Växasängen intagen

2012-04-28 17:00:10 » Inredning - Barnrum
Nu har Mio både en spjälsäng och växasängen i sitt rum. Jag försöker få honom att förstå att spjälsängen ska bebisen ha sen, och att Mio nu ska sova i växasängen istället. Det blir alltid samma svar tillbaka: "Nä, det Mios säng!" (pekar på spjälsängen). Sedan springer han till bebisens rum, pekar på vaggan och säger "där bebis säng!".
Ja men det här kommer ju gå smidigt *hahaha* ;p

Testmössa

2012-04-28 16:45:47 » Sytt
Idag kom det en mössa från symaskinen :) Jag ritade ut ett mönster på frihand och sydde efter en beskrivning jag hittat på nätet. Stretchtyg + overlock = kanon :D Storleksmässigt så kan det nog gå på vår kommande bebis för den blev runt 40 cm i omkrets. Mio har på sin mössa strl 52, 2-6 år, såg jag sedan när jag i efterhand sneglade i hans mössa ;p
Testmössan blev faktiskt riktigt bra :)

Burger Bar

2012-04-27 22:12:08 » Mat
I en gammal pizzeria i stan, mittemot Dagmars, har det öppnat en liten Hamburgerbar som kallas Burger Bar. När jag hörde deras koncept på radion om att man kunde komponera sin egna hamburgare så blev jag nyfiken på att gå dit. Sara och Virre hängde med idag på lunchen, och det smakade helt ok. Inte så flashigt och inte så glamouröst, men helt ok :) Jag valde en burgare på Kycklingbröst och Ciabatta med rå lök, gurka, tomat och champinjoner, mozarella och chili mayo med klyftpotatis. Smakrikt :D Nästa gång ska jag ta veggoburgaren *yammi*
Det ingår 4 st toppings i priset.

Ståbräda till vagnen

2012-04-27 22:02:43 » Graviditet 2011/2012
Det som är bra med vår barnvagn, en Bugaboo Cameleon, som vi köpte till Mio är att det finns så mycket saker att köpa till den. Man kan ta bort all textil och byta till helt ny färg om man så vill :D Jag har hittills nöjt mig med att tvätta hela vagnen och sätta tillbaka det rent :) Dock så är jag sugen på ny sufflett eftersom det svarta har blivit solblekt och nästan kan anas som lila...och jag hatar lila *haha* Det sista inköpet till vagnen är en bättre begagnad ståbräda som ropades in på Tradera. Idag monterades vagnen ihop och ståbrädan sattes dit. Mio tyckte det var otroligt kul att rejsa omkring med vagnen inomhus, och även att stå på brädan. Om han sen gillar att stå på brädan i skarpt läge återstår att se, men just nu känns detta alternativ ganska bra jämfört mot att köpa en syskonvagn. Vi får se hur det går helt enkelt :)

Klinker till murspisen

2012-04-26 21:55:46 » Renovering - Allrum
Nu är spisen grundad och målad två gånger. Fredrik har monterat ner luckorna och blästrat dessa inför svartmålningen. Vi har specialbeställt glas från glasmästare eftersom de nuvarande slutat tillverkas. Fredrik ska svarva nya beslag så att utseendet blir lite modernare. Klinkerplatta är bestämd. Sååå dumt bara att vi inte beställde igår för då hade vi haft heeela helgen på oss att lägga plattorna...nu får vi vänta tills nästa helg.
Blästrade luckor.
Svårt att se hur plattorna ser ut, men vi ska ha den i mitten som är ett mellanting mellan matt och blank.

Fix i trädgården

2012-04-23 20:42:12 » Trädgård
Förra året satte vi på framsidan vita blommor och slingrande grönt - säsongsblommor. Totalt gick kalaset på 800 kr! I år hade vi inte riktigt lust att göra samma "tabbe" - dels med tanke på att det är konstant skugga i rabatten och blommor där inte kommer till sin fulla rätt. Kikade först på perenner...men de som lämpar sig för skugga var urtråkiga. Nästa spår blev Buxbom...men ej heller denna passade bra i skugga. (Buxbom har man förövrigt nu tagit bort på Blomsterlandet pga "den fruktade buxbomsjukdomen" och istället ersatt med en likvärdig japansk växt.) Det vi till slut bestämde oss för blev en variant av Thuja, som "bara" blir 50 cm hög :) Känns så bra att det ser så rent och städat ut i vår trädgård nu *me like* Jag skulle dock även vilja ha vita stenar i rabatten, helst vita pebbles, men det är ju sanslöst DYRT! För att täcka 1 m2 krävs 8 säckar...och 3 säckar kostar rabatterat 300 kr...hmmm...näää.... Det måste finnas andra ställen att köpa sten på?? Tips någon? En mer prisvärd variant, men inte lika snygg, är vita småstenar, där man "bara" behöver 3 säckar för att täcka 1 m2...
Thuja och betongsvampar.

