Kevin äger Idol

2008-10-31 22:00:37 » Musik

Han är hur bra som helst! Och han är även hur maltesisk som helst... Tyvärr, bara att inse fakta...vi svenskar är alldeles för tillbakadragna och alldeles för mkt jantelagen för att nå ut tillräckligt mkt. Jämför tex Robin B med Kevin - det är ju mil dem emellan! Tillsammans med Alice så är Kevin och hon mina favoriter. Men det är ju inte så svårt, för ingen annan kan mäta sig med dem.

Statusen i godispåsen? Tom.....

Statusen med barn som vill ha godis? Noll...

Statusen med Tessan som spenderade en natt i garaget? Bedöm själva enligt nedan...


Det var en gång en godispåseTessan mår super!

Gottegris

2008-10-31 15:41:45 » Allmänt
Igår köpte jag en stooor godispåse ifall det kommer några små djävlar och knackar på dörren. Inget Trick här inte ;)

Tror ni att Älsklingen kunde hålla sig borta från påsen?

Nä... Han skulle kunna sniffa sig till godis på kilometers avstånd! Nu undrar jag dock om han inte gått lite för långt - han har ju till och med tagit med sig godis in i duschen ;p *hahaha*Beviset....

Viktigt

2008-10-30 17:58:22 » Allmänt

Tessan kom inte in igår på kvällen fastän vi ropade på henne... Hon tycker dessutom inte om kyla så det var väldigt konstigt att hon ville vara ute över natten.

Idag när jag kom hem från jobbet så satt det ingen katt och väntade på trappan - som hon brukar göra!! Så då började jag ropa efter henne. Ingen Tessan kom springandes mot mig :( Efter ett tag så hörde jag ett mjau! Men ändå kom ingen katt fram. Hon kanske hade hoppat upp på taket och inte kunde komma ner? Nä, ingen katt tittade ner från taket.

Då kom jag på att jag ju hade varit i garaget häromdagen och letat efter en förlängningssladd till en Halloween-ljusslinga som jag satte upp inne...och så tänkte jag på det som förra ägaren sagt om att hon vill vara med överallt och att hon blivit instängd i uteförrädet många ggr =/ Så jag öppnade garagedörren och där var hon =D *jaaaa* Genast ville hon in och ha mat :) Vad skönt att hon kom fram!!

Men nu till något viktigt...! Läste på Aftonbladet idag om en flicka från Kamerun som skadades svårt när hon var liten - Tatiana heter hon. Några läkarstudenter har hämtat henne till Sverige så att hon ska kunna opereras. Till den första operationen behövs 170 000 kr. Men det behövs nog mer. Jag blev iaf gripen av hennes historia och ska faktiskt sätta in en peng på plusgirokontot - gör det ni med!! Man inser inte hur bra man har det förrän man läser en sådan här sak:

http://www.helptatiana.com/
Så här ser Halloween-ljusslingan ut...

Tips på Feng Shui

2008-10-29 21:24:37 » Inredning

Nu när man ändå renoverar ett helt hus så vore det ju bra om man fick det rätt från början - å då vore det ju bra att kolla lite mer på Feng Shui. Tänkte att man kanske skulle införskaffa sig en bok el något så att man kan ta till sig lite tips som man kan använda hemma :)

Någon som har tips på vilken bok man ska köpa? Eller var man kan läsa på nätet?

Dagen är räddad

2008-10-28 18:00:31 » Musik

Igår kväll när jag hade lagt mig för att sova kom jag på "faaaN, jag har ju inte hämtat ut Mello-biljetterna!!!!!" PANIIIK! Sista dagen att hämta ut dem var igår nämligen...så jag blev smått ledsen (läs: hysterisk) när jag insåg att vi inte skulle få se Melodifestivalen live nästa gång heller :(

Fredrik (smarthead) kläcker (en typisk manlig kommentar) "men det var väl klantigt"... Detta manliga släkte *hmmm*

Idag när jag kom till jobbet så försökte jag en rövare att ringa till Folkets Hus för att höra om mina biljetter hade släppts till någon annan eller om de fanns kvar...och helt sanslöst så hade de ännu inte gått ut till försäljning! Jag ringde kl 8 och jag tror att de skulle släppas åter kl 9 *puh* Telefonisten sa att om jag kom med en gång så kunde hon skriva ut dem till mig så att de fortfarande skulle vara mina, och jag blev såååå glad =D

Scchhhh....säg inget till Virre!!! ;p

Den lille elektrikern

2008-10-27 19:16:40 » Inredning
Äntligen, efter flera timmars kopplande och lödande, så blev älsklingen klar med "stjärnhimmeln" =D Eftersom man ingenstans kunde köpa färdiga lampor enligt våra önskemål (och med rätt pris) så fick vi göra eget. De man kunde köpa bestod bara av 6-8 lampor per förpackning och var dessutom svindyra. Vi ville ju ha många lampor...och till slut blev det 50 stycken.

Rummet är ju långt ifrån färdigt, men man kan ju ändå få en liten idé om hur det kan komma att se ut. Jag tycker att det blev jättebra :)Höst på trappan

2008-10-25 18:04:39 » Inredning
Idag fick vi ett ryck och åkte till Granngården och Blomsterhallen. Med hem fick vi massa fågelmat och såna där trevliga behållare där fåglar kan sitta och äta. Nu när vi har tänkt efter så kanske vi inte kommer få så många fåglar till framsidan, där vi har hängt upp det, eftersom det ju är där Tessan ständigt sitter och väntar på att få komma in... Vi får se hur det går *hihi*

Vi passade även på att löpa gravblommor och gravljus och åkte med det till kyrkogården. Det var min Farfar, min fadder och Fredriks Morfar som fick varsin.

Visst blev det höstigt och fint på trappan när jag köpte med blommor och minipumpor hem och gjorde ett eget arrangemang :) Nu saknas bara en fin lykta...
Jag fick biljetter

2008-10-24 19:05:00 » Musik

Tjohoo! Jag fick biljetter till Melodifestivalen 2009 i Göttteborrg!! :O Parkett till och med *weeee* Jag och Fredrik ska gå med min jobbarkompis Virre och hennes Ulf, kommer bli såå kul! Känns som ja e helt i extas, Mello e ju typ d bästa som går på TV =D Fast nu blir det i verkligheten. ...och ni som säger att Mello e töntigt kan ju gå och lägga er igen...för jag vet att ni tittar bara att ni inte vågar erkänna ;p Alla tittar!

Ett tag trodde jag aldrig att jag skulle få helg...ett komplicerat ritnings-utskick höll på att förstöra början på helgen...men jag kom hem iaf... Vi håller tidplanen i varje fall å det är ju bra!

Nu är det en timme kvar till Idol, som också är ett superprogram på TV. Alice är helt klart min favorit!

På tal om super-program så har ju nya säsongen av Prison Break börjat på TV igen som jag bara ääälskar! Det är ju världens bästa serie! Tack Virre för att du spelade in det åt oss. Hmmm, vi måste verkligen köpa Boxer snart...inte kul att bara ha SVT:s utbud *asg*

Virre ska förövrigt åka till Barcelona imon och stanna där en vecka! Nä då, jag är inte alls avis *blink blink* Jag förväntar mig att du är brunare än mig när du kommer hem igen. Kram på dig!

Jag är jätteglad över att jag har så många fina vänner - tex alla ni som skrivit kommentar på föregående inlägg. Jag läser era bloggar med (ni som har) och följer er med intresse.

Sist men inte minst så vet jag ju fortfarande inte vem som bor i USA... Men jag Vet att det är ngn i San Francisco som läser min blogg... Likaså är det någon i Nossebro...och vem är du? Om man skulle säga så här då...låt säga att jag skulle lösenordsskydda min blogg, vem skulle vara intresserad då att få lösenordet?? (sug på den ni)

Vem bor i USA?

2008-10-22 09:51:53 » Allmänt
Ser att det är någon i USA som läser min blogg varje dag - vem är du? :)

Vilka är förresten ni alla andra som läser min blogg, let me know =D

Äckel spindel

2008-10-21 18:15:03 » Allmänt
Konstigt det där hur en motorsåg kan vara så macho! Peter: du får väl komma förbi och leka med den en kväll (när inte jag är hemma) *haha* ;)

Nu till något skitäckligt - jag hittade en bautaspindel på toaletten!!! Fy fan va äckligt! Jag tyckte jag såg ngt svart bakom en toarulle och när jag kikade där så HOPPADE spindeln in bakom en handduk!!! *skriker* Det var ingen liten sak och heller ingen tanig "långben" utan en riktigt Stor och fet spindel *hugha* Jag hämtade pinnen som vi fäster sandpappret på (när vi slipar) och började lyfta ner handdukarna på golvet en efter en...försiktigt... Fasen, man tycker ju att det rör sig överallt just då och att det kliar lite varstans =/ Till slut letade jag fram den varvid den HOPPADE ner på golvet - PANG så slog jag till den och så var den i spindelhimlen. Rätt åt den när den bryter sig in i mitt hus :(

Fy faan för spindlar!!

Höst i trädgården

2008-10-19 14:23:55 » Allmänt

En anledning till varför man inte ska ha en massa döda äppelträd i trädgården är att man måste kratta upp alla löv! Idag tog vi tag i saken och sågade ner skiten *jässss* Inte nog med att vi nu får in en massa ljus till huset utan nu kan man även gå mellan rabatten och altanen utan att trixa sig fram och böja sig dubbelt :)
Tessan vår trogne familjemedlem som alltid ska vara med och hjälpa till :)
Maaaassa löv
Älsklingen och motorsågen

Gårdagens fest

2008-10-19 14:05:46 » Fest
Igår var det Kräftskiva med surströmming hos mamma och pappa och alla deras 50+ kompisar. Naturligtvis var vi barn med och drog ner medelåldern och även framkallade det barnsliga i dem med vårt medhavda Singstar. Haha, rätt kul att se faktiskt! Dock så blev vi tyvärr tvungna att göra en kvinna besviken eftersom inte "Sånt e livet" fanns på någon av mina eller Emelies Singstar skivor *asg*
Emelie och jag
Fredrik och Jesper
Pappa och kompis sjunger medans mamma buggar i bakgrunden


Nyttig hela da'n

2008-10-17 19:41:03 » Allmänt

Kan ju inte påstå att huset är rent...för det är det inte när man håller på och renoverar...MEN jag har faktiskt städat idag! Och förhoppningsvis ska det vara Renare!

Har vart iväg och veckohandlat dessutom, och snart ska fredagsmyset intagas - räkor *mmmm* =D

Kom hem för en timme sen från ett Medel/Styrka passFriskis och nu kan man med gott samvete koppla på fredagshjärnan med tillhörande onyttigheter.

Jo, just det...köpte ju även Halloween-pumpan oxå - den största jag kunde hitta! Måste ju iaf försöka att skrämma ungarna *hehe*

Heja Alice i Idol ! ! !

Bästa Melodifestivalen på länge?

2008-10-15 22:38:23 » Musik
Kollade in artistlistan för nästa års MelodifestivalAftonbladet och jag blev positivt överraskad ! ! ! =D Tänk att Både Molly och Agnes ska vara med *tjohoo* De är ju såå duktiga bägge två *håller tummar*

Såg även att min dåvarande favvo i Fame Factory (när det gick) ska vara med; Johan Becker :)

Bäst ni kollar in listan själva. Spännande ska det i varje fall bli - eller vad sägs om Lili & Susie *leeeeer*

Snygga Hissgardiner

2008-10-15 22:32:54 » Inredning
I hallen har vi ett fönster som är 54 cm brett....vilket är typiskt eftersom standardmått på hissgardiner, som vi tänker sätta upp där, är med bredd 60. Dessutom finns de snyggaste hissgardinerna bara i bredd 80 som minst.

