Läpp-näsvinge operationen

2012-11-28 10:06:30 » Oliver
I söndags lämnades Mio till farmor eftersom vi på måndagen kl 05 satte oss i bilen och for till Göteborg och Sahlgrenska. Vi skulle vara där halv sju för de förberedelserna som behövde göras. Efter installation på avdelningen åkte vi ner till Operation. Först fick han en pre-medicinering i rumpan...han blev helt väck men lycklig...skrattade åt allt. Fredrik tyckte den biten var jobbig, emedan jag tyckte det var skönt att han skrattade. Därefter fick vi ta på oss gröna rockar och hätta för att följa med in i op-salen för själva sövningen. De provade först via handen, men det funkade inte, så det fick bli via mask. Han somnade ganska snart in, och vi blev tvungna att lämna honom... Gah!! *snörvel*
 
Vi fördrev tiden i kafeterian med tidningar och våra smartphones. Allt som allt skulle det ta hela förmiddagen innan vi fick träffa Oliver igen. När vi hade bestämt oss för att ta en tidig lunch och precis hade ätit så ringde de från uppvaket! Usch...att se sin lille pojk ligga där helt upsvullen i ansiktet tyst gnyende och gråtandes var ingen rolig syn eller upplevelse. Det gjorde ont i mig... Han var kopplad till dropp och gick på morfin. När han vaknade till var han ledsen och hade ont så då fick han en ny dos droger och då somnade han in igen. Så höll det på några timmar innan de sa att vi kunde få lämna uppvaket och rulla till vårt rum.
 
Sköterskorna på dagen var verkligen hur söta som helst! Lotta och Anna - ni är toppen :) Vet inte varför, men nattsköterskor gör aldrig något bra intryck på mig... Själva operationsdagen var inte alls rolig för lillen...mycket nytt...inte bara ansiktet utan även miljön. Åsså smärtan. Sov oroligt på natten och fick morfin utöver stolpillrena. Att jag också sov dåligt är ju ingen big deal i jämförelse...Fredrik fick inte plats i rummet utan fick hyra in sig i ett rum på en annan våning. Gratis, så det var ju toppen att även kunna vara så nära och slippa ta in typ på hotell eller vandrarhem i närheten!
 
Fastän Oliver knappt hade varit intresserad av flaskan alls så tyckte de ändå att vi kunde åka hem dagen efter. Jag var dock orolig över kommande natten om det var så att han behövde morfin som vi ju då inte skulle ha... De sa att det i nästan alla fall brukade gå bra och att de klarade sig fint på vanliga stolpiller. Tänk vad rätt de hade, så fort Oliver kom hem började han leka med sina saker och sov på sina vanliga tider! Han till och med åt! Skönt att se :) Igårkväll la vi honom som vanligt, och Fredrik var bara uppe en gång för att pluppa in nya piller, och sen somnade han om och vaknade normal tid imorse. Han är såå duktig! Vilken liten kille :)
 
Lillen har även fått rör insatta i näsborrarna vilka ska sitta där en månad för att se till att näsan får rätt form. De är fastsydda med stygn i näsan och kommer antagligen trilla ut av sig själva så småningon. Om inte, så har de lovat att vi ska få tid före jul så att de ska plocka bort dem. Rören tycker jag är lite jobbiga...för de måste göras rent dagligen, annars kan han ju inte andas genom näsan då de fort fylls med snor! Vi ska spruta koksaltlösning genom dem några ggr per dag, men även göra rent med en borste. Oliver hatar det redan, och viftar med huvudet och rycker bort händerna samtidigt som han skriker. Inte kul :( Men det måste ju göras... Får hoppas att månaden går fort och att han får en första fin Jul.
 
Vi är iaf glada över att operationen gick bra, att vi är hemma, och att lillen ändå trots allt verkar ha klarat allt "bra". Nu kan vi äntligen gå in i nästa fas och börja tänka på annat :)



  
 
 
9 kommentarer
Helena
2012-11-28 11:15:03

Skönt att allt gått bra. Även om de inte förstår, så tror jag de är ganska anpassningsbara de små liven. Sedan är det ju aldrig roligt att ha ont, stackarn.


Sara
2012-11-28 11:50:58

Härligt att operationen är över, en månad går fort! Han ser ju väldigt nöjd ut! KRAM KRAM


Sara
2012-11-28 11:51:41

Ååååå...ser nu att han har med sig filten oxå!! :)


Anonym
2012-11-28 13:24:29

o vad skönt att allt gick bra! men jag känner med er.....jag hade varit så ledsen.....men nu blir det bara bättre o bättre! stor kram!


virre
2012-11-28 13:25:06

virre var det som skrev.....:-)


Anna
2012-11-28 17:55:38

Skönt för er att det är över och att det gått bra! Nu får ni advents- och julmysa ordentligt! :-D


Mia
2012-11-28 22:35:41 » http://fruehrniz.WordPress.com

Åh det ont i hela mig när jag läser om hur ni fick se honom somna in. Men skönt att han under omständigheterna mår så bra. Vilken liten kämpe. Sköt om er.


Admin
2012-11-29 11:27:35 » http://laprinzessa.blogg.se

Jo de små är säkert anpassningsbara, men när leendet och jollret uteblir som alltid kommit i vissa lägen annars så blir man jätteledsen. Men visst, han har ont...och det kommer bli bättre. Men just nu känns det sådär...de han litar på mest har utsatt honom för den här smärtan :(
Filten är ett måste nuförtiden. Man kan hitta honom med tummen i munnen och filten i andra handen *sweet*
En månad Måste gå fort!
Tack för all omtanke <3


Hanna
2012-11-30 18:35:17 » http://hyunmee.se

Så skönt att allt har gått bra och operationen är ur världen. Syns ju redan nu att det gick jättebra! :-) Barn tar oftast motgångar mycket bättre än vi vuxna, och så har de ju så otroligt bra läkekött! Snart har ni glömt att han är opererad :-) Kram.




« NAMN
« E-POST (publiceras ej)
« BLOGG
Kommentar: