Ella ♥ Mio

2010-01-30 14:14:24 » Mio
Framtidens kärlekspar kanske :) Kim har bestämt en ålder när Ella får börja träffa killar emedan Fredrik tycker att Mio får träffa tjejer när han vill *hehe*


Det skiljer lite i size på barnen kan man säga. Är det Ella som är stor eller Mio som är liten ;p Ella föddes 6 juli 2009 och Mio föddes alltså 17 januari 2010.
Ella tycker det är lite roligare att bli fotograferad än vad Mio tycker.Mio utövar någon slags sömn-gymnastik *hihi*

Nära-döden-upplevelse

2010-01-28 19:06:20 » Allmänt
Plötsligt förhöjd hjärtrytm. Ambulansen kom och tog Johanna till NÄL. Fick stanna över natt med EKG inkopplad. Konstaterat för många slag. Ultraljud av hjärtat visade dock inga fel. Johanna orolig, men är hemma nu och vilar... Tydligen efterdyningar av jobbig förlossning. Följer därför sköterskors råd om att ge upp kampen om att lyckas amma, "det blir ju en fin pojke ändå".

Snuggle nest

2010-01-27 09:48:07 » Mio
Märkte redan på BB att Mio gärna sov bredvid mig i min säng...eller rättare sagt så fort jag la ner honom i sin egna säng så började han skrika...men bara han kunde känna att jag låg bredvid så blev han lugn och somnade om. Här hemma så har han sovit i sin vagga några hela nätter och några halva nätter, och resten emellan mig och Fredrik. Dock så är det lite lurigt att låta honom sova bredvid F eftersom han beter sig som en ångvält =/


Häromdagen beställde jag hem en Baby Snuggle från babyland.se som är som en "säng-i-sängen" som gör att bebisen får sitt egna space. Sängen kom igår och Mio har sovit i den inatt och det funkade jättebra :) Eftersom föräldrarna bara får sova med en kudde var så finns ingen risk för att en överbliven kudde hamnar ovanför lillkillen. Det bästa med sängen är nog lampan i huvudändan!
Mio sussar gott.

Snillen spekulerar

2010-01-26 15:22:48 » Mio


Grabbsnack.

Tack Anna

2010-01-26 14:50:29 » Mio
Fick ett paket på posten idag...ända uppifrån Kalix! Blev så otroligt glad...och t.o.m. rörd! Vi har ju inte ens träffat varandra :) Tack så hemskt mycket Anna, det var jättegulligt av dig. Och vilket fint kort du har pysslat ihop. Mio tackar så mycket och skickar en blöt puss :D

Söta kläder och fint kort från Anna.

Vägen till förlossningen

2010-01-25 10:16:35 » Graviditet 2009/2010

Lördagen började med spruta nr 2, nu med högre dos. "Upp och gå med dig så kollar vi dig om 6 timmar igen" sa barnmorskan...så Fredrik och jag tog trapporna ner till korridorerna på bottenplanet och gick några rundor.


Nu när jag försöker tänka tillbaka så kommer jag nog inte ihåg allting...och det jag kommer ihåg kanske inte ens är i rätt ordning...skumt...


Värkarna blev så småningom starkare och starkare och jag fick fler sterilvatteninjektioner. Vi avverkade barnmorska efter barnmorska allteftersom de gick av/på sina skift...och när förlossningen sedan var slut hade vi tex haft två barnmorskor två gånger om...


Återigen blev det tal om akupunktur...grrr....fast denna gången skulle det vara med ström i....eller ngt sånt. Jag var med på att testa det, och blev lite förvånad när barnmorskan kommer tillbaka och säger att den som skulle utföra det inte var med i den aktuella studien och därför kunde jag inte få det *hahaha* "Jävla studier" tänkte jag!


Vid den här tiden ungefär började jag fundera på var i förlossningsförloppet jag befann mig. Jag låg ju fortfarande inne på vårdrummet, och då kan väl inte de riktiga värkarna ha startat...eller? Var det som jag kände nu något som alla med normala förlossningar oxå kände eller var det speciellt just pga sprutorna? Ingen informerade mig om mitt "tillstånd" och jag hade ingen aning om vad som skulle komma härnäst eller vad planen var. Det kändes som att jag befann mig i ett ingenmansland...


Det jag däremot Visste var att jag hade ONT och att de smärtillande jag fick inte var tillräckliga längre...så jag bad om att få bada! Vi förflyttade oss till ett rum med ett stort badkar där barnmorskan hade börjat tappa upp jättevarmt vatten...och gissa om det var SKÖÖNT att lägga sig däri!! *aaaaa* Vattnet täckte ju långt från hela mig, men det lindrade smärtan i nedre delen av magen där allt det onda satt. När värkarna hade sina toppar använde jag massagemunstycket mot magen och det fungerade riktigt bra. Ett tag kändes det nästan som att vara på spa *haha*


Tror att jag låg i badet i 1,5 h innan barnmorskan kom in och sa att doktorn ville ta en titt...och det var riktigt jobbigt att förmå sig att ta sig ur det sköna badet och förflytta sig till andra sidan av korridoren till ett undersökningsrum. Doktorn sa ganska snart att hon inte tänkte ge mig sista sprutan vilket var en lättnad. Istället ville hon lägga in en ballong med diameter 5 cm inne i livmodern strax vid sidan om bebisens huvud och sedan pumpa in koksalt i denna. Okey tänkte jag...men när hon sedan utförde ingreppet så gjorde det helt sjukt ont att jag inte ens kunde ropa ut till Fredrik (som stod i andra änden av rummet) att jag ville hålla hans hans...utan lyckades bara förmå mig att vifta lite med handen. Doktorn fattade vinken och sa att han allt kunde komma fram till mig. Känslan kring ballongingreppet var bland det värsta under hela förlossningen och jag höll både på och svimma och spy på Fredrik...men lyckades hålla emot det. När doktorn var klar vet jag att jag bestämt sa att "nu vill jag tillbaka till badet!!!", men väl däri så hade badets lindran passerat och tyvärr så hjälpte det inte längre.


Mitt i all förvirring kring mitt förlossningsstadie så ropade jag på barnmorskan och frågade om jag kunde få lustgas...och jag blev faktiskt förvånad när hon svararade "ja det skulle vi ju kunna prova nu". Kändes som om att jag hade kunnat få det för länge sedan men att de bara låtit mig befinna mig på mitt mittemellanstadie. Från badrummet kom vi för första gången in till förlossningsrummet där jag blev introducerad för lustgasen. Provade att dra in sisådär en 6 ggr och kände mig skitfull. Tanken som slog mig var att jag inte ville vara full just nu *haha* och att jag inte borde suga så många gånger även fast BM rekommenderade mig till det.


Klockan var väl runt 18 på lördagkvällen när jag hörde en smäll inifrån min kropp. Jag ringde på BM och sa att "det sa pang!" varvid hon skrattade lite och konstaterade att det var vattnet som gått. Sedan lirkade hon lite med koksaltballongen som helt plötsligt kom ut ganska enkelt. "Nu är du öppen 3-4 cm".


Ganska snart därefter bad jag om att få ryggbedövningen. Narkosläkaren kom senare än utlovat vilket gjorde både Fredrik och mig irriterade. När jag dock sedan fått bedövningen så kommer jag ihåg hur skönt allt kändes. Plötsligt så var man "med" igen...och jag kommer ihåg att jag bad Fredrik om lite choklad :)


Större delen av lördagkvällen/natten spenderade jag stående eftersom det var det absolut skönaste. Ligga var helt uteslutet och det var en pina varje gång jag var tvungen att lägga mig ner för att bli undersökt. Att stå var förövrigt det som BM rekommenderade mig att göra, och jag tror jag var en mönsterföderska som gjorde allt som de bad mig om. De sa iaf att jag var duktig, och i den situationen så är det faktiskt peppande.


Under nattens gång så fick jag dropp för att förstärka värkarna och det kändes kan man säga att jag fick det...ujujuj.... Tänkte varje gång BM kom in i rummet att måtte hon inte skruva upp droppet bara för ja pallar inte mer. När hon efter en undersökning sa att nu var jag öppen 10 cm så skruvade hon istället ner droppet...och då kändes det som att alltihop avstannade. Det var verkligen som att allt bara dog av. Fredrik blev märkbart irriterad, och jag fattade ingenting. BM pratade om någon "kant" som var ivägen för bebisen att kunna tränga ner ordentligt...och var tvungen att ge en spruta för att försöka få bort den.


När jag vart fullt öppen ett tag börjar det bli lite oroligt i rummet och jag uppfattar inte riktigt allt som händer. Vad jag dock tror händer är att det har sagts att vi ska byta förlossningsrum eftersom det är en annan slags utrustning där som vi ska prova som är ny. Om inte Fredrik i efterhand hade berättat att jag flyttades pga att det då beslutats för sugklocka så hade jag än idag trott att det berodde på att det var för ännu en studie *grrr* Vet att jag under rumsbytet ville ha lustgas som ju inte gick att få precis just då och att BM sa till mig "du får se till att hålla dig ett tag". Nu i efterhand undrar jag dock varför vi inte fick det förlossningsrummet från början med tanke på vad doktorn efter andra kontrollen hade sagt att det med sannolikhet vid igångsättning antingen skulle bli kejsarsnitt eller sugklocka.


Inne i nya rummet tycker jag att sängen är kass, man kan ju inte hänga över ryggstödet lika bra som i det förra rummet. Undersköterskan säger att apparaturen som visar värkarna inte är lika bra. Jag är rätt irriterad... Eftersom jag numera ligger på rygg och då känner mer av smärtan så ber jag om mer ryggbedövning eftersom jag märker att den ju har tagit slut! "Ne, det är försent för det" säger då barnmorskan, vilket gör mig ännu mer irriterad. Jag undrar VARFÖR har de inte sagt till mig när det i så fall skulle vart dags att fylla på om jag hade velat ha mer!


Nu är det väldigt många människor i rummet, säkert fyra barnmorskor och en läkare. Är inte säker på att jag uppfattade att det var sugklocka, men något förstod jag ju med tanke på alla människor. När värkarna kommer trycker jag på utav bara helvete fastän jag upprepade gånger vid det här laget sagt högt rätt ut att jag inte klarar mer. Jag känner att jag kanske skulle klara mer, men jag vll inte mer. Någonstans i bakhuvudet finns tanken om ett kejsarsnitt så att jag skulle slippa allt det här. Även fast jag inte kan, vill eller orkar så gör jag ändå allt vad man ber mig om. Nu när jag krystar så hjälper även en barnmorska till att trycka på på magen. Sen bara helt plötsligt så känner jag hur allt bara blir varmt...bebisen är ute! "Va, redan?!" typ tror jag att jag tänkte. Läkaren hade bara behövt göra två drag med sugklockan. När jag tittar på bebisen så ser jag typ bara ett enda stort huvud...och inte undra på...huvudet hade ju naturligtvis blivit deformerat av sugklockan som det brukar bli. Jag bara ligger med armarna tungt bredvid mig och är helt tom i både kropp och huvud...


Bebisen försvinner snabbt ut med läkaren ut från förlossningsrummet. Jag ser och hör på barnmorskorna att något inte är som det ska med mig. Ganska snart efter bebisen kommit ut börjar jag frysa något fruktansvärt...jag får en extrem frossa! Jag skakar så kroppen hoppar i sängen. Samtidigt börjar man rulla ut mig mot hissen och åker ner till operation där narkossköterskorna tar emot och sveper in mig i fyra duntäcken, duntofflor som når upp på låren och dunmössa...men ändå kan jag inte sluta skaka och frysa. Inte förrens jag får en spruta som ska ge mig värme så slutar jag skaka. Ryggmärgsbedövningen hjälper även till att göra benen varma. Vad jag tror är en vanlig operation för sådana som har spruckit under en förlossning (vilket jag uppskattade kunde ta kanske en kvart) förstår jag ganska snart inte är en vanlig operation eftersom allt tar så himla lång tid. I efterhand fick jag höra att allt hade tagit en timme.


När operationen är klar sitter fortfarande bedövningen i innebärandes att jag inte har någon känsel från midjan och ner och kan alltså inte röra benen...så man rullar vidare mig till uppvaket. Direkt efter Mio kommit ut så hade jag velat ha något att dricka, men det fick jag ju inte eftersom jag ju skulle opereras...och inte heller nu fick jag något att dricka. Munnen och halsen kändes som öken...inte förrens jag tre timmar senare var redo att åka tillbaka upp till förlossningen fick jag ett glas mineralvatten...och det var sååå skönt för halsen!


Det där traditionella gemensamma fikat som alla par får när förlossningen är över fick ju inte Fredrik och jag eftersom jag försvann med en gång. När jag kommer tillbaka till Förlossningen så ligger Fredrik och sover i en soffa i dagrummet med Mio på bröstet...och dit rullas min säng och det är där vi får vårt fika. Benen har börjat komma tillbaka till mig, men hela sängen rullas ändå in till BB där vi tyvärr inte får ett enkelrum eftersom det dagarna innan kommit så mycket folk. Nu är första gången som jag både får se och hålla Mio.


Mio föddes söndagen 17/1 kl 05:13. Han vägde 4135 g och var 53 cm lång :)

Fredagen i vårdrum 13

2010-01-23 10:10:41 » Graviditet 2009/2010

Förra fredagen skulle det bli sista kontrollbesöket till NÄL, iaf om jag fick bestämma. Vi hade en tid kl 11 för att träffa doktorn som kollade livmodertappen återigen...och som denna gången konstaterade att den faktiskt hade mjuknat lite sedan onsdagens besök, men att den fortfarande var stängd. Dock var den fortfarande drygt 1 cm lång. Återigen verkade Knatten fortfarande må bra i magen varför ingen heller då rakt ut rekommenderade oss en igångsättning. Doktorn var norsk vilket hjälpte oss väldigt mycket i vårt beslut eftersom vi lyckades läsa hans budskap mellan raderna att han tyckte att det nog kunde sitta på sin plats med igångsättning...eftersom man aldrig hade väntat så här länge varken i Oslo eller Köpenhamn med att starta en förlossning. Blir så irriterad på NÄL's tjafs om att det ska vara så "naturligt" med allt. Av den anledningen förespråkar de inte igångsättning. Men hur naturligt är det då att låta allt gå hur långt som helst så att bebisen blir hur stor som helst och allt antagligen slutar med kejsarsnitt?! Dessutom sa doktorn att det med igångsättning antingen slutade med kejsarsnitt eller sugklocka i nästan alla fall...so whats the difference?


Jag sa "nu gör vi det!" och vips så befann vi oss på förlossningen, fast inte i ett förlossningsrum utan i ett vårdrum, innehållandes enbart en säng och en dator som skulle registrera bebisens hjärtljud och mina värkar. Vårdrummet hade nummer 13...vilket inte Fredrik brydde sig så mycket om...men Jag la märke till det...


Första sprutan innehöll minsta dosen, och till en början kände jag ingenting, men ganska snart så kom något litet som var det mesta jag någonsin känt under hela graviditeten. Pga det lilla så valde Fredrik att åka hem och kolla till Tessan och lovade komma tillbaka ett visst klockslag. När det utlovade klockslaget dock infann sig så hade jag vid det laget fått så fruktansvärt ont och blev helt förtvivlad när inte Fredrik dyker upp som han lovat utan kommer först en halvtimme senare. "Men jag trodde inte att du skulle vara sån här när jag kom tillbaka, jag hade tänkt att vi skulle gå ner och luncha". Yeah right! Och på grund av den tanken så hade han inte med någon mat...smart!


Kvällen fortsatte och värkarna blev starkare och starkare...jag fick ju vad jag ville att äta och dricka, men inte Fredrik eftersom han inte tänkt på att ta med sig något...så han blev nog ganska matt. När klockan helt plötsligt hade blivit 21:30 kommer en barnmorska in och säger att vi får fortsätta imorgon med spruta nummer 2 eftersom de inte gör mer efter den tiden på dygnet. Jaha, undrade jag...ska jag åka hem nu då? Ne, jag skulle sova över, och Fredrik fick sova i en säng bredvid.


Natten som kom var helt fruktansvärd. Värktoppen av första sprutan kom mitt under natten och jag kunde inte sova överhuvudtaget någonting utan hade bara hur ont som helst. Jäss, tänkte jag, bra uppladdning inför morgondagens förlossning :( I början ringde jag lite försiktigt i klockan på BM, men sen ringde jag mer och mer för det gjorde så jävla ont. "Det är pinvärkar" sa BM hela tiden och fortsatte säga att det inte var så mycket jag kunde få just nu, men om jag ville så kunde jag få lite akupunktur. Jaja, ge mig det bara! Det satt nålar överallt till slut; i fötterna, i händerna, i ryggslutet, i huvudet och mellan ögonen. Men tro inte det hjälpte...kändes som det bara var för syns skull. Jag blev iaf extra misstänksam när BM säger att "vi har en akupunkturstudie på gång..." och så blev jag bara väldigt irriterad och tänkte "sluta experimentera på mig utan ge mig det jag vill ha".


När inte akupunkturen hjälpte fick jag sterilvatteninjektioner som faktiskt var myycket bättre. Men nålarna satt fortfarande kvar under hela natten vilket var lite scary för det kändes som jag skulle trycka in nålen som satt i huvudet ända in i huvudet *gah*


Till slut kom BM in med en sån där massagegrej man använder i huvudet med ståltrådar på en pinne...och då förstod jag att detta var allt som gick att få... Det sjuka var att det kändes som att jag kämpade med en smärta som inte skulle leda till en förlossning utan som istället var för att avstanna den första sprutan. Jag lyckades somna kl 7 på morgonen och sov till 10...och när jag vaknade så var mycket riktigt varenda värk helt borta...Fredrik är lite trött...

"Lilla" killen Mio

2010-01-21 11:03:59 » Mio

Söndagen 17/1 2010 Klockan 05:13 föddes jag med sugklocka efter en, för mamma Och pappa, mycket utdragen och jobbig process. Mer om den senare... Jag var 53 cm lång och vägde 4135 g.

Här ser ni några bilder på mig; en från BB och en hemifrån. Nu ska jag fortsätta mysa med mina föräldrar som hittills verkar väldigt snälla :)Nyförlöst.

 


Hemma i mammas och pappas säng.

Kontroll 2 av 3

2010-01-14 16:29:11 » Graviditet 2009/2010

Imorgon är det fredag och jag har vid det här laget blivit trött på mig själv som hela tiden missbrukar ordet "OM".... "OM det inte händer något inatt så..." bla bla bla ... "OM det inte blir imorgon så blir det..." :( Det var då en envis bebis att stanna kvar ända in i slutet! Dessutom är jag lite rädd att Fredriks dåliga sida, den eviga tidsoptimisten, har smittat av sig...hur kunde det gå så fel ;)


Vi får se om vi hörs här imorgon eller inte efter kontroll 2...

Bebisbesök

2010-01-13 16:41:32 » Vänskap

Idag knackade det på dörren och utanför hittade jag Helena som var förbi Trollhättan med sin lilla Elin. Hon hade innan varit på kontoret och lunchat och nu fick jag ett besök - kul :) Elin gnydde lite i början, men sen somnade hon i mammas famn. Naturligtvis fick jag hålla henne, och jag tycker det är likadant varje gång - känns som att bebisen ska gå sönder när de är så små ;) Men det är väl så att man lär sig sin egna bebis sen...för de är ju inte riktigt så ömtåliga som man som utomstående tror.


Det var inte riktigt så här jag hade förväntat mig att mitt första möte med Elin skulle bli! Jag hade ju räknat med att ha en egen bebis vid det laget... När vi från början fick våra beräknade förlossningsdatum så skiljde det endast 25 dagar, men nu så är ju Knatten fortfarande kvar i magen och Elin snart 7 veckor.


En märklig sak som hände när Elin började gny lite var att Tessan började kela vääldigt mycket. Visst, hon är en gosig katt i vanliga fall med, men nu kändes det faktiskt som att hon kanske kände sig lite utanför även fast Elin var hos Helena då. Tessan slängde sig i min famn och tryckte in huvudet i handen och tittade sedan djupt in i mina ögon... Så här har hon faktiskt inte betett sig när Ella har varit här, utan snanare flytt fältet då.

Tessans prinsessplats i burspråket.

Vecka 42

2010-01-13 16:17:30 » Graviditet 2009/2010
Gissa vad, det blir ingen bebis idag heller! Som ni kanske märker är jag hemma och bloggar...börjar det kännas igen?!! Fredrik och jag "skojjade" med varandra igår innan vi somnade; "vad ska vi hitta på imorgon efter kontrollen?"...vilket visar ganska tydligt att ingen av oss någonsin tror att bebisen kommer komma ut.


Det första som skedde när vi kom till NÄL var att vi letade upp Antenatal-avdelningen (varför ska allt heta så fruktansvärt konstigt för?) som vi skulle hitta genom att gå igenom Psykiatrientrén...helt logiskt.... Vi klev in genom dörren men ingen verkade intresserade av att hjälpa oss två vilsna själar i en enslig korridor. Utanför dörren satt en ringklocka som vi provade och då kom en BM som visade oss in till ett rum. Två olika band spändes på magen; ett för att kolla bebisens hjärtljud och ett för att kolla värkarna (vilka värkar?). Så fick jag ligga i 20 minuter innan hon kom tillbaka och konstaterade att hjärtkurvan såg fin ut och att även mitt blodtryck var bra. Därefter skulle vi träffa doktorn som, eftersom den ena av de två tillgängliga var sjuk, kom efter drygt 40 minuter. Upp på en annan brits för ett ultraljud. Huvudet hade trängt ner fint i bäckenet och fostervattenmängden var tillräcklig. Dock så var tappen fortfarande lång och stängd *grrr* Alla resultat sammantagna gjorde att läkaren rekommenderade att inte sätta igång det idag...vilket vi accepterade...och lämnade NÄL med en ny förmiddagstid på fredag.


På vägen hem stannade vi på Ritz och köpte oss varsin vaniljsemla...vem vet det kanske är semlor som är den nya färdknäppen ;) De var iaf himla goda och helt utan mandelmassa *yammi*
Årets första semla.

Kontroll 1 av 3

2010-01-12 21:23:31 » Graviditet 2009/2010
Imorgon är det alltså onsdag. Vi har en tid på förlossningen på förmiddagen så jag bloggar nu istället för imorgon bitti. Det kommer bli ultraljud osv och kolla fostervattenmängden etc. Vi vet ju inte alls hur dagen kommer att sluta...antingen sätts allt igång...eller så säger de att vi får komma tillbaka för kontroll nr 2 på fredag. Kontroll nr 3, sista kollen, blir i så fall på söndag då man med säkerhet sätter igång förlossningen.


Hugha, ser inte fram emot det där kletet som de smetar på. BM berättade lite om "behandlingen"; att eftersom man inte vet hur var och en reagerar på det så kan det utlösa för starka reaktioner, dvs värkar, så att de i så fall får tillsätta ngn medicin som stoppar hela processen. Fy faaan... Låter i mina öron som en väldigt osäker metod...


Skedet som allt är i nu hade jag inte riktigt ställt in mig på i förväg...men om det hade gått normal väg hade det varit min trygghet. Jag har medvetet slagit undan alla förväntningar så att jag inte skulle bli besviken om det skulle bli på ena eller andra sättet. Det enda jag hade förväntat mig var att det skulle börja med värkar hemma, och att vi sedan skulle åka in och därefter skulle allt fortlöpa på förlossningen. Nu har jag ingen koll på vad som ens kommer att ske och det gillar jag inte.

Barstolar till köket

2010-01-12 13:54:13 » Inredning
Eftersom ni är så duktiga på att tycka till så får ni gärna fortsätta med det rörande vilka barstolar som jag ska köpa till köksön. Har hittat två varianter som jag gillar från bolagret.se. Den ena är i acrylplast och den andra är i läderimitation. Ringde Bolagret precis och bägge stolarna fungerar höjdmässigt då lägsta sitthöjd är 57 cm för båda.

Barstolen Hugo och barstolen Leo från Bolagret.

Retro Flipklocka

2010-01-12 12:09:14 » Inredning
Vill ha en flipklocka i sovrummet, MEN den får inte låta för mycket när den byter siffra för då kommer Fredrik att bli tokig ;) Har hittat en del modeller på nätet som är fina tycker jag. Dock så tror jag att de billigaste (  och finaste?) finns på Ur&Penn och Lagerhaus, men tyvärr så har inte någon av dessa butiker webshoppar *me not like* Om någon åker dit så kan ni väl hålla utkik efter dem till mig :)Flipklockor.

Köksinredning

2010-01-11 16:24:05 » Inredning

Surfade in på Ilva.se och hittade taklampan Smoked  på deras rea som jag tänkte prova att ha som kökslampa. Vi har faktiskt det rätt bedrövligt med vår belysning här hemma...rum med tillfälliga lampor och rum med för lite belysning!


De söta handdukarna Owl fick oxå åka med i varukorgen :)


Har inte hunnit fundera så mycket över vilken färg vi ska ha på kökskaklet, men det är nog dags att bestämma det snart. Vill ju ha lite färg, men frågan är om man vågar ta in det med kaklet...eller om man ska låta detaljerna sköta jobbet?


Taklampa från Ilva.
Kökshandduk från Ilva.

Inredningsshopping

2010-01-11 16:01:52 » Inredning
Lusten att shoppa inredning har hittat hit *weee* Har länge tittat på "sängbordet" Componibili i tre plan från Kartell utan att köpa, men nu har jag beställt två stycken från Länna Möbler som ska få hitta in till sovrummet.


Är sugen på sänglampor i retro stil men har inte riktigt hittat några som jag fastnat hundra för. Det närmaste jag kommit är dessa söta klotlampor från Miss Juniversum, men skulle helst vilja ha dem som vägglampor vilket de inte har. Får fundera lite på om jag ska slå till eller inte.


Idag blev det en tripp till Jysk för att inhandla lamellgardiner som ska upp i burspråket. Blir ärligt talat inte klok på burspråket...hur inreder man? Förhoppningsvis kommer dessa lameller göra utseendet lite mer modernt.
Lamellgardiner från Jysk.
Sänglampa från Miss Juniversum.
Sängbord från Länna Möbler.

Förlossningen om två dagar

2010-01-11 14:26:45 » Graviditet 2009/2010
Återbesöket till BM var väl ändå något positivt - hade ingen äggvita alls idag, dvs ingen risk för havandeskapsförgiftning. Om inget händer fram tills på onsdag, vilket jag numera skulle bli förvånad över om det gjorde, så är det förlossningen nästa... Vad som händer sen återstår att se...

Egengjord spegel

2010-01-09 15:45:12 » Inredning
Köpte en gång en spegel för 20:- från gamla Quality Hotel i Vänersborg som vi i gamla lägenheten hade satt upp med hörnclips (från 80-talet ni vet). Budgetvariant för en dåtida student.


Istället för att kassera spegeln så använde vi överblivna MDF-bitar till ramen. Med sin handöverfräs fräste Fredrik ur spår för spegeln och för bakstycket.


Med lite färg på så ser den ju faktiskt ut som köpt :)

Besöket hos BM

2010-01-08 12:08:38 » Graviditet 2009/2010
BM-besöket igår gav inte riktigt de resultat som jag hade hoppats. Undersökningen av livmodertappen visade att den var helt stängd...  Hon ställde även frågan om vi hade hört talas om "Färdknäppen"...och då tänkte jag bara illhögt för mig själv "JA DET HAR VI!!". För er som inte vet så är det alltså inte bara en skröna, utan det ligger en hel del i ordet. Om man måste åka in till Förlossningen för att bli igångsatt så smörjer de tappen med ett klet som har ett liknande ämne i sig, fast i mycket högre koncentration. Att det ska sträckas sig till en igångsättning är dock inget som varken jag eller Fredrik hoppas...för det verkar kunna bli en utdragen historia...


Det som händer härnäst är iaf att vi ska tillbaka till BM på måndag (hoppas inte) för att kolla blodtryck och äggvita eftersom bägge dessa parametrar nu har börjat visa mindre bra värden. Onsdag nästa vecka (hoppas innerligt inte) har vi fått en tid på Förlossningen för en undersökning, där de med alla provsvar sammantagna, ska avgöra vad som ska ske - om det samma dag ska bli igångsättning - eller om vi ska få komma tillbaka för en ny undersökning ytterligare två dagar senare...


Jag säger bara en sak...FRUSTRATION!

Älsklingens dag idag

2010-01-07 22:51:58 » Vänskap
Vi hade tänkt oss en TV-spels kväll och lite hämtmat på tu man hand, men det blev istället brädspelskväll med goda vänner :D Precis vad vi behövde, och såna här spontana kvällar uppskattas, tack för det Hanna och Kim *kramar* Älsklingen fick ett strategispel som i mycket var likt luffarschack...fast ändå inte. Det innehöll två kortlekar, en spelplan och en massa spelmarkörer. Riktigt kul...även fast grabbarna vann totalt sett. Hanna och jag tar dem nästa gång *hehe*


Grattis på födelsedagen Älskling. Du är det bästa jag vet ♥ 
Hanna och Ella ♥

Vecka 41+1

2010-01-07 14:28:36 » Graviditet 2009/2010

Om jag kanske slutar att beklaga mig så kanske h*n tittar ut snabbare??! Får prova med det! Men siffran 41 i rubriken ser ju riktigt scary ut. Tänk om jag för alltid kommer se ut så här...då blir det precis vad Sara och jag diskuterade en fikarast om vad som händer när en gravid kvinna blir biten och förvandlas till vampyr *hahaha*


Älsklingen fick paket, men ingen frukost på sängen idag. Hade ställt klockan, men eftersom han vaknade av den o frågade "har du ställt en klocka?" så gick jag istället upp med honom så att vi kunde äta frukost tillsammans. Nu ska han snart komma hem så att vi kan åka till BM.Magen i vecka 41.

Kalas för Fredrik

2010-01-06 22:12:56 » Familj
Imorgon fyller älsklingen 31 år. Allt får lixom bli som det blir nuförtiden så vi hade ett spontankalas idag för bara några få. Att vi skulle bjuda på mat bestämde vi två timmar innan de skulle komma *haha* men resultatet blev faktiskt väldigt bra om vi får säga det själva; Pannkaksrulle med köttfärsfyllning och sallad. Blev riktigt gott :) Igår förberedde jag en tårta som skulle förvaras i frysen tills dess att den skulle serveras - kanon. Bara att ta ut den och garnera när det var dags att bjuda på kalas :) Även den blev kanongod!


Kvällen avslutades med sällskapsspelet "Bet your brain" som vi inte hann spela klart, men laget med Fredrik och Caroline hade ett tydligt försprång när våra gäster valde att åka hem.


Imorgon är det alltså Fredriks födelsedag...kommer Knatten komma ut då? Eller ska h*n vänta ännu längre?? Vi har en tid hos BM som ska göra en undersökning vilket jag helst struntar i - kan det inte sätta igång inatt! Jag vet faktiskt inte ens var BM-lappen med tiden är ;)

Pappa, Petra, Fredrik, Caroline, Eva och mamma.

Nyfiken i en strut...

2010-01-06 12:31:27 » Renovering - Badrum
...hittar inte ut!


Rummet där badrummet i ett senare skede ska installeras ser just nu inte mycket ut för världen. Fredrik förvarar där en massa verktyg, och golvet är halvt uppbrutet pga de omdragna avloppen från gamla lilla badrummet. Under golvet går även ett skumt metallrör i betongkulverten vilken Tessan tycker är extremt intressant. Varje gång dörren till rummet öppnas ska hon genast in där och undersöka varenda liten vrå. Hon brukar till slut komma ut därifrån när man ropar på henne, men idag fick vi titta ett bra tag ner i hålet innan vi förstod att hon var fast i metallröret *suck* Hur mycket hon än försökte hoppa upp så gick det inte. Jag fick helt enkelt passa på att, när hon kikade upp med sina söta öron, ta tag i nackskinnet och lyfta ur henne därifrån. Antagligen skämdes hon ganska rejält efteråt för hon gick direkt till ytterdörren utan att yttra ett enda ljud...å hon hatar att vara ute när det är snö och minusgrader.


Vi får väl hoppas att hon lärt sig något ;p
Halvcirkeln visar hålet ner till röret.

Pysselkänningar

2010-01-05 18:35:24 » Graviditet 2009/2010

Nu är det faktiskt rätt trist att inte ha något speciellt att göra! Igår beställde jag därför hem Panduro-katalogen och idag har jag hittat en trevlig tygsida som tillsammans säkert kan resultera i något kreativt :) Kanske kan sy nya kuddfodral. Scrappa lite. Måste köpa en symaskin bara... Tur man har inspirerande bloggar att läsa och få idéer från :)

Ananas som färdknäpp

2010-01-04 21:21:04 » Graviditet 2009/2010

Har precis börjat käka färsk ananas...men får nog ge upp den idén för det började svida för mycket i mungiporna! Det blev iaf en halv ananas (visserligen långt från 7 st) men det är alltid ngt ;p

Skötbordet

2010-01-03 20:35:13 » Graviditet 2009/2010
Optimistiska älsklingen ;) blev idag klar med skötbordet och det blev hur bra som helst. Jag har stått för designen och Fredrik har tillverkat den. En stor låda och tre små med förvaring (ordet speciellt utvalt för Hanna *hihi*) liksom ett skåp som rymmer den luktfria (ordet speciellt utvalt för Virre) blöjhinken. Dock saknas fortfarande knoppar som jag ska beställa senare. Någon som förresten har tips på var man kan köpa snygga knoppar?

Egentillverkade skötbordet.

Vecka 40+4

2010-01-03 12:05:07 » Graviditet 2009/2010

Nu var det ju dags att komma ut, right! Vore ju trevligt om något kunde hända idag så att Fredrik slapp åka och jobba imon.


Fastän jag bar runt på massa kartonger igår och plockade bort i stort sett nästan allt julpynt inklusive granen så hände inget *grrr* Fredrik har läst att om man äter 7 st anananser så sätter allt igång...så det är väl det som ligger närmast till hands *haha* ;)Vecka 40+4.

Nattliga tankar

2010-01-02 04:38:43 » Graviditet 2009/2010
Ännu en natt som jag inte är sömning. Vaknade av att det knorrade i magen, och precis som Fredrik bett mig så sa jag åt honom att jag var hungrig så att han skulle kunna fixa något till mig...men när han typ sa "jaja" och sedan vände sig igen och somnade om så förstod jag piken och fick gladeligen gå upp och göra mina egna smörgåsar. Hur kan det komma sig att det inte känns som att jag ätit överhuvudtaget fastän jag ätit samma mängd som jag brukar bli proppmätt av till frukost? Jag skulle kunna äta upp en hel limpa, sjukt nog! Andra stunder, på eftermiddagarna då man kommer på att man nog borda stoppa något i magen, så orkar man ju knappt något alls och man blir nästan illamående av enbart ett litet knäckebröd. Konstigt...


Nu när maten sjunkit ner lite ska jag försöka sova igen...wish me luck!

Dax att sluta knipa

2010-01-01 13:29:01 » Vänskap

Där ser man på, även Nyårsafton förflöt utan att Niagarafallen gjorde sig tillkänna :) Kanoners! Nu kommer det ju bli ett hockeyproffs som föds i början på året :D Fast vi är faktiskt inte så säkra längre på att det blir en kille eftersom hjärtljuden sist gång hos BM låg på höga 150 vilket är typiskt för tjejer. När BM berättar om de höga hjärtljuden så utbrister smidiga Fredrik "det kanske blir en tvåkönad bebis"....!! Yeah right *grrrr*


Gårdagen var helt perfekt ur mitt perspektiv sett! Hanna och Kim var i köket och lagade för- och efterrätt, och Fredrik lagade huvudrätten ;) Jag och Ella satt i soffan och kollade på TV *hihi* Resultatet blev en mycket trevlig, lugn och avslappnad kväll som fick bli som den blev med tanke på att ju jag och Fredrik kanske hade behövt åka iväg till förlossningen mitt i alltihop. När dock klockan sedan slog tolv så pustade vi ut allihop och skålade tillsammans samtidigt som vi tittade på fyrverkerierna från vardagsrummet.Söta mästerkockarna Fredrik och Hanna.
Söta nyårsgästerna Ella och Kim.