Jack o Lantern
2007-10-29
20:12:28 » Allmänt

Häromdagen var vi och köpte en pumpa, jag tänkte att jag skulle prova på något som jag aldrig gjort innan - pumpasoppa. Först tänkte jag ta en riktigt stor pumpa, man har väl sett massa amerikanska filmer *hehe* Men Fredrik stoppade mig, om inte annat så för vikten. Gosh vad sådana väger! Dessutom blev jag varse om att innehållet inte alls är så mjukt som jag trodde att det skulle vara. Ta en sked och gröpa ur?! No way, det gick lixom inte. Kände mig som gubben i Halloween-filmerna med kniven i högsta hugg.
Till slut fick jag dock ut så mycket av den som receptet bad om, och efter ett tag satt vi till bords och avnjöt en riktigt god pumpasoppa. Till och med Fredrik som till synes innan vart högst kritisk innan tyckte om det, han åt till och med upp allt i kastrullen.

Pumpasoppa
Vill ni ha ett trevligt, annorlunda, recept att prova på under Halloween så kommer det här:
Pumpasoppa 4 port (3 port)
500 g pumpa, skalad och urkärnad
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
5 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
salt & peppar
Skär pumpa och lök i grova bitar. Fräs bitarna i smör i en tjockbottnad kastrull på låg värme tillsammans med pressad vitlök. Låt bitarna smälta ihop och häll på buljong.
Koka upp och mixa i matberedare till en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan nymixad med ett gott bröd.
När jag ändå hade en tom pumpa kvar på köksbänken så passade jag på att göra en Jack O´Lantern, och visst blev han heeeeemsk!

Min ascoola pumpa

Visst är han scary (fast jag tror jag glömde näsan)
Till slut fick jag dock ut så mycket av den som receptet bad om, och efter ett tag satt vi till bords och avnjöt en riktigt god pumpasoppa. Till och med Fredrik som till synes innan vart högst kritisk innan tyckte om det, han åt till och med upp allt i kastrullen.

Pumpasoppa
Vill ni ha ett trevligt, annorlunda, recept att prova på under Halloween så kommer det här:
Pumpasoppa 4 port (3 port)
500 g pumpa, skalad och urkärnad
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
5 dl grönsaksbuljong (tärning+vatten)
salt & peppar
Skär pumpa och lök i grova bitar. Fräs bitarna i smör i en tjockbottnad kastrull på låg värme tillsammans med pressad vitlök. Låt bitarna smälta ihop och häll på buljong.
Koka upp och mixa i matberedare till en slät konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan nymixad med ett gott bröd.
När jag ändå hade en tom pumpa kvar på köksbänken så passade jag på att göra en Jack O´Lantern, och visst blev han heeeeemsk!

Min ascoola pumpa

Visst är han scary (fast jag tror jag glömde näsan)
5 kommentarer
Hanna
Vad avundsjuk jag blir nu, jag vill ju också äta pumpasoppa, och ha en egen Mr. Pumpkin på bordet, och kanske allra mest, se Johanna med kniven i högsta hugg gröpa ur pumpan! Hähä! Pöss
peter
cool liten sak! Undrar hur länge dem håller sig fräscha inomhus?
Emelie
Ja, Emmelie sa senast igår att det är hockey igen på söndag här i grästorp.. :p då får väl Fredrik komma och titta.. :)
Vilken tid va de på onsdag (Imorgon) som vi skulle träna? :)
See yah! kram
Magdalena
Vilken snygging!! :D
Maria
Sicken snygging, näslös å allt ;p