Grekisk Afton

2012-04-23 20:27:21 » Mat
I lördags kväll frågade Älsklingen mig vad jag var sugen på. Jag, som just nu förlorat energi och lust att hitta på något kul att laga på helgerna, sa att jag gärna ville ha en Grekisk Sallad och Moussaka. Världens Bästa Fredrik åker då och handlar ingredienser och ror ihop en fin middag. Precis vad jag behövde just då!


Löv U bäjb! <3
Älskar Grekisk Sallad!

Förbereder så smått

2012-04-22 21:09:13 » Graviditet 2011/2012
Själv har jag noll koll, men jag är tydligen i vecka 37 nu. Bebisen kan komma när som helst! Önsketänkande iaf... Fram till förra helgen så hade jag hyfsat mkt energi i kroppen och orkade det mesta. Under helgen som följde så tog allt bara bomstopp...blev sååå trött. Besöket hos BM förklarade en del av tröttheten med att mina järnvärden var låga...trots att jag käkar järntabletter... Järnvärdena bara sjunker och sjunker och sjunker...så nu tycker jag att det är dags för bebisen att komma ut. Du får inte vara därinne mer nu! Samtidigt som jag tycker att bebisen SKA komma ut NU så är det ett hiskeligt liv innanför huden...ben sträcker sig uppåt och utåt så att jag tror att huden ska spricka. Det straaaamar! Så nog tror jag att den vill komma ut oxå.
Idag kom jag på att jag kanske borde göra iordning barnvagnen. Den togs fram ut förrådet, och snart har jag tvättat färdigt liggdel, sittdel, sufflett, varukorg, madrasskydd och åkpåse. Jag kom även på att jag kanske borde packa BB-väskan... Jaha, vad ska vara i den då förutom papprena? Förra ggn var den packad sedan flera veckor tillbaka, men nu stoppar jag i lite mest bara för att det ska ligga något däri *haha* Använde ju ändå bara de där otroligt sexiga skjortorna sist jag låg på BB eftersom jag blödde som en tok och fick byta varje halvtimme :(
Babyskydd då? Det tar vi en annan dag ;p

Knubblingen

2012-04-21 18:32:36 » Inredning
Häromdagen ropade jag hem den här Knubbling bordslampanTradera *me like*. Först tänkte jag att jag skulle spraya foten vit, men den är fin som den är :) Knubblingen är syster till Bumlingen som hänger över vårt köksbord och är designad av Anders Pehrson.





Gardiner till bebisrummet

2012-04-21 18:13:28 » Inredning - Barnrum
Idag for jag till Åhléns för att införskaffa tyg till gardiner. Hittade ett tyg som innehöll massor av färger och var sött, men inte puttenuttigt. Med retrotouch :) Nu är de färdigsydda och upphängda. Nästa sak som ska in i bebisrummet är en bra förvaringsmöbel...men det letar jag fortfarande efter...

2012-04-18 Dagen då Ronja kom

2012-04-19 19:17:29 » Familj
Igår satt jag på jobbet och sms:ade live med lillasyster Emelie från Förlossningen *haha* lilla tokstolle där ;p Kl 14 fick jag sista meddelandet...och kl 20:26 föddes det sedan en söt liten tjej som ska få namnet Ronja. Grattis Emelie och Jesper till er fina dotter.

Överdrag till skötbädd

2012-04-18 22:32:18 » Renovering - Tvättstuga
Igår började jag klippa till ett mönster till ett nytt överdrag till skötbädden. Jag vrängde vårt befintliga överdrag och försökte mäta ut så bra det gick. Det var trixigt med själva "baljan"...och jag var rädd för att det inte skulle passa. Nu när jag sydde klart det ikväll så visade det sig att det istället blev aningens för pösigt. Men på det stora hela är jag nöjd eftersom jag inte alls hade några förhoppningar :) Det gck jättebra att sy i tyget som hade vaxad ovansida.
Helhetsbilder kommer en annan dag.

Symaskinen & Första alstret

2012-04-17 16:21:27 » Renovering - Tvättstuga
I helgen fick jag symaskinen, det blev en Bernina 215 :) Det ser enkel och stilren ut, och av det jag märkt när jag har sytt så har den det jag behöver, perfekt.
Det första jag tog tag i var igår att sy gardinen till tvättstugan. Tyget kommer från Spira och heter Jaffa. Eftersom överskåpen sitter så tajt intill väggen så fick det inte plats med en gardinstång, men det ser nog bra ut ändå.
Nästa sy-projekt blir att sy ett nytt överdrag till skötbädden som jag vill nu ska ha en gul touch. Jag har inte hittat något mönster så det blir att skapa själv...får se hur det kommer att gå *hugha*

Växasängen håller på och förvandlas

2012-04-15 13:49:44 » Inredning
Den gula växasängen fick först färgen avskrapad. Det behövdes spacklas. Den stabiliserades upp med ett litet plattjärn i uk, och vi skruvade dit nya små träkonsoller :) Nu har den fått sig en omgång med gundfärg och första omgången med vit färg. I veckan kan vi alltså ta in den...ska bli spännande att se hur Mio kommer reagera.
Loppisfyndet - växasängen från 1900-talets mitt.

Uteblommor

2012-04-14 19:14:03 » Trädgård
Häromkvällen såg Fredrik att ett gäng med rådjur stod och mumsade på mina tulpanlökar som börjat resa sig ur jorden. Först trodde jag att de bara hade käkat upp knopparna, men när vi kollade dagen efter så var det totalt rensat, man kan inte ens se att det någonsin har stuckit upp blommor där *haha* Åpna typer! Det trökiga var att jag typ dagen innan detta hände läst en notis i ViiVilla där de tipsade om luktavgivande kuddar som skulle hålla borta djuren *gah* och tänkt införskaffa sådana till mina områden där jag planterat. Hur som helst, till de ställen där det fortfarande sticker upp blast *peppar peppar* så har jag nu iaf skickat efter såna kuddar från Rå-Väck.
Igår åkte jag och Mio själva till blomaffären och kompletterade med lite fler uteblommor. Jag tänkte att om jag hivar in två säckar jord, en säck med lecakulor och en jäkla massa plantor i bilen så kanske det startar förlossningen. Men ack vad fel jag hade...fick inte en enda sammandragning...det enda som hände var att jag började må illa *haha* ;p

Arbetskläder

2012-04-14 12:39:55 » Renovering - Allmänt
Nu har jag precis dragit iväg en beställning på ett par Fristads Arbetsbyxor till Mio :D Han visar ju stort intresse att göra allt som Fredrik gör, och jag tänkte underlätta lite för honom *hihi* Nu ska jag bara skaffa små söta verktyg som han kan sätta i byxorna oxå :)
Medans jag kikade på sidan där jag beställde byxorna så kom jag över dessa, så-mycket-johanna, ill-rosa arbetsbyxor och blev såå sugen på att skaffa dem. Finns både som dam- och herrmodell! Det är annat d än de illasittande herrbyxor som jag tvingades köpa i början av vår husrenovering eftersom affären som vi var inne i enbart hade herrmodeller. Inte nog med det, de hade inte ens ett provrum....grrrr....
Just nu kommer jag inte i byxorna ändå, så jag väntar lite.
Arbetsbyxor till heela familjen finns på http://www.billigaarbetsklader.se/

Loreen vinner

2012-04-11 20:40:12 » Musik
Jag tror på det, liksom hela Europa -åtminstone om man ska lita på varenda bettingsajt som ja sneglat in på. Hon leder alla  listor :D Bara inte Ryssland vinner *asg*

Vecka 34+6

2012-04-10 18:08:40 » Graviditet 2011/2012
Då e man i vecka 35 nu då. Magen växer typ 1 cm per vecka nu, men ändå känner jag mig inte som en strandad val *puh* Såå skönt att inte ha så mkt krämpor *peppar peppar* Däremot så e ja tröööttt =/ Tror magen har börjat vandra neråt lite nu, och det är alltid ett gott tecken för en som mig som Absolut Inte vill gå över tiden Igen! Hjärtljuden är låga så kanske är det en kille till därinne ;p Bebisnamnlistan är fortfarande väääldigt kort, men vi har nog så det räcker, dumt att låta det bli för svårt att välja. Tänker dock inte skriva namnförslagen här den här gången.
Idag var vi till Kommunhuset och skrev på de där nedrans faderskapsintygspapprena *grrrr* Hur mkt stenålder jag än tycker att det är så är man illa tvungen att gå dit. Och vilka romantikdödare de är när man även får med sig en lapp om sambos och arv...hmmm... Och ja, jag vet att vi borde gifta oss, och det ska vi...men ni som känner oss väl vet varför vi aldrig kommer till skott ;p Ni får förövrigt gärna hjälpa till om ni vill, fast på ett väldigt mkt mer privat forum än i en offentlig blogg.
Jag jobbar till 27:e april och än så länge så är det inga problem...ja förutom tröttheten då förstås...

Renovering murspis

2012-04-08 20:42:04 » Renovering - Allrum
Häromdagen fick Fredrik ett ryck och började fläka bort färgenmurspisen som sett otroligt tråkig ut det sista. Förra ägaren har "bättrat på" färgen genom att måla lager på lager på lager så att färgen till slut har börjat krackelera. Inte snyggt! Dessutom har två av glasen i kasetten spruckit, men dessa går nog dessvärre inte att få tag på nya...men vi får se vad vi hittar... Nu ska vi bara tänka ut hur vi vill att spisen ska se ut. Ska man måla den vit igen och lägga in svarta klinkersplattor så som på den här bilden från Styleroom.se, eller ska man göra på annat sätt?
Vår spis vs nyrenoverad spis.

Superloppis

2012-04-06 15:55:30 » Inredning
Idag for jag till Arena Vänersborg där det ska vara Superloppis i dagarna två. Till skillnad från inomhusloppisen i Båberg så var detta mycket bättre; större, rymligare och luftigare - man kunde ju gå omkring och kika :) Hittade denna lilla söta retro-lampan för 80 kr.

Påskris

2012-04-03 19:37:08 » Inredning
Grabbarna gick ut i skogen och hämtade in lite björkris. Av det fixade vi iordning två aggangemang med ris och fjädrar - gröna/vita ute på trappan och turkosa/vita inne på köksön :)
Glad Påsk :)