
Mio ser oroväckande avslappnad ut med barnvagnen...
Hångelattack från Nellie!

Nallen och Vovven go utomhus

2011-07-05 13:59:34 » Mio
Mios trogna följeslagare är en gigantiskt stor labrador som kallas för "Vovven", och en gosig björn som kallas "Nallen". Djuren har han fått från sin mormor & morfar och farmor...och BÄGGE två ska med överallt. Nuförtiden får de hänga med ut, och när vi åker bil så ska de åka med. Mio älskar att lägga sig över Vovven och krama den samtidigt som han håller hårt i Nallen :)
Just nu ska de flesta leksaker med ut. Häromdagen så dammsög han på intilliggande Scoutgården, och gåvagnen är smidig när man vill gå en tur med sina kära vänner *hihi*
Frustrerande när hunden bara smiter från vagnen hela tiden *lol*

Kreativt

2011-07-05 13:40:53 » Mio
Mio blir arg när han inte når upp till saker, och när det är saker han inte klarar av. Det sista har han dock börjat komma på egna lösningar istället för att vänta på att någon kommer och hjälper honom. På toa skjuter han fram pottan mot väggen och kliver i så att han når upp till lampknappen. Och häromdagen såg vi det här :)
Mio har dragit ut lådan och ställt sig däri för att nå upp till spännande saker!
(60-tals-möblerna ska förvörigt målas vita...någon dag...snart... ;p )

Sommarfest

2011-07-02 22:21:22 » Fest
I torsdags var det dags för den traditionella sommarfesten med jobbet. I år blev det Grillbuffé med trubadurRonnums Herrgård. Jag hade turen att sitta till bords med de bästa (minus Sara som inte fick barnvakt tyvärr) vilket gjorde att kvällen blev glad :D Vädret var på vår sida och regnet höll sig lyckligtvis borta så att vi kunde sitta ute och äta. Det blev en hel del vinpimpling och sköna skratt...och fredagen blev liiite seg, men det var det värt ;p
Virre tjötar med praktikanterna Louise och Aleksandra.