Biodate med Sara

2011-11-30 07:47:35 » Film
Igår träffade jag Sara efter jobbet, vi skulle se på "Twilight: Breaking Dawn, del 1". Innan bion började så hann vi med att äta lite mat på "Al Forno" - en relativt nyöppnad pizzeria med jättegoda pizzor...inte alls som alla övriga pizzerior i stan utan den här känns äkta italiensk :) Dessutom var det fint därinne.

Väl inne på bion så spg det i stort sett ut som de gånger vi sett Twilight innan - bara en massa fjortisar...fast nu kanske d var något äldre. När det sedan kommer in två tjejer i 40-års åldern så var vi inte längre äldst *hihi*
Filmen var faktiskt en av de bättre men det var inte supermycket handling utan man fick snarare följa ett händelseförlopp.
Nu väntar vi på nästa film som uppskattningsvis kommer om 1,5 år ;p

Julkalender

2011-11-27 19:19:39 » Mio

Nu hänger Mios julkalender uppe. Det saknas dock fortfarande några paket, men d ska jag nog hinna få köpt i tid :)

 

 

On Stage

2011-11-27 19:18:26 » Musik
I fredags var jag och Fredrik på On StageScandinavium. En show som återkommer varje år fast med olika teman, och i år var det musik från USA. Fredrik vilade ögonen på Kate Ryan och jag mådde bra varje gång Peter Johansson sjöng :D Därtill medverkade Darin, Jill Johnson, Sanne Salomonsen och Henrik Hjelt. Sånginsatserna var det verkligen inget fel på, men vi tyckte bägge två att det var lite knepiga musikval.
Innan vi satte oss på plats i Scandinavium så hade vi hunnit med att avnjuta en 10-rätters Tapasmåltid på den grekiska restaurangen Athena vid Heden. Det var fullsatt och vi hade inte bokat plats eftersom vi bara strosade runt och hoppade in där vi tyckte att det såg bra ut...så vi hade tur som fick de två sista platserna :) Dit lär vi återkomma *rekommenderar*

En sockerbagare

2011-11-22 20:19:02 » Vänskap
I helgen så hade vi bestämt att vi skulle baka Lussebullar och Pepparkakor med Elin, Stefan och Viggo. Det var en välutrustad familj som dök upp med både det ena och det andra, bland annat en hushållsassistent (kära Tomten, ge mig en Vit KitchenAid NUUU). Ganska så omedelbart började männen i huset sätta igång med lussebulledegen. Svosch svosch sa det åsså var apparaten påslagen och strax därefter var degen redo att jäsas, här går det undan minsann :) Degen delades sedan upp på hälften, och det visade sig ganska snabbt vem utav de två som var snabb och vem det var som var perfektionist *hihi* Fredrik började lite taffligt, men sedan blev de hur fina som helst. Dock fick han lite hjälp av mig mot slutet när Stefan vart klar ett bra tag redan med sina mastodontbullar ;p Vi tjejer höll annars på med pepparkakorna tillsammans med småkillarna som egentligen mest åt deg eller slängde ner den på golvet.

Krabba

2011-11-22 20:07:19 » Mat
Häromhelgen så köpte vi ett fryst paket med jättekrabba. Den fick tina i kylskåp ett dygn, och sedan åt vi den tillsammans med en kall sås och Västerbottenostpaj. Krabban kostade ju en hundring, men det var det absolut värt. Jag blev positivt överraskad av både köttet och mängden och kan absolut tänka mig att köpa den igen :) Det är väl snarare så att det är hummer som är överskattat ;p Till detta avnjöt jag en iskall o,o%-ig öl från systemet *mums* :D

Labero - 20 år senare

2011-11-20 10:19:38 » Allmänt

Igår var vi via Fredriks jobb bjudna på middag och Joe Laberos show.

Älskar att äta fin mat ute, och jag blev inte besviken. Förrätten bestod av en Rödbetstartar med Varmrökt lax. Till huvudrätt fick vi Kalv med Västerbottensostpaj. Till kaffet blev det en Chokladpralin. Dock så tycker jag att det alkoholfria vinet (ett speciellt märke), som alla restauranger envisas med att servera, smakar riktigt illa. Hur svårt kan d va för vinproducenter att ta fram ett vin utan alkohol som Smakar Vin (och inte Festis) när d finns jättegoda alkoholfria öl? Det finns ju visserligen Loka att välja, men ja tycker att d ser roligare ut när mitt glas ser ut som alla andras.

Kvällen var en bjudning av Länsförsäkringar till sina företagskunder så innan maten fick man "genomlida", diverse föredrag vilket ändå gick ganska snabbt. När det sedan blev dags för mat så säger de att de har bordsplacerat oss! Och då blir ja nervös...gillar Inte att sitta helt ensam vid ett bord där man inre känner någon. Det visade sig att paren inte var delade på utan det var de från samma företag som hade delats *puh* :) Vi fick sitta bredvid ett par som redan var rejält påverkade av alkohol liksom hade noll bordsskick så middagen gick bra den med *asg* Har kommit på att det inte alls e så farligt att va ute helt nykter för det är inte alls svårt att prata med alkoholpåverkade människor. Dessutom kul att observera hur de anstränger sig för att Inte verka berusade :p

Till slut var det dags för showen i Älvhögsborg. Vi hade plats på sidan ganska långt bort så vi fick sitta snett hela tiden. Älvhögsborg e ju bara såå omysigt! Nä, dit ska man bara gå för att kolla på sport. Ljudet var dessutom dåligt. Klart att Labero är en väldigt skicklig magiker, men måste säga att han känna väldigt passe. Dessutom så körde han många exakt samma trick som han redan visade på den showen som F å jag tidigare sett på Rondo för några år sedan. Gillar heller inte buskishumorn han har.

Sammanfattningsvis kan man säga att det var skönt att komma ut en kväll. Maten var super, men jag e glad att ja inte betalade 520 kr för showen ;)

Fredagskalkon

2011-11-18 18:22:53 » Allmänt

Jag var sugen på hemmagjord pasta idag med någon krämig sås till, men Fredrik hade sug efter curry...så då fick d bli ugnsstekt kalkonbröstfile. I vanliga fall brukar vi ha ugnsstekt potatis till, men F ville absolut ha Potatisgratäng ( som vi aldrig brukar laga, vem e d som e gravid här egentligen *hihi*) Nu står d i ugnen o gottar till sig medan grabbarna busar i duschen. Snart e d Idol :)

Lampor

2011-11-15 20:27:53 » Allmänt

Vi har saknat lampor på en del ställen här hemma...ett bra tag! =/ I söndags fick vi dock tummen ur och klickade hem både inne- och utelampor från lampgallerian.se :) Jag tycker att traditionella plafonder e bland det fulaste som finns så d e svårt att köpa lampor. Nu hittade vi dock en snygg plafond till tvättstugan som inte bara matchade övriga plafonder i hallen, utan som även var nedsatt till halva priset *wehoo* Till klädgarderoben fick d dock bli en ful billig sak för där inne e man nog inte så mkt ;p

Vi hittade även en snygg lampa till matdelen i vardagsrummet, och även en lampa utomhus till entren. Bilder kommer när lamporna kommit på plats :)

Grattis Hugo

2011-11-15 20:05:23 » Allmänt

Första gången som det var tänkt att Hugo skulle ha sitt ettårskalas så blev mamma Sara sjuk. Andra gången som vi hade planerat in födelsedagsbesök så fick Mio ögoninfektion :( Idag, tredje gången gillt, så kunde vi äntligen åka :D Hugo bjöd på kakor och ett strålande humör. För första gången så lekte faktiskt killarna ihop och det var kul att se. Den största anledningen till leken är att Hugo nu kan gå och Mio därmed tycker att han har blivit betydligt mer intressant.
Grattis Hugo till första året, och tack för fikat :)

Lanzarote

2011-11-10 22:32:06 » Resa
Nu har jag precis betalt det sista på resan! Jepp, i vinter ska vi åka till Kanarieholmarna hela lilla familjen - närmare bestämt till Lanzarote *weeehooooo* SKA BLI SÅ JÄKLA GÖTTTT!!!!! *längtar* Kanarieöarna lockar egentligen inte som resmål, men vill man komma utomlands och inte spendera 13 h på flyg med en 2-åring så är detta nog det bästa alternativet :) Önska oss lycka till med "bara" 5,5 h på flyg...

Ajfånen

2011-11-07 21:42:32 » Allmänt

Det tog inte lång tid innan jag saknade Blåtanden som ju inte finns på iPhone! :( Fick dock tips om ett progg där man lätt kan föra över filer från datorn till telefonen: Dropbox :) Funkar fint, men mest bara för bilder. Man kan föra över alla slags filer via Dropbox till telefonenen men man kan inte spara dem. Låtar tex får man fortf föra över me iTunes. Ja e inte överens me iTunes för d e ju inte alls så kompatibelt med Windows. Måste man köpa en MacBook? Segt e bara förnamnet. Ja har iaf lyckats att göra om en vanlig mp3:a till en ringsignal som även har lagt sig på rätt ställe i mobilen weee :)

Julkalender

2011-11-06 14:42:54 » Allmänt

Det är faktiskt inte så länge kvar till Jul, right. Iaf inte speciellt länge till det är dags för Mio att få första paketet i julkalendern! Häromdagen införskaffade jag grunderna till kalendern som ska hänga på väggen. Klämmorna ska hålla 24 söta paket :) Vet precis vad de ska innehålla och håller nu på att klicka hem det.

Äntligen ny mobil

2011-11-05 10:39:16 » Allmänt

Min telefon hålls ihop av tejpbitar. Den får ibland för sig att visa fel nummer i kontaktlistan, och rätt som det är så tappar den kontakten med minneskortet. Det var alltså väldigt välbehövligt med en ny mobil! iPhone 4s fick d bli. So far so good. Ja e dock ganska seg på att skriva med tangentbordet men det kommer väl ;) Har iaf lyckats installera några trevliga appar, bla en för bloggen så detta får bli första mobilinlägget.