Working out and in

2007-10-31 19:02:49 » Allmänt
Gah, hann inte annat än att komma hem från jobbet innan det var dags att svida om till träningskläder och springa ner till parkeringen vid Hemköp för att bli upplockad av Emelie och fara till Friskis *puh* Nu är jag hemma igen och känner mig nöjd med dagens workout. Fast jag borde nog gå på ett intensivpass inom kort...känner att jag inte riktigt kan ta ut mig så mkt som jag vill på medelpassen. Skulel vara kul att prova om inte annat. Vem vet, det kanske inte alls är något för mig. Det kanske slutar med att jag ligger på golvet och inte orkar ta mig upp.

Ikväll är jag ensam hemma, Fredrik är borta och kollar på ishockey (det är hans fd lag som spelar). För min del blir det att ta tag i tvätten, duscha, äta...slå på TV:n och möla popcorn framför "Bonde Söker Fru". Jag gjorde ett test på Magdalenas blogg och såg att jag skulle passa bäst ihop med bonden Anders, emedan hon själv skulle passa bäst med Kal-Petter. Men vem vill ha Anders när jag redan har Fredrik! *älskar* På tal om Magdalena...så måste jag säga att det var längesedan som jag skrattade så mycket över en skriven text som när jag läste hennes senaste inlägg. Halleluja Moment Girl! Den som vill läsa måste tyvärr fråga om lov innan ;p

>> 21:25 <<
Alltså...man bär väl in tjejernas väskor!?

X2000 till Sthlm, spår 5

2007-10-30 20:11:48 » Allmänt
Ännu en dag i Norrköping har passerat, och ett antal timmar på tåg har  som vanligt spenderats. Det blir en del kaffe och massor av musik i öronen. Tänk vilken katastrof det skulle vara om jag en dag skulle glömma att förbereda att ladda telefonen innan jag skulle iväg *gosh* jag hade ätit upp fingrarna.


image29
Latte från Espresso House naturligtvis


Idag var det ett helt ok möte som höll på helt ok länge, hann ju även äta lunch med arkitekterna innan jag for tillbaka hem. Dessvärre var maten inte sådär värst god...men tur att jag hade desto trevligare sällskap.

Tänka sig att det är höst nu, och att julen kommer med stormsteg! Men inte riktigt än...först så måste ju alla löv falla av träden och lägga sig på marken me massa olika gula, röda och orangea färger.


image30
Höst i Norrköping

Jack o Lantern

2007-10-29 20:12:28 » Allmänt
Häromdagen var vi och köpte en pumpa, jag tänkte att jag skulle prova på något som jag aldrig gjort innan - pumpasoppa. Först tänkte jag ta en riktigt stor pumpa, man har väl sett massa amerikanska filmer *hehe* Men Fredrik stoppade mig, om inte annat så för vikten. Gosh vad sådana väger! Dessutom blev jag varse om att innehållet inte alls är så mjukt som jag trodde att det skulle vara. Ta en sked och gröpa ur?! No way, det gick lixom inte. Kände mig som gubben i Halloween-filmerna med kniven i högsta hugg.
Till slut fick jag dock ut så mycket av den som receptet bad om, och efter ett tag satt vi till bords och avnjöt en riktigt god pumpasoppa. Till och med Fredrik som till synes innan vart högst kritisk innan tyckte om det, han åt till och med upp allt i kastrullen.


Halloween
Pumpasoppa


Vill ni ha ett trevligt, annorlunda, recept att prova på under Halloween så kommer det här:

Pumpasoppa 4 port (3 port)
500 g pumpa, skalad och urkärnad
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
5 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
salt & peppar

Skär pumpa och lök i grova bitar. Fräs bitarna i smör i en tjockbottnad kastrull på låg värme tillsammans med pressad vitlök. Låt bitarna smälta ihop och häll på buljong.

Koka upp och mixa i matberedare till en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Servera soppan nymixad med ett gott bröd.

När jag ändå hade en tom pumpa kvar på köksbänken så passade jag på att göra en Jack O´Lantern, och visst blev han heeeeemsk!


Halloween
Min ascoola pumpa


Halloween
Visst är han scary (fast jag tror jag glömde näsan)

Gårdagens fiasko

2007-10-27 21:52:06 » TV

Katttastroof!!! Vad håller svenska folket på med? Juryn sitter och säger rätt in i TV-rutan att Sam är Dålig, ändå får han stanna kvar...nä, jag fattar det inte. Stackars Evelina...det var verkligen inte hennes tur att åka hem.  Man kan ju börja undra hur många sympati-sajter för Sam det egentligen finns på nätet. Ni kommer väl ihåg hela historien kring Jens och hans existens i Idol.

Ska bli mkt spännande att se vad som händer nästa vecka... Om man ens bryr sig om att titta då. Jo, men jag ska titta...men bara för att se hur bra Daniel och Marie är...inte för att en gång till se Sam sitta säkert...

Idol utslagning #4

2007-10-26 19:44:01 » TV
Ikväll är det faktiskt Sam som ska åka ut tycker jag! Sitter här och väntar på att progget ska börja vilket det gör strax. Rödvinet är upphällt i glasen och maten har sjunkt ner gott i magen, älsklingen hade lagat fredagsmysmiddag till mig när jag kom hem från jobbet *älskar*

Återkommer med redovisning av dagens framträdanden...

Bowling champion

2007-10-25 19:43:21 » Allmänt
Okey...jag vann inte...men jag var ganska bra ändå; 147 poäng. Han som vann av oss inom företaget hade endast 1 poäng mer än mig. Sen så var ju han som vann totalt sett liiiite mer äverlägsen än så. Träffade en gammal gymnasiekompis under bowlingen, det visade sig att hon jobbar på samma område som oss, kul!


image24
Jag spelar grymt bra :)


Och svar Ja, idag beställde jag tid hos frissan *finally* Det dröjer dock en vecka innan ja kan känna mig snygg igen.

Säsongspremiären av Prison Break var väl hyfsad, fast det känns ändå som att det kommer bli lite av en repris av tidigare säsonger...dvs han måste bryta sig ut Igen. Känns sådär ärligt talat, lite besviken är man allt. Fastän man känner så här just nu så vet jag ändå vem som kommer sitta bänkad framför TV:n nästa måndag.

Har hunnit hem från jobbet nu och ätit en bit mat och upptäckt att det inte alls kommer något avsnitt av Peking Express som jag hade sett fram emot. Istället ska det gå på lördag kl 16:05..vad är det för någon tid! Och nej, jag kollar inte bara på *haha*

Need a haircut

2007-10-22 21:07:32 » Allmänt
Jag måste verkligen klippa mig...även fast ingen annan ser det så måste jag dessutom färga i slingorna som nu börjar växa ut vilket jag stör mig massor på. Men när ska man hinna klippa sig då? Jo, för mig är det extra svårt eftersom jag alltid glömmer den väsentliga saken att beställa tid hos frissan =/ Gah, måste ta tag i. Helst skulle jag även vilja vara supermodig och helt byta frisyr...men, som sagt...då måste man vara modig. Gosh, jag blir ju nervös om hon tar av 1 cm för mkt på längden. Imorgon ska jag beställa tid...eller eh...i övermon ;p

Idag lunchade jag med mamma och Emelie43 kvadrat *me like*. Och tänk vad snäll jag var som bjussade dem. Vi hade tur som fick favoritbordet. Hoppas bara att de tyckte om maten, I did.

Ikväll är det säsongspremiär för Prison Break *tjohoo* Det är ju ju riktigt plågsamt att låta oss tittare att vänta nästan in i vintern tills de nya avsnitten. Men ikväll är det jag som ska sitta bänkad i soffan och med spänning följa fortsättningen.

Imorgon är det förövrigt en mindre rolig dag...men det är på dagen det.
Kvällen kommer bli desto roligare om jag hinner dit. Då är det nämligen Innovatum-bowlingen och nu ska vi vinna. Jag lovar, de röda tröjorna är det som kommer fälla avgörandet *hihi*

Idol utslagning #3

2007-10-21 11:52:58 » Fest
I fredags så var jag hemma hos Sara och kollade på Idol. Hallåååå, det var ju SAM som skulle åka ut ju! Typiskt att Gathania fick åka hem *grrrr* Tyvärr måste jag faktiskt erkänna att Sam gjorde bättre ifrån sig mot vad han brukar, och att Gathania gjorde sämre ifrån sig än vad hon brukar. Förövrigt så har jag fortfarande samma favoriter som enligt förra inlägget.
Kvällen gick dock vidare i Thn med diverse intag av vin och snacks. Efter supervinst av mig i Singstar så gick vi ut på stan och mötte upp med Jonas utanför Meza där vi tog en drink, för att avslutningsvis gå husesyn i hans lägenhet.


image22
Sweet Sara.


image23
Jag myser på golvet bland alla kuddar.


Igår var det fest i Grästorp hos Maria A2. Hon hade bunkrat upp med massa goda kex och ostar och även bakat en supergod tårta *mums*


image21
Lillasyster Emelie och jag hos Maria och Thomas.


image20
Maria och Emelie kör Schlager-Singstar.


Idag är det då, tråkigt nog, söndag igen. När älsklingen är färdigduschad ska vi gå ner på stan och inhandla diverse livsnödvändiga saker.

Idol utslagning #2

2007-10-12 22:14:16 » TV
Här sitter jag i väntan på att få reda på Idolresultatet från denna fredagsfinalen. Ikväll fanns verkligen bottenapp som jag hoppas försvinner fortare än kvickt!

ÄNTLIGEN har juryn fattat vilka konstiga ticks som SAM har för sig... Men de borde väl även fatta att han inte sjunger bra!? Var det bara jag som tyckte att Amanda kom in helt fel i sin låt? Hon var faktiskt väldigt svag ikväll tycker jag. Tyvärr så måste jag även medge att jag tycker mindre och mindre om henne för varje gång jag ser henne. När Patrizia började sjunga så kändes det som att någon hade skruvat upp låtens hastighet och att hon inte hann med att sjunga allt som hon hade tänkt att sjunga... Ne, man kan väl inte vinna på att enbart sjunga refränger heller.

Vilken tur att det mindre bra vägdes upp av de som var desto bättre, ja som var grymma t.o.m. Marie har ju en skitbra röst, och jag tycker att hon visar ett positivt engagemang genom att på riktigt lyssna på juryn och ta åt sig av kritiken och vända det till något positivt. Daniel är ju i en klass för sig, han kommer gå lååångt i den här tävlingen! Den här gången kändes det som att han mer hade tagit kontrollen över sina "Di-Leva händer", bra! Balladkungen Mattias visar faktiskt att han inte bara kan sjunga med ljus och låg stämma, utan att han även, om så behövs, kan ta i...han är skön att lyssna på. Gathania överraskar och är min Rising Star. Ikväll var hon dessutom riktigt snygg *avis* Sist men inte minst i min super-skara kommer Evelina som gjorde ett grymt framträdande. Skitbra att hon äntligen fick visa vilken häftig röst hon har.

Vilka är då kvar av de tio? Jo medelmåttorna ikväll Chris och Andreas.

Gammalt och nytt

2007-10-10 10:08:05 » Allmänt

Idag har jag haft utvecklingssamtal på jobbet. Har alltid tyckt att det varit svårt att  prata om sig själv, men denna gången gick det faktiskt bättre. Personlig utveckling kanske ;) Nu är den gamla målsättningen passé och avklarad, och nu tuffar vi på mot målen för nästa möte.

På tal om gammalt...igår skulle jag rita en INP balk från urgamla ritningar och hittade ingenstans dimensioner för denna. Visserligen skulle jag endast göra rivningsritningar så i själva verket kanske det inte hade varit så viktigt att ta reda på. Men i morse när jag kom till jobbet så hade jag fått en uppslagen bok på skrivbordet, tack Gunnar :)

Igår var jag och tränade på Friskis, fick med mig två offer - Emelie och Linn. Körde ett medelpass på 75 minuter *skönt* och passade på att köpa årskort för jympa/gym.

Föräldradag

2007-10-07 19:39:29 » Allmänt
Idag har varit en sån där vuxen dag med massa vuxen-besök. Lunchen spenderades i Grästorp hos Fredriks mamma, och kvällen spenderades här i Trollhättan tillsammans med min mamma och pappa. Vi har hunnit med att prata om julaftons-planer och att spåna i resor.

Helt plötsligt kom vi dock på att vi inte hade några matlådor i frysen, så nu kockar Fredrik i köket och lagar Pangasus *mums* så nu kan jag inte sitta här längre utan nu ska jag gå och hjälpa honom :)

Hösten är här

2007-10-06 14:28:01 » Allmänt

Jag bloggar inte så ofta längre...men jag jobbar desto mer... Visserligen har det inte hänt så mkt heller så jag har väl inte haft ngt att skriva om, men ibland kan det ju vara kul att skriva av sig :)

Förra helgen var det Ladies Night i Göötteborg tillsammans med Hanna och Emelia. Kändes riktigt skumt att sitta i ett folkhav med 7000 andra tjejer och bete sig sig som man aldrig sett en kille förut. Men jag tyckte om det! Härlig stämning, skön musik, rolig humor och en trevlig tillställning där det aldrig var några bottennapp. Plus att dessutom Måns Zelmerlöv döp upp på efter-festen. Dagen efter showen så bunkrade vi upp med en stor hotel-frukost och shoppade loss på stan *me like*

Helgen innan Ladies Night var det Kräftskiva hos mamma och pappa. Totalt var vi säkert 20 pers i blandade åldrar som festade tillsammans - kul! Käkade även surströmming, fast kräftorna smakade mycket bättre!

Idol har startat, och jag har hittat mina favoriter och såna som jag vill rösta ut ur tävlingen. En extra tumme håller jag för Marie, Daniel, Mattias och Andreas. Jag skickar mer än gärna hem SAM (!!) och Christian...

Nu har även Bonde söker fru börjat igen - äntligen! Ska bli intressant att se det den här gången när det ska vara en kvinnlig bonde med också. Av det som man har sett hittills så tror jag att jag är lite extra förtjust i den bonden som Linda sa "du är ju rätt snygg" till.

Vi fortsätter kolla på hus, men har än så länge inte slått till. Det har funnits objekt som vi har varit intresserade av, men vi har aldrig löpt linan ut. Nu verkar det tyvärr lite som att det inte kommer ut så många hus längre när årstiden börjar bli mörkare...trist...

I veckan som varit har det varit två dagar i sorgens tecken. Båda har varit väntade, men ändå när det händer så känner man sig inte beredd för den känslostorm som kommer. Man vänjer sig aldrig!