Lunch på Kinnekulle

2010-08-31 10:31:39 » Familj
I helgen bjöd mamma och pappa på lunch på Kinnekulle. Direkt när vi kom dit så försvann Mio i någons famn och vi fick inte tillbaka honom förrens det var dags att åka hem ;p
Mio är omhändertagen av mostrarna Emelie och Petra.
Fredrik njuter av sitt kaffe.
Mios äldsta moster Maria och Mios kusin Lina.
Pappa, mamma och jag.

Mission Accomplished

2010-08-30 10:21:44 » Graviditet 2009/2010
Har ju inte bloggat på länge nu om graviditetskilona...men för att uppdatera er så kan jag meddela att de har varit helt borta ett tag nu! Vissa lyckliga människor går ju bara upp typ 10 kilo emedan vissa får bära på det dubbla och kanske ännu mer...jag klarade mig inte undan med enbart 10 kilo...så därför är jag stolt över mig själv, hur osvenskt det än är att berätta det så här, att jag nu är av med alla överflödiga gravidkilon och de där extra bonuskilona som jag pratat om! Dessutom har jag under tiden byggt muskler, vilket de flesta vet väger mer än fett...


När man satt upp ett mål för sig själv och sedan går i mål så är det värsta kicken! Man känner att man kan klara allt (läs: det mesta) bara man lägger manken till. ALLA KAN bara man försöker. Säg inte att det inte går förrens du försökt. Inget kommer gratis! Klart att man har olika förutsättningar men alla kan göra Något. Nyckelordet är disciplin...


Enkel ekvation: en tjej behöver ha i sig 2000 kalorier om dagen emedan en kille behöver ha 2500 kalorier. Äter du mindre än det (eller förbränner ditt intag genom träning) så går du ner i vikt!

Dadada

2010-08-29 12:57:30 » Mio
Imorse när jag hämtade Mio i sin säng så låg han på mage och skrattade och hade kul *hihi* Hittills har han alltid legat kvar på rygg, men hädanefter får man väl vänja sig med att hitta honom i lite olika positioner :)


I veckan har han börjat snacka massor. Han har ju "pratat" tidigare med, men nu är det verkligen "dadadadadadadadadadadadadadadada" konstant hela dagarna *haha* Han är så söt vår lilla gosing!

Framåt och runt

2010-08-25 21:20:10 » Mio

Skrev ju för några dagar sedan att Mio har blivit lite mer rörlig på golvet...och nu rör han sig ännu mer :) Fortfarande kallas det dock för hasning, snurrning, påskjutning och vridning *hihi* Från att ha varit en bebis som hatat att ligga på mage så har han nu förstått att det inte alls är så dumt med magläge - nu kan man ju själv vrida runt sig om man inte längre vill ligga titta på samma sak hela tiden :D


Att kalla Mios rörlighet för effektiv är att ta i *haha* för ska han framåt så handlar det om att rulla runt några gånger, sedan vrida sig och skjuta ifrån med fötterna så man hasar bakåt ;p Men förflyttar sig gör han :)
Förflyttning från mattan till babygymmet.
Under bordet fanns intressanta saker.
"En lysande knapp, så intressant!"

Datorhaveri

2010-08-23 19:45:21 » Allmänt
Vår "nya" dator e krasch! Var inne i databutiken i stan i förra veckan och bad dem fixa den, men han sa att det antagligen inte skulle vara värt att laga den eftersom den redan hade fått blåskärm... *hmmm* Istället blåste han rent den från smuts och damm som kunde varit källan till varför den blev runt 80 grader varm. Blåsningen fungerade väl i någon dag eller två men nu vill den inte ens starta...eller jo den startar (läs: powerknappen lyser) men skärmen blir inget annat än helsvart. BLÄ! Jag får väl helt enkelt åka tillbaka och be dem göra en felsökning och därefter komma med sin feta reparationskostnad...


Hur surfar jag nu då? Jo, jag har helt enkelt fått plocka fram min gamla Chalmers-dator från 2001 *haha* Funkar iaf att surfa med ;p

Slutspurt i köket

2010-08-22 20:45:10 » Renovering - Kök

Det börjar ta sig, men ännu är inte köket klart... Däremot så har vi satt punkt för flera "to-do":s i köket och det känns himla skönt. Observera att det även sitter uppe lister *weee* Nu kan man äntligen börja fokusera på allt Lull-Lull som Simon hade sagt.
Nya tapeten uppe, det fick bli Woods från Cole & Son.
Bumling-lampa letas efter för fullt, en röd ska det bli.
Plastmatta ska inhandlas, helst en rund men tydligen kan man inte köpa det någonstans....
Gardiner ska köpas. Förslag?! Mönstrat e nog uteslutet eftersom tapeten har så mkt mönster.
Övrigt pynt på väggarna saknas - hyllor, tavlor etc...Sitt-delen på köksön har oxå fått en bit tapet :)
Ovanpå tapeten sitter det en plastskiva som sparkskydd.

Kaklet som saknades vid el-uttagen är satt och fogad.
Fönsterbrädan fick lite svart kakel.

Mjölk-tavlan är uppsatt. *me like*
:D

Fredagskräftismys

2010-08-21 16:40:44 » Mat
Promenaden till Jätten slutade med inhandlande av Västerbottensost och en jäkla massa kräftor *YAMMI* Vad gör man med det då? Jo man gör en fruktansvärt onyttig och kaloririk matpaj och frossar i kräftor tills man spyr! Pajen blev faktiskt otroligt god *berömmer mig själv* men jag är inte riktigt van vid den sortens feta mat så jag blev lite lätt illamående...och det hade inget att göra med det som fanns i glasen eftersom Fredrik fick min snaps och jag drack aldrig ur vinet.


Vad gäller vilket som är bäst av Flodkräftor och Havskräftor så har jag gått över till havskräftan. Det är ju dessutom mer lön för mödan när man väl skalat dem eftersom de innehåller med kött :)
Havskräftor.
Jag fick med mig två monsterkräftor hem från fiskbilen!

Mio 7 månader

2010-08-21 16:30:14 » Mio
För några dagar sedan blev Mio 7 månader :) Har inte vart på BVC än så kan inte uppdatera er om längd och vikt i nuläget.


Mio kryper fortfarande inte utan slår runt på två röda med ens man lagt honom på mage *hehe* Dock så kan han ibland när han känner för det använda armarna till att vrida sig i cirklar runt på mage, och det är ju alltid ngt :) Det sista har han börjat kravla sig så sakta bakåt genom att trycka ifrån med händera. Ibland förflyttar han sig genom att slå runt till rygg för att sedan slå runt till mage igen och även använda benen mot saker för att vrida kroppen.


Hur som helst så är det roligaste att stå upp! Han är riktigt stadig på benen, bara balansen som fattas. När man ändå står upp så kan man ju passa på att hoppa lite upp och ner oxå :D
Mio busar runt på golvet.

Klädgarderoben / Kontoret

2010-08-17 13:22:14 » Renovering - Allmänt

Under semestern blev mitt lilla light pimpnings projekt klart! :) Fredrik var tveksam innan till vad jag ville göra och tyckte dessutom att det var högst onödigt att grejja därinne...så till alla sa han att det var "Johannas projekt", inte vårt...för då skulle ju han ha sitt på det torra om det hade blivit fiasko. Resultatet blev dock så himla bra att kommentaren vände från "jag vill ju inte sitta inne i garderoben och surfa heller" till "men det blev ju riktigt mysigt" :D Jag är riktigt nöjd själv faktiskt :)


Takvajer och infästningar från Ikea. Matta från Rusta. Gardiner från Åhléns.
Vit färg målat över tapeten. Skrivbordsskiva och hyllor från Ikea. Pallen ska inhandlas ny eller fyndas på Loppis.
Spottar, pennkoppar, anslagstavla, magneter och magnetburkar från Ikea.

Tapet going down

2010-08-17 13:00:23 » Renovering - Kök
Efter att den lilla fondväggen tapetserades i köket strax efter att vi flyttade in för två år sedan så började en ganska bred fettrand visa sig mitt på tapeten...TYPISCH! Antagligen kom randen från skivan inunder...skumt...för vi hade spacklat bra och vart noga med underarbetet. Tapeten har sett ut sån fram tills nyss då den åkte ner i ett swisch....fy, hade glömt hur jättekul det var att riva tapeter...NOT!
Så här glad är man när man tar ner tapeter *hehe*

Djurkrokar

2010-08-17 12:51:19 » Inredning
Mio har fått finfina djurkrokar uppsatta på sitt skötbord där han kan hänga sina kläder. Krokarna är köpta på Lagerhaus, och den lilla ursöta påsen är köpt i en liten butik på Gotland. Även en liten söt tygskallra fick komma med hem från Gotland :)
På krokarna hänger badrocken, Molotröjan och den gula vaxdukpåsen.
Ursöt lite påse där Mio förvarar sina Mockasiner.
Djurkrokarna från Lagerhaus.
Uggletygskallran.

Pinsamt i kubik

2010-08-16 15:20:31 » Kläder
Ni alla har säkert varit med om att det någon gång pipit från larmet när ni just varit inne i en affär och köpt något och är på väg ut...och då har det säkert berott på att kassörskan glömt att larma av någon pryl eller att en pryl haft två larm. När det händer känner man sig så otroligt skyldig fastän man vet att man inte snott något. Dessutom är det så pinsamt när alla förbipasserande tittar på en och tänker "jaha, så det är så en snattare ser ut".


Har någon av er varit med om att det har larmet har pipit när ni vart på väg In i en affär, och det är den första affären ni besöker och ni har inte köpt något som ni bär på i en påse? Idag hände det mig... Jag var på väg in till Åhléns i stan när det börjar tjuta... Folk som samtidigt var på väg ut började oroligt se sig omkring som om det var från dem och deras påse som det pep. Kassörskan som snabbt var framme sa åt dem att det inte alls var från dem utan från tjejen med barnvagn! Jaha tänkte jag, vad har jag köpt? Med kassörskans blick på mig gick jag ut ur butiken igen men larmet fortsatte tjuta. Jag tog av mig scarfen, men det tjöt ändå. Jag tog av mig klockan, men det blev ändå inte tyst. Jag klev till och med ur skorna utan resultat! Tröjan som jag hade på mig var nyinköpt så jag började känna efter ett litet vitt klisterlarm men hittade absolut ingenting... Kassörskan frågade om jag kunde hitta ett larm i en ficka på byxorna, men jag sa att de var flera år gamla och att jag borde ha märkt tidigare om det vart larm i dem. Jag kände ändå efter fast hittade naturligtvis inget... Sen började de fråga om mina trosor och min BH! Men snälla nån... Det var bara att förklara att även de var flera år gamla!! Så, nu vet alla det också... Nästa steg var att de ville klä av mig mina kläder *gah* så att de kunde köra plagg efter plagg i kassan för att kolla efter larmet...fast det var inte jag lika inne på. Istället sa de åt mig att lägga överkroppen uppe på disken för att höra om det skulle börja pipa i kassan. Häpp, inget hördes. Jag lade ryggen på disken, men inget hördes heller. Till slut sa de åt mig att sätta mig på disken (!!!) och DÅ började det pipa!!! "Du har nog ett insygg larm i byxorna. Jag ser att det är Lee-jeans du har på dig och det kan vara så då" Jag sa återigen att byxorna var flera år gamla...men då sa damen att larmen kunde återaktiveras efter en viss stund igen. Jaha, varför då?? Visst låter det Väldigt märkligt! Som om inte redan situationen hade blivit nog pinsam som den var så gick det inte att larma av mina byxor. Det ska ju komma ett sånt där klonk när kassörskorna larmar av prylarna men nu kom det inget klonk *grrr* "Larmet kommer att gå i varenda affär du kommer gå in i med de där byxorna" Kuuuul!!


Visst är det typiskt att när man är så glad över att man kommer i ett par märkes-jeans som har legat i lådan ett tag så kan man ändå inte använda dem.


:(

Rosa kväll

2010-08-15 21:05:49 » Allmänt

Igår när himlen var helt rosa var det läge att plocka fram kameran och lära sig mer om slutare och bländare på det manuella läget. Och tänka sig jag blev faktiskt lite klokare :) Bilderna nedan är tagna vid samma tidpunkt och med samma slutartid men med olika bländarvärde.

En dag i stan

2010-08-14 16:37:58 » Mio
Idag var det ju fint väder så då promenerade vi in till stan för att fika och kolla på ankorna på Spikön. Mio tyckte att fåglarna var rätt trista...de flöt ju bara omkring i vattnet och gjorde ju inget speciellt. Nä roligare är det med smaskande hundar *hihi* Mio fick även gunga vilket var betydligt roligare.


På vägen hem tog vi en sväng in på några affärer och då hittade jag en svensk utgåva av True Blood så de böckerna köpte jag omedelbart bums :D Även Mio fick två böcker; en badbok och en pekbok.
Träden är rätt intressanta.
Mio gillar att hålla tag och han håller Hårt!
Roligare att bita på snöre än att gunga ;p
Mio läser Bamses badbok.
De övriga inköpta böckerna.

Marimekko Siirtolapuutarha

2010-08-13 16:36:32 » På önskelistan
Visst är den nya porslinsserien från Marimekko superfin - Siirtolapuutarha! Vill ha! :) Vi saknar dessertskålar/glasskålar så de skulle sitta fint i skåpet.
Kak-kalas hos Sara

2010-08-13 11:01:32 » Vänskap
Under tiden vi var i Gotland hann Sara att fylla år, och vi kunde ju därför inte vara med på hennes kalas. Häromdagen for vi i efterhand dit med några paket för att gratta henne :) Hon måste ha bakat massor av kakor till kalaset för vi fick smaka på tre sorter och alla var jättemumsiga. Konstigt vad alla gravidisar börjar baka helt plötsligt *hihi* Det var ett tag sedan nu som vi träffades och jag måste säga att magen har växt på bra! Söta Sara :D


Mio fick prova gåstol för första gången och det tog inte så lång stund innan han kom på hur den fungerade. Håller med om att de äldre modellerna av gåstolen är mycket snyggare och smidigare än dagens monster som både låter förfärligt och tar massor av plats. Vill man ha leksaker på stolen så duger det gott med lite trådrullar *hihi*


"Lilla" vovven Haddock var även med ute på trädäcket och fikade. Sara hade gett honom ett ben att tugga på vilket Mio tyckte lät jätteroligt för varje gång Haddock gjorde en riktigt smaskig tugga så började lillkillen asgarva *ler*
Gravida Sara
Mio provar Saras gamla gåstol.
Haddock var spännande tyckte Mio.

Semester på Gotland

2010-08-08 19:05:39 » Resa
Igår kom vi hem efter en vecka på Gotlands Tofta tillsammans med Hanna, Kim och Ella. Stugan, som var "stor" som drygt två friggebodar, låg på perfekt gångavstånd från havet och den fina stranden. Att hyra privat var jättebra, slipper gärna att bo tillsammans med tusen andra stockholmare. Stockholmare ja...ibland trodde man att man befann sig på Söder i Stockholm...och gotlänningarna verkade vara som bortblåsta. Kändisarna duggar tätt på hela Gotland, vi såg bland annat Alex Schulman (med lila byxor) på ett Café mitt ute i ingenstans (men som verkade jättepopulärt), och vi såg även Thomas Bodström åka vattenrutschbana i Kneippbyn.


Att semestra på Gotland med barn var väldigt lätt - det finns ju fik, bagerier och restauranger överallt! Det spelar ingen roll och det ligger mitt på torget i Visby eller mitt ute på en åker långt inne i skogen - det är alltid massor med folk. Att ön inte är så stor är också ett plus eftersom minuset med att bilsemestra med barn är just bilen. Även fast bebisen kanske klarar av att åka bil genom att vara lite vaken och sova lite om vartannat så tycker de inte om det...iaf inte Mio. I början på veckan gjorde vi en utflykt längst upp till Fårö med ett antal stopp vilket inte var så populärt. Inte kul att bli i- och urlastad ur bilbarnstolen hela tiden. Därefter var vi desto mer lyhörda på vår lille killes behov och resten av veckan gick kanon :) De sista dagarna strosade vi endel i Visby och tog med oss fika och myste i parkerna vilket Mio gillade massor.


För att sammanfatta Gotlandsvistelsen så har vi haft det riktigt mysigt ihop lilla familjen. Sevärdheterna på Gotland och Fårö är lite av "been there done that"...och skulle vi åka tillbaka så skulle det vara för att besöka Visby som visade sig vara en kompakt liten semesterort där allt fanns, både badmöjligheter mitt i stan samt lagom shopping. Mysiga och lummiga parker och cafeér är heller inte så dumt! :)


Finns det något lugnare ställe att få mat-ro på än vid en kyrkogård ;p
Mio har matstopp på väg till färjan.

De två familjerna har hittat varandra och ska strax åka ombord.

"Kim, får ja smaka på en sån där pinne?!"

Jag är en riktigt busig kille :)

En varm och solig dag på stranden.

Blöjbyte i Bregottfabriken.

"Lite" för kallt tyckte Mio...

Så här såg stugan ut som vi hyrde via Novasol.

Längst norrut på Gotland tog vi bilfärjan till Fårö för att kolla på Raukar...stenar...
Sten, sten och sten var det enda, förutom får, som fanns på Fårö...

I Kneippbyn fanns originalet av Pippis hus.

För att komma ut från Villa Villerkulla åkte man rutschbana :)

Längst ner på södra Gotland kunde man åka till Hoburgsgubben.
Berget såg på ett ställe ut som en gubbe.

När vi blev trötta på att åka bil stannade vi och fikade.


Vid rauken Jungfrun köpte vi med oss en rökt Sik och Aioli och tog en skogspromenad till utsiktsplatsen.

Visby innanför ringmuren.

Visby utanför ringmuren.

Mio tar sig en lur i vagnen.

Lilla familjen.