Önskelista scrap

2008-02-28 20:25:34 » Scrapbooking

Hittade ett jättesött scrap album på http://www.scrapnet.se/ Har fått lära mig att längder anges i inches, och ett sådant här album är 12x12 vilket motsvarar typ 30x30 cm. Tydligen är scrapbooking U.S.A.:s tredje största hobby!

12x12 Album Lana Frame Black & White Fabric
Scrap album


Åååå, kolla va fina papper de har där oxå *vill ha*


image236
Papper i Rosa Paisely


Beige Shimmer

Beige shimmer.



Åååå, Maria! Vi får gå nästa kurs Nuuu ;p

Scrapbooking baskurs

2008-02-28 19:10:35 » Scrapbooking
Igår hade jag och Maria dejt på stan. Vi började med mat på Strandgatan och mumsig efterrätt :) Tjötade bort några timmar där innan det var dags att gå till Inspirationshuset för vår inbokade kurs i Scrapbooking. Till en början verkade det som att tillställningen skulle bli seg och tystlåten, men när väl källarlokalen fylldes och alla satt sig vid sina platser så började inspirationen flöda och nyfikna tjejer vandrade bordet runt och samlade input från varandra. Faktiskt jättemysigt! Skönt dessutom att börja med en grundkurs så att man får med sig allt från början.

Alla fick plocka ut 3 av sina 10 kort som man skulle ha med sig (förutom smarthead jag som tog med 54 st) och sedan gå upp i butiken och välja ut de papper man ville använda. Kursledaren fanns alltid till hands och hjälpte till och tipsade.

Jag har alltid tyckt om att pyssla och tror verkligen att detta kan bli hur kul som helst :) Jag och Maria blev riktigt bitna och har redan planerat in nästa kurs som är en fortsättning på denna.

När jag ändå var där så passade jag på att köpa med mig lite bra saker hem, bland annat en pappersskärare som jag inte förstår hur jag kunde klara mig utan när jag gjorde alla mina julkort....



Maria scrappar
Tacksam bild på Maria som mumsar fika ;p och scrappar om Axels dop.



Jag scrappar
Jag scrappade om Thailand.


Födelsedagen

2008-02-26 20:58:39 » Presenter
Har blivit tvingad av Emelie att göra en önskelista...åååå...det är ju skitsvårt varje gång!! Men jag får väl försöka, så här kommer önskelistan del 1 *haha*



1 Träningsväska från Puma

Base Grip Bag

black-black

Item-No.: 064589-02



Phantom Grip Bag

woodrose-woodrose-rhododendron

Item-No.: 063874-03




2 Smycken från SNÖ of Sweden
Pondus på Torp har jättefina armband nu *vill ha*



3 Armband från Pandora
Blev avis på Hanna som fått det av Kim med massa söta figurer på ;p
pandorashop.se



4 Deo och Parfym från DKNY Delicious
Min "Be delicious"-deo är snart slut. Jag har redan "Be delicious" parfymen, den gröna.



5 Gucci Parfym Envy me
Den rosa höga :)



6 Iittala glas
Skålar i utförande enligt nedan i svart, grå eller rosa.
Vit- och rödvinsglas enligt nedan.



Essence white wine, clear, set of 2Essence red wine, clear, set of 2
 




Thats all for now ;p


Årets Bokrea

2008-02-26 20:31:37 » Allmänt

Idag blev det faktiskt lunch med älsklingen i stan! Wow, första gången det hänt sedan ja började jobba :) När vi bägge var i stan så passade vi på att gå på bokrean på Åhléns och Bokia och köpte lite böcker, dels kokböcker och dels romaner. Får se om man får plats med en bokhylla någon gång så att man kan ställa upp dem däri...för tillfället har jag stängt in alla mina böcker i ett skåp som jag aldrig öppnar.


292041-233
Jamie Oliver lagar italienskt, 3 små söta kokböcker, Camilla Läckberg, Atlantis, Anne Frank, Sekten och en John Grisham.


På allmän begäran kommer här en bild på tyget, det numera omtalade. Även på den roliga häftpistolen! :)


292041-232
Häftpistol, häftor och lim.


Tyg
Möbeltyget a la 60-tal.

Prylar säljes

2008-02-24 20:04:07 » Inredning

Jag hade tänkt att jag skulle fått gjort klart min sänggavel i helgen, men tji fick jag. Gårdagen spenderades hos frissan, och sedan for älsklingen iväg med Kim och kollade på hockey så det blev ingen bärhjälp med skivan. Idag däremot for jag till Tygladan (ja jag vet...tantvarning igen) och hittade ett skitsnyggt tyg som jag ska klä gaveln med :) Tror att det ska hålla eftersom det var ett möbeltyg, typ sånt spräckligt som man ser i dagens moderna soffor. Passade även på att köpa en häftpistol som tyget ska fästas med (som förövrigt älsklingen provskjuter ute i köket just nu...vääldigt kul tydligen *haha*). Nu är det skumgummi som fattas och skivan, sen ska det bli förnyelse i sovrummet! :) Köpte även nya gardiner till sovrummet och nya krukor till blommorna som växt ur sina gamla. Kul att greja!

Nu tänker jag öppna ett konto på Tradera och se vad som kan säljas där, ska försöka med gardinerna och överkastet. Sängstommen får säljas på blocket eller annonsdirekt. Men om det skulle vara så att någon av mina läsare är intresserade får ni givetvis första tjing.


image228
Nya krukor och nya gardiner.


image229
Säljes: Gardiner från Indiska skiftar i orange/rött/lila (jag köpte dem enbart för att försöka matcha Fredriks orangea överkast)


image230
Säljes: Sängstomme och överkast

Melodifestivalen försnack

2008-02-23 17:33:52 » Musik
Har även denna vecka tjuvat och lyssnar på bidragen på nätet.

Helt klart så har BWO det bästa introt, men sen kan jag inte hjälpa det men jag tycker verkligen att alla deras låtar låter samma! Visserligen skulle de nog funka bra i ESC, men bara om inte svenska folket redan har tröttnat på den efter första lyssningen. Fast det är klart, men en outfit som tydligen ska liknas vid gubbarna i en kortlek så lär man kanske kunna rida på Ukrainas kläd-våg från förra året.

Andra bidraget är bara sååååå trist!! Jag pallar verkligen inte tradiga låtar från balkan som alla låtar likadant i melodifestivalsammanhang *blä*

När Fridas sommarplåga kom så var jag inte en av dem som diggade den. Däremot tycker jag bättre om denna låten. Fast är det verkligen så likt henne? Jag tycker iaf att d va gott gung i den. Aningens barnslig dock!

Har aldrig gillat PayTV när de varit med i Mellon tidigare. Nu är det en av gruppmedlemmarna som ska försöka sig på en precis likadan låt som norska Sissel's låt "Prince Igor". Etno har alltid fungerat, och denna tar sig säkert vidare på något sätt.

Jag tycker om Patrik Isakssons musik och hoppas att denna går direkt till final! Bra som de flesta av hans låtar :)

Det mest enformiga bidraget står väl Caracola för, här var det inte mycket text, bara "oooaaaa" hela tiden. De går dock säkert vidare pga deras snygga outfit.

Aaaainbusk är väl ganska tråkiga va! De passar inte riktigt in i festivalen. Dessutom ser de ut som ett gäng tanter. Fin låt dock.

Escobar hade ingen höjdarlåt - boring!

Vilka tror jag på då?

Final: BWO & Patrik
Andra Chansen: Therese & Caracola

Nytt hår tack

2008-02-23 14:48:24 » Huvudsaken
Åsså har man varit hos frissan och fyllt i sin fula utväxt från slingorna och klippt en del. Även fast jag precis kommit från frissan så känner jag mig aldrig nöjd direkt. Jag stör mig på alla små hårstårn som spretar åt alla håll! Jag har ju så fruktansvärt tunna strån så de verkar gå av för ingenting. Inte alls kul me tunna strån för frisyren ser ju alltid platt ut dessutom *blä* Idag provade frissan Johanna dock en Volumemaster från Björn Axén på mig så för tillfället har jag massor av volym *megaglad* men det återstår att se hur länge det varar. Tången ser typ ut som en våffeltång fast ändå lite annorlunda. Man ska dock bara använda den precis vid roten i lite av underhåret så poff har man mer volym.

Egentligen är det väl ingen som är nöjd med sitt hår av vad det verkar när man pratar med någon. En som Har volym vill ha mindre, en som har rakt hår vill ha lockigt å en som har lockigt vill ha rakt... Men jag VILL verkligen inte ha så tråkigt hår. Privatfrisör någon?

Popcorn & Let's Dance

2008-02-22 20:22:21 » Allmänt

Fredag igen å återigen hur gött som helst! Alltid skönt att komma hem å få slänga sig i soffan me en skål med popcorn och glotta på Let's Dance. Kommer inte riktigt ihåg vad jag gjort under veckan förutom att jobba... Någon träning har det tyvärr inte blivit eftersom jag fick en superförkylning för typ 2 veckor sedan :( Var dock iväg första gången idag sedan jag blev snuvig på ett Easy-Line pass...å det kändes att ja inte tränat på ett tag. Gud vad man tappar fort! Visserligen kommer det tillbaka snabbt igen, men man blir ändå rädd över hur fort det går att förlora något så fort som man byggt upp under lång tid. Veronica och Örjan var även med, och jag måste säga att det var ett riktigt roligt pass! Träningen i sig var inte roligare än vanligt, men ledaren hade siktat in sig på att göra det lite tyngre för Örjan med jämna mellanrum *haha* Varje gång ledaren sprang fram till Örjans maskin och la sin tyngd på den så gav han verkligen järnet och fick iskalla superfokuserade ögon *coolt* Tanterna uppskattade det och skrattade ikapp med mig o Virre ;p Han är inte medveten om det än, men han lär inte kunna gå imon *hohoho*

Igår måste jag erkänna att jag gjorde något fruktansvärt tantigt!! EEeeehh...ja var nämligen iväg på ett Plastparty i Velanda *asg* Kände faktiskt att ja inte riktigt hade något att komma med när deltagarna diskuterade hur bra deras burkar var som de hade köpt vid tidigare tillfällen =/ så jag tror det kommer dröja innan jag går igen! Köpte dock lite burkar som jag och älsklingen hade sagt innan att vi behövde, åsså blev det en konservöppnare oxå som tydligen inte ska lämna några som helst vassa kanter på varken burk eller lock.

Ikväll är det som sagt Let's Dance som gäller...helt ensam faktiskt. Fredrik är iväg med Kim i Grästorp och kollar på GIK spela hockey. Jag stannar hellre hemma...d e väl inte kul att titta heller när det inte är älsklingen som spelar!! ;p Jag skulle egentligen ha lekt med Hanna ikväll, men när vi typ bestämt så kommer hon på att hon måste jobba. Tråkigt, men det kommer fler chanser.

Vilken tur att Peter löste mitt problem med "Tur i kärlek" *hihi* Nu vet ni att det inte är "ledition" som de sjunger utan "television" *asg* Det roliga är att jag fortfarande, även fast jag ser texten framför mig, inte hör att de sjunger television...=/


Flashback "Tur i kärlek"

2008-02-21 13:03:15 » TV
Häromdagen när jag grejade med ngt så började ja helt plötsligt nynna på en program-jingel i hjärnan, "Tur i kärlek". Kommer ni ihåg? Det där dejtingprogrammet med Agneta Sjödin och Adam Alsing som tydligen var TV4:s första TV-program. Jag har verkligen fått den på hjärnan, för jag har hakat upp mig på ett ställe där jag aldrig har fattat vad de sjunger *grrr* Det går väl ngt typ så här: "har du tur i spel, så har du tur i kärlek. Kontakta nån, se fel. Spela lite ledition, om din livspassion. Har du tur i käääärleeek?" ????

Någon som kan hur texten Egentligen går?? Jag tycker inte min text går ihop. 
Å va i hela friden e "ledition"? Snälla, upplys mig någon :) *asg*

R.E.M. i september

2008-02-20 18:46:46 » Musik
Choff poff så hade man plötsligt två R.E.M. biljetter i handen! Tre minuter efter att biljetterna släpps frågar Sara om jag och Fredrik inte ska hänga me henne och Jonas till Stockholm och kolla på dem i september...precis då sitter jag i luren med Fredrik och försöker själv fixa biljetter. Lätt som en plätt tackar jag ja varvid Sara bokar 4 st :)

Det kommer bli en konsertrik sommar det här, jättekul!! :):) Celine Dion i juni. Diggiloo i juli. Bruce Springsteen i juli. R.E.M. i september. *tjohoo*

Drömsäng

2008-02-20 13:07:18 » Inredning

Jag har sån himla lust att byta ut vår sängstomme, den vi har nu är...inte så...värst trevlig...hmmm.... Stör mig dessutom på att ha gavel på bägge ändar så att säga. Vi har redan ett litet sovrum å det känns som att rummet blir mindre med vår nuvarande stomme. Det jag vill göra är alltså att sälja sängstommen och snickra ihop en egen sänggavel. Hittade en liten guide till hur det går till, och hur svårt kan det vara? Egentligen ska man ha en så kallad Dreambed till en sådan här gavel, men det vi har nu får duga än så länge...vi köper väl helt ny säng sen när vi flyttar någon gång i framtiden...gah...men just nu vill jag förnya mig lite. Dessutom blir det mindre att bära ner från lägenheten den dagen vi flyttar om vi får sålt gaveln nu.

Nu på lunchen berättar Örjan att de precis köpt en sån Dreambed...å ja vill oxå ha. Hjääälp, ge mig ett hus nuuuu! Längtar till att auktionera ut möbler på Tradera...


image227

Grattis Maria på födelsedagen

2008-02-19 07:41:07 » Vänskap

Ja må du leva, ja må du leva! :) Grattis till Gumman Maria som fyllde 28 år igår *kramar om* Hoppas du hade en bra dag och fick massor av fina presenter! Jag får komma o gratulera dig när både ni och jag är friska.

På tal om födelsedagar - när vi var hos Hanna så såg jag att hon hade fått ett Pandora-armband av sin Kim, jättefint! *vill oxå ha* Han hade köpt jätteroliga "berlocker", bla en sköldpadda som skulle symbolisera honom *hihi*
Smycken från Pandora

Grattis Hanna i efterskott

2008-02-17 19:35:38 » Vänskap

Eftermiddagen har tillbringats hos Hanna och Kim eftersom Hanna har fyllt år och vi inte har gratulerat henne ordentligt. Grattis Häny! :) Även Emelia, Anders och Tindra var där, så lägenheten var full av loved ones *pussar på* Vi andra hade heller inte träffats efter våra Thailandsresor så vi fick utbytt lite reseberättelser från varandra.
Emelia fick oxå en present av oss eftersom hon tagit sin sjuksköterskeexamen under tiden som F och jag var på Koh Chang - grattis även till Mellemutten :*

Nu försöker jag skicka efter lite fotografier från expert.se, för man ska tydligen ha med sig 10 bilder till den scrap-kursen som jag och Maria ska gå på. Får hoppas att jag lär mig något på det, och får massa ny inspiration!

Kebabpizza???

2008-02-16 22:03:19 » Musik
Jag är besviken på Mellon!!! I say no more. Va va d för skitbidrag som va me förra veckan? Å nu när det faktiskt var Bra bidrag me så var det bara skit som gick vidare....*bläääää* Va i hela friden gör en låt om Kebabpizza o sprit i festivalen?? Å kan d bli mer tråkigt än med Bröderna Rongedal!

Lasse Lindh va bäst, så d så!! Å alla ni som vill ha ut Carola säger enbart så för att få ett inlägg i debatten...hon e Sveriges bästa sångerska och ska med all rätt komma till finalen.

Sanna Nielsen överraskade rejält och gjorde en ovanligt bra låt för att komma från henne. Olas låt va oxå bra...även fast han inte sjunger lika bra.

En sak verkar dock alla vara överens om....att Björn Gustavsson rockar!! :)

Fy fan va gött

2008-02-15 19:34:50 » Musik
Äntligen fredag kväll!! Åååå...ja har suttit i evigheter känns det som med mitt ritningsutskick...men nu har det äntligen gått iväg *puh* Pedant som jag är så kan jag bara inte med att släppa iväg vad som helst! Bra ska det vara! Gunnar var snäll som höll mig sällskap ända tills jag gick hem :)

Äntligen hemma och äntligen helg *tjohoo* Även igår blev en lång dag så helgen är välbehövlig. Dessutom är jag superförkyld och borde kanske ha varit hemma från jobbet de sista två dagarna =/ Men men... Får hoppas att det släpper under helgen. Måndag måste jag iaf vara frisk på för då ska jag och Örjan träna Step...såvida inte Virre har fått honom att dra sig ur förstås ;p

Lyssnade en snabbis förut på morgondagens bidrag i Melodifestivalen. Hmmm, vissa bidrag var verkligen inte bra...vad är det här!!?? Hur som helst så tror jag (hoppas) att Lasse Lindh går vidare till finalen tillsammans med Carola & Andreas. Till Andra Chansen går Alexander Schöld och Ola. *lyssnar ännu en gång* Måste faktiskt säga att Olas låt växte vid andra lyssningen, så kanske byts Carola mot Ola ;p

Melodifestivalen uttagning #1

2008-02-10 14:12:24 » Musik
Typiskt att Velvet inte går vidare bara för att jag tyckte om hennes låt! Nänä, skit i Velvet bara och skicka Christer vidare till Globen istället....det blir nog bra.... NOT! Jag känner nästan en deja-vu från tiden när Brandsta City Släckers var med...hallå, hur hade det fungerat i Europa??!! Vet ni inte att det är Tysklands kall att skicka bidrag som hela världen skrattar åt!

Tur iaf att Amy gick vidare som helt klart var den bästa artisten på scen. Dessvärre har nog inte hennes låt så stor chans i finalen eftersom den inte riktigt satte sig på hjärnan.

Vad E-type och The Poodles gjorde tillsammans funderar jag fortfarande på...det var ju inte bra live. Skumt att låta E-type sjunga istället för den duktiga sångaren i The Poodles...E-type kan ju inte sjunga, det är ju därför han har två uppumpade körtjejer...

Hörde ni vilken låt som Michaels låt var plagiat av? Karl Martindals Love Turns Water Into Wine! Martindals låt var bra, och likaså den här. Synd att den inte gick vidare till andra chansen.

Sussie Tapper hade ju helt klart ett genomtänkt framträdande i år. Inte nog med att hon sjunger om mirakel, utan hon är verkligen tapper som vågar ställa upp trots sin sjukdom. Heja Sussie :)


På spåret

2008-02-07 16:40:11 » Musik
Då sitter man här ensam igen på ett tåg någonstans i Sverige...o har inget överhuvudtaget att göra förutom att blogga via wappen... Å nu börjar dessutom benen bli så där lagom rastlösa så att d knappt går att sitta still. För tillfället susar vi förbi Falköping, men ja e inte hemma än på ett tag...måste ju ner till Gbg först innan ja kan nå min destination. Brukar kliva in i lägenheten typ kl 19 såna här dagar.

Imon blir d att granska ritningar o sedan skicka ut dem innan ja kan ta helg. Å d e inte vilken helg som helst! D e ju första deltävlingen i Melodifestivalen! :-D

Å fy fan, nu börjar d stinka snus o öl...

På spåret

2008-02-07 16:39:50 » Musik
Då sitter man här ensam igen på ett tåg någonstans i Sverige...o har inget överhuvudtaget att göra förutom att blogga via wappen... Å nu börjar dessutom benen bli så där lagom rastlösa så att d knappt går att sitta still. För tillfället susar vi förbi Falköping, men ja e inte hemma än på ett tag...måste ju ner till Gbg först innan ja kan nå min destination. Brukar kliva in i lägenheten typ kl 19 såna här dagar.

Imon blir d att granska ritningar o sedan skicka ut dem innan ja kan ta helg. Å d e inte vilken helg som helst! D e ju första deltävlingen i Melodifestivalen! :-D

Å fy fan, nu börjar d stinka snus o öl...

Second Hand

2008-02-06 19:06:47 » Kläder

Är precis hemkommen från Vänersborg där jag och Sara har varit och lämnat in kläder till en Second Hand butik. Alltså, man har verkligen en superbra förmåga att samla på sig en massa skit... Åsså får man för sig att spara massa kläder som "kan vara bra att ha", men som man ändå aldrig kommer på tanken att använda igen. Även fast tjejen i affären bara ville ta emot 5 plagg från mig, så känns det ändå himla gött! Resten for vi med till en klädcontainer, så jag har hur som helst blivit av med det. Och tänk, jag kommer dessutom göra massa människor glada :)

När jag rensade garderoben i helgen så sorterade jag i 3 högar: en hög som skulle till klädcontainer, en hög som skulle säljas till second hand, och en hög som jag enbart sorterar ut ur garderoben för att spara på ett annat ställe... Sistnämnda hög kan jag avslöja blev ganska stor *eeehee*, men jag kan ändå inte göra mig av med det. Jag vet inte om man kan ha separationsångest till kläder, men så är det faktiskt. Numera så är kläderna i kassar på "annan ort" enbart för att jag ska kunna vänja mig vid tanken på att göra mig av med dem *skrattar* Med tanke på att det jag gjorde mig av med idag har ett antal år på nacken så talar det väl för att jag kommer slänga kläderna i kassarna typ år 2020 *asg*

Önskelista ?

