Spa weekend i Tylösand

2008-03-24 19:20:48 » Resa

Påsken är över för i år och nu är vi även hemma från vår Spa helg i Per Gessles Tylösand. Två dagar fulla av bubbel och bastu men även av massa god mat.

Direkt när vi anlände till Hotel Tylösand var det dags för våra behandlingar; Fredrik fick en Aroman och jag fick en Vital. Himla skönt! Sedan låg vi i blöt hela dagen, massa bubblande i pooler och slappande i utomhuspoolen på ovanvåningen :)

Det var ett väldigt fräscht och modernt Spa! Lundsbrunn kan ju gå o ***** sig någonstans! ;p Dock var inte hotelrummen va den standard som man hade väntat sig, men det kanske man inte skulle tänka på...det var ju i Spa:t man skulle va.

På lördagskvällen fick vi även Påskbuffé som var det godaste i Bufféväg som jag har ätit! Massor av olika siller till Fredriks stora förtjusning, och mkt mer än sill till min stora förtjusning. Faktiskt tyckte jag bäst om, förutom laxen, lammkorven och lammspettet :) Vi njöt av ett rött vin som hette Bodega, som vi faktiskt kan rekommendera.

På söndagen sov vi tills vi vaknade, vilket faktiskt inte var så himla länge... Efter frukosten var det superfint väder ute så att man, pga det redan karga strandlandskapet, nästan kunde tro att det var sommar ute med den klarblåa himlen. När man kom ut kände man dock på kylan att det fortfarande tyvärr var vinter... Vi gick en bit längs stranden och sedan tillbaka på en strandstig tillbaka till hotellet. Sen var det dags för lunch!

Igår provade vi även det fina gymmet som vetter ut mot stranden med stora panoramafönster. Idag blev det att prova solariet....och allt däremellan bestod av bad, vatten, frukt och the :) Allt som allt kan man säga att det var ett jättemodernt Spa som hade allt det vanliga. Det fanns dock några saker utöver det vanliga, såsom exempelvis en Upplevelsedusch  som bestod i tre olika program vilka simulerade olika väderfenomen. Duschen provade man ju dock bara EN gång efter man förstått att efter de varma hårda strålarna kom en CHOCK med svinkallt vatten! För bastubadet fanns det "isvak" som bestod av ett litet "hål" med stege ner precis utanför bastun med skitkallt vatten...faktiskt så var vi nere i den mer än en gång! :)

Klockan tolv checkade vi ut och begav oss till Göteborg för att ta en kik på Mediamarkt, men vi hittade inget av intresse. Hade bla tänkt köpa ny hårfön, men det fanns ju tusen olika sorter så jag kunde inte välja =/ Skulle även ha köpt väska till laptopen men det fanns ju bara till 15,4" ju *grrrr*

På väg hem blev började magarna att kurra så vi svängde in i Ale och hittade ett litet Thai hak och käkade supergod thaimat. När vi sedan skulle betala och åka därifrån så sa jag "Khop Kun Kaa", tack på thailändska, varvid killarna bakom kassan blev helt till sig och frågade om vi pratade thailändska *haha* Så sen blev vi kvar där i en kvart *lol* Tänk vad man kan glädja folk...de pratade en massa men vi förstod ju inte ens hälften ;p Det roligaste var när Fredrik frågade var de kom ifrån, då svarar de "Thailand" *asg* :-D

Nu är vi iaf hemma igen...dags för lite kvällskaffe och sedan en skål popcorn i soffan!


image249
Fredrik njuter av Påskbuffén.



image250
Strand Tylösand



image251
Hotel och Spa Tylösand



image252
Utomhuspoolen med gymdelen till vänster och spadelen till höger. Även spa på bottenplan.



image253
Soligt och skönt ute.



image254
Fredrik på promenad.



image255
Ganska kallt i vinden!


2 kommentarer
Anna
2008-03-25 08:09:54 » http://annskipannski.blogg.se

Låter som en TOPPEN helg! Mysko att se sandstränder från Sverige samma tid som vi suttit och pimplat på 50 cm tjock is på torneträsk ;p


Maria
2008-03-25 09:27:57 » http://zigmagirl.blogg.se

Låter som ni hade en supergo helg. Skönt!




« NAMN
« E-POST (publiceras ej)
« BLOGG
Kommentar: