Skoproblemet är i n t e löst

2009-03-30 19:19:58 » Kläder
Å inte något annat klädproblem heller för den delen! Varför ska det alltid vara så svårt att packa inför en jobbresa *sliter mitt hår* Man ska ha med sig kläder så att man kan hitta på diverse utflykter men även kläder så att man kan vara festfin på kvällen...dvs mer är casual, för i Dubai kommer man inte in på uteställen om man har på sig jeans, sandaler, alltför utmanande kläder (vad är utmanande i DET landet??) Har inte lust att ha på mig långbyxor och långärmat *gah*


Hmm, har precis vart på stan och uppdaterat mina leggings. Är inte det ett smart plagg så säg! :) Frågan är ju bara om man är mer påklädd eller inte där nere om man tar på sig leggings men att kjolen fortfarande slutar ovanför knät.


Så här är det att vara tjej - Svårt ;P

Nytt dörrhandtag

2009-03-29 12:08:41 » Renovering - Allmänt
Hittade superbilliga dörrhandtag till ytterdörrar på Bauhaus från ett tyskt märke så vi var tvungna att slå till när det var 70% rabatt :D Hade nog inte spelat någon roll vad vi hade köpt för handtag för det nya hade nog vart snyggare än det gamla ändå ;P


Hur som helst så såg vi att vårt gamla handtag var faktiskt ganska dyra att köpa (hur de nu kan vara det) så det blir att sälja på Tradera *hehe* Någon som är sugen att byta handtag? *leeeeer*





Gamla handtaget





Nya handtaget

Snabbis på Bauhaus

2009-03-28 19:34:46 » Allmänt

Tapeter är beställda på Målarboden. Innertak är köpt till ett till rum. Klinkers är köpt till hallen. Färg ska inhandlas imon. Nu har älsklingen att göra under nästa vecka när jag inte är hemma :D


Vi skulle ha köpt klick-golv till ett av rummen idag oxå...men när vi gick omkring  där så blev vi faktiskt förtjusta i en heltäckningsmatta ! ! 


Oooo...tycker mig höra folk som avråder oss...hehe ;P 


Imon blir det att gå igenom sin rese-oufit och komplettera med det som saknas, samt åka till Sara och planera vår lediga tid därnere.


Nu är det strax dags för Robinson....

Uteplats i trädgården

2009-03-27 19:24:15 » Trädgård

Jag veeet att det inte är dags än, men kände ändå för att klippa och klistra ihop en uteplats för att se hur det blev. Känns som att detta bara är en av massa olika alternativ (vi ska ju ha trädäck på detta område), men det blev ganska snyggt faktiskt tycker jag :)


Hittade en sida där man kunde testa att lägga ut olika stenbeläggningar och även ladda upp egna kort. Testa själv här på Starka Betongindustri.




Vår uteplats sommaren 2009?


Bambuvägg från Ikea.se
Trädgårdsmöbler Ninfea & Loto från brafab.se
Trädgårdstomte från inreda.com
Växt ocj kruka från Ikea.se
Getingfälla från buxus.se

Bygglov eller inte för trädäck

2009-03-27 17:25:52 » Trädgård

Nu när det i alla fall är meningen att våren ska tränga sig på (och snön ska försvinna helt) så kommer ju tankarna på hur vi ska utforma vår trädgård. Ett trädäck ska vi ha (den gamla altanen ska rivas), men behövs det bygglov för detta var en tanke som slog mig nu? I så fall är det ju hög tid att ansöka om det nu eftersom det antagligen tar ett tag att få det. Om det är någon annan som funderar på samma sak (maybe not *hehe*) så kommer här ett utdrag ur "Vi i Villa" som förklarar När man måste ha bygglov och inte:


...
"Normalt behövs inte bygglov för att bygga ett trädäck. Det är först när konstruktionen hamnar en halv meter eller mer ovanför markytan som däcket räknas som byggd area, och bygglov erfordras - och ett räcke! Räcket kan vara 90 cm högt, om däcket inte är alltför högt över marken. Då bör det göras 1,1 meter högt och konstruerat så at det inte är möjligt för barn att klättra på eller genom."
...


Alltså, eftersom vi ska bygga strax ovan marknivå som behövs inget bygglov :thumbup:

Karpathos, here we come

2009-03-25 18:31:20 » Resa
Jaaaaaa, äntligen ( ! ! ! ) blir det en resa igen tillsammans med Älsklingen :D  Vi bokade igår och nu bär det av till underbara, och dramatiska, ön Karpathos i Grekland i maj. Naturligtvis är det så väl anpassat att det inte krockar med ESC *hehe* Förhoppningarna är ju att få åka till vinnarlandet 2009 :cool: och dricka Ouzo tillsammans med Sakis.


Det ska bli sååå skönt, kul och mysigt. Längtar till att få äta en äkta grekisk Moussaka *muuums*







Svenska hjärtan

2009-03-24 20:56:19 » Inredning
Jag har fastnat för detta mönstret från Eco tapeter ur serien Nina Jobs.


Är sugen på att beställa...men frågan är vilken färg... Faktiskt så kanske det till och med blir så att vi byter gult mot gult :P



Svårt med tapeter

2009-03-23 21:32:29 » Inredning
Lurade med mig Emelie idag till Målarboden...Fredrik har tröttnat för längesedan :rolleyes:


Men förstå vad svårt det är att välja...speciellt när man inte riktigt vet hur man ska inreda rummet! Har ju inte ens någon aning vad för färg jag vill ha... Hmmm, får väl tänka ett tag till!

ny blogg layout

2009-03-22 22:14:29 » Allmänt
Japp, den nya layouten är resultatet av en hel *gulp* lördag (nästan) med näsan i skärmen. Som sagt, när jag går in för något så gör jag det fullt ut och kan Inte sluta förrens jag är klar... :bigeyes:

Hoppas ni tycker om nya utseendet. Jag är nöjd - dock så filar jag fortfarande på hur headern ska se ut, så den kan säkert komma att bytas ut inom en snar framtid.

Om ni oxå vill ha såna här fina smileysar på er blogg så hänvisar jag er till den här sidan, funkar perfekt :D

en shopoholics bekännelser

2009-03-22 20:54:29 » Film
Trodde inte att jag skulle gå på en sån här film på bio...men när det handlar om att gå med girlsen så är det ju en helt annan sak - för då inkluderas ju även fika/käk på Strandgatan och mys :D

Till en början så var filmen ganska platt, men tog sig faktiskt mot slutet och blev ganska söt och rolig. Faktiskt så påminde den på ett sätt om Legally Blond i sin story.


Betyg: 2,5 toasts av 5




Snygga kjolar

2009-03-20 23:01:34 » Kläder
Har verkligen fastnat för kjolar där man stoppar tröjan innanför. Man kan ju använda precis vad som helst upptill, antingen en snygg fluffig blus eller ett tajt linne. Varför inte smycka till med ett snyggt skjärp i midjan =D

Tulpankjolar *me like* =D

Följande bilder är hämtade från engelska sidan asos.com



 

Finally Friday

2009-03-20 16:29:44 » Allmänt
Arbetsveckan är slut och det är äntligen helg! Har vart såå trött hela veckan... :( Skönt att få slappa i soffan ikväll till Lets Dance där jag förövrigt hoppas att Magnus Samuelsson får komma till finalen =D Vem hejjar ni på? Jag tror Laila får åka hem ikväll.

Ne, nu är det dags att dra på sig de röda byxorna och dra iväg till Friskis - medelpass ska det bli!

Babel

2009-03-19 18:05:29 » Film
Igår såg jag filmen Babel av rekommendationer från Anita som även lånade ut den till mig. Hon tyckte inte att det verkade vara en film för Fredrik så jag följde hennes råd och såg den ensam...vilket visade sig vara helt rätt. Fredrik hade inte gillat den ;p

Jag kanske borde ha förstått att vi inte hade samma filmsmak när jag innan sa att Sliding Doors inte var så bra emedan det var en av hennes favoriter (frågan är dock vad jag egentligen tycker eftersom jag stängde av Sliding Doors efter en halvtimme...och jag brukar aldrig stänga av filmer)...för jag tyckte inte riktigt om den här filmen heller...

Filmen handlar om 4 olika "världar" som har en anknytning till varandra. Men sen då? Om det var ett budskap med så missade jag tydligen det ;p

Betyg: 1 toasts av 5 möjliga.

Tingeling tingeling

2009-03-18 17:03:31 » Musik

Det var då ett jäkla tjat om Tingeling goes Russia! Hur känsliga e ryssarna egentligen!?!! 

Var det någon som hörde nyhetsankaret igår (kommer ej ihåg på vilken kanal) som kommenterade det hela som att "här i Sverige har vi åtminstone yttrandefrihet". Och så var det något om att man spärrade in mentalsjuka i Ryssland...men kommer inte ihåg nu riktigt hur han sa... Hur som helst så tyckte jag att det var bra sagt!

Sist men inte minst är jag övertygad om att det inte är La Voix som man kommer dansa till i sommar utan Tingeling ;)



Tingeling goes Russia

Nästa rum på G

2009-03-15 15:56:28 » Renovering - Allmänt
Nu faller tapeterna i nästa rum (som vi tidigare hade som tillfälligt sovrum).