2008-02-05 21:33:18 » Träning

PUMA har ju bara sååå snygga sportprylar! När jag var och tränade sist på Friskis såg jag en kvinna ha en skitsnygg ROSA träningsväska, och jag ville genast ha en likadan naturligtvis ;p Har försökt hitta en likadan, men inte lyckats... Däremot har jag surfat in på puma.com och hittat andra läckra kreationer *vill ha* :-D







Base Grip Bag

black-black

Item-No.: 064589-02








Phantom Grip Bag

woodrose-woodrose-rhododendron

Item-No.: 063874-03






Utmaning

2008-02-05 20:47:26 » Allmänt
Namn: Johanna Marianne Wikström

Alias: Prinzessa

Hemligt alias: Har inget

Ålder: 25

Bostad: Hyresrätt, 2:a

Avskyr: Falska människor

Tycker om: Att resa till värmen. Att shoppa. Att sjunga Singstar. Sushi.

Ditt bästa minne: Att stiga iland på paradisön Similian Island i Thailand 2007.

Ditt sämsta minne:
...har jag redan förträngt...

Pinsammaste du gjort: kommer inte ihåg ;p

Din bästa sida: Envis

Din sämsta sida: sover gärna (för) länge på helgerna

Beskriv dig själv: Målmedveten, busig, noggrann, snäll.

Kärlekslivet: Inget att klaga på ;p

Klädstil:
Klänning, leggings och stövlar.

Komplex:
min dåliga hy... :(

Vad finns i fickorna:
kvitton och servetter

Jacka: Typ kappa med dubbelknäppning.

Bästa personen du vet: Fredrik såklart! :*

Sämsta personen du vet: någon som medvetet går in för att göra någon annan illa

Drömyrke:
att fortsätta utvecklas inom mitt nuvarande jobb som byggnadskonstruktör.

Dröm: att få uppleva platser som man bara trodde fanns i fantasin.

Det första du tittar hos kilar: rumpan

Det roligaste du gjort:
alla äventyr i Thailand.

Piercingar:
Hål i öronen

Tatueringar: nej å nej

Samlar på: när jag var liten samlade jag på frimärken *nerd* Nu samlar jag på upplevelser och erfarenheter :)

Intressen: umgås med sambo och vänner, träna, blogga

Höger- eller vänsterhänt:
högerhänt, men delar ut kort med vänster...

Humör just nu:
ganska nöjd med dagens prestationer faktiskt så jg är glad.

Favoritgodis: älskar choklad, men frossar helst i popcorn.

Är det nåt du absolut inte äter: nuförtiden är ju inte blodpudding så vanligt...men jag undviker helst konserverad ananas...

Kläder just nu:
svart/grå klänning och strumpbyxor

Musik just nu: Alicia Keys - No one

Vad sa du senast: hej då älskling (Fredrik spelar innebandy med kompisar)

Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: typ så som i "Pirates of the Caribbean" med massa spännande kläder och utstyrslar

Sommarplaner: om vädret sviker är jag sugen på en resa till Grekland. Förövrigt är konserter till Bruce Springsteen, Diggiloo och Celine Dion inbokade *jippii*

Är du bra på matte: ja det blev ju en del på Chalmers

Fisk eller badkruka: älskar att bada

Längd och vikt: 171 cm och 65 kg, perfekt BMI m.a.o   ;p

Hur många kuddar sover du med: två

Favoritväder: så som det borde vara i Sverige på sommaren men som man endast hittar utomlands.

Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med dig:  kniv, överlevnadshandbok, fiskenät

Spelar du nåt instrument: nej tyvärr...

Morgon- eller nattmänniska:
på vardagarna morgonmänniska, på helgerna nattmänniska.

Sparare eller slösare: Ekonomisk men unnar mig sådant som jag anser mig förtjäna.

Vem är viktigast för dig: Fredrik och min familj

Bästa film:
många 80-talsfilmer

Tror på liv på andra planeter: vi kan ju inte vara ensamma i detta stora universum!

Kommer du ihåg din första kärlek:
Jag har tydligen skrivit kärleksbrev till Olof när jag var liten.

Älskar du henne/honom fortfarande: Nej

Har du några homosexuella vänner: Nej

Tror du på mirakel: Jag är inte religiös, men saker kan säkert styrs av ödet.

Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja

Ser du dig själv som tolerant mot andra: Beror på den andra personen...

Ser du på kärleken som ett misstag:
Nej, varför då?

Bio eller promenad: Bio så klart!

Är du kittlig: Beror på studen.

Snarkar du: Kanske ibland.

Stjärntecken: Fisk.

Rädd för insekter: Livrädd för spindlar och andra stora flygfän.

Äckligaste insekten: Långben som kan dyka upp på kudden när man sover...

Största svaghet:
Lite tillbakadragen i vissa situationer.

Det här är jag bra på: Att få saker gjorda.

Bästa bok: Kommer inte ihåg vad den senaste skönlitterära bok jag läste hette.

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja: Att kunna flyga så klart - frihet!

Chips, morötter eller godis: Morötter med guacemoledipp

Pizza eller hamburgare:
Pizza

Skriver du dagbok: Bloggar

Har du nån flickvän/pojkvän: Förlovad och sambo.

Stökigt eller välstädat: Städat på måndag, stökigare på fredag.

Gungar du på stolen: Nej....eller räknas "gungningen" i "fjädringen" på kontorsstolen?

Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump: Det skulle inte vara första tanken precis.

Vilken hand håller du gaffeln i:
Höger

Hur är din drömtjej/kille:
Som Fredrik så klart <3

Hur många syskon har du: 3 systrar

Vad är du mest rädd för: Att mista någon nära och kära

Saltar du på maten: Ja, salt är gott.

Gillar du att sjunga:
Japp. Först var det karaoke. Nu äger jag Singstar!

Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför: Natur-Teknisk: jag ville ju bli ingenjör :)

Anser du att du är stark: Ja, ibland.

Brukar du sola:
Så ofta tillfälle ges. På luncherna på jobbet pressar jag i Brassestol vid entrén.

Vad gör du om du får hicka: Försöker hålla andan.

Röker du: Nej

Snusar du: Nej

Använder du knark: NEJ!!

Kaffe, te eller inget:
Kaffe på morgonen - te för att bli varm - vatten under och efter träning.

Har du en besatthet: Haha, jag vet inte.



Nu har jag varit extremt jobbig men faktiskt genomfört utmaningen som Maria skickade på mig.
Nu utmanar jag Magdalena, Emelie, Anna, Veronica och Hanna att göra samma sak.

Bästa och sämsta snabbmaten!

2008-02-05 19:58:26 » Mat
Läste precis på aftonbladet.se en artikel om snabbmat vilken listade de vanligaste sorterna och skrev bra och dåliga saker om respektive mat.

Faktiskt bra saker att tänka på för en vanlig medelsvensson! Det krävs så lite för att äta bättre...




I korvmojjen

burgare2 
Foto: CASPER HEDBERG


Gatukök och viktminskning rimmar illa. Men älskar du hamburgare och pommes frites är det klart att du kan äta det ibland. Känn efter om det är värt det. Och kompensera kalaset med extra träning.

Kanske kan du äta mindre mängder? Byt ut plusmenyn mot en vanlig meny, det stillar säkert dina behov lika bra.


Bra val:

Hamburgare på magert kött utan dressing.

Tunnbrödrulle utan fet dressing.

Kebabkött, om det är gjort på magert kött.

Falafel med mycket grönsaker.

Mjölk, vatten.

Bostongurka.


Mindre bra:

Pommes frites

Räksallad och andra kletiga röror.

Friterad fisk med remouladsås.

Korv

Köttbullar

Läsk

Rostad lök





Thai

thaimat2 
Foto: CASPER HEDBERG


Se upp med kokosmjölk och fet jordnötssås, annars är det bara att köra. Thailändsk mat är liksom den kinesiska rik på frukt och grönt. Akta bara så att du inte äter för mycket, thaimat är förföriskt gott.


Bra val:

Klara grytor med kött, kyckling eller tofu.

Wokade grönsaker.

Räkor

Fisk

Kyckling


Mindre bra:

Kokosmjölk.

Friterad mat.

Feta såser baserade på jordnötter och grädde.


TIPS: Är maten oljig? Låt det droppa av, eller sug upp med en servett innan du äter. Det spar många kalorier.





Kinamat

kinamat2 
Foto: Anders deros


I grunden är kinamat bra. Ris, kött, fisk eller kyckling och rejäla grönsaker som kål, morötter och broccoli.

Men se upp med allt friterat, även grönsaker, och stekt mat. Klassikern fyra små rätter innehåller tyvärr mycket fett.


Bra val:

Biff med bambuskott.

Kött i klara såser, om du låter oljan rinna av.

Sötsur sås.

Wokade grönsaker.

Klara soppor.

Ris och nudlar i lagom dos.

Cashewnötter och pinjenötter innehåller bra fett.


Mindre bra:

Friterad mat.

Fyra små rätter. Onödigt stor portion och mycket friterat.

Jordnötssås.





Indiskt

Indisk-Mat2 
Foto: STEFAn Mattsson


Många asiatiska kök är smala och utmärkt mat för dig som tänker på vikten. Tyvärr inte det indiska.

Den kryddstarka smaken döljer ofta en bas av grädde och olja. Grytorna med kött, kyckling och grönsaker är ofta fulla med mättade fett.


Bra val:

Rätter med hela bitar av kött.

Kyckling

Ris

Be gärna om att få extra grönsallad.


Mindre bra:

Feta såser baserade på grädde.

Röror. Även de vegetariska är baserade på olja eller grädde och innehåller mycket fett.

Det indiska brödet naan penslas ofta med fett. Be att få det utan.





Sushi

sushi2 
Foto: FRIDA LENHOLM


Bäst i klassen! Enda nackdelen med sushi är bristen på grönsaker. Annars är det nyttig och smal mat.

Komplettera gärna med en frukt till efterrätt.


Bra val:

Alla sushibitar.

Misosoppa.

Wasabi (pepparrotskräm)

Nori (sjögräs)


Mindre bra:

Lax är bra mat men fet, se till att testa andra fisksorter också.

Visste du att: Sushiris får sin klibbiga konsistens av risvinäger som man häller på när riset kokat klart.





Pizza

pizza2 
Foto: CASPER HEDBERG


Pizza är egentligen inte så dumt. Men det är främst två saker som gör den till en kaloribomb - osten och storleken!

En normalstor pizza är på tok för mycket mat. Nöj dig med hälften och fyll på med pizzasallad istället.

Spar den andra hälften till dagen efter eller dela med familjen.


Bra val:

Grönsaker, undvik dock oliver och avokado som hör till de fetare.

Fråga efter mager skinka.

Skaldjur

Inspirerat från Italien kommer ruccolasalladen på pizzan, nyttigt och gott.

Sardiner inlagda i vatten.


Mindre bra:

Välj inte extra ost, det finns ändå så det räcker och blir över.

Bearnaisesås

Kebabkött

Köttfärs

Bacon

Sardiner i olja.

Källa: Maria Larsson, dietist




Vilken tur att sushi är så himla bra mat för jag ÄLSKAR sushi!! Thaimat var inte heller så dumt :) M.a.o. så äter jag redan bra. Hoppas ni andra oxå fått lite tips och funderingar på hur ni kan förbättra era matvanor.

PUSS.

Meze med rock-touch

2008-02-03 15:40:19 » Musik
Igår var Sara, Madde och jag ute på Meza och käkade. Det var ett bra tag sedan som jag var där...vilket inte heller var en lyckad gång...(Maria knows why).. Men igår var det riktigt trevligt! Vi beställde in Meny I (15-rätters) och satt ett bra tag och plockade *mums* Även fast det inte ser mycket ut när det ligger 3 pluttar i en liten skål så blir det ändå massor med mat när det är 15 olika skålar och hela bordet är fullt med diverse fat.

Efter maten så gick vi upp till Sara och fortsatte kvällen med Guitar Hero. Vi rockade fett verkligen! Fast bara på den lättaste nivån *asg* Var dock tvungna att prova nivån "expert"...men efter att bara klara typ 2 sekunder innan vi blev avstängda så fortsatte vi med nivån "easy" *hihi*

Efter en snabb sväng till Butlers så fick vi med oss Morgan tillbaka som även han rockade fett på "easy" *lol*


image225
I wanna rock


image226
Sara provar den blinda varianten