Egna groddar

2012-10-05 19:55:38 » Mat
Typ ett meningslöst inlägg, men skit samma. Någon salladsätande människa intresserar det säkert *hihi* Vi äter väldigt mycket groddar hemma, dels på frukostknäcket och i salladen. Fredrik blev en dag sugen på att prova göra egna groddar...borde inte vara så svårt. Jag kan tala om att det var superlätt! Och blev supermycket! Man köper bara ett paket Alfaalfa...eller vad det nu kallas. Måttar upp 1 dl frön och häller upp i en 1 liters glasburk. Häller i 3 dl vatten på fröna och låter d stå i några timmar. Sen nästa dag sköljer man innehållet 2-3 ggr per dag i ca 3 dagar och förvarar burken mörkt. Sista timmarna ska man låta burken stå i dagsljus så att groddarna blir gröna. Det stod att man skulle använda glasburk...hade ingen sån...så tog en Ikea plastburk istället. Det stod att man skulle ha ett finmaskigt nät (?)...hade inget...så jag klippte av en bit från ett par leggings och knöt en knut *haha* Uppfinningsrikedomen e på topp ;p Kolla bara på bildserien nedan, shit vad det växte! Nu har jag fört över groddarna till ett 1,5 liters kärl och det är smockat. Nu ska här ätas groddar *asg*
 
 
1 kommentarer
Helena
2012-10-06 19:15:03

Coolt!




« NAMN
« E-POST (publiceras ej)
« BLOGG
Kommentar: