Oliver 3 månader

2012-08-28 13:12:00 » Oliver
Igår blev "lillkillen" 3 månader. Stora lilla killen väger 6750 g och är 65,5 cm lång! Han ligger ett snäpp upp på både huvudomfång, längd och vikt, och följder således sin kurva ;) Stackars faddern Marcus fick till slut kramp i armen när han höll honom under dopet i kyrkan i lördags *hihi* Vår lilla hockeyback *hehe*
 
Oliver äter 5 ggr om dagen och har sin sovstund ett par timmar på fm i samband med att jag lämnar Mio på dagis. Annars är han en väldigt pigg bebis och vaken. Gillar att snacka, få ögonkontakt och att skratta. Vill helst vara nära hela tiden, och det bästa är ett favoritläge i min famn. Han är grymt stark och man får kämpa med att hålla kvar flaskan i munnen när man matar honom när hans händer ska dit. De senaste veckorna har Oliver sovit hela natten - vi lägger bägge barnen halv åtta på kvällen och drar upp dem halv åtta på morgonen *nöjda föräldrar* :D
 
 
Oliver 3 månader.

Olivers dop

2012-08-28 13:00:00 » Oliver
I lördags döptes Oliver tillsammans med kusinen Ronja i Västra Tunhems kyrka. I stort sett alla våra vänner var där, och de flesta av de släktingar vi bjudit in. Drygt 75 personer *gah* Trots att varken jag eller Fredrik älskar kalas, i synnerhet stora och där vi står i centrum, så gick det bra. Bägge småkillarna somnade skönt efter dagens slut :)
 
Fredrik och Mio, fadder Marcus och Oliver, jag, fadder Petra, fadder Leonard och Ronja, Emelie & Jesper.
 
 
Kul kort! "Jag vill leka med barnen NUUU!" ;p
 

Modiga Mio

2012-08-28 12:50:54 » Mio
Efter Sahlgrenska-besök #2 så passade vi på att åka till Liseberg med Mio. Han fick ett barnåkpass, och vi delade på ett stort åkhäfte. Mio är drygt 94 cm, och får således inte åka allt. Gränsen undertill var 90 cm. Vi trodde inte att han skulle våga åka så mkt, men han åkte verkligen allt han kunde och fick! Tom FlumeRide! Modig kille :) Första gången åkte han med Fredrik direkt vid öppning av parken då det var noll kö. Men sen ville han åka en gång till...och då var det kö i 20 minuter *gah* Min tur. Vi stod och köade...och det gick bra det med. Dock med lite gnäll emellanåt, men med lite fantasi lyckades vi få fördrivit tiden och en nöjd Mio fick åkt FlumeRide:n en gång till.
 
 
Mio och Fredrik i FlumeRide.

Fordon

2012-08-28 12:42:43 » Mio
Det började en dag för ett tag sedan när man precis började bygga om skolan här intill oss...det kryllade av grävmaskiner, lastbilar och traktorer. Mio blev helt fascinerad! Sedan dess är det bara maskiner som gäller! Att tex åka ner till Göteborg kan göra en smått galen med alla grävmaskiner som står utplacerade längs precis heeela sträckan. Mio utbrister "Grävmaskin!!" för varje grävmaskin han ser, och repeterar man inte ordet "grävmaskin" (eller vilken maskin det än är) så repeterar han ordet tills man sagt det! Haha ;) Och ni som åkt där det sista vet att det säkert är uppemot 100 grävmaskiner där! Mios favoritbok ser ni på bilden nedan. Han läser den från morgon till kväll. Väldigt utbildande måste jag säga. Dumpers, asfaltutläggare, markvibrator, betongblandare, lyftkranar, schaktmaskiner...you name it, ALLT finns i den boken ;D Vi bor bredvid en lastbilscentral, och är favoritsyssla är att ta cykeln förbi där och prata om alla fordon man ser. Numera har Mio en "stooor cykel", en 12" som han kör omkring på :)
 
Mio uppslukad av favoritboken.
 
"Kolla här då!!"
 
 
"Cykla stoooor cykel!"

T-shirt strl 104

2012-08-28 12:28:00 » Sytt
Har Mio redan storlek 104? Nää... Men jag sydde en tröja i storlek 98 som blev sååå stor! Sydde helt efter mönstret och lade till så mkt sömnsmån som man skulle, men ändå... Antagligen är finnar mkt större än svenskar ;p Japp, jag har numer köpt mönstertidningar som jag läst om i bloggar - Ottobre från Finland. Det finns verkligen inga bra böcker eller samlade mönster på annat sätt att få tag på...så det fick bli tre st tidningar med massor av mönster i. Varje plagg har fler storlekar, så det är kanon :)
 
 
Mönster från Ottobre.
 
Svamptröja storlek 104.
 

Till Olivers rum

2012-08-19 14:02:06 » Inredning - Barnrum
Hittade skåpet till Olivers rum som jag letat efter på Blocket ett bra tag. Och här i stan till och med. Prutade inte ens ner det...300 kr är det allt värt :) Passade också idag på att klippa ut dekorplastbokstäver även till lillebrorsans rumsdörr.
Olivers nygamla skåp.

Hemester

2012-08-14 20:15:52 » Familj
Då var Fredriks semester slut. I år blev det ingen längre resa av helt naturliga skäl. Det gick kanon att ha hemester :) Vi har lekt på Innovatum, åkt linbana, ätit på slusscaféet, plaskat i lilla poolen i trädgården, plaskat i poolerna på Skara Sommarland, åkt karusell på Fallens Dagar, åkt karusell på Sommarland, kört grävmaskin på Berts Ursand, hoppat studsmatta, solat på trädäcket hemma, badat i Nordkroken, kollat på Djurovision i Lysekil, lekt på Emaus, ridit häst, köpt 12"-cykel och chillat i mammas och pappas pool. Over and out. Nu är det Beach 2013 som gäller! *wehooo*
Lugna semesterdagar.

Doppresenter önskelista

2012-08-14 20:05:20 » Oliver
Några har frågat vad Oliver önskar sig på dopet. Naturligtvis är det ju inte han som önskar utan hans mamma ;p Däremot tänker jag som så att det är kul att få saker som han kommer använda hela livet och som inte bara blir ståendes i en hylla (eller längst in i ett skåp). Därför går tennprylar från guldsmedsaffärer fetbort! Hur fina e d på en skala? Och vill man exponera dem...ne...
Jag är heller inte så traditionsenlig, så här kommer min version av doppresenter. Fri tolkning :)

Gunga högt!

2012-08-07 21:22:13 » Mio
Nästan varje kväll när vi nattar Mio så säger han alltid "Gunga högt imorgon!". Han älskar att gunga så det är ju tur att vi bor bredvid en lekplats :)
Förra veckan en morgon såg jag när jag kollade ut genom fönstret mot lekplatsen att gungställningen var helt kvaddad! Gah, hur talar man om för en 2,5-åring att gungställningen är sönder och att det inte går att gunga?! :( Förtvivlan förvandlades snart mot hopp när två kommunalarbetare dök upp och de förklarade att de höll på att riva nuvarande ställning eftersom det skulle dit en ny. Kanon! :) Dock så märkte vi väldigt snart hur seeegt det var att få dit den nya ställningen...det tog ju flera dagar bara att riva den gamla...herregud... Men inte undra på att det tar tid när de arbetar i två minuter, sen kikar med armarna i kors...sen lämnar arbetsplatsen för att åka och fika. Shit, tänk om jag hade arbetat på det viset. Hade ju vart pinsamt att förklara för kunden att kostnaden för ritningarna blivit aaaaaningens dyrare än vad de hade tänkt *hahaha* Nu har det gått en vecka och det har fortfarande inte kommit upp nya gungor! Mio är ledsen...och vi funderar på om det är hyfsat smörigt att arbeta för kommunen ;p
Mio kollar sorgset in misären som lämnats vid kvällningen.

Sahlgrenska Besök #1

2012-08-07 14:20:17 » Oliver
När vi låg på BB så sa sköterskorna att vi skulle få en kallelse hem i brevlådan om när Oliver skulle åka till Sahlgrenska. Tiden gick och det kom ingen kallelse. Fredrik ringde någon vecka innan semestern och fick då veta att vi skulle få ett brev innan personalen på avdelningen själva gick på semestern. Ingen kallelse kom... F ringde då under semestern igen för att höra när vi skulle få komma...började ju smått tycka att det hela var aningens oseriöst! Då säger rösten i andra änden "men ni ska ju komma imorgon!". VAAA!! Alltså, får man bli behandlad på det viset...tråkigt tycker vi...det är ju ändå ett litet barn det handlar om och är ju familjens käraste ägodel. Kräver en viss respekt... Men, men...vad skulle vi göra...det var ju bara att ställa in semesterns ENDA planerade dag, trippen till Sommarland, som vi sedan länge bestämt att vi skulle göra med min syster och hennes familj, samt min mamma och pappa.
På schemat stod först ett besök hos en specialisttandläkare - Odontologen. Tandläkaren beskrev besöksförloppet samt när operationen av käken skulle bli. Det kommer bli besök till Gbg med jämna mellanrum. Käken opereras dock inte förrens vid 7-8 års ålder då man genom forskning kommit fram till att det ger bästa resultat. Fram tills då kan de tänder som kommer fram vara både sneda och missfärgade...men det är normalt. Vi fick även frågan om vi ville prova "krok och tejp"...vilket jag tyckte lät skithemskt och blev aningens känslosam. Antagligen stod allt detta redan i den uteblivna kallelsen...så vi var inte riktigt förberedda...iaf inte jag. Forskning har dock inte visat att metoden hjälper ngt, men man vill ändå försöka "dra rätt" näsan när benen i näsan är mjuka i så här tidig ålder. Vi har provat ha kroken hemma, men det sitter så väldigt dåligt fast...tejpen lossnar hela tiden...
Efter tandläkaren blev det ett samtal med kirurgen. Det var ett team som enbart sysslade med LKG-patienter. Det skulle antingen bli han eller hans kollega som skulle operera Oliver. Vi fick inget datum för operationen av läppen/näsan, men blev ställda i kö och antagligen kommer operationen bli runt årsskiftet. Slutligen skulle lillkillen fotas - både framifrån och från sidorna.
Även fast jag fortfarande tycker att det var dåligt att kallelsen uteblev, så kändes det ändå bra efter första besöket. All personal var supergullig! Och Det var ett stooort plus :)

Mairo's Blomma i hallen

2012-08-07 14:03:00 » Renovering - Allmänt
För någon vecka sedan fick vi ett ryck igen...varför inte smocka upp ett "sideboard" i hallen, och även tapetsera där! ;D Vi gjorde slag i saken och for till Ikea och köpte det vi behövde. På samma sätt som "sideboardet vi har i matdelen så är det en skrivbordsskiva som vi har använt som skiva och sågat av :) Funkar finfint!
Tapeten har jag varit sugen på länge, men F har varit anti den. Äntligen fick jag övertalat honom, och med facit i hand så är han jättenöjd :D Det är tapeten Blomma från Mairo. Han tyckte även att det var så kul att tapetsera att han vill tapetsera om i TV-rummet haha. MEN det tar vi inte nu ;p Vi är förövrigt ett grymt tapetserarteam vid det här laget.
Så här blev det iaf i hallen efter rycket. Det är tänkt att vi ska hänga upp familjebilder på den här väggen.Hallen före och efter.


Tapeten Blomma från Mairo. Grön häst från Village.

Saknar mitt BodyStep & The Nike Blast

2012-08-05 22:40:35 » Träning
Jag har riktigt lääängtat efter att få börja träna igen. Komma i form! Komma i mina jeans! Dock så blev jag sååå besviken när jag kom tillbaka till Sportlife och insåg att man hade plockat bort mitt favoritpass - BodyStep!! :( Ett enkelt pass där man får arbeta håårt och ta ut sig till max. Istället har man slängt in ngt som de kallar MRL (Mage Rumpa Lår) som liknar ett traditionellt Step-pass som innehåller flera block, ett antal rörelser i följd, där man till slut slår ihop alla block och sedan kör dessa tills passet är slut. När jag går och tränar vill jag lämna hjärnan hemma och bara köra slut på mig...nu måste jag ju se till att komma ihåg alla rörelser för att överhuvudtaget få ngn träning alls... Blööö... Nä, riktigt så negativt är det inte...rörelser är hyfsat enkla, och hittills har jag inte haft svårigheter att komma ihåg hela stegsekvensen...MEN blir bara såå ledsen över att MITT pass är borta :( Mitt favvo-pass, liksom mina favvo-ledare är puts väck...

Förutom MRL två gånger i veckan kör jag även BodyPump en gång. Funderar även på att köra ngt BodyCombat även fast jag är riktigt kass på det...men tekniken kommer väl så småningom :) Fredrik är jätteduktig och snäll som är hemma och nattar barnen när jag går och tränar. Men sånt får han ta om han vill ha en slankare och fitare sambo ;p
Jag har en liten fråga till mina tränande bloggläsare där ute... Har hört talas om ett träningskonvent som kallas "The Nike Blast" som äger rum i Stockholm en helg per år. Jag tror att det brukar gå av stapeln i februari och att biljetterna dit släpps i november. Man pröjsar en anmälningsavgift (rätta mig om jag har fel) och för det får man prova olika klasser, gå på föreläsningar, och man får även ett par Nike-skor. För klasserna får man boka in sig, och det är först till kvarn. Jag vill åka på detta, men helst inte ensam. Är det någon/några som vill åka med mig?! :D Googla så får ni se om det är ngt för er.