Operationsdatum

2012-10-30 13:34:38 » Oliver

Nu vet vi när lillen ska opereras. Först ska vi till Sahlgrenska för ett inskrivningsmöte drygt två veckor före själva op, och sedan kommer dagen D. Vill här via bloggen nu uppmana folk som kommer hit, eller på annat sätt kommer i kontakt med Oliver, att se till att vara 100% friska! Är han inte frisk två veckor före operationen och fram till operationsdagen så skjuts allt upp, och det vill vi inte vara med om...

Oliver 5 månader

2012-10-30 02:36:48 » Oliver

Häromdagen blev lillen 5 månader! :) Just nu är Mio hans största Idol, och allt Mio gör är superintressant. Det ser så kul ut när lillebrorsan fäster blicken på storebrorsan och inte släpper honom förrens det inte går att vrida runt huvudet mer *hihi* Mio är jättesnäll mot lillen och delar gärna med sig av sina saker (för att i nästa stund ta tillbaka en annan pryl..."Oliver ha den istället").
Oliver har börjat bli blyg för okända ansikten. Mamma och pappa är bäst ;p
Han äter som en häst och blir förbannad när maten tar slut.
Att hoppa i hoppgungan är urkul. Han använder benen till att skutta så fort tillfälle ges, även när han inte sitter i gungan.

Social söndag

2012-10-29 07:45:54 » Familj

Lunch på Laxbutiken i Ljungskile med Fredriks syskon+respektive och mamma, en snabbis på Torp, ett Compat-pass och ett Pump-pass. Solsidan och TVmys med Marcus och Milet :)

Barnen var jätteduktiga! Och jag hoppas de närvarande observerade vad Mio vill ha i julklapp! ;p

Oliver gungar

2012-10-28 06:21:43 » Oliver

Häromdagen gungade Oliver för första gången :) Han gillade det!

Hugo fyller två

2012-10-28 06:17:06 » Mio

Igår var det först dans på Sportlife för Mio, och sedan stod det kalas på schemat. Det var Hugo som fyllde två år :) Grattis Hugo! Mamma Sara och pappa Jonas hade fixat med supersöt mat och jättefin tårta. Även tågbanan som gick på bordet var en riktig hit :D

Promenera till dagis

2012-10-23 11:07:18 » Allmänt
Mio ska gå till dagis nuförtiden. Det som får mig skulle ta 8 minuter tar för den lille buskillen typ en halvtimme ;p Men det är ju bara att planera in tid för på morgonen, för då får han ju vara ute en halvtimme iaf om det nu skulle bli så av någon anledning att det inte blir så mycket utetid den dagen (regn, ärenden, lillebrorsan protesterar osv...). Kan inte annat än att tycka att det är rätt mysigt nu den här årstiden. Lugnt ute...varma kläder på...mössa...löv som prasslar när man går :) Så fler såna här dagar tack! Inget mer regn nu!
 
 
 
 

Möte, utbildning...åsså lite fest

2012-10-23 10:58:22 » Allmänt
Häromdagen träffades hela företaget i Örebro för möten och utbildning. Vem som helst kan bli utmattad av att sitta och lyssna i x antal timmar...pauser och fika är helt klart underskattat i vår värld. Denna ggn blev det dock hyfsat, man hann ju ta en snabbdusch innan kvällens middag, eftersom även föreläsaren blev matt ;p
 
Kvällen blev som vanligt kanon när man får umgås med de bästa kollegorna. Nästa gång blir det party i Berlin :)
 

 
På dagen sitta still, på kvällen mingla runt :)
 
Tror minsann dessa brudar har samma frisör ;p
 

Lilla Kajsa fyller ett

2012-10-15 20:44:47 » Vänskap
I helgen var vi på Kajsas 1-års kalas. Den lilla coola bruttan har blivit ett år! :) Grattis till dig!
 
Sist vi var hemma hos familjen Lichtenberg/Persson så var vi gaaanska många preggosar...cheeeesus var många ongar det har blivit nu när alla har ploppat ut :D Vad jag kunde räkna till så var det 8 vuxna och 12 barn *haha* varav hälften av barnen var under ett år! Och då fattades det ändå en del!
 
Precis som det ska vara på ett barnkalas så var det korv till barnen, tårta och fiskdamm. Även vi vuxna fick gott att mumsa på :) Mio var helt fascinerad av fiskdammen och trodde nog antagligen att det bodde en fisk där bakom skynket...för när alla barn var färdigfiskade och pappa Kim tog ner skynket och klev ut så utbrast Mio: "Men mamma, det är ju Ellas pappa!!"
 
Efter fisket så skulle vi åka hem, men Mio var ju väldigt sugen på sin godispåse efersom alla barn börjat öppna dem och snaska på innehållet. Jag tyckte att han kunde vänta och öppna påsen när vi kom hem istället. Förstå vad stolt jag blev när min lilla fina kille gör precis som jag säger och väntar med att öppna påsen! Istället frågade han "Ska vi åka hem nu?" *hihi* Han höll hårt i påsen under hela bilfärden hem...till och med när han somnade :D
 


 
Mamma Hanna hade önskat en hemsydd klänning till Kajsa. Så här blev den som jag knåpade ihop :)
 
Lånad bild från Hanna. Barnen helt uppslukade av fiskdammen. I famnen har jag en av Stinas tvillingar (Oliver eller Gabriel? *hihi*)
 
 
Trötta fina killar efter några timmar på kalas <3
 

Nått målet

2012-10-14 11:00:52 » Träning
Det tog ca 4 månader från förlossningen att komma tillbaka till mig själv. I 2 månader lät jag kroppen få återhämta sig på egen hand. Och de senaste 2 månaderna har jag tränat i gymmet och gått på pass. Jag började lugnt med att enbart köra Synchronizer och träna ben-/arm maskiner i gymmet. Sedan började jag på pass och att träna magen! För tillfället kör jag ca 5 pass i veckan (vissa av dem 2 på samma dag) och jag tycker inte att det är jobbigt överhuvudtaget. Det är sååå skönt att gå till gymmet! Till exempel så kan en tvåbarnsförälder behöva komma iväg själv lite efter en heldag hemma...och då tar jag mig iväg till Sportlife. För tillfället så bara jag älskar BodyCombat! Att helt slutkörd efter en dag med barnen få komma iväg och ställa sig på golvet i hallen med 50 andra hängivna motionärer och låta sig dras iväg till musiken är helt underbart! Energin fylls på på ett kick och man blir så glad i hela kroppen :) Att få den stunden för sig själv gör att man även kan vara en bättre mamma. Att jag har kommit tillbaka till min egen kropp igen gör att jag har blivit gladare och piggare. Att ha gjort den här resan ännu en gång har inte alls varit en uppoffring. Jag äter sån mat som jag tycker är god. Varför ska sallad vara äckligt och bearnaisesås gott?! Jag gråter inte över att välja bort kakor, det är mitt val. Jag behöver inga kakor. Jag har heller inget som helst sug efter något sött och fett...för jag gör som sagt inga uppoffringar. Ej heller kallar jag min mat för en diet...tror inte på dieter. Har en känsla av att folk går på en diet och sen säger de "Nu har jag gjort mig förkänt av en pizza", eller "Nu kan jag äta lite godis". Klart man känner för att frossa i saker när man valt bort det!! Nä, jag tror inte på dieter...jag tror på en livsstil... Jag tror även på målmedvetenhet och inre styrka. Jag kan stolt säga att jag har de egenskaperna :)
 
 

Besök till frissan

2012-10-14 10:39:44 » Huvudsaken
Fick en chock häromveckan när jag fönade håret en dag och tänkte ha det utsläppt (händer ju inte alltför ofta nuförtiden mht träning och lämna på dagis osv). När jag tittade i spegeln såg jag Gunilla Persson!! SHIIIT, tänkte jag, nu måste jag göra något åt det här *haha* Jag började googla och hittade lite fina bilder som jag kunde tänka mig att apa efter. Bland annat den här färgningen som Miley Curys har gjort! Kallas ju för Dip Dye, och det finns mer eller mindre extrema varianter av det. Bland annat kunde man se det senast på X-factor där blondiner hade färgat topparna rosa :) Coolt maybe, men kanske inte så jag *hehe* Däremot Hanna tycker jag att du borde doppa dina toppar i en härligt röd nyans som är riktigt hett i höst! :D Våga våga!! Ylva fixar säkert :) Frisyren hade jag egentligen tänkt mig lite kraftigare uppklippt, men min frissa, som jag har gått till nu i några år, tyckte inte att jag skulle klippa så. Summa summarum, jag är nöjd! Skönt att vara höstfräsch :)
 
 
 

Försmak av Julen

2012-10-14 10:29:21 » Mat
Höstrusket är här och värmeljusen går åt på löpande band. Halva Oktober är förbi. Julen är här snabbare än man anar! Häromdagen kom Fredrik hem med en tomflaska Julmust som han köpt på Ikea efter en snabbvisit där. Sötaste Mustflaskan ever ju :D Inte undra på att jag blev sugen på att lukta på julkryddor!! Vi tog fram pepparkakskryddorna och slängde ihop en Mjuk Pepparkaka :) Hade även lite Mascarpone över och av det fick det bli småkakor med Cornflakes i. Mio tyckte inte om småkakorna, men pepparkakan blev en hit :)
 
 
 

Egna mungbönor

2012-10-14 10:16:20 » Mat
När man ändå håller på, varför inte även prova göra Mungbönor. På samma sätt som groddarna så ökade ju volymen något otroligt :) Dock så gillade vi inte smaken, så vi lär nog inte göra om det. Nästa gång blir det vanliga groddar igen!
 
    

Dyna till sittdelen

2012-10-12 16:11:00 » Sytt

Nu har vi bytt vagnens liggdel till sittdelen, äntligen! :) Oliver har provåkt och uppskattar det han nu kan se.

Till sittdelen har jag även sytt en egen dyna. Det fick bli det fina molntyget av Gunilla Axén :) Dynan blev helt ok...om man tittar på framsidan hehe. Skulle nog ha justerat trådspänningen för att sy i skumgummi, men tittar man inte på baksidan så märker man det inte ;p

 

Me like Sportamore.se

2012-10-10 09:42:50 » Träning

Behövde träningstrosor och sockar och nya byxor. Vad är då mer lämpligt än tre olika rabattkoder som går att kombinera så att priset sänks med flera hundralappar!! Tummen upp för sportamore.se :) Älskar förövrigt känslan och passformen hos Nikes byxor Dri-Fit :D

Mamma vad ska vi baka idag?

2012-10-08 21:17:28 » Mio

Mio gillar att pyssla med det mesta :) Imorse tex la han sin stora bil på sidan...la sig ner bredvid...och började meka med sina verktyg. "Mamma! Bilen är trasig! Måste byta oljan".
I nästa stund frågar han: "Mamma, vad ska vi baka?". Eehh, ja, ska vi baka bröd idag kanske? " jaa!" Hihi :) Bröd fick det bli. Ena ongen på en pall vid arbetsbänken, å andra ongen under armen, haha :D Majsfrallor, mums!

Supershopping

2012-10-06 20:35:14 » Kläder

I torsdags var det Supershopping på Överby och alla affärer hade specialerbjudanden. Sara och jag har numera som tradition att supershoppa mellan 19-22 vid detta tillfälle :) För någon som mig, som inte shoppat till mig själv på säkert ett år (!!), var ju detta ett utmärkt tillfälle att förnya garderoben på. Byebye pregnancy, hello myself! Alla graviditetskilon är BORTA!! *wehoo* Jag tycker att jag är rätt grym om jag får säga det själv! Inte nog med att fettet är borta, jag har fått fina muskler :D Och mer ska det bli! Men mer om det i ett annat inlägg ;p
Det som shoppades var alltså kläder till moi (handlade bara där de hade 20% rabatt), men även till Mio. Mio fick dessutom en fin julklapp från Beginners *nöjd* som vi kikat på ett tag.
Sara is the best att shoppa med. Vi förstår varandra underförstått utan krusiduller :) Ser fram emot vad Berlin har att erbjuda dit företaget åker i vår. Där lär vi ha att göra, ser fram emot :D

Egna groddar

2012-10-05 19:55:38 » Mat
Typ ett meningslöst inlägg, men skit samma. Någon salladsätande människa intresserar det säkert *hihi* Vi äter väldigt mycket groddar hemma, dels på frukostknäcket och i salladen. Fredrik blev en dag sugen på att prova göra egna groddar...borde inte vara så svårt. Jag kan tala om att det var superlätt! Och blev supermycket! Man köper bara ett paket Alfaalfa...eller vad det nu kallas. Måttar upp 1 dl frön och häller upp i en 1 liters glasburk. Häller i 3 dl vatten på fröna och låter d stå i några timmar. Sen nästa dag sköljer man innehållet 2-3 ggr per dag i ca 3 dagar och förvarar burken mörkt. Sista timmarna ska man låta burken stå i dagsljus så att groddarna blir gröna. Det stod att man skulle använda glasburk...hade ingen sån...så tog en Ikea plastburk istället. Det stod att man skulle ha ett finmaskigt nät (?)...hade inget...så jag klippte av en bit från ett par leggings och knöt en knut *haha* Uppfinningsrikedomen e på topp ;p Kolla bara på bildserien nedan, shit vad det växte! Nu har jag fört över groddarna till ett 1,5 liters kärl och det är smockat. Nu ska här ätas groddar *asg*
 
 

Lillebrorsan äter

2012-10-02 22:11:18 » Oliver
Klart att lillebrorsan ska ha en likadan matstol som storebrorsan! I helgen införskaffade vi den andra Tripp Trapp:en. Små barn sitter faktiskt väldigt mycket bättre i de stolarna än Ikeas vanliga plaststol (som annars är kanon på andra sätt!) Dock så är det bara att konstatera att vårt matbord inte införskaffades för att två småbarn skulle sitta vid det...så jag håller på och kikar efter något lämpligt begagnat. Vitt ska det vara, med tre platser på varje sida! :)
 
Oliver har förövrigt även börjat äta gröt på kvällen nu. Någon timme innan sista flaskan. Vi började med en smakportion, enligt förpackningen, men märkte snart att gröt var gott och att lillen inte nöjde sig med det lilla! Nu kör vi riktiga portioner...bara efter två kvällar med smakportioner *hehe* Mio har börjat sällskapsäta gröt också :D
 
Precis som Mio så är inte lillen så förtjust i lunchens potatismos, så det får bli att ge potatis+majs som Mio älskade. Antagligen tycker Oliver samma :)
 
 
Sötiskillarna dressade i mina snygga kläder ;p

Italiensk fredag

2012-10-01 10:26:19 » Mat
För ett tag sedan hade Fredrik med sig en kokbok hem som han fått (på köpet?) när han handlade på ICA. Massa italienska recept. I fredags provade vi den :) Det blev en Svamprisotto, köttbullar med lammfärs, och en tomatsoppa. Risotton blev sådär...jag brukar laga bättre... Det brukar bli supergott om man följer receptet på risförpackningen...och det kommer jag göra nästa gång ;p Köttbullarna blev jättegoda! De var fyllda med persilja och parmesan bland annat *slurp* Det godaste blev dock tomatsoppan som ni Måste prova! Man kan komma hur långt som helst med en stavmixer :D Till detta provade vi Per Morbergs vita vin. Himla gott :) Har sedan tidigare testat hans röda vilket vi inte gillade speciellt... Återstår bara Rosén.