Födelsedagen på Asia Spa

2012-03-09 13:12:02 » Resa
I måndags fyllde jag år...30 närmare bestämt ;p Mio skulle för första gången sova borta eftersom vi hade planerat in en hotellövernattning.

Det begav sig till Varbergs Stadshotell och Asia Spa (inte att blandas ihop med Varbergs Kurort vilket är ett helt annat ställe) som jag hört en arbetskompis prata gott om. När man tänker stadshotell brukar man se ett slitet omodernt ställe framför sig, men detta var helt tvärtemot! Det var fräscht, glamouröst och modernt! Direkt man kom in till receptionen möttes man av avslappnande japansk bakgrundsmusik.Vi svidade snabbt om till våra rockar och flip-flops och tog trapporna upp till Spa:t. Hela känslan där var avstressande, lugn och harmonisk. Vi fick en liten introduktion i hur vi borde gå mellan de olika ställena för att få ut så mkt som möjligt av upplevelsen. Det första man skulle göra var att tvaga sig vilket visade sig bli Fredriks favorit. Män och kvinnor var uppdelade var för sig - i tvagningsrummet satt man naken på en liten låg träpall och hade en vattenkran och en bunke framför sig. Bunken fyllde man sedan med varmt vatten och hällde över sig "för att låta stress och vardag rinna ut i avloppet". Det fanns att tillgå både schampo, balsam, duschcreme, scrub och hudlotion. Utan att man märkte något hade man suttit där en halvtimme! Det var riktigt skönt :)
Därefter gick vi till den "kalla poolen" vilken var en normaltempererad pool uppdelad i olika massagezooner. Av bara vanligt vatten - hårda vattenstrålar - kunde man ex få något som upplevdes som en riktigt bra nack- och ryggmassage. My favourite :D Det fanns en zoon för massage av alla delar av kroppen i stort sett :) När vi märkte av vi vart däri i en timme så gick vi vidare till ett av avslappningsrummen - detta med hängande påsar...såg ut som att man satt och gungade i en kokong. Där höll vi på att somna... Därefter gick vi till den varma poolen, som var en 40-gradig pool med grunt vatten. Däri skulle man sitta och slappna av och känna kylan utifrån (eftersom fönstrena var öppna) och blicka ut över Varbergs fästning. Såå skönt. Emellanåt gick vi och åt färdigskuren frukt och drack goda teer *mmm* Me love citrus!! :D och även satt och mös i avslappningsrum där man kunde ligga ner på en madrass och dra en filt över sig. Vi avslutade dagen med en stund inne i bastuavldelningen där min favorit blev eucalyptusbastun - det kändes som att alla porer i hela kroppen öppnade sig och dränerade ut all skit.
Kvällen avslutades med en 3-rätters middag i den fina restaurangen. Maten var super, vinet var gott (sa Fredrik) och personalen var mkt trevlig.
Jag har inte varit på så himla många Spa, men av de tre som jag Har besökt (Lundsbrunn, Tylösand och Asia Spa) så var detta helt klart bäst! Lundsbrunn var helt klart sämst ;p
Bilderna nedan är lånade från hemsidan http://www.varbergsstadshotell.com/asia-spa.aspx
1 kommentarer
Anonym
2012-03-09 15:49:52

Ser jätte mysigt ut och låter super!




« NAMN
« E-POST (publiceras ej)
« BLOGG
Kommentar: