Torsdagsmys

2011-03-31 19:43:37 » Mat
Torsdagsmys...ja varför inte :) Älskar mina fina färgglada Marimekko-skålar! Den rosa är en present av älsklingen <3

Ella kom och lekte med Bio

2011-03-29 19:31:51 » Vänskap
Nä, jag har inte stavat fel, det är nämligen så som Ella säger att Mio heter - "BIO"! Hur sött som helst :) Kan iofs ha berott på att hon var förkyld, men ändå *hihi* Hanna och Ella kom på ett spontanbesök i eftermiddags efter det att snickers hade åkt, och efter att vi lämnat en sak på Fredriks jobb som han glömt hemma, och efter det att vi vart till färgaffären och bestämt färg på fog och lister *puh* Här går det i ett :D Jag har även hunnit med att plantera mina Buxbom i krukorna medans maten stod i ugnen och strax ska det ätas middag!
Barnen hade jättekul tillsammans och Mio blev jätteledsen när Ella åkte hem. Det fick bli ett snabbt avsked för att göra pinan kort ;p Nu sover han som en stock :)
Duktiga Ella kan sitta själv på stolen när Mio ockuperade TrippTrapp:en.
*
Morotskakan var uppskattad!! "Mmmm, Mmmmmm, MMMMMM!!" *hihi*
*
Alla på apan! Mio visar i skolkatalogen hur Ellas pappa såg ut men hon vägrar inse fakta ;p
*
Mios favoritsysselsättning just nu - att leka tittut!
*
Borta! ;p


Flytspacklat

2011-03-29 11:00:44 » Renovering - Badrum
Idag kom snickers hit igen för att flytspackla golvet. Det visade sig att vår värmeslinga var jättebra lagd...MEN att slingan inte fick ligga närmare brunnen än 25 cm!! Hmmm...det stod ju inte med i den instruktionen som vi hade...utan det stod ju naturligtvis i normen... Dilemmat löstes genom att gjuta tjockare än tänkt. Återstår att se vilka konskvenser den tillkommande centimetern kommer få, men vi får hoppas att det inte gör ngt :)
Ena killen ska komma tillbaka om ett par timmar igen för att göra lite finputs när det stelnat. 
Precis färdiglagt flytspackel.

Trädgårdsförberedelser

2011-03-29 10:11:27 » Trädgård
Jaa....det här vädret alltså...sol, snö och regn om vartannat... Hur som helst så struntade jag och Mio i det igår och åkte och köpte det där hängparasollet som jag tänkt införskaffa i typ två år... Det gäller att vara ute i god tid innan allt tar slut *hehe* Vi jämförde lite vad som fanns att köpa och det ser ju så himla bra ut på priset när de flesta såna parasoller kostar under tusingen (på Jysk, Plantagen, Bauhaus...) MEN det är ju inget komplett parasoll som säljs...den där foten ingår ju tex inte...såvida man inte tänker skruva fast det någonstans förstås då, vilket vi inte hade tänkt. Vill man ha en fot så tjoffar det ju iväg med en tusing till *grrr* Det slutade med att vi köpte ett parasoll på ICA Maxi (!!) av alla ställen eftersom den stommen var av svart aluminium istället för grå plast vilket de övriga parasoller verkar vara som jag tittat på. Vi lastade kundvagnen med den långa parasollförpackningen och kompletterade med 50 kg betong (två klumpar av fyra). Dessförinnan hade vi varit på Plantagen och köpt jord och leca samt tre Buxbom bollar. Det fick bli en mellanladning hemma innan vi avslutade shoppingturen med att skaffa höga fina betongkrukor på Rusta. Idag hade vi tänkt plantera våra nya buskar...men av regnet att döma får det nog bli en annan dag...

Man kan väl sammanfatta det hela med att det är skönt att ha en bil som man kan lasta lite i :D
Dåligt att inte Plantagen har kärror med sits för barnen... T.o.m. Bauhaus har ju det!


Hängparasoll från ICA Maxi och Betongkruka från Rusta.

Golvvärme & takreglar

2011-03-28 09:47:15 » Renovering - Badrum
I helgen blev det uppreglat i taket för spottarna. Golvet blev primat, armeringsnät blev utlagt och golvvärmen monterad. Golvvärme var ett riktigt pillgöra...vi hade 90 m kabel som inte fick läggas närmare än 5 cm mot väggen, som inte fick läggas med radie mindre än 3 cm och som inte fick ligga tätare än 5 cm. Dessutom fick inte kabeln kapas (om det skulle bli "över"...) och kabeln fick heller inte korsas! Ej heller fick det ligga kabel under toaholken om någon i framtiden känner för att skruva fast en holk... Det hade kunnat bli total katastrof, men resultatet blev faktiskt helt perfekt! *torkar av svetten* Som grädde på moset skulle även kabeln limmas med limpistol *hahaha* Underbart söndagsgöra ;p
Golvvärmen färdiglagd.Takreglar uppsatta.


Ryskt tema

2011-03-25 22:35:14 » Mat
Fredrik hade önskat något annorlunda till veckans fredagsmys...så jag gick in på Matklubben.se och valde olika nationaliteter för att se vad som fanns att välja bland. Denna vecka fick det bli ryskt tema *asg* med Karelska piroger och Spenat & Kikärtsbiffar. Hade även en fundering på ett afrikanskt tema så det fick bli Marockanska köttbullar oxå :D Biffarna och köttbullarna var Riktigt goda! *mums*

Badrumsinredning

2011-03-21 16:06:52 » Renovering - Badrum
Och så var det det här med krokar och toalettborshållare osv... Vipp i all ära, men vem har lust att lägga 4000 spänn på en soptunna och 2000 på en toaborste? Hmmm, måste ju finnas likvärdiga saker *letar* Jag letar efter stilrena enkla krokar - typ en som liten cylinder som sticker ut från väggen och har hittat några exempel här på beslagdesign.se. Men när allt kommer omkring så är nog Vipp klart snyggast!! I alla fall toalettborsthållaren och toalettrullehållaren... *gah* Sen så finns det ju en till aspekt i det hela...man vill ju gärna ha upp grejjerna från golvet men samtidigt så kanske man inte vill borra hål i väggen. Då finns det tydligen en serie från "Nie wieder bohren" där man slipper borra.
Handdukarna som jag vill ha kommer från Marimekko *me like* Finns ju i både rött/rosa och grönt så frågan är vilken färg vi ska ha i badrummet :)
Inredning från Vipp.
Handdukar från Marimekko.

Våtrumsgips

2011-03-21 10:24:26 » Renovering - Badrum
Nu börjar man kunna föreställa sig det färdiga badrummet. Gipsen är på plats och nästa moment blir att flytspackla och lägga ut golvvärme.

Grejja med pappa

2011-03-21 10:19:11 » Mio
Mio bara SKA vara med Fredrik i badrummet Hela tiden när han grejjar därinne. Verkligen skittråkigt att hjälpa mig att dammsuga och plocka in tvätt osv...hehe. I vissa moment får dock Mio finna sig i att det inte går att vara med Fredrik, som tex när det isoleras eller sågas i gipsskivor, å då måste dörren vara stängd vilket Inte uppskattas. Mio gillar mest när jag och Fredrik grejjar tillsammans :) Vilket ju jag också gillar mest :D Häromdagen märkte jag en jättesöt sak på golvet inne i badrummet...intill Fredriks hammare så låg Mios röda trähammare *leeer* Dessutom, när jag är hemma med Mio på dagarna så kan han plötsligt börja banka med knytnäven in i väggen...för så gör ju pappa ;p

Skissen

2011-03-20 14:01:29 » Renovering - Badrum
Så här är det alltså tänkt att det ska komma att se ut i badrummet när det är klart. Lägg märke till att "jag" duschar i högklackat *hehe* Här ser ni även vad den så kallade halvväggen är för ngt, dvs en vägg mellan holk och badkar :)

Kakel och klinkers beställt

2011-03-19 16:22:18 » Renovering - Badrum
Såååå, nu var det beställt och klart *pustar ut* Mio hittade en Bobbycar och lite klossar inne i färgaffären så det gick hyfsat smärtfritt och han hade gott tålamod ;) Efter endel kakeltittande så måste jag ändå säga att vi beställde därifrån som vi fick det bästa bemötandet och den bästa servicen. Det blev till slut från Färg & Interiör här i stan där vi fick 20% rabatt.


(Igår åkte vi, innan vi åkte till Färg & Interiör, en sväng till samma affär som vi vart tidigare som jag bloggade om  där en äldre försäljare idiotförklarade oss i alla våra frågor...och inte vart det bättre den här gången! Jag var väldigt förberedd och ville se en specifik platta som jag kollat upp på nätet från deras katalog och då säger han "Och var har du sett den??!! Nåt sånt finns inte!" Men det var det första jag såg när jag började bläddra i ställen *SUCK*. I en annan affär där vi var förra helgen var det en försäljare som hade väldigt bestämda åsikter och som ville pracka på oss HANS smak och ifrågasatte varför vi hade valt det vi hade valt...nä sånt gillar jag inte! Man ska vara lyhörd på kundens önskemål men samtidig komma med förslag...och det var precis så det gick till på Färg & Interiör där vi mötte en jättetrevlig snickare som hette Tommy *rekommenderar*)


Det vi beställde från Dekora var en svart platta som heter BON Basalt som fanns i alla de storlekar som vi ville ha :) Det blir 30x60 på golvet, 9,6x9,6 till fallet i duschen och stavarna till pelare bakom duschsetet och bakom toalettstolen. På väggarna blir det en vit blank platta 20x60 och i fönstersmygarna liksom på halvväggen blir det en vit blank platta som är 5x20 *weeee*

Skaloverall

2011-03-19 15:50:39 » Mio
I veckan åkte jag och Mio och köpte en skaloverallPolarn och Pyret. Nu när han springer överallt och ska undersöka saker så räcker det lixom inte med bara en vårjacka för rätt som det är så är han väl i en vattenpöl och plaskar ;p Erfarenheten av termobyxorna från i vintras var att de var jobbiga att ta på så därför fick det bli en overall nu. Givetvis får vi ju även köpa ett tvådelat regnställ lite senare också...och säkert en vårjacka Med. Samma dag provades overallen i trädgården samtidigt som jag krattade upp löven (från i höstas innan snön plötsligt kom) och den verkade fungerade jättebra :) Han sprang fram och tillbaka på trädäcket och kröp omkring på gräset och landade sedan i en vattenpöl *haha* Idag har vi plockat upp lövhögarna och rullat runt lite i snön som ligger kvar.

Imorgon beställer vi

2011-03-18 22:53:18 » Renovering - Badrum
Helt plötsligt är det 20% rabatt kakel/klinkers på nästan alla ställen och vad passar bättre då än att beställa det vi ska ha till badrummet :) Det jobbiga är dock att vi ännu inte har bestämt till hundra procent vad vi ska ha *gah* Vi var iväg en sväng igår och en sväng idag. Idag förberedde vi oss lite bättre än tidigare och gick igenom 3 webbkataloger och samlade de aktuella sidorna i ett dokument som vi printade och hade med oss när vi besökte kakelaffärerna. Faktiskt gick det ganska bra och vi har efter dagen eliminerat två av de tre katalogerna. Den svarta klinkersen är klar och de stora vita plattorna. Imorgon när det är dagen D så ska vi i affären bestämma vilken vit platta som vi ska ha till halvväggen och till fönstersmygen. Fabrikatet som vi har fastnat för är Dekora.
Önska oss lycka till ;p

Fönstret på plats

2011-03-14 21:35:53 » Renovering - Badrum
Nu sitter det nya fönstret på plats *tjohoo* :D Fastän panelbrädorna bara är grundmålade så ser det ändå rätt bra ut eftersom husfärgen är ganska lik. Nu till våren ska hela huset målas om och då ser vi gärna många frivilliga händer som sträckes upp...

Apropå snickaren som rullade ut röda mattan så måste jag även tillägga att han hade med sig en egen dammsugare och både sopade och sög efter sig :D DET gillar vi :D
Före......och efter.

Fönster bort

2011-03-14 09:39:46 » Renovering - Badrum
Nu är snickers här och bryter, bankar, sågar och sliter. För tillfället är huset ett-med-naturen och vi har fin skogsutsikt när man öppnar dörren in till badrummet ;p
Hantverkade brukar ju smutsa ner något fruktansvärt, men en av dem hade med sig en lång matta som han så fint lade ut i hallen :D *me like*

Dörrar bort

2011-03-13 21:43:10 » Renovering - Allmänt
Mio spanar in Fredrik som sågar i dörren, "Får man göra så pappa?" ;p Ser väl snyggt ut att Mio har på sig skjorta och slips när det ska grejjas (kan även ha en förklaring i att han har varit på kalas idag *hihi*)

Fredagsmys

2011-03-11 22:43:59 » Mat
Ikväll fick det bli Sushikuddar med gurka och avokado & kräftstjärtar, Sushiwraps och Fiskbiffar med sesamfrön. Härlig plockmat som varar länge :)

Nästa vecka istället

2011-03-10 19:51:15 » Renovering - Badrum
Jag som trodde att fönstret skulle bytas idag liksom två av våra innedörrar...men snickaren var sjuk så förhoppningsvis kommer han på måndag istället. Ska bli sååå skönt när det blir gjort! Då kan vi dessutom spika upp lister här inne så att huset ser lite mer "färdigt" ut :)

Presenter

2011-03-10 19:35:53 » Presenter
I tisdags kom mina söta vänner Sara och Hanna hit och åt tårta med mig och Mio. Deras sötingar Hugo och Ella var naturligtvis oxå med :) De avlöste varandra så vi fick äta tårta två gånger *hihi* Med sig hade de fina presenter som Mio fick öppna. Det lustiga var att de hade köpt samma sak - en liten Margreteskål!! Hur stor är sannolikheten för det!!?? ;p Som tur var så var det en röd och en rosa. Nu får min gröna skål sällskap i lådan :D
Fina Margreteskålarna från Sara och Hanna, och rosa rosor från Fredrik.

Födelsedagen

2011-03-05 22:01:27 » Familj
Har knappt koll på hur gammal jag är när någon frågar...men nu är det så många som påpekat att det Bara är ett år till 30 så då är det lätt att komma ihåg att man är 29 ;p Dagen "firades" tillsammans med mina bästa killar! Vi for till Laxbutiken i Ljungskile, eftersom minst en i familjen Älskar lax :D Vi frossade i olika sorters lax och köpte även med oss några laxdelikatesser hem som vi precis avnjutit till melodifestivalen. På väg hem gjorde vi ett besök till Resteröds fabriksförsäljning (som var ganska kass) och till djuren på Emaus i Uddevalla. Perfekt dag med min lilla söta familj :)

Badrumsfönstret

2011-03-03 21:50:20 » Renovering - Badrum
Nu har fönstret kommit *tjohoo* Det innebär att det kommer gubbs hit nästa vecka för att ta bort det gamla och sätta in det nya. Kommer göra gott för fasaden att få in ett modernt fönster som ska stå på höjden.

Skid-VM

2011-03-01 21:10:42 » Mio
Mio gillar skid-vm! Då står teven på jättelänge och vi myser på golvet me massa täcken och kuddar :) Han kan lägga huvudet mot min axel åsså sitter vi tätt tillsammans när den ena norrmannen efter den andre plockar hem medaljer ;p Han är en riktigt bra förlorare för han ger massa applåder när medaljerna delas ut *hihi* När loppet är slut så börjar han springa fram-och-tillbaka med alla sina saker. När han tröttnat för en stund så läser vi i hans ordbok *hihi*

Bröd no hands

2011-03-01 21:05:26 » Mat
Varför har ja inte vetat tidigare att det finns bröd som kallas "no hands"?? Hur äckligt och kletigt är det inte (om man inte har en Kitchen Aid) att gegga med händerna...skulle helst slippa det...och det gjorde jag när jag bakade detta brödet idag :D *wehoo* Bara att slänga ihop alla ingerdienser i en bunke, röra ihop, låsa jäsa och sedan häva upp på en plåt och trycka till degen lite ;p Mumsigt och fluffigt blev det också! Hade inte rätt brödkryddor hemma, men jag tog i lite anis (ja, jag gillar lakrits i mat *asg*) och vips så smakade det Ouzo *hihi*
För er som vill prova så finns receptet här på Tasteline
Grovt bröd med havre.