Ljusgulrandiga 80-talstapeter is going down




Snart är tapeterna puts väck

Konstig Mello

2009-03-14 22:27:37 » Musik
Tror aldrig att det har varit sååå fruktansvärt jämnt tidigare år vem som ska vinna hela skiten...nu var det ju helt öppet vem som kunde ta hem det. Tolvpoängare från juryn delades ut höger och vänster och folket höll inte alls med! Bra eller dåligt?

Hmmm, jag gillade inte riktigt utgången....det enda som var bra med årets resultat var att inte Ugglas vann...! Visserligen tror jag att Marlena har en chans i Europa, men personligen vill man ju skicka det som ligger en själv närmast ;)

Hur som helst, nu blickar vi framåt till Eurovision Song Contest! Sverige tävlar i den första semifinalen den 12:e maj mot Bosnien, Israel, Belgien, Andorra, Tjeckien, Montenegro, Island, Georgien, Bulgarien, Portugal, Schweiz, Makedonien, Finland, Vitryssland, Turkiet, Rumänien, Malta och Armenien.

I andra semifinalen 14:e maj tävlar Slovenien, Danmark, Azerbadjan, Nederländerna, Lettland, Ungern, Serbien, Norge, Ukraina, Grekland, Litauen, Polen, Kroatien, Estland, Moldavien, Cypern, Irland, Slovakien och Albanien.

Tyck till redan nu, är Norge en vinnare i år kanske!
...eller maybe not ;p



Norge 2009, Alexander Rybak - Fairytale

Konsertsommar

2009-03-13 22:02:54 » Musik
Tjohoo vad bra det blir ! ! =D

Först ut är Beyonce om drygt två månader (Älsklingen och jag i Scandinavium).

Nummer två blir konsert med Madonna (Älsklingen, Mia och Anders på Ullevi i augusti).

Sist men inte minst blir ös med U2 (Älsklingen, Virre, Ulf, Linus och Magnus på Ullevi i juli).

Ääääälllskar att gå på konsert! Det största är helt klart upplevelsen mer än att kunna låtarna. Ett exempel på detta var när vi tillsammans med Emelia och Anders såg på Bruce Springsteen förra sommaren...MÄKTIGT!

Nu undrar jag bara, när får jag se Bryan Adams igen?? *längtar sååå*

Det lilla som gör det

2009-03-13 18:29:28 » Allmänt
Det är detaljerna som är pricken över i:et, eller hur. Ta till exempel en sån enkel sak som att få rutorna skrapade av sin älskling, eftersom han åker tidigare än mig, när man kommer ut till bilen på morgonen...hur sött som helst *me like*

<3 kärlek

Sakis Rouvas för Grekland

2009-03-11 19:41:16 » Musik
Jaaaa du Hanna, vad säger man efter att ha lyssnat på Greklands vinnarlåt... Min spontana reaktion är att jag är aningens besviken... =/ "Shake it shake it" var bättre!



Sakis Rouvas (Grekland ESC 2009) - This is our night

Second Hand

2009-03-11 18:44:57 » Kläder
Har haft gamla kläder liggandes i påsar i bilen hur länge som helst...har bara inte blivit av att jag åkt till Second Hand affären som Sara tipsade om för ett år sedan då vi var där och lämnade in varsitt "lass". Idag fick jag dock tummen ur (hon har inlämning på onsdagar efter kl 16) och for till Vänersborg med 3 stora kassar. Sist jag var där tog hon inte emot så mkt, men det förstod jag nu att hon plockar åt sig det som lämpar sig för årstiden (för affären är ju inte alltför stor) eftersom hon tog sånt denna gången som hon dissade förra gången.

När hon räknade ihop allt så hade hon plockat åt sig:
26 plagg av olika slag
1 skjärp
1 klocka
2 halsband
2 scarves

Ska bli spännande att se vad jag kan inkassera om ett tag :) För de plagg jag lämnade in förra gången (4-5 st...) fick jag en hundring, och det är ju alltid något =D

Snart till värme

2009-03-10 21:36:34 » Resa
Poff svosh så är det bara 3 veckor kvar tills det att man beger sig iväg till Dubai i Förenade Arabemiraten! Vet fortfarande inte Vad jag ska packa eftersom jag inte vet Vad man (som kvinna) Får lov att ha på sig??

Får man bada? Får man bada i bikini? Kan två tjejer sticka iväg på äventyr själva...eller måste en man vara med?


Hmmm...det kommer väl sluta med att man blir inspärrad någonstans eftersom man kommer med sitt västerländska tänk *hilfe* Läste nyss på en svensk blogg att det kostade 500 KRONOR per pers om man ville hyra solstol på stranden för att få sola :( 

Hur som helst, även fast landet skrämmer mig så kan jag inte förneka att det samtidigt ska bli såå skönt att komma till sol och värme igen!! Det kommer vara 30 grader när vi kommer dit...så jag hoppas att man får ha linne på sig... Inte nog med att landet har annan religion (läs kvinnosyn) så är landet i sig väldigt märkligt. Det byggs tydligen hur mycket som helst - både på land och i havet. I öknen kan man få för sig att bygga en helt rektangulär stad in the middle of nowwhere och i havet kan man få för sig att gestalta världskartan i form av konstgjorda öar - sjukt!




Vore ju synd om man inte fick sola på såna här fina stränder.




Vem kommer på att man ska bygga en skidanläggning inomhus mitt i öknen??!!




Hmmmm.......




Helt sjukt....


Prinsesspartyt

2009-03-08 19:38:12 » Fest
Sex söta sessor samlades och resultatet syns nedan.

Tack för en rolig kväll tillsammans och alla fina presenter *kärlek*

Jag kan inte riktigt förstå det, men jag har en känsla av att Bono kommer att finnas med oss alla läääänge...!!




Uppdukat och klart för sessorna .




Sessan Hanna och Sessan Maria.




Sessan Johanna och Sessan Sara.




Maria, jag och Sara.




Virre med sin prins.




Queen Emelia af Sjuntorp och Sessan Sara.




Singstar-rockers !




Urtjusiga Kartell-lampan TAKE från Virre.




Presenterna :)

Födelsedagen

2009-03-08 19:10:24 » Allmänt

Blev väckt på morgonen av Älsklingen som kom med frukost på sängen och paket :) Fick rödvinsglas från Iittala och ett halsband från Diddi =D

När jag kom hem från jobbet så möttes jag av ett uppdukat bord med förrätten Friterad Fetaost som sedan efterföljdes av en god kötträtt - allt på grekiskt vis *ME LLLIKE*

Naturligtvis stod rosen, som jag fick till frukosten, med på bordet.

Älskar dig <3


Betong

2009-03-04 21:11:03 » Allmänt
Har suttit och lyssnat på föredrag om ny betongforskning nu i 4 timmar...och jag tyckte att det var riktigt intressant ;) E man nörd så är man *asg* Vem vet, man kanske kan hitta på en egen betong armerad med exempelvis hårnålar! Det hade vart något =D

En annan nördig sak...hur stönigt är det inte när folk säger "cement" istället för "betong"....!!!

Nu ska jag sussa...och när jag vaknar imon så är det min dag hela dagen *weee* :)

Måndag

2009-03-02 18:21:50 » Allmänt
Äntligen dags att åka hem, har vart riktigt trött idag...även fast vi la oss i tid igår. Hmmm...måste vart det hastiga uppvaknandet i lördags morgon *blink blink till Emelie* ;p

I postlådan fanns ett adresserat brev till oss bägge, och jag tänkte med en gång att nu ska Maria och Thomas gifta sig =D Öppnar kuvertet och plockar fram kortet. Mycket riktigt så är det ett par ringar på förstasidan *weeee* Vidare så öppnar jag kortet och läser...."...vigsel mellan Liselotte och Tony..."
Fasen tänker jag, kortet är ju inte till oss, ja känner ju ingen Liselotte! Men sen slår det mig att det är Fredriks kusin som ska gifta sig!! Haha, Fredrik blev minst sagt paff kan man lugnt säga ;p

Men nu till det stora problemet...vad i hela friden ska man ha på sig??

Mello delfinal #4

2009-03-01 20:21:36 » Musik
Nu har vi hört alla låtar i årets Melodifestival. Har ni fått någon favorit?
Nu när inte Sarah Dawn Finer verkar gå vidare till finalen så håller jag stenhårt på H.E.A.T !!

Vad i hela friden hände igår? Opera!!?? Nää, det var Inte bra alls...
Agnes sjunger ju jättebra och har gung i rösten...men hennes låt i lördags var inte 100%. Men jag är säker på att den kommer att växa, och jag gillar ju Agnes :) Dessutom hade hon snyggaste kläderna för kvällen =D

Star Pilots hade vart super om det inte vart så att man kände igen den direkt man hörde den...ett riktigt plagiat på "Waiting for a star". Ett riktigt plus dock var att det var Johan Becker som sjöng. Vad är den gruppen annars? Några dansande gråa tygbitar?!

Måste även erkänna att jag tyckte att Petra Mede var ganska rolig igår. Hon fick till en del riktigt snabba skämt, som kanske var snudden på fööör skämtsamma *hehe*

Tack Maria som höll oss sällskap under sista deltävlingen *mys* Nästa vecka är det dags igen :)