Hade ju vart trevligt med en gardin som passade perfa till fönstret, men jag antar att jag får nöja mig med 60 bredd där... Hittade "rätt" bredd på Jotex, men tycker ändå att de från Bolagret är snyggare.
Bredd 60 från Jotex
Bredd 80 från Bolagret

Värmepumpen på plats

2008-10-15 19:24:57 » Renovering - Allmänt
Nu sitter värmepumpen på sin plats på hallväggen och är igång på max! När jag kom hem så var det klart skönare i hallen *mmmm* än vad det har varit. Dock hade ännu inte värmen spridit sig till vardagsrummet även fast den vart igång sedan kl 14. Antagligen har skyddsplasten (som vi har hängt upp när vi spacklar och slipar) förhindrat värmen från att sprida sig till övriga delar av huset. Nu är plasten iaf nedtagen på det kritiska stället så nu håller vi tummarna för att kyla byts mot värme...för vi har ju fortfarande inga element uppsatta ;p

Imorgon hade jag faktiskt tänkt vara hemma och börja spackla i vardagsrummet...men kanske får jag hoppa in och jobba ändå eftersom tidplanen i projektet är rätt så snäv. Visst är man ansvarstagande i sitt arbete! Ledigheten har varit inplanerad sedan länge... Vi får se hur det blir...

Snart är det dags för Bonde Söker Fru och ikväll är det ju ett sånt där riktigt pinsamt avsnitt. Åh gud vad man skäms för deltagarna. Det värsta är ju dessutom att vissa inte verkar vara medvetna om sig själva. Hoppas hoppas hoppas att det inte blir så pinsamt tyst som det blev för Bonde-Fredrik i förra årets upplaga =/

Swedese trädet

2008-10-13 21:00:24 » Inredning
Jag hittade ett så snyggt klädhängar-träd när jag googlade runt häromveckan som skulle bli snyggt i hallen, men jag glömde ju naturligtvis skapa ett bokmärke på sidan *grrrrr* Har förstått att många har nedanstående träd från Swedese hemma, men jag tror faktiskt att det jag hittade var större än det...

Frågan är bara hur det såg ut och var jag hittade det ??

Men hur svårt kan det vara att göra ett själv =DKlädhängare från Swedese.se

Esay up forts

2008-10-13 20:23:33 » Renovering - Allmänt
Om man har rätt sorts Easy-up så fungerar det säkert jättebra, men den vita tapeten var lite gummiaktig och var på så sätt trixig och sätta eftersom det helt enkelt inte gick att få det slätt eller att släta ut. Den mönstrade däremot var jättelätt eftersom den var av hård papp.

Tur att smaken är som baken. Hur vore det om alla hade bröstpanel hemma eller om alla hade knottrig strukturtapet! Nja, inte så kul kanske...

Easy Up inte Easy up

2008-10-12 14:12:02 » Renovering - Allmänt
Igår började vi tapetsera i hallen och trodde att det skulle gå lika fort och smidigt som det gick i köket. Men oj så fel vi hade. Första våden kommer från serien Eco Front och var ganska besvärlig kan man säga...även fast samtliga halltapeter var av sorten Easy-Up som man har hört ska vara så smidigt så var det inte det. Vi fick justera varje våd flertal ggr och lägga på mer klister typ hela tiden *gah* Denna tapeten sitter, enligt bilden nedan, ovanför dörren och till vänster om dörren.

Efter en vägg började vi istället med tapeten från serien Eco Design som var betydligt lättare, även denna var Easy-Up (den mönstrade enligt nedan). Resultatet blev faktiskt jättebra och vi är hur nöjda som helst!

Nu ska vi bara dricka lite kaffe och sedan slutföra tapetseringen av första tapeten.Färdigtapetserad del i hallen
Mönstret i närbild

Höstmarknad

2008-10-12 13:38:59 » Allmänt
Regn och rusk...det är höst det....brrr....

Mötte upp Emelie och Jesper på stan efter att vi vart och hämtat upp våra halltapeter innan. Fikade på Mejeriet och kollade runt lite bland stånden.

Måste kika upp lite bra Halloween kläder oxå men utbudet i stan är ganska begränsat så det blir att kolla på Buttericks eller liknande. Det ska ju finnas en annan affär i Gbg som oxå börjar på B...men nu kommer jag inte ihåg vad den heter?

Nu blir det att diska och sedan börja tapetsera :)

Anders Bagges Halsband

2008-10-10 21:13:58 » Allmänt
Var köper man Anders Bagges halsband?? Det är ju skitsnyggt och jag bara måste skaffa ett sånt till min älskling =D

Nu är det beställt

2008-10-07 21:21:33 » Allmänt
Jäss, nu har vi beställt möbler ! ! ! =D

Soffan (som är precis likadan som Hanna har, fast en svart) har grymt lång leveranstid men på 9 veckor borde vi (förhoppningsvis) ha det klart här i vardagsrummet... Men med dagens slutsats om att allt egentligen tar dubbelt så lång tid som man tror så kanske man borde bli orolig...eller?

Har även hittat precis ett sånt ekbord som vi har letat efter, och nyinkomna fräscha matsalsstolar. Passade även på att beställa köksbordet - köksstolarna köpte vi tidigare.

När jag kom hem från träningen på Friskis så säger F att han vart på EM och beställt så d va ju kul :)

Tydligen har min söta syster även vart här idag medan jag var och tränade.
Emelie - svagt att utnyttja Fredriks svaga sinne för sötsaker! *hahaha* Emelie sålde kakor för en liten flicka...och Fredrik han köpte! Han kommer även äta upp dem, inget tvivel om det ;p

Söndag ingen vilodag

2008-10-05 21:21:52 » Renovering - Allmänt
Idag har vi återigen grejjat precis hela tiden. Igår jag vi som vanligt lite för optimistiska och trodde att vi skulle hinna med att ha målat i hallen innan dagen var slut, men så blev det inte. Inte ens efter idag har vi målat där!

Vad vi har gjort då? Jo, jag har (eftersom Fredrik tycker d e så in i helskutta tråkigt) slipat allt det vi spacklade och spacklat på nytt. Vet inte om jag träffat på någon som har så otroligt dåligt tålamod som min älskling *hehe* Jag försökte med att säga till honom att han kunde ta det som terapiarbete, men det gick han inte på *leeeer* Jeje, jag klagar inte, jag bara gör :)

Under tiden som jag slipade som tusan (tog fasen flera timmar) så grejjade Fredrik och kompisen Mattias utomhus. Tydligen har de rivit ner innertaket i garaget som var under all kritik! Nä bort med skiten och upp me riktigt gips. Det är för brand ser ni ;p

Vidare har de grejjat med värmepumpen som ska installeras nästa söndag här inne. Har inte vart ute och kollat men de har gjort iordning för makapären som ska stå utomhus.

Alldeles nyligen så har vi faktiskt även hunnit med att sätta upp kökstapeten, och jäklar vad bra det blev =D Tänka sig att man skulle få användning för det man uppmärksammade när man hjälpte pappa när man var liten :)

Jag är så jävla bra!

Så, med det sagt så kan vi gå och lägga oss med gott samvete...
Man tager vad man haver när man ska sätta upp tapet ;p
Brun tapet á la Retro. I ljus syns även silvriga cirklar.
Nu säger Tessan och vi god natt....*zzzzzzzzzzzz*

Stjärnor på is

2008-10-04 22:42:29 » TV
Visst e vi konstiga - innan programmet klagar man och gnäller på att det är löjligt och det ska man minsann inte titta på. "Stjärnor på is" har faktiskt känts lite som Melodifestivalen....ingen har sett på det...men alla pratar om det ;p

Jag tror att det kommer bli likadant! Programidén e ju hur konstig som helst men ändå så går vi på det och hittar oss själva sittandes framför teven på lördagkvällarna!

Ja jag har sett på det ;p Mina favoriter är Josefin Sundström och Marcus Fagervall.

