Fredagsmys

Lyxig laxrulle
För 6-8 personer.
Perfekt som förrätt eller till buffé. Gör den gärna kvällen innan så den hinner gotta ihop sig.
Ingredienser
2 dl vatten
50 g smör
1 3/4 dl vetemjöl
4 ägg
Fyllning:
2 dl creme fraiche
½ dl dill
1 msk senap
200 g gravad lax
½ purjo
salt
grovmalen svartpeppar
Gör så här
Smält smöret, tillsätt vatten och låt det koka upp.
Tillsätt mjölet och elvispa stills smeten släpper kastrullbotten. Sätt över smeten i en bakbunke.
Till sätt äggen-ett i sänder och vispa med elvisp efter varje.
Bred ut smeten på bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 15 minuter.
Fyllningen: Hacka purjo och lax smått. Tillsätt cremefraiche, dill och senap. Salta och peppra. (Var försiktig med salt, endast en liten gnutta räcker.) Rör ihop.
När "brödet" svalnat så fördelar du fyllningen över det. Och rullar ihop som en rulltårta. Skär i 3 cm tjocka skivor.
Servera med tex lite sallad eller rom eller citronskivor.
Jag har faktiskt länge tänkt att jag skulle testa räkor istället för lax... Det får bestämt bli det nästa gång, nu då du har godkänt det! :)
Ser riktigt gott ut!
vill få lite ny inspiration när det gäller mat och bröd och hittade mycket gott här i din mapp. Skulle dock vilja att du skrev ut recepten;)
kramiz