Maskinerna till tvättstugan

2011-09-24 22:05:48 » Renovering - Tvättstuga
Höromdagen kom leveransen med nya tvättmaskinen och torktumlaren :D Det fick som sagt bli vita maskiner, och från märket LG. De både ser bra ut och har bra funktioner. Enl. recensioner ska dessutom tvättmaskinen vara otroligt tyst.
Snart så har vi en tvättmaskin för mycket, och är det någon som är intresserad så får ni gärna köpa den. Den fungerar som den ska, men den har inga avancerade funktioner. Bild och mer info kan läggas upp på bloggen om intresse finns.
Maskiner från JG.

Mössan

2011-09-24 21:54:59 » Hobby
Det gick ju snabbt att göra mössan! Och jag är absolut nöjd med utförandet, ser ju riktigt fint ut i stickningen om jag får säga det själv. Det jag dock får öva på är att inte sticka så hårt! Nu blev ju mössan ganska så tajt, och med den smalare delen på toppen så ser den ju ut antingen som en kondom eller en smurfmössa *hahaha* Formen blev ju inte som jag trodde... Får se om jag kommer använda den eller ej ;p Här finns mönstret om någon ändå blir sugen på att göra en egen kondom ;D
http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=86&d_id=39&lang=se
Mössan på modellen i beskrivningen. Och min mössa.

Höstsoppa

2011-09-23 21:33:59 » Mat
Äääääntligen har vi återigen en stavmixer! Vi är verkligen flitiga stavmixeranvändare så saknaden blev stor när vår förra valde att gå i graven :( Det har helt enkelt blivit en tjock Hummus för mkt ;p Igår kom då äntligen den nya mixern från Philips med massa braiga tillbehör *wehoo* och då var det givet att det skulle bli soppa till fredagsmyset :D Jag hade fastnat för ett recept ur senaste Buffé, och det fick det bli. Riktigt mustig soppa med härlig smak av koriander. Så fräscht även med färska tomater och räkor som topping *me like*
Om någon vill prova så finns receptet här: Mustig lins- och kokossoppa med räksalsa

Första stickdaten

2011-09-23 21:23:44 » Vänskap
Symötet blev inget symöte *asg* utan istället en stickdejt mellan mig och Aleksandra. Det blev ju en del tjöt, men vi lyckades även att lägga upp våra maskor och att komma en bit på väg. Aleks började sticka en halsduk och jag en mössa :) Om det finns någon annan därute som ännu inte kan sticka och som vill lära sig så kan vi tipsa om dessa sidor:

http://www.urbanwool.se/stickskola.html

http://www.my-design.se/sticka1.html

SM i orientering

2011-09-17 17:33:09 » Vänskap
Imorse ringde våra vänner Elin och Stefan och frågade om vi hade lust att hänga med och kolla på SM i orientering eftersom det var här i stan idag. Jamenvisst hade vi lust med det :) Skönt med spontana saker då och då, så vi packade ihop våra små killar och for iväg. Det blev både promenad i höstsolen och grillad hamburgare i gröngräset. Var och varannan människa på mitt jobb orienterar så jag hade förväntat mig att träffa massor av dem där, men vi såg bara Gunnar vid resultattavlan *hihi* Själva orienteringen såg vi egentligen inte så mkt av, men vi hörde på speakern att det var spännande då och då ;p Det var iaf en trevlig förmiddag :)
Elin, Stefan och Viggo.

Tak och lister

2011-09-12 21:05:06 » Renovering - Tvättstuga
I helgen har det satts tak i tvättstugan. Vitt och fint :) Det gamla dörrhålet har även satts igen.
Idag har VAB:ande Fredrik målat lister runt fönster och dörr, lixom börjat riva bort tapeten i klädgarderoben. Känns som att det inte alls är så långt kvar nu tills det att vi kan börja plocka in all inredning *wehoo* Från början hade vi tänkt ha svarta maskiner, men eftersom utbudet av tvättmaskin och tumlare i samma serie är ganska begränsat så får det ändå bli vita... Hmm, blir nog bra ändå. Igår var vi på Ikea en sväng och köpte det mesta till tvättstugan, men det får ändå bli en tur till när vi ska köpa förvaringssystemet till klädgarderoben.

Presenter

2011-09-11 20:59:19 » Mio
När Mios mormor och morfar kom hem från sin semester i Turkiet så hade de med sig fina presenter. Han fick två tröjor och en leksakspolisbil :) Tack säger Mio.

Mösseberg

2011-09-11 20:55:35 » Familj
I helgen for vi tillsammans med min mamma och pappa till djurenMösseberg i Falköping. Förutom djur så fanns det massa lekparker som vi allihopa provade på :p Tur att Mio inte är så stor så att han inte förstår att han borde skämmas för oss *hahahaha* Det blev även ett stopp på en restaurang samt på Falköpings Ost :)

Övningssticka

2011-09-09 19:05:47 » Allmänt
Häromdagen kom stickorna och garnet som jag beställt från nätet till en mössa. Dock så kändes det lite dumt att börja med det garnet på en gång när jag absolut inte kommer ihåg Hur man Gör när man Stickar... =/ Så jag har köpt ett enkelt "provnystan" och börjat traggla med *haha* Första steget att lägga upp maskor gick helt ok...fast jag kände ju sedan när jag började sticka att jag gjort dem för hårt. Efter uppläggningen av maskor så provade jag att göra räta varv, vilket var ganska lätt. Super att ha en youtube-video att kika på *hihi* Därefter så provade jag göra aviga varv...och då blev det lite klurigare. Fick kikat ganska många gånger på hur händerna i videon gjorde...och till slut TROR jag att jag fick kläm på det...men jag vet inte :P Nu känner jag mig dock redo för att börja sticka på allvar, och i nästa vecka har vi planerat in första Symötet *hohoho*
Ser inte så tokigt ut för en amatör :)

@ Hugos

2011-09-09 18:53:39 » Vänskap
Idag fyllde Virre år och bjussade på supersmarrig Cheesecake på jobbet! Grattis, och tack för kakan :D Som alltid när det är gott fredagsfika så dyker mammalediga Sara med Hugo upp *hihi* Vi bestämde att vi skulle ses en sväng efter jag hämtat Mio på dagis, och så blev det. Dock så blev det en snabbis eftersom både Hugo och Mio var trötta efter dagen...men träffat varandra fick de iaf...även fast d inte leker med varandra än. Hoppas att åldersskillnaden inte märks så mkt snart längre.
Hugo har börjat krypa, och är intresserad av kameran :)

Grundfärg

2011-09-08 19:37:57 » Renovering - Tvättstuga
Nu har vi grundmålat på tapeten i tvättstugan med Häftgrund. Det täckte väldigt bara med den färgen så kanske att vi bara behöver använda den ena av de två färgburkarna som vi nu ska måla med :) El för de nya uttagen är dragen. Dörrkarmen är flyttad till det nytagna dörrhålet, och det gamla hålet har börjat reglas igen.
Nya dörrhålet (taget från tvättstugan sett) och det gamla (taget från rummet sett).

Färg inhandlad

2011-09-03 12:24:51 » Renovering - Tvättstuga
Jag som hade tänkt att tvättstugan skulle bli klar i ett kick...för så mkt jobb är det faktiskt inte. Nu har den dock stått urriven i en vecka och det är fortfarande inte klart. Anledningen? Jo, en förutsättning är ju att vi är två eftersom den ena av oss måste ha ständig koll på Mio så han inte kletar ner hela sig med färg eller liknande... Den här veckan har Fredrik med kompanjoner åtagit sig ett brådis mastodontjobb som har inneburit sena arbetsdagar...så tvättstugan har fått vänta. Idag har jag och Mio varit i färgaffären medans Fredrik jobbar, så nu borde vi väl kunna sätta igång med den biten. Vi har alltså tänkt att måla på våtrumstapeten vilket jag har sett i bloggar folk som har gjort, och det med lyckat resultat. Färgkillen trodde dock inte riktigt på idéen och rekommenderade istället en ny våtrumstapet...vilket jag inte riktigt gick med på. Det borde ju funka att göra så här?! Hur somhelst, nu har vi massa burkar inhandlade så det återstår att se om det kommer bli succe eller fiasko.
Spackel, häftgrund och färg inhandlad. Bort med den blå 80-talsfärgen!

Gloria

2011-09-03 12:09:21 » Mio
Häromdagen när Mio satt vid köksbordet och målade så tog jag några kort. Visst ser det ut som att han har en gloria *hihi* Han är dock inte så oskyldig som han ser ut :p

Kärringgöra

2011-09-02 20:16:41 » Allmänt
Det hela började på jobbet med att arbetskollegorna vid fikabordet kommenterade min Pippi-cardigan som jag hade på mig den dagen. De lite äldre började berätta sedan spinna loss i ämnet och till slut pratade samtliga runt bordet stickning *haha* Eftersom jag hört på nyheterna på radion några dagar innan att det återigen hade blivit populärt att sticka...och att det var den mest positiva trenden sedan storhetstiden på 70-talet...så föreslog jag att vi skulle börja sticka :p Nu är vi några tjejer som tänker dra igång med att sticka varsin mössa! Vad gör man inte för att bli en fullfjädrad kärring *haha* Nu i veckan på lunchen så for Virre, Aleksandra och jag ner till garnaffären på Oden. Jag hade verkligen föreställningen om att jag skulle komma hem med ett par stickor, lite garn och en beskrivning. Men hur fel hade jag inte då! Shit pommes, det är ju avancerade saker det där...och man använder ett utomjordiskt språk i stick-beskrivningarna. Nope, vi fick inte med oss något hem alls... =/ Nu däremot så har jag surfat runt lite på nätet och hittat ett par möss-modeller som jag kan tänka mig att sticka :) Dessutom finns det stickskolor på nätet i både bild-, text- och filmform *wehoo* Imorgon så är det jag som återigen besöker garnaffären...fast denna gången vet jag exakt vad jag ska ha *hehe* Hur glad blir man bara inte av dessa färgglada nya stickor! It´s a must have :D Snart blir det alltså att dra igång sitt första symöte *hohoho*