Föräldraträff på BVC

2010-04-20 17:57:16 » Mio

Idag har vi varit på BVC igen. Inte för att väga och mäta Mio, utan för att träffa föräldrar till bebisarna här i området. Lite roligare faktiskt än gruppen på MVC där ju folk är utspridda över hela stan. Nu lär man ju stöta på varandra när man är ute och går med vagnen och kan promenera tillsammans och språka lite :)


Det var 7 st bebisar och Mio var näst yngst. Den yngsta bebisen var också född i januari, men annars var de övriga födda 2009. Idag pratade vi om smakportioner som de flesta redan hade provat på, men inte vi eftersom Mio ju inte är 4 månader än. Kollade på en DVD (wow, inte VHS) som var ifrån 80-talet av kläderna och frisyrerna att döma. Jag bara undrar: varför!!?? kan man inte uppdatera såna där filmer! Känns ju otroligt förlegat! Inte bara folks utseende utan även sättet speakerrösten pratar på. Tex så nämnde de bara amning hela tiden...jaha, vi andra då som ger ersättning...är det fel på oss?! Tänk vad saker ändrar sig...förr var det en självklarhet att amma, emedan nu så finns det superbra ersättningar som är minst lika bra som modersmjölk. OCH det är ok att ge ersättning idag istället för att helamma...


En annan sak som jag stör mig på är: varför, bara för att man är mamma och har en bebis, måste man hela tiden Bara prata om bebisrelaterade saker??!! Jag orkar inte bry mig om folk som ska hålla på och diskutera Pampers vs. Libero eller vilken fuktcreme som är bäst. Inte heller är det så upphetsande att diskutera hur ofta bebisarna bajsar eller hur de sover. En bebis är ju ingen robot heller som fungerar som alla andra bebisar! Vad är del för fel på att prata om senaste avsnittet av Talang? Eller om klädmodet? Eller Melodifestivalen?!

3 kommentarer
Helena
2010-04-20 19:05:18

Nu är det inte sååå långt kvar till Eurovision ;)


virre
2010-04-21 07:13:28

sånt snacka får du ju ha när du går på de grupperna.....ha ha ha ! nu är det föräldragrupp o då snackar man familj.....du får lära dig! :-)


Linn
2010-04-21 09:59:05 » http://gaardner.blogspot.com/

Kan oxå bli så himla arg om allt snack om hur bra amning är och inget snack alls om ersättning. När Anton kom fick vi en rad olika böcker och broschyrer om mat till bebisar och överallt stod det "Amning är det bästa alternativet för ditt barn". Jag blev så arg så jag slängde hela högen med böcker.




« NAMN
« E-POST (publiceras ej)
« BLOGG
Kommentar: