Feliz Navidad y Prospero Año Nuevo

2011-12-31 18:15:52 » Resa
Nu är vi hemma igen (tyvärr) efter en kanon semester på Kanarieöarnas Lanzarote. Vi for dagen innan Julafton och kom hem igår kväll. Jäss, vi for över Julafton och i efterhand ångrar jag det absolut inte. Mio har visserligen pratat massor det sista om "tintar" (tomtar), men jag tror inte han sörjer att han missade en julafton när han är så här liten...när han blir äldre så vill han nog vara hemma över jul.
Vi bodde i en liten familjevänlig badort som heter Playa Blanca och passade oss med en två-åring helt perfekt. Ett stort hotellområde med "bungalows" men ändå litet och mysigt på något sätt. Alla lägenheter hade både nära till poolerna och till stranden. Även den lilla strandpromenaden var barnvänlig och lugn, dvs varken bilar eller mopeder...basa massa barfota turister :) Mio kunde springa hur han ville - kanon! Eftersom vi inte hade valt All-Inclusive så tröttnade vi dock ganska snabbt på den lilla restaurangutbud som fanns att tillgå på vår korta strandpromenad, därför gick vi varje kväll en 10-minuters promenad bort till hamnen (där båtarna går över till Fuerteventura) och åt. Nästan alla kypare var supergulliga med barn och flirtade och skojjade. Dock så förstår jag inte riktigt hur de tänker när de efter maten sträcker fram mängders med klubbor till en liten två-åring...vill de kväva barnen?
Även vädret passade små barn kanon, drygt 23 grader på dagarna och lite blåsigt. Inte alls tendens att kännas för varmt. Snarare så hade jag kanske önskat ett par grader varmare för att det för mig skulle kännas ultimat, men huvudsaken var att Mio trivdes...och det gjorde han verkligen! Jag tänkte innan vi åkte på resan att jag och Fredrik gör det för vår skull, men väl därnere så kändes det som att vi var där för Mios skull. Han var hela tiden så glad, och njöt av att kunna springa ute i shorts och plaska i vattnet. Jättekul! Vi lär resa igen med Mio :) Själva flygresan funkade fint de första tre timmarna...men när man själv tyckte att det började bli segt så visade ju även Mio tendenser på grinighet...inte konstigt alls. Men det gick fint det med, och när vi klev av flygplanet på Landvetter så sa flygvärdinnan "vilket snällt barn du har" :D Tänk vad skönt dessutom att nuförtiden kunna boka till både sulky, spjälsäng och barnstol till sin resa. Smidigt och lätt :)
Fredrik visar Mio att tomten har vattengympa i poolen intill :)
Känner på vattnet.
Badpojkar.
Glad liten sötnos.
På hotellområdet.
Mio chillar på balkongen.
Tar färjan över till Fuerteventura.
Hamnens strandpromenad intill Playa Blanca.
Dagstripp till lite större orten Puerto del Carmen.
Plask! :D

Sushi

2011-12-22 14:27:56 » Allmänt

Är så spänd på vad det nya Sushistället här i stan kommer hitta på efter Nyår :D

Thieves beware

2011-12-18 22:28:27 » Allmänt

Nu är huset topprustat med Larm från Securitas! Känns bra när man var- och varannan dag kan läsa om villainbrott i tidningen. Det sitter uppe en siren som tjuter i 120 dB samt några kameror! Så ni som funderat på att bryta er in - gör er inget besvär ;)

Lucia på dagis

2011-12-13 20:07:15 » Mio
Det har blivit poppis på dagis att ha sitt Luciafirande utomhus, och det eftersom det är så många som vill komma och titta så att man inte får plats därinne. Idag var det kallt, det blåste, och det regnade, men barnen var utomhus ändå :) Jag kan dock tycka att allas gamla mor- och farföräldrar kan ta ett steg bakåt för att ge plats åt oss föräldrar som gärna vill ha kort på VÅRA barn! Men nej då...pensionärer ska stå längst fram *DUBBELSUCK* Därav fick jag inte en enda bild på själva firandet...*hmpf*...
Mio var sådär intresserad av att sjunga med, utan stod tillsammans men en kompis lite framför de andra och beskådade den fina kören *hihi* Han var dessutom överväldigad av allt folk som var där, och allas kamerablixtar. Så lilla killen blev väldigt glad när jag hade lyckats armbåga mig fram genom pensionärsträsket för att hämta min snyftande son när sången var slut!
Dagisfröknarna lyckades med uppdraget att få på honom Tomtedräkten. Dock var tomtemössan Mission Impossible ;p

Ultraljud vecka 17+4

2011-12-13 19:54:27 » Graviditet 2011/2012
Igår var vi på Ultraljud för att kolla till Knatte nr 2 (måste förövrigt komma på ett smeknamn för nr 2 låter inte så bra *hehe*). Som vanligt så får man vänta ett tag på sin tur fastän man har en tid att vara där på...men till slut fick vi komma in...aningens försenade. Första bävan inte för Ultraljudet var förstås att de skulle hitta något onormalt - och sen den andra bävan (vilket i jämförelse med den första ju bara e en droppe i havet) var att det skulle vara två därinne!! Min mamma liksom min farmor är nämligen tvillingar, men vi har bara ett rum kvar i huset *hugha*
Sköterskan såg ganska snabbt att det såg helt normalt ut, liksom att det bara var En i magen *puh* :D Precis som förra gången man kikade in i magen så är det svårt att koppla att det man ser på skärmen faktiskt finns i magen...för magen är ju inte stor! Men på något sätt så får ju en liten krabat med huvuddiameter 4,5 cm plats därinne redan :) Fast tittar man på UL-bilden så verkar den hålla emot lite med handen och tycka att det är ngt trångt ;p
Är det en snopp man ser mellan benen??
Beräknad Födelse 16:e maj 2012.

Barntapet

2011-12-11 14:26:33 » Inredning
Knatte nr 2 kommer ju inte förrens i maj, men det kan ju vara käckt att ha fixat klart i barnrummet ett tag innan. Nu så är den tidigare tapeten nedriven och det är enbart halvspacklat. Dessutom har det blivit ett tillhåll för kartonger och kassar i blivande barnrum. Ne, vi vill ha ordning på torpet! :) Har börjat kika på barntapeter men tycker att det är sååå svårt att välja *gah* Det finns ju en del barntapeter därute, men de flesta är sådär otroligt "gulliga" (ne, andra måste tycka att de är gulliga för jag avskyr dem) och dessutom så är det antingen prinsessor eller riddare i mönstret. Vad är det för fel på könsneutralt? Vi är dessutom ute efter enkla grafiska mönster som håller sig till några få färger. Jag har redan en tapetfavorit som jag gillat ett tag, och nu får jag kanske chans att sätta upp den - Myra från Sandbergs. Däremot så tror jag inte att den i så fall ska sitta i hela rummet...tror nog att det får komma in lite färg på tapeten också. Hittade den här fins snigeltapeten från Byracka Design som jag blev förtjust i. Skulle kanske bli fint tillsammans?
Tapet Myra från Sandbergs. Snigeltapet från Byracka Design.





Eller kanske den här Pingvintapeten från SandraIsaksson.com?

Mios önskelista

2011-12-11 13:49:36 » Mio
Snart är det både Julafton Och Mios födelsedag! Lillkillen vill skriva en liten önskelista för att underlätta vid presentinköp ;) Han hälsar att han INTE vill ha leksaker eller kläder med tex Disneymotiv på...inget med tex Cars alltså, utan det ska vara stilrena, enkla mönster och färgsammansättningar. Dessutom vill han inte ha något puttenuttigt utan det får hellre vara coola saker ;p Absolut inget Chabby Chic inspirerat eller saker i lantlig stil. Träleksaker är oftast dessutoms nyggare än plastleksaker.
Något som han gillar är att undersöka/pilla på/klura ut/trycka på saker och knappar. Har inget typiskt exempel på en sådan leksak, men det finns säkert att hitta ute i leksaksaffärerna.
Han har börjat prata om Pippi hemma (Pippi Långstrump) eftersom fröknarna på dagis säger att han tycker om att lyssna på henne.
Han vill gärna ha fler tåg/båtar/broar/tillbehör till sin Briojärnväg. Samma gäller för Duploklossarna.
Han tycker om att grejja med oss i köket, så köksredskap till sitt egna kök är välkommet, liksom fejk-mat i trä :)

Stånkat korv

2011-12-10 17:58:40 » Mat

Igår efter jobbet for vi till familjen Alexandersson för att stånka korv. Det var pappa Stefans förslag så vi hakade på - man kan ju alltid prova. Å dessutom får man ju känna sig som kungen å drottningen för en stund ;)

 

Vi körde köttet genom kvarnen två gånger, och blandade sedan i potatis och kryddor. Därefter var det dags för själva stånkningen som jag fick den äran att göra ;p Stefan tog hand om stånket som kom ut i tarmen. Och det blev prima korvar!

 

Idag gick vi över för att knyta ihop korvarna som var tvungna att ligga till sig över natten. Samtidigt så lagade vi tillsammans ihop en lunch bestående av nygjord korv och potatismos. Mio ÄLSKADE korven! Bra betyg alltså :D

 

Färdigstånkad korv.


 

Cravings, eller?

2011-12-07 16:46:14 » Allmänt

Mitt godis just nu är C-vitamin - i alla dess former!! Vad kan vara godare än att smocka upp en hel skål Clementiner lixom =D

Mora Träsk & Tomteparad

2011-12-04 13:19:32 » Mio
Det var en kompis som berättade att Mora Träsk skulle komma till staden den 4:e december, och vad passar inte bättre för Mio att åka på det - den lille killen som vill kolla på deras DVD Dagligen (!!) till vår stora förtjusning (eller inte *haha*). Vi mötte upp med Mios moster och kusin på Folkets Park...där det var mängders med barn. Det fanns dock en plats därinne nästan längst fram lite vid sidan om scenen, så där satte vi oss. Mio tyckte det var kul med så många barn på samma ställe och observerade mest hela situationen. När de sedan började spela så tror jag han hamnade i total chock, för sååå still och såå lealös i kroppen var det längesedan han var ;) Han var så paralyserad att han inte ens fick upp varken armar eller ben när de sjöng Fader Abraham - Mios favoritlåt hemma. När han efter ett tag hade återhämtat sig efter chocken av att personerna på scenen var verkliga så ville han röra på sig...så då gick Mio iväg med Fredrik och lämnade mig kvar längst fram på golvet *haha* Utan barn i famnen är det liiite mer pinsamt att göra alla löjliga rörelser *asg* Försökte propsa på Mios kusin Lina att löjla runt, men hon satt fint ner och mest lyssnade ;p
När man satt där och kikade på duon på scenen som massor av barn i alla tider (känns det som) alltid har älskat så kändes det samtidigt lite tragiskt. Leif, som ledsångaren heter, var rätt så gammal och gråhårig och flämtade och flåsade under de låtar som krävde en del rörelse. 65 år tror jag att han är, och det är ju inte illa att orka hålla på så som han gör...men det är väl iofs därför han orkar - eftersom han alltid har gjort det. Ne, tror Mio uppskattade mer att sitta hemma och kolla på en ung (?) 35-årig Leif på sin DVD.
Mio fick tag på kameran och tog en del bilder. Här siktade han på Lina och fick till en rätt bra bild *hihi*


Mora Träsk in action.


Signering av en gammal man.


Igår var ju en sån där dag som regnet tyvärr bara öste ner. Optimistiska som vi var så hade vi tänkt att även hinna med Tomteparaden i Brålanda som skulle börja kl 16. Mora Träsk började ju kl 14, så rent teoretiskt så skulle det ju fungera ;p Men vädret kanske skulle sätta käppar i hjulet... Dock så var det uppehåll när vi kom ut från Folkets Park så då drog vi genast iväg uppå Dal! (usch, det lät hemskt *hehe*). Jag vet inte om jag någonsin har varit i Brålanda förut, men det var inte stort... En huvudgata som folk hade samlats runt inför deras traditionsenliga parad som vi hört så mkt om, så nu var det upp till bevis! Det började med en gigantisk tomte som Mio började skratta åt. Sen så satt han blixt still i vagnen och bara observerade alla spektakel som gick förbi, drygt 40 olika ekipage. Han gillade det absolut :) Folk hade verkligen ansträngt sig vilket vi tyckte var skoj. Det får vi nog åka på även nästa år.
Några av ekipagen.

Julbord med jobbet

2011-12-03 12:30:11 » Allmänt

Igår var det julbord med jobbet. Denna gång blev det lokalt här i stan, och Gbg-kontoret fick komma till oss för en gångs skull ;p Hade önskat att Jönköpingskontoret även hade varit med, men vi får nog fler chanser att festa ihop.

I år blev det trafitionellt julbord på Nova Arena med en rockig Julshow till. Jag är verkligen inget fan av Bröderna Rongedal, och inte blev det bättre av att höra dem live. Sara Löfgren funkar ju, men Norges Elvis var bara för mkt haha. Visst låter d som en salig blandning :) Maten var iaf bra, men vad kan d annat vara när det är Alberts kock som står i köket.