Princess-arbete pågår

2008-10-04 22:18:58 » Renovering - Allmänt

Grrr, spacklet e ju fortfarande inte torrt!!

I
bland måste man faktiskt spackla lite tjockare å då stämmer ju inte torktiden på 3 h... Jeje, väl bara att inse att även helgens renoveringsplaner har gått i stöpet...hade ju tänkt fixa klart hela hallen imon...

Ne, istället får vi tapetsera i köksdelen :) För där har jag ju redan spacklat och målat klart =D

Ni som e oroliga för vår dammsugare så kan jag meddela att den fortfarande lever! Ska dock köpa en ny sedan när renoveringen e klar så kan Fredrik få leka me denna ute i garaget...om den lever tills dess vill säga ;p

Slipar i köket (svar ja: jag använder munskydd för dammet, men inte på den här bilden...)

Lite bilder från hallen

2008-10-04 18:44:36 » Renovering - Allmänt
Emelie och Jesper kom förbi idag en snabbis, och jag måste bara säga att hon va skitsnygg :) Asfräsch och najsig outfit! Vi får gå o shoppa sen ngn gng när ja har tid ;p

När de åkt kunde vi fortsätta med vår hallrenovering. Tänkte visa hus statusen ser ut där!
Älsklingen använder nyinköpta Tapetborttagaren som fungerar super.
Hallen just nu: nyspacklat i väntan på slipning och nästa spackling.Vi får se om vi hinner spackla en gång till ikväll, men det hade ju vart smart för då kan vi börja morgondagen med att måla istället för att vänta på att spackel ska torka. Jag gillar verkligen inte torktider!

Idol just nu

2008-10-02 21:32:49 » TV

Känns inte Idol lite småtråkigt just nu. Läste på Aftonbladet att man tappar ungefär hälften av sina tittare till det momentet som är denna veckan men jag är faktiskt inte förvånad. Juryn pratar om att man i år har hittat det bästa startfältet någonsin, men jag tycker att det känns ganska mellanmjölksaktigt.

Ta till exempel killarna...finns det egentligen någon som man gillar sådär lite extra mycket? Nje, faktiskt inte. Däremot tycker jag att Rock-Robin är helt ok och jag hoppas att han kommer gå långt. Kevin hamnar på min plats nr 2 på killistan.

Tjejerna då? Många har säkert Anna som favorit, men jag tycker att hon har visat en ganska tråkig sida den här veckan. Och vad hände egentligen under gårdagen när Linda fick åka hem och både Yasmina och Jenny fick stanna kvar. Hmmm....

Jag har hittat en ny favorit och det är Alice! Hon är inte bara sockersöt utan hon är ju helskön och jätteduktig :) Sen håller jag en extra tumme för Sephide.

Over and out från mig och Tessan *mjau*

Hjälp! Kakeldekor?

2008-10-02 10:53:33 » Inredning
Eftersom vi inte ska göra om köket just nu för stunden så hade jag tänkt att på ett enkelt sätt ändå piffa upp det lite med hjälp av kakeldekor som ska klistras på! Visst, det kanske inte låter så roligt, men jag lovar att det kommer bli roligare än de ljusblå/ljusrosa fåglarna som är där nu ;p

Jag hade hittat en kakeldekor i Retrostil på nätet som jag gillade mycket och var precis på väg att skicka efter dem när jag fick för mig att det kanske var bäst att dubbelkolla så att jag faktiskt hade standardmåttet 15x15 på kakelplattorna. Tror ni inte då att vi har 20x20-plattor! Dubbelsuck! Och eftersom detta tydligen inte är ett standardmått så finns det heller ingen kakeldekor som passar utan alla dekorer passar enbart till 15-plattan *grrr*

Har googlat lite och läst att de med 20-plattor fått köpa metervara av självhäftande plast som de själva fått klippa till. För det första så verkar det krångligt, och för det andra verkar det då bara som att man enbart kan få dekoren enfärgad. Jag hade ju tänkt mig ngt slags mönster....

Så nu behöver jag hjälp och tips!

Hur ska jag göra???