Det var en gång en tvättstuga

2011-08-28 20:57:48 » Renovering - Tvättstuga
Vi har ju ändrat om lite i Mios rum vilket har inneburit att skötbordet som har stått där har fått ryka. Visst, vi har gjort det själva och det blev väldigt bra liksom det har uppfyllt våra behov...MEN det tar ju så stor plats! Det får helt enkelt bli ved istället. Fram tills idag har vi bytt på Mio på en arbetsbänk i tvättstugan...som förövrigt har väldigt dåligt med arbetsyta av avställningsplatser. Planen i fortsättningen är att vi ska byta på Mio i tvättstugan...men att tvättstugan Måste göras om. Inte bara för att få plats med en skötbädd på arbetsbänken, utan även för att få plats att vika tvätt osv. Idag, helt utan plan, började vi vårt nästa projekt - Tvättstugan/Klädgarderoben! Vi ska alltså skapa mer arbetsyta i tvättstugan. Just nu finns det inte så mkt kvar därinne... Tvättmaskinen har vi ställt i gamla duschen *haha* Planen innebär även att öppna från tvättstugan in till klädgarderoben och följaktligen att stänga där man tidigare gått in i klädgarderoben. Det vi har åstadkommit idag är alltså ett nytt dörrhål.
Klädgarderoben har tömts i intilliggande rum. Av skolådor har Mio fått ett tillfälligt skötbord *LOL*
Det nya dörrhålet sett inifrån klädgarderoben, och från tvättstugan.

Bullar

2011-08-28 20:40:00 » Mat
Jag har länge tänkt att jag ska baka bullar, men det har lixom inte blivit av. När man väl sätter igång så tar det ju ett tag att genomföra ett helt bullbak. Häromdagen så blev dock bullbaket av, och Mio var med och bakade naturligtvis (läs: åt socker). Bullarna blev poppis hos både Fredrik och Mio...så snart måste det bakas mer för d e snart slut! :) Jag tar det som ett bra betyg :D

Hyrfilm

2011-08-20 22:35:36 » Film
Jag och Fredrik brukar inte se så mkt på film. Dels för att vi har haft massor av annat att grejja med på kvällar...men även dels för att Fredrik alltid brukar SOMNA framför teven. Och inte bara framför teven...han har tom somnat på BIO ett antal gånger *suck* Hur som helst, förra veckan så hyrde vi tre rullar på Hemmakväll varav en av dem var en komedi med Adam Sandler, "Just Go With It". Jag brukar vara anti mot komedier för ska man se en komedi så måste den vara riktigt rolig..annars funkar det inte för mig...men den här var riktig kul. Så skönt att skratta sig igenom en hel film och sitta med ett leende hela tiden :D En feel-good-film som jag kan rekommendera! Häromdagen hyrde vi nya filmer, bla en annan film med Adam Sandler, "Grown Up's", vilken oxå var trevlig och rolig. Dock så var "Just Go With It" bättre.

Garaget

2011-08-13 22:14:28 » Renovering - Allmänt
Vad ska man hitta på på en lördag? Jo, man bestämmer sig för att pimpa garaget! ;D Ut med all skit som samlats därinne...och det är inte lite prylar heller. Tydligen massa saker som "är bra att ha" *asg* Återkommer med resultatet, men en garagestädning lite då och då är allt nödvändigt :)
Vi kallar färgen Bengt-Åke blå...den finns överallt!!!
Massa bröte...
...och lite till...

Vedboden

2011-08-12 20:38:58 » Allmänt
Under semestern har vi även gjort om vedboden. Den tidigare var dåligt byggd och för liten för vårat behov...så vi rev skalet och justerade stommen lite liksom höjde upp taket för att rymma mer volym. Det som saknats var dock veden, så idag for vi till mamma och pappa för att klyva upp den vedhögen som vi haft liggandes där på tork under sommaren. Vi hade tur med vädret så jag stod och klöv i bikiniöverdel. Låter kanske jobbigt, men jag gillar faktiskt kroppsarbete ;p Nytta och nöje e ju perfa :D Vi fyllde hela släpkärran med ved och körde hem det och staplade upp det i vedboden. Fastän vi kluvit ved i flera timmar så blev inte boden full, så vi måste åka dit en till dag och fullborda arbetet.
Mamma och pappa tar hand om Mio vid poolen.
Vedboden fylls upp.

1,5 års-kontroll och Liseberg

2011-08-12 20:24:54 » Mio
Vid ettårskontrollen så sa bvc-sköterskan att hon skulle höra av sig med tid...men fick vi en tid? Ne! Jag fick ringa och fråga om vi fick komma! Hon försvarade sig då med att brevet redan hade gått ut och att jag snart skulle få det, men att det var bra att jag ringde ändå. Men jag fick aldrig ngt brev... Vid ettochetthalvtårskontrollen så skulle bvc-sköterskan återigen höra av sig med tid, men återigen hörde vi ingenting. Jag börjar tro att Mio inte finns med i systemet. Jag fick ringa igen och be om att få komma...och då säger hon att hon hade försökt ringa mig massor...men jag har minsann inga missade samtal. Hmmm, det kanske blir så när man går i pension om några månader så hon kanske ska vara ursäktad...
Hur som helst, på 1,5-års-kontrollen så blev det en spruta. Jag gillar INTE att hålla fast Mio i både armar och ben samtidigt som han skriker :( Så den här gången förberedde vi oss med att ha med oss "äsch", dvs Kex på Mio-språk. Direkt efter sprutan gallskrek han ju naturligtvis, men när han fick höra att mamma hade med sig äsch så glömde han helt plötsligt bort att det gjorde ont :) Mätningen visade att han var 86 cm lång och att han låg ett snäpp över sin kurva. Vägningen visade att han låg ett halvt snäpp under sin kurva. Så han är "lång och smal"...fastän jag späder ut hans mat med vispgrädde!
Dagen efter bvc-kontrollen så åkte vi till Liseberg. Naturligtvis hade jag kollat igenom hemsidan innan färd för att se vilka attraktioner som Mio skulle kunna åka och hur många kuponger vi skulle behöva köpa. Dessvärre blev det inte så många eftersom många krävde en längd på 90 cm. Vi hade ju säkert kunnat släppa upp honom ändå i 90-cm attraktioner, men jag tror inte att det handlar så mkt om längd egentligen utan mer om att när de är 90 cm så har de uppnått en ålder där de tex förstår att de bör sitta still...vilket Mio INTE gör...så vi åkte aldrig de attraktionerna. Attraktionen som vi egentligen åkte dit för var ju naturligtvis Farfars Bilar eftersom Mio älskar motorfordon! Men till vår stora besvikelse så var Farfars Bilar typ den enda attraktionen på hela nöjesfältet som var avstängd "pga vädret" eftersom det regnade i Göteborg den dagen...vilket jag iofs inte riktigt förstår för tex alla berg-och-dal-banor var ju igång... Men men, några åk blev det ändå och alla i familjen var nöjda trots att det öste ner i stort sett hela tiden :)
Mina sötnosar :)

Stora vattenrutschbanan

2011-08-11 15:49:24 » Mio
Häromdagen var vi på Vattenpalatset i Vänersborg med Elin, Stefan och Viggo. Jämfört med det bebislandet som finns här i stan så är det i Vänersborg sååå mycket bättre :) Dock så tyckte Stefan (pappan) att det var lite för mesigt i bebislandet för sin son (2 månader äldre än Mio) och tog med honom upp i den supersnabba rutschbanan som går ner som ett stup! Viggo klagade inte ;p så han fick hänga med vidare upp i stora vattenrutschbanan (den som går i ett rör). Även det gick helt galant. Mio har ju alltid gillat lilla rutschbanan som finns på småbarnssimskolan och alltid skrattat när han åkt den...men vi har ju aldrig ens haft tanken på att ta med honom upp i stora rutschbanan på Vattenpalatset! Men varför inte prova lixom...kan ju inte bli värre än att han gallskriker och hatar oss för resten av livet *hehe* Fredrik klättrade upp med Mio för alla trappstegen till rutschbanan och satte honom i sitt knä och höll honom under armarna...och så åkte de... Mio hade inte sagt ett ljud under hela färden...men samtidigt så hade han inte heller protesterat...så vi provade en gång till. Den andra gången såg vi ett leende på läpparna när han i slutet åkte ner i plurret. Den tredje gången asgarvade han, och den fjärde gången kändes det som världens mest naturliga sak att ta med en 1,5 åring i en vattenrutschbana. Han är allt modig ändå vår lille kille vilket en pappa konstaterade precis när jag och Mio skulle åka för femte gången, "vilken liten tuffing" :D

Kakkalas

2011-08-09 21:50:33 » Vänskap
Idag har vi varit på kakkalas hos Sara, Jonas och Hugo. Det var inte bara en sorts kaka som hade bakats...utan Fyra om jag inte minns helt fel. Goda var de oxå! :D Sara, du förstör snart din image som icke-bakande morsa...tror du har åkt dit *hehe* Mio och Hugo försökte bekanta sig med varandra...men Hugo tyckte nog mest att Mio var brötig ;p Mio försökte då umgås med den ännu brötigare vovven Haddock. De är riktiga polare och idag delade de samma kaka *ler* Dessutom fick Haddock ett antal riktiga tungkyssar med vidöppen mun *asg*

Hugo har nu börjat krypa omkring därhemma så snart lär han ju upptäcka alla trappor som finns, han visar redan tendenser på att vara intresserad av dem ;)
Sara och Jonas hade bakat maaasssor av kakor *yammi*
Hugo är intresserad av trappan.
Mio har fått en ny bästa vän.
Sara har bildvisning i kameran.

Husets baksida

2011-08-08 14:11:43 » Trädgård
Tänkte visa lite bilder på hur trädäcket blev när det blev ihopbyggt :) Det måhända vara lite charmigt med synlig ny trall mot äldre trall, men jag tror nog vi ska olja allt till samma färg nästa år. Har letat lite i en gammal bildmapp och försökt jämföra bilder hur det såg ut när vi flyttade in mot hur det ser ut nu :) Skillnad eller vad! :D
Baksidan 2008: Vildvuxet och en igenstängd uteplats. Blåvit-randiga slitna markiser.
Baksidan 2011: Äntligen kan jag med och visa hur baksidan ser ut :D Nya trädäcket och svart nytt insynsskydd. Nytt fräscht svart tyg i markiserna. Det förlängda steget har blivit en naturlig sittplats för stora och små.
Baksidan 2008: Totalt instängd uteplats...
Baksidan 2011: Öppnad uteplats. Gamla träd har trillat av sig själva och/eller huggts ned...stubbar har grävts upp och nytt gräs har såtts. Markisen i utfällt läge.
Fräscha markiser! Snygga PS stolarna från Ikea.
Jag gillar vår baksida :)
Nynya däcket. Syns dåligt på bilden här, men den här markisen täcker nästan hela uteplatsen :) Blir riktigt hett här när solen ligger på.
Egenhändigt ihopsnickrade bänken/lådan. Det är två stora luckor. Perfekt att förvara/stuva undan tex grillkol och leksaker. Brickborden heter även de PS och kommer från Ikea. Kuddar från Hemtex från sommarrean *me like*
Nya grillen - Fredriks älskling ;p
Nynya däcket och "nya" däcket ihopbyggt.

Mios kök

2011-08-08 12:59:22 » Inredning
Mio har fått sig ett eget kök :) Det finns ju annars en del färdiga "kök" att köpa, men jag tycker inte att de är så snygga. Grunden i nya köket fick istället bli en helt vanlig vit Brio-spis. Vid sidan om spisen snickrade vi ihop ett skåp med två luckor. Själva diskhon består av en gammal skål som jag hittat på loppis. Det som nu saknas på skåpet är en liten kran och långa beslag till luckorna. Får köpa beslagen nästa gång vi kommer till Ikea. Är det någon som råkar ha en litenliten kran liggandes hemma så tar vi tacksamt emot den :)
Ovanför arbetsytan har vi hängt en stång, från Ikeas vanliga kökssortiment, och därpå hängt på barnredskapen, också från Ikea. Hyllplanet kommer från en avsågad möbel som vi råkade ha liggandes här hemma, dock så är det skruvhål rätt igenom på planet, men det löses smidigt genom att sätta på vit dekorplast.
Fina köket med nya sittdelen. Söt röd servis i plåt.
Fina vimplar från en barnaffär i Vänersborg.
Mios nya kök :D

Grillkväll med de bästa

2011-08-06 22:32:03 » Vänskap
Ikväll kan man säga att vi har haft invigning av nya trädäcket. Vi bjöd in Hanna, Kim, Ella, Emelia, Anders, Tindra och Nelliegrillkväll. Inte bara det, utan det var även invigning av nya grillen! Fredrik ville inte vara sämre än sin arbetskompis, dit vi blev bjudna på grill häromkvällen, så det fick bli en Weber Performer :) Av resultatet att döma så tycker jag att kycklingen vi grillade idag blev fin, men det tog för lång tid så vi ska nog inte grilla på kol nästa gång.
Efter maten blev det några parti av Riddarspelet, en variant av kubb, där tjejerna förlorade typ hela tiden ;p Men hur lätt är det att fokusera på spelet när tre små yrväder river spelplanen stup-i-kvart liksom springer iväg med pinnarna och kloten *asg* Men det verkade iaf va kul ;p
Det blev en helkväll med bus och lek och massa diskussioner om hur man uttalar KEX *asg* Tack för att ni kom :) *kramar*Efter att ha läst instruktionsboken började killarna grilla.
Känner in rummet ;p
Ett försök att samla alla barn på en bild!
Tindra fastnade i Rubiks kub :)
Trädgårdsmästarna Ella och Mio.
Nellie busar med mamma Emelia.Emelia och jag försöker vinna i Riddarspelet.

En dag på tu man hand

2011-08-05 17:03:44 » Familj
Igår hade jag och Fredrik en alldeles egen dag...bara vi två :) Kvällen innan bestämde vi att vi skulle åka till kusten, närmare bestämt till Lysekil *weee* Where the sun always shines and where you get a tan :D *me like* Innan vi åkte in i stan så lunchade vi på La Luna, en spansk Tapas-restaurang, som vi tidigare besökt med Virre och Ulf. Den tidigare gången satt vi inne, men nu var det ju varmt och strålande solsken så vi satt ute på deras gård. Gården var sååå mysig! *me like big time* Jätteskön atmosfär! Fint "inrett", kändes ju som att vara utomlands! Maten var dessutom otroligt god, så dit lär vi åka igen! *rekommenderar*
Den här helgen var det segeltävling i stan, så vi satt på muren ut mot havet och kikade lite på båtarna. Visserligen förstod vi ju nada av vad speakern pratade om, men who cares lixom när man kan få sitta still så länge man vill i solen och gå när man själv vill ;p
Därefter blev det en glassfika med espresso och ett besök till Sport-shoppen. Kust-trippen avslutades med bad på Gullmarsbaden *nice*
Vår dag var dock inte slut efter det att vi kom hem från kusten. Nä vi drog vidare ner till city och åt en härlig middag på A&O. Jag fick återigen avnjuta deras underbara marulk :D
Sedan avslutades dagen med att se Kronjuvelerna på bio...vilket visade sig vara en riktigt dålig och depp film. Men i det stora hela var det en helt perfekt dag med min älskling :)
Man måste bara älska Tapas! Speciellt en sån här tallrik *YAMMI*
Mysig miljö.
Racingbåtarna tar lunch-paus.
Fredrik försöker hänga med i loppet...
...men det var lite svårt för oss okunniga ;p
Sol och bad på stranden.

Håveruds sluss

2011-08-02 21:37:18 » Vänskap
Idag bestämde vi oss för att åka och hälsa på Elin och Stefan som har semester med sin båt på Dalslands Kanal. De skulle stanna över natt i Håverud, så vi for dit för att möta upp dem när de kom med slussen :) När de till slut kom fram, efter lite motorproblem mitt i slussen, så gick vi till Brasseriet och åt varsin stoooor räkmacka. Dagen avslutades med ett bad i gästhamnen och lite lek i lekparken. När vi kom hem så visade det sig att vi hade tagit ett mycket bra beslut att åka till Dalsland just idag eftersom det här hemma hade regnat och åskat medans vi hela tiden hade haft strålande solsken :D
Mio är alltid intresserad av kameran.
Slussarna.
Vi blev lite hungriga när vi väntade så vi tog en fika precis vid kanalen :)
Efter en stund dök de upp i båten Ida.
Mio fick leka med Viggo.
Stefan och Elin.Badpojkar.

Högtryckstvättad stengång

2011-08-02 21:17:13 » Trädgård
På framsidan har vi en stenlagd gång till entrén som fram till idag varit belagt med bla svårbortaglig mossa. Fredrik gjorde rent plattorna med högtryckstvätten och vips så blev ju plattorna vita :) Fortfarande så är vi dock inte vidare förtjust i själva stenarna i sig, men nu efter tvätten så är det ju betydligt snyggare än innan!
Mio blev svartprickig under tvätten...
Liksom fasaden! Men stenarna blev rena ;p

Nästan klart

2011-08-02 00:08:25 » Trädgård
Igår tog vi oss an den underbara uppgiften att måla alla ribbor till nya däckets staket/vindskydd/insynsskydd. Det tog oss drygt 5 timmar att måla alla pinnar två gånger *puh* Det låter kanske jobbigt, men det var faktiskt skönt att vara utomus endast iklädd bikini när det var strålande solsken :) Nytta och nöje på samma gång lixom :D *me like* Ribborna fick torka ordentligt över natten för att idag sättas upp. Vips så är nya däcket nääästan klart!! Stolparna ska kapas till rätt höjd, det ska på stolphattar...och det ska dit en grill! Om det är någon som är sugen på att köpa en Weber Klotgrill så får ni höra av er. Tror även att jag måste komplettera med fler kuddar till bänken/lådan...
Lägger in en kvällsbild på hur det ser ut just nu. Kommer dock visa mer i ett annat inlägg :)