Sahlgrenska Besök #1

2012-08-07 14:20:17 » Oliver
När vi låg på BB så sa sköterskorna att vi skulle få en kallelse hem i brevlådan om när Oliver skulle åka till Sahlgrenska. Tiden gick och det kom ingen kallelse. Fredrik ringde någon vecka innan semestern och fick då veta att vi skulle få ett brev innan personalen på avdelningen själva gick på semestern. Ingen kallelse kom... F ringde då under semestern igen för att höra när vi skulle få komma...började ju smått tycka att det hela var aningens oseriöst! Då säger rösten i andra änden "men ni ska ju komma imorgon!". VAAA!! Alltså, får man bli behandlad på det viset...tråkigt tycker vi...det är ju ändå ett litet barn det handlar om och är ju familjens käraste ägodel. Kräver en viss respekt... Men, men...vad skulle vi göra...det var ju bara att ställa in semesterns ENDA planerade dag, trippen till Sommarland, som vi sedan länge bestämt att vi skulle göra med min syster och hennes familj, samt min mamma och pappa.
På schemat stod först ett besök hos en specialisttandläkare - Odontologen. Tandläkaren beskrev besöksförloppet samt när operationen av käken skulle bli. Det kommer bli besök till Gbg med jämna mellanrum. Käken opereras dock inte förrens vid 7-8 års ålder då man genom forskning kommit fram till att det ger bästa resultat. Fram tills då kan de tänder som kommer fram vara både sneda och missfärgade...men det är normalt. Vi fick även frågan om vi ville prova "krok och tejp"...vilket jag tyckte lät skithemskt och blev aningens känslosam. Antagligen stod allt detta redan i den uteblivna kallelsen...så vi var inte riktigt förberedda...iaf inte jag. Forskning har dock inte visat att metoden hjälper ngt, men man vill ändå försöka "dra rätt" näsan när benen i näsan är mjuka i så här tidig ålder. Vi har provat ha kroken hemma, men det sitter så väldigt dåligt fast...tejpen lossnar hela tiden...
Efter tandläkaren blev det ett samtal med kirurgen. Det var ett team som enbart sysslade med LKG-patienter. Det skulle antingen bli han eller hans kollega som skulle operera Oliver. Vi fick inget datum för operationen av läppen/näsan, men blev ställda i kö och antagligen kommer operationen bli runt årsskiftet. Slutligen skulle lillkillen fotas - både framifrån och från sidorna.
Även fast jag fortfarande tycker att det var dåligt att kallelsen uteblev, så kändes det ändå bra efter första besöket. All personal var supergullig! Och Det var ett stooort plus :)
0 kommentarer


« NAMN
« E-POST (publiceras ej)
« BLOGG
Kommentar: