Mora Träsk & Tomteparad

2011-12-04 13:19:32 » Mio
Det var en kompis som berättade att Mora Träsk skulle komma till staden den 4:e december, och vad passar inte bättre för Mio att åka på det - den lille killen som vill kolla på deras DVD Dagligen (!!) till vår stora förtjusning (eller inte *haha*). Vi mötte upp med Mios moster och kusin på Folkets Park...där det var mängders med barn. Det fanns dock en plats därinne nästan längst fram lite vid sidan om scenen, så där satte vi oss. Mio tyckte det var kul med så många barn på samma ställe och observerade mest hela situationen. När de sedan började spela så tror jag han hamnade i total chock, för sååå still och såå lealös i kroppen var det längesedan han var ;) Han var så paralyserad att han inte ens fick upp varken armar eller ben när de sjöng Fader Abraham - Mios favoritlåt hemma. När han efter ett tag hade återhämtat sig efter chocken av att personerna på scenen var verkliga så ville han röra på sig...så då gick Mio iväg med Fredrik och lämnade mig kvar längst fram på golvet *haha* Utan barn i famnen är det liiite mer pinsamt att göra alla löjliga rörelser *asg* Försökte propsa på Mios kusin Lina att löjla runt, men hon satt fint ner och mest lyssnade ;p
När man satt där och kikade på duon på scenen som massor av barn i alla tider (känns det som) alltid har älskat så kändes det samtidigt lite tragiskt. Leif, som ledsångaren heter, var rätt så gammal och gråhårig och flämtade och flåsade under de låtar som krävde en del rörelse. 65 år tror jag att han är, och det är ju inte illa att orka hålla på så som han gör...men det är väl iofs därför han orkar - eftersom han alltid har gjort det. Ne, tror Mio uppskattade mer att sitta hemma och kolla på en ung (?) 35-årig Leif på sin DVD.
Mio fick tag på kameran och tog en del bilder. Här siktade han på Lina och fick till en rätt bra bild *hihi*


Mora Träsk in action.


Signering av en gammal man.


Igår var ju en sån där dag som regnet tyvärr bara öste ner. Optimistiska som vi var så hade vi tänkt att även hinna med Tomteparaden i Brålanda som skulle börja kl 16. Mora Träsk började ju kl 14, så rent teoretiskt så skulle det ju fungera ;p Men vädret kanske skulle sätta käppar i hjulet... Dock så var det uppehåll när vi kom ut från Folkets Park så då drog vi genast iväg uppå Dal! (usch, det lät hemskt *hehe*). Jag vet inte om jag någonsin har varit i Brålanda förut, men det var inte stort... En huvudgata som folk hade samlats runt inför deras traditionsenliga parad som vi hört så mkt om, så nu var det upp till bevis! Det började med en gigantisk tomte som Mio började skratta åt. Sen så satt han blixt still i vagnen och bara observerade alla spektakel som gick förbi, drygt 40 olika ekipage. Han gillade det absolut :) Folk hade verkligen ansträngt sig vilket vi tyckte var skoj. Det får vi nog åka på även nästa år.
Några av ekipagen.
2 kommentarer
Hanna
2011-12-04 21:32:51 » http://hyunmee.se

Lika snyggt klädda som alltid, Mora Träsk ;-) Men knästrumporna har de i alla fall skippat, det kanske var för lite 2011? ;-)


Hanna
2011-12-04 21:33:22 » http://hyunmee.se

Lika snyggt klädda som alltid, Mora Träsk ;-) Men knästrumporna har de i alla fall skippat, det kanske var för lite 2011? ;-)




« NAMN
« E-POST (publiceras ej)
« BLOGG
Kommentar: