Nytt i sovrummet

2012-03-31 20:14:13 » Inredning
För ett tag sedan bestämde vi oss för att köpa nya sängar. Vi sålde de gamla på Blocket och köpte en 160 cm Continentalsäng från Sängjätten här i stan. Sååå skönt att slippa skarven mellan sängarna och att ha en hel bäddmadrass. Dessutom skaffade vi ett kuvertlakan så nu slipper man justera lakanet varje dag eftersom det sitter kvar hur vilt man än sover :)
Idag satte jag upp tax-affischerna som jag beställde häromdagen. Ramarna från Ikea naturligtvis. Bilderna är designade av Lisa Bengtsson och finns att köpa på milq.se. De jag köpte var Sixten och Betty *hihi* Köpte även en Banner - ett kit med bokstäver så att du kan skriva vad du vill - som för tillfället är nedsatt med 50% *me like*
Så här ser det ut nu i sovrummet, och visst blir det trevligare när man får upp lite på väggarna. Fredrik önskar även gardiner...så får se vad som kan tänkas bli av den idéen....men lite senare.

Söt solstol

2012-03-30 19:34:56 » Trädgård
Idag blev det en tur till Babyproffsen som har utförsäljning av sin butik på Överby. Dock så kan man nog inte kalla det för utförsäljning för surtanten som har affären har sniksänkt priserna med BARA 20:- *haha* så inte undra på att jag var helt själv i affären. När jag dessutom vill pruta på prislappen för den sista solstolen så snäser hon åt mig "det är faktiskt redan lägre än inköpspris"! So what, du har ju U-T-F-Ö-R-S-Ä-L-J-N-I-N-G och då brukar man vilja bli av med grejjerna. Jag fick till slut prutat 25 spänn på det nedsatta priset *hahaha* Mio fick alltså denna söta solstolen som jag sedan tidigare spanat in. Kommer från jabadabado.se
Solstol från jabadabado.se

Det blev gult

2012-03-29 19:54:05 » Renovering - Tvättstuga
Jag var ju inne på orange i tvättstugan, men nu när våren kom så blev jag mer förtjust i gult. När sedan designonline.se hade 20% på allt från Pappelina förra helgen och jag ändå hade tänkt beställa så var det bara att klicka hem :D Jag har även skickat efter ett tyg från Spira som jag tror kommer bli intressant - dock så blev ej heller det orange. Gardinstång och symaskin är på G så snart ska jag förhoppningsvis kunna visa fler bilder *weee*

Marimekko siirtolapuutarha

2012-03-26 12:56:34 » Inredning
Finsk design ligger mig varmt om hjärtat. Har länge kikat på denna porslinsserie från från Marimekko som inte går att uttalas ;P men nu när jag går i symaskinstankar så har jag även blivit sugen på tyget också! Vad tror ni, skulle detta passa in i köket? Eller kanske i TV-rummet? Eller på bägge ställena? (Japp, jag är hemma idag och VAB:ar...därav dessa blogginlägg haha)
När jag åker till Rörstrands Outlet nästa gång (Hanna och Emelia, redo? ) så ska jag plocka med mig dessa blommiga muggar med öra hem. Sååå fina :)
Vill typ ha heeela serien :D

Vecka 32+5

2012-03-26 11:32:48 » Graviditet 2011/2012
Får höra att magen inte ser så stor ut, och det känner jag nog också att den inte är. Jämfört med Mio-magen så låg den 1 cm över medelkurvan, denna gången så ligger jag 1 cm under kurvan. Igår sa tex snälla Elin "du har väl bara lagt på dig på magen", men så är det tyvärr inte *haha* Skönt att man kan lura ngn iaf ;p
Börjar Ankrumpan komma nu kanske? *asg*

Mios nya trädgårdsmöbler

2012-03-26 11:15:51 » Trädgård
Vi själva har bara tagit fram solstolarna till trädäcket än så länge...de övriga möblerna står i ett förråd på Fredriks jobb som vi får se till att hämta hem snart. Inte alltför skönt att sitta ner som preggo å tex fika *hehe* Istället har vi iaf fixat ett bord till Mio :) Kikade lite snabbt vad som fanns att köpa, men har sedan tidigare tyckt att Rustas barnbord har vart riktigt sött. Dessutom ingick det ett parasoll - kanon till Mio som inte gillar stark sol - så det slog jag till på. Jysk hade tex två kaféstolar och ett cafébord (chill)...men tror att småbarn gärna vill ha ett "normalhögt" bord för att kunna äta ordentligt. Dessutom får han plats med tre kompisar intill sig :D
Mios nya möbler. I bakgrunden skymtar trehjulingen som han fick i lördags.

Funderingar på pergola

2012-03-17 21:39:36 » Trädgård
kortsidan av huset som vetter mot scoutlokalen ser det ganska tråkigt ut. När vi flyttade in var det vildvuxet och det fanns ingen plan med denna tomtyta. Vi har ansat buskar och rensat så pass att det ser ok nu. Men det är ändå inte snyggt... Dessutom blir det här väldigt hett senare delen av dagen eftersom kvällssolen ligger på. Det fönster på huset som vetter åt denna sida kommer från bebisrummet...innebärandes att det antagligen kommer bli ett väldigt hett rum. Vi har lite funderingar på hur man skulle kunna göra uteplatsen mer tilltalande/attraktiv, samt hur man skulle kunna minska solinstrålningen till bebisen. Lösningen är en pergola :) Nu ikväll skissade jag upp ett förslag som blev enl. nedan.
Fredrik vill ha grusad yta, jag tänker mig trall...





Sett inifrån bebisrummet...

Hanna, Ella och Kajsa på besök

2012-03-09 13:52:59 » Presenter
Igår kom Hanna på besök tillsammans med barnen Ella och Kajsa. Efter några sekunders trevande så började Mio och Ella leka, och det rejält. Det är både kul att se att de leker så bra ihop, och skönt att man själv får några minuters avlastning till att ifred få dricka sitt kaffe och ägna några minuter åt sig själv. Ego-tid! Jag fick presenter oxå :D Bland annat Iittalas Champagneglas från serien Essence - Tack! :) Har tidigare rödvinsglasen ur samma serie, och äälskar det skarpa formen undertill på glaset.

Födelsedagen på Asia Spa

2012-03-09 13:12:02 » Resa
I måndags fyllde jag år...30 närmare bestämt ;p Mio skulle för första gången sova borta eftersom vi hade planerat in en hotellövernattning.

Det begav sig till Varbergs Stadshotell och Asia Spa (inte att blandas ihop med Varbergs Kurort vilket är ett helt annat ställe) som jag hört en arbetskompis prata gott om. När man tänker stadshotell brukar man se ett slitet omodernt ställe framför sig, men detta var helt tvärtemot! Det var fräscht, glamouröst och modernt! Direkt man kom in till receptionen möttes man av avslappnande japansk bakgrundsmusik.Vi svidade snabbt om till våra rockar och flip-flops och tog trapporna upp till Spa:t. Hela känslan där var avstressande, lugn och harmonisk. Vi fick en liten introduktion i hur vi borde gå mellan de olika ställena för att få ut så mkt som möjligt av upplevelsen. Det första man skulle göra var att tvaga sig vilket visade sig bli Fredriks favorit. Män och kvinnor var uppdelade var för sig - i tvagningsrummet satt man naken på en liten låg träpall och hade en vattenkran och en bunke framför sig. Bunken fyllde man sedan med varmt vatten och hällde över sig "för att låta stress och vardag rinna ut i avloppet". Det fanns att tillgå både schampo, balsam, duschcreme, scrub och hudlotion. Utan att man märkte något hade man suttit där en halvtimme! Det var riktigt skönt :)
Därefter gick vi till den "kalla poolen" vilken var en normaltempererad pool uppdelad i olika massagezooner. Av bara vanligt vatten - hårda vattenstrålar - kunde man ex få något som upplevdes som en riktigt bra nack- och ryggmassage. My favourite :D Det fanns en zoon för massage av alla delar av kroppen i stort sett :) När vi märkte av vi vart däri i en timme så gick vi vidare till ett av avslappningsrummen - detta med hängande påsar...såg ut som att man satt och gungade i en kokong. Där höll vi på att somna... Därefter gick vi till den varma poolen, som var en 40-gradig pool med grunt vatten. Däri skulle man sitta och slappna av och känna kylan utifrån (eftersom fönstrena var öppna) och blicka ut över Varbergs fästning. Såå skönt. Emellanåt gick vi och åt färdigskuren frukt och drack goda teer *mmm* Me love citrus!! :D och även satt och mös i avslappningsrum där man kunde ligga ner på en madrass och dra en filt över sig. Vi avslutade dagen med en stund inne i bastuavldelningen där min favorit blev eucalyptusbastun - det kändes som att alla porer i hela kroppen öppnade sig och dränerade ut all skit.
Kvällen avslutades med en 3-rätters middag i den fina restaurangen. Maten var super, vinet var gott (sa Fredrik) och personalen var mkt trevlig.
Jag har inte varit på så himla många Spa, men av de tre som jag Har besökt (Lundsbrunn, Tylösand och Asia Spa) så var detta helt klart bäst! Lundsbrunn var helt klart sämst ;p
Bilderna nedan är lånade från hemsidan http://www.varbergsstadshotell.com/asia-spa.aspx

Växasäng i min ägo

2012-03-03 13:21:05 » Inredning
Dagen började skönt med att grabbarna åkte iväg till Fredriks jobb för att dricka lite varm choklad, äta bullar och köra truck. Under tiden tog jag mig ett avslappnande bad med Bryan Adams i lurarna *aaaa* Dock så stördes badet av ett telefonsamtal..som jag dissade...jag badade ju! Men när det ringer ännu en gång så måste det ju ha hänt något. Blir orolig och stiger upp ur badet. Då är det pappa i andra änden som är på Erikshjälpen i Vänersborg och har hittat en växasäng som han tror är en sådan jag letar efter. Pappa har numera blivit loppistokig ;p Han messar en bild och jag säger åt honom att köpa den! Visst är den charmig! Klart den behöver sig en rejäl renovering, men den ska nog bli fin när den är klar. En bra start på dagen med andra ord :) Tack!
Gammal fin växasäng.

Födelsedagspresenten från kollegorna

2012-03-03 13:13:25 » Presenter
Å jag som trodde det var slut på surprises...men icke. På vårt jobb brukar den som fyller år beställa tårta till eftermiddagsfikat. Jag lämnade in min beställning om att ha tårta på tisdag och lappen togs gladeligen emot. Dock så var det ändå tårta i fredags å det var inte jag som hade beställt den...å vi brukar ju inte ha tårta till fredagsfika! Ej heller var det Jockes tårta, han fyller på söndag. Men ååå...till slut fattade jag. Det var Sara som beställt åt mig - och inte bara det, utan även prickat in Moussetårta som jag brukar köpa :) Jag fick även sång och en fin present av kollegorna - en Stelton termos - precis vad jag ville ha :D Visste dock inte att designen var gammal, den är tydligen från 1977 men finns numera i massor av fina färger. Å då kändes det ännu roligare att få en sån :) Tack återigen, jag har superkollegor!
Dansk design, Stelton termos :)

Röd pall

2012-03-02 16:56:29 » Inredning
Häromveckan kom Mios nya katalog (möbelvaruhuset ;p) med posten. Tillsammans med den fick jag en rabattkupong på 250:-. Fick ni det med? Jag har knappt handlat där ever... I katalogen fanns i alla fall en pall som jag ville ha :) Idag for jag och Mio dit och köpte pallen. Mio hittade även en rolig apkudde som han ville ha *hihi*

Orange tvättstuga

2012-03-01 19:26:59 » Inredning
Varför inte pimpa tvättstugan med en skvätt orange! Jag har velat ha en sån här Pappelinamatta länge nu, så nu tänker jag inte bara vilja längre...nu skaffar jag en :D
En orangerandig gardin får det nog bli oxå :) Men först måste jag skaffa en symaskin...

Jag skulle ju bara...

2012-03-01 16:43:05 » Fest
...åka hem till Aleks igårkväll för att hänga lite med henne och Sara framför "One upon a time". De lurade skiten ur mig! Jag som tänkte åka bort när jag fyller på måndag, och har tom tagit ledigt från jobbet, blev istället firad i förväg av 12 söta arbetskollegor :D De hade, förutom fixat ett härligt gäng vänner, handlat och fixat käk - för min skull! Jag klev helt ovetande in i Aleks och Anders lägenhet och möts av en uppsnofsad Aleksandra. När jag sedan går in i vardagsrummet så hoppar det ut 12 st tomtar ur hallen ;) Jag kunde varken skratta eller gråta - blev helt stum och chockad. Andra skötte tydligen tårarna *hihi* De härliga grabbarna från Jönköpingskontoret hade även kommit - så jättekul :)

Tack alla ni för den kvällen! Ser fram emot gruppfotot!
*kramar*


Fredrik och Aleksandra.


Prinsessan fyller 30 år ;p Lyckas få ett kort på Mattias!


Helena, Pär och Jonathan.


Christian, Virre, Sara och Aleks.


Jonathan, Joakim, Tobias och Christian.