Weekend i Berlin

2013-04-15 18:00:56 » Resa

Då var det dags för den årliga resan med jobbet och denna gång stod det Berlin på schemat. Närmare 80 personer blev med på resan! Studiebesök i nya byggnader blandades med sightseeing av stadsåteruppbyggnaden, och pubbesök kvällstid.

Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig att se, men om man nu i efterhand förstår att drygt 85% av Berlin totalförstördes under kriget så är det inte så konstigt att det bara finns nya byggnader. Tänk er supermoderna stoora hus med glasfasader. Stoora kala ytor. Stora torg utan en enda växt på. Dessutom färglöst. Enligt mitt tycke en kall, opersonlig och tråkig stad =\ Kommer nog inte åka tillbaka hit på ett bra tag. Dock så är folket väldigt hövligt och ölen finns i väldigt många sorter ;)

Senaste sytt

2013-04-06 21:02:26 » Sytt

I helgen har det sytts ett par vårmössor som ska skickas iväg med posten :) Och eftersom det nu var ett tag sedan som jag hade framme maskinen så blev jag sugen att sy mer, så det fick bli en ny T-shirt till Mio av ett nytt tyg. Så sött! Om någon e intresserad av ny vårmössa till sitt barn är det bara att höra av sig.

Ja men det var väl på tiden

2013-04-02 16:21:23 » Renovering - Allmänt

Ända sedan vi gjorde grovrenoveringen av sovrummet så har garderobsväggarna stått nakna i sin bruna mdf-skrud...nu under flera år! Inte så snyggt kanske... Men vi fick ett litet ryck och beställde tapeter, även dessa från Marimekko *love* Tapetsering får ske när barnen lagt sig ;) Vi passade även på att måla hela sovrummet i vitt (vart ljust grått innan). Och att klä om sänggaveln från brunt tyg till svart. Tycker vi har vart väldigt duktiga må jag säga! Och vi har även hunnit med att äta påskmiddagar med släkt och att vara ute/iväg med barnen och att träna. Ja jäklar vad effektiv man blir som småbarnsförälder ;)

Nps 4100 & gamla ramar

2013-04-02 16:08:24 » Renovering - Allrum

Läser en blogg som Malin skriver som heter http://inspirationsdesign.blogg.se/ Blir alltid så inspirerad av hennes pyssel och påhitt :) I helgen anammade jag en av hennes idéer - att inreda med armeringsnät! Låter ju hur tokigt som helst, men ändå inte (om man e byggare hehe). Jag och Mio åkte till Biltema och handlade ett nät för 70 kr. Dessförinnan hade jag köpt massa fina vykort från Lagerhaus, som vi tillsammans skapade ett litet konstverk av :)
Sen så läser jag även en annan blogg som heter http://fixaodona.se/ Hon hade köpt massa gamla ramar, sprayat dem vita och satt upp på väggen. Jag gjorde likadant i helgen. Så här blev det.

Marimekko me like

2013-04-02 15:56:45 » Renovering - Allrum

Ååå, äntligen har jag oxå fått lite finskt på väggarna i form av Marimekkos underbara tapeter. På påskaftons morgon slet Fredrik ner den svarta medaljong tapeten i tv-delen medans Oliver tog sin fm-lur, och jag var på äventyr med Mio :) Vi hade förberett underlaget så väl sedan förra tapetseringen att det bara behövdes liite finlir med spackel. När barnen lagt sig på kvällen så smockade vi upp tapeten. Effektivt eller vad! Vi är ett grymt team :D

En solig dag på berget

2013-04-02 06:53:30 » Familj

Det var nog ganska många som solade flera timmar på Hunneberg i helgen :) Vi tog med fika och lät barnen leka. Mio bar stockar, och Oliver åt jord haha

Helstekt kalkon

2013-04-02 06:39:29 » Mat

Det här var verkligen inte min idé, men det är väl det som är kul i ett förhållande att man tillför lite olika till det :) Fredrik ville laga kalkon i påsk och kom hem med en fryst 4-kilos klump *haha* Jag som aldrig lagar stekar eller liknande fick lite smått panik! Först gick kalkonen dock tinas i tre dygn i kylskåp ;) Därefter var det bara att stoppa in handen i rumpan och plocka ut inälvorna...iiuuu... Visserligen i en påse, men fortfarande äckligt haha ;p Sen gjorde jag en fyllning av katrinplommon, äpplen, citron, mandlar och jordnötter och tryckte in. Penslade fågeln med en blandning av soja och olivolja, salt och peppar. Gned även in timjan. Därefter satte jag in den i 225 grader tills den fått fin färg runtom, bara en liten stund. Sen sänkte vi temperaturen till 100 grader och satte i stektermometern, hällde över 2 dl vatten (öste med jämna mellanrum) och lät den gå till 67 grader. Man ska räkna med en timme per halvkilo och det blev faktiskt ganska exakt 2 h :) Jag fick ut fina bitar när vi trancherade den. Av vätskan i formen gjorde vi en sås. Resterna kokade vi kalkonsoppa på :D Alltså det här blev supergott!! För att vara första gången så lyckades vi väldigt bra får jag säga :) Till kalkonen serverade vi ugnsrostade sötpotatischips, sås och romanesco. Mmmm!!

Ute med Mio

2013-04-02 06:24:06 » Mio

Sen Oliver kom har ju inte Mio fått så mycket egentid med mig eller Fredrik... Fastän det ju blir så och man inte bör ha skuldkänslor över det så känner man sig hemsk ändå =\ Det sista har vi dock börjat dela på oss och ta med Mio ut själv, och det har funkat super! :D Han är jätteduktig och snäll! Då och då vill treårstrotsen göra sig gällande, men vi har lärt oss att ganska snabbt återfå kontrollen hehe ;)