Läpp-näsvinge operationen

2012-11-28 10:06:30 » Oliver
I söndags lämnades Mio till farmor eftersom vi på måndagen kl 05 satte oss i bilen och for till Göteborg och Sahlgrenska. Vi skulle vara där halv sju för de förberedelserna som behövde göras. Efter installation på avdelningen åkte vi ner till Operation. Först fick han en pre-medicinering i rumpan...han blev helt väck men lycklig...skrattade åt allt. Fredrik tyckte den biten var jobbig, emedan jag tyckte det var skönt att han skrattade. Därefter fick vi ta på oss gröna rockar och hätta för att följa med in i op-salen för själva sövningen. De provade först via handen, men det funkade inte, så det fick bli via mask. Han somnade ganska snart in, och vi blev tvungna att lämna honom... Gah!! *snörvel*
 
Vi fördrev tiden i kafeterian med tidningar och våra smartphones. Allt som allt skulle det ta hela förmiddagen innan vi fick träffa Oliver igen. När vi hade bestämt oss för att ta en tidig lunch och precis hade ätit så ringde de från uppvaket! Usch...att se sin lille pojk ligga där helt upsvullen i ansiktet tyst gnyende och gråtandes var ingen rolig syn eller upplevelse. Det gjorde ont i mig... Han var kopplad till dropp och gick på morfin. När han vaknade till var han ledsen och hade ont så då fick han en ny dos droger och då somnade han in igen. Så höll det på några timmar innan de sa att vi kunde få lämna uppvaket och rulla till vårt rum.
 
Sköterskorna på dagen var verkligen hur söta som helst! Lotta och Anna - ni är toppen :) Vet inte varför, men nattsköterskor gör aldrig något bra intryck på mig... Själva operationsdagen var inte alls rolig för lillen...mycket nytt...inte bara ansiktet utan även miljön. Åsså smärtan. Sov oroligt på natten och fick morfin utöver stolpillrena. Att jag också sov dåligt är ju ingen big deal i jämförelse...Fredrik fick inte plats i rummet utan fick hyra in sig i ett rum på en annan våning. Gratis, så det var ju toppen att även kunna vara så nära och slippa ta in typ på hotell eller vandrarhem i närheten!
 
Fastän Oliver knappt hade varit intresserad av flaskan alls så tyckte de ändå att vi kunde åka hem dagen efter. Jag var dock orolig över kommande natten om det var så att han behövde morfin som vi ju då inte skulle ha... De sa att det i nästan alla fall brukade gå bra och att de klarade sig fint på vanliga stolpiller. Tänk vad rätt de hade, så fort Oliver kom hem började han leka med sina saker och sov på sina vanliga tider! Han till och med åt! Skönt att se :) Igårkväll la vi honom som vanligt, och Fredrik var bara uppe en gång för att pluppa in nya piller, och sen somnade han om och vaknade normal tid imorse. Han är såå duktig! Vilken liten kille :)
 
Lillen har även fått rör insatta i näsborrarna vilka ska sitta där en månad för att se till att näsan får rätt form. De är fastsydda med stygn i näsan och kommer antagligen trilla ut av sig själva så småningon. Om inte, så har de lovat att vi ska få tid före jul så att de ska plocka bort dem. Rören tycker jag är lite jobbiga...för de måste göras rent dagligen, annars kan han ju inte andas genom näsan då de fort fylls med snor! Vi ska spruta koksaltlösning genom dem några ggr per dag, men även göra rent med en borste. Oliver hatar det redan, och viftar med huvudet och rycker bort händerna samtidigt som han skriker. Inte kul :( Men det måste ju göras... Får hoppas att månaden går fort och att han får en första fin Jul.
 
Vi är iaf glada över att operationen gick bra, att vi är hemma, och att lillen ändå trots allt verkar ha klarat allt "bra". Nu kan vi äntligen gå in i nästa fas och börja tänka på annat :)  
 
 

Mera julgodis

2012-11-26 19:50:08 » Mat

Nu finns det även Saffransbiscotti och Rocky Road hemma hos oss. Blev riktigt mums :D Dessa godbitar liksom tidigare bakade kolorna är hämtade från Maxi's tidning. Good shit :)

Snyggaste julstjärnorna ever

2012-11-24 20:25:48 » Inredning

Jag och Fredrik är ett grymt team. Det brukar börja med att jag ser något snyggt, och då genast börjar det klia i älsklingens fingrar. Ni designintresserade har säkert lagt märke till urtjusiga julstjärnan Fling på designonline...men samtidigt ryggat tillbaka pga priset.
För oss börjar det med en tanke som tar vid i en CAD-modell och som slutar med ett urtjusigt resultat. Kolla vad Fredrik har gjort!! Via vattenskuren plåt, ihopsvetsning och pulverlackering. Såå duktig är han. Bäst helt enkelt <3 Jag är såå glad :D

Being creative is the shit :)

Smörkola

2012-11-23 22:17:01 » Mat

Tycker att Ica Maxis julblad är riktigt bra, man får massa trevliga recept :) Nu är ju inte Smörkola något konstigt, men jag ville ändå prova göra det eftersom jag aldrig gjort d innan. Hittade inte termometern så jag fick förlita mig på det gamla hederliga kulprovet. Baket gick super - kastrullen var lika fin efter som före och kolorna blev perfekta. Nybörjartur kanske, men jag blev nöjd, och likaså två av killarna i familjen som inte kunde sluta äta dem :) Med fint papper på fyllde de upp en hel mormorsburk, fint!

6 månaders kontroll

2012-11-22 22:00:17 » Oliver

Idag var Oliver på 6 månaders kontroll på BVC. Allt var i sin ordning :) Hans kurvor följer varandra fint...fast han ligger ju ett snäpp upp på samtliga. Nu är han 70 cm lång och väger 8900 gram :D

Twilight sista delen

2012-11-22 09:28:29 » Film

Ja å Sara har de senaste åren sett de tre senaste Twilight-filmerna tillsammans. Det har varit en klar höjdpunkt! I kombination med mysigt restaurangbesök får traditionen gärna fortsätta :) Men...nu var det sista Twilight! En fin film som uttrycker kärlek på ett väldigt varmt vis (hur konstigt det än låter), som man blir glad av. Man blir tacksam över att man hittat kärleken som man vill dela resten av livet med <3
Vi får helt enkelt hitta någon annan film att följa.
Före biobesöket hade vi bokat bord på omgjorda A&O, numera Majo Bar, som serverar Tapas. Ett mysigt sofistikerat place med god mat. Även priset är ju därefter. Vill man mumsa tapas till mer humana priser så är Pizzeria Bambino ett väldigt bra alternativ.
Allt som allt en mysig kväll med Sara som jag gärna tar repris på snart igen!

Inskrivning

2012-11-21 09:22:07 » Oliver

För några dagar sedan var vi på Sahlgrenska med Oliver för inskrivning. Vi fick pratat med sekreteraren på avdelningen där han ska ligga. Pratade även med en kirurg, en narkosläkare och en öronläkare. Ja, jag vet att allt kommer gå bra...men blir ändå helt i känslomässig obalans inombords. Man är nog inte medveten om hur starka band man har till sina barn förrens man måste gå igenom ex en sån här sak. Föreställ er själva att sitta med er lilla bebis i knät under tiden som han/hon somnar in... Men jag är nog inte unik om att känna så här. Det är nog snarare ett tecken på att jag är helt normal :)

Operationen är nu helt plötsligt bara runt knuten. Nästa gång jag bloggar om detta igen så kommer lillen vara nyopererad och allt förhoppningsvis ha gått jättebra.

Julstrumpa

2012-11-20 11:26:47 » Sytt
Vet inte varför jag först tänkte köpa julstrumpor till barnen... När jag inte hittade några som jag ville ha så kom jag på att jag ju kunde sy egna :D Hade lite överblivet molntyg kvar sen Olivers sittdyna, och så här blev resultatet. Första strumpan är klar.
 
Har gjort en liten vadderad bokstav för att visa vem den tillhör. När Mio fick se den sa han "Det är Mios bokstav" :D Började även med Olivers bokstav igår...men kopplade tydligen bort hjärnan...för hur vränger man ett O! *hehe*
 
Rött molntyg på utsidan och vitt tyg på insidan.
 
 
Färdiga strumpan med Mios bokstav :)
 

Gåstolen

2012-11-19 16:49:54 » Oliver

Oliver har fått låna Saras gamla gåstol från när hon var liten. Tack! Helt perfekt när lillen är för rastlös för att bara ligga still, och för att kunna ha bättre koll på vad brorsan sysslar med :)

Fruktkaka med julgodis

2012-11-19 14:54:00 » Mat

Tips på en riktigt god julkaka (inte undra på...det är myyycket smör i). Jag hällde i det jag hade hemma - aprikoser, katrinplommon, russin och nötter.

http://www.matklubben.se/recept/mormors_fruktkaka_med_julgodis__55621.html

Hembakat vörtbröd

2012-11-19 11:28:58 » Mat

Vörtbröd e ju supergott! Idag provade jag baka eget (aldrig gjort det innan)...med en kryddmix och med öl. Har smakat nu och det blev riktigt gott! Russin i naturligtvis :)

Fars dag

2012-11-11 22:34:30 » Familj

Imorse blev pappa Fredrik uppvaktad av sina två söner. Ett stavhalsband fick han med hela familjens namn ingraverat :)
Efter frukost åkte vi till Hunneberg (andra gången på samma helg ja) där vi mötte upp med min mamma, pappa och syster Petra för att grilla. Vädret var ju inte super, men halva sällskapet hade iaf på sig bra kläder ;p Tur att vi hade med oss både kaffe och varm choklad ;)

Julmarknad på berget

2012-11-11 22:18:57 » Familj

I fredags, efter Fredrik kommit hem från jobbet, så åkte vi till Hunneberg där det skulle vara julmarknad vid Bergagården. Mio och Fredrik tog den insatta anslutningsbussen från torget här i stan emedan Oliver åkte med mig i bilen. Mio är väldigt intresserad av alla möjliga sorters fordon så det passade honom perfa :) Väl där då var det invigning av självaste tomten, följt av en eldshow. Vi var bara där en snabbis eftersom det inte var så mycket att se, men fick ändå med oss en smarrig laxbit hem som vi smaskade på på kvällen.

Julpyssel

2012-11-07 15:18:27 » Hobby

Häromdagen blev det tre hjärtan tillverkade. Tog tillfället i akt att pröva den nyinköpta dymon :)

Fina ljusstakar

2012-11-07 15:13:08 » Inredning

Såg dessa fina ljusstakar på en blogg. Idag for jag till EM och köpte med mig ett gäng hem :)