Rom i bilder

2008-04-22 20:28:36 » Resa
Kom hem från Rom i söndags kväll väldigt sent och kom inte i säng förrens 23:30. Inte så sent kan tyckas...men om man har lagt sig 03:30 natten innan, och nästan lika sent övriga dagar så kanske ni förstår vad jag menar. Varje morgon var det även marsch från hotellet runt 08:00...så det har varit en hektiskt weekend! Men väldigt rolig och intressant och full av upplevelser. Gårdagen var väldigt seg för samtliga på kontoret och hjärnan verkade lagt sig i koma och ville inte vakna. Idag har det vart aningens bättre, men jag borde nog gå och lägga mig typ Genast.

Innan resan till Italien så hade jag knappt ens funderat på att åka dit, men nu såhär efteråt så måste jag erkänna att det var en positiv överraskning. Rom var en väldigt sevärd och romantisk stad och folket som bodde där var, till skillnad mot övriga medelhavsländer, väldigt vänliga och lugna....iaf när de inte satt bakom ratten. Trafiken var helt extrem! Grön gubbe betyder inte grön gubbe och polisen belönar de som hittat på den mest fyndiga parkeringen.

Mysiga omgivningar, mycket kultur, massor att se, väldigt god mat och skönt klimat. Dåligt var dock att det inte verkade finnas så många ställen att gå ut på när man ville gå ut.

Första kvällen var vi för trötta för att gå ut, men ett tappert gäng på 12 pers satt i hotellfoajén till sent och pimplade vin/öl. Andra kvällen hade vi blivit tipsade om en club som skulle vara bra, men även fast interiören och den sansade publiken gav positivt intryck så kunde jag inte förmå mig att släppa loss till den italienska 60-tals musiken... Var var discot någonstans?

Tredje kvällen tipsade guiden om ett disco som vi givetvis styrde kosan mot efter middagen, men efter vetskapen om att det skulle kosta 250 kr att gå in så valde nästan alla att vandra vidare...vilket tyvärr inte gav ngt resultat. Efter tre kvällar i Rom hade vi alltså inte varit ute någonstans...en besvikelse helt klart!

En annan besvikelse var helt klart shoppingen! Jag hade extremt höga förväntningar och kunde se mig själv innan resan komma hem med massor av kassar av italienska läckerheter. Även fast vi vandrade hela shoppinggatan Via Del Corso ner så shoppade jag INGENTING! Kändes hårt...inte heller Sara shoppade något till sig själv. Visst låter det konstigt! Senare när det var försent fick jag höra att det tydligen hade funnits fler shoppingmöjligheter under tågstationen...så det får bli mitt tips till Hanna som ska dit med Kim i augusti.

Fick dock en del italienska matsmarrigheter med mig hem; parmesanost, pasta, brödstänger, olivolja, italiensk medelhavskrydda och salami.



image275
Colosseum låg jättenära vårt hotell



image273
Colosseum från insidan



image274
Supergod pasta *mums*



image276
Det gäller att ha bra skor i Rom för man går vääääldigt mycket



image277
Peterskyrkan och Petersplatsen, dvs Vatikanstaten. Men var är Påven?



image301
Virre och massa rödvin :)



image278
Mängders med målningar från de mest kända konstnärerna i Vatikanmuseet. Ni vet Michaelangelo!



image279
Fotoförbud i Sixtinska Kapellet.... =/



image280
Rom från ovan. Ett besök till borgen med Tibern nedanför



image281
Vätskepaus i borgen. Mysigt med vinrankorna



image282
Typisk italiensk arkitektur



image283
Vätskepaus vid Pantheon



image284
Den stora kupolen i Pantheon med det märkliga fenomenet att det inte regnar in fastän hålet i taket



image285
Kvällsaktiviteter



image286
Italienska gränder



image287
Forum Romanum



image288
På partyhumör :)



image289
Tre glada tjejer!



image290
Världens godaste pizza! Aubergine pizza *mums* Me maaassa Mozzarella



image291
Startar shoppingrundan med en Espresso



image292
Endast 70 cent



image293
På väg till Spanska Trappan



image294
Sara flirtade med poliser



image296
Gassar i solen i Spanska Trappan



image297
Spanska Trappan

image299
Lyxgatan som ledde till Spanska Trappan



image298
Kastar man ett mynt över vänster axel med höger hand i Fontana Di Trevi får man komma tillbaka till Rom



image300
Resan avslutades med Cappucino och Mozzarella-sandwich vid ett fik med två supertjejer, Linn och Virre *kärlek*



5 kommentarer
Maria
2008-04-23 08:30:58 » http://zigmagirl.blogg.se

verkar som om ni hade de trevligt i Rom!!!
Nice!


Emelia
2008-04-23 09:30:34 » http://goldenwords.blogg.se

Å så fina bilder! Men visst var Colosseum lite av en besvikelse med alla hål i väggarna? (kanske hade de hunnit reparera?). Verkar som ni haft en skön weekend iaf. Men var inte Fredrik med??


Anna
2008-04-23 19:00:15 » http://annskipannski.blogg.se

Låter som en toppen weekend! :) Nice kunna sitta ute med typ sommarkläder. Vi har ännu snö kvar och isen ligger kvar på älven. Hur är det i Trollhättan? Snöigt? ;p

Italienare är grymma på pasta! Undra varför ;p
När vi var i Rom höll de på att förbereda för fotbolls VM. De skurade typ allt! vi såg bla en staty som var hälften kritvit typ och den hälften de inte hunnit skura var brunsvart


Fluffet
2008-04-25 18:30:45 » http://fluffet.wordpress.com

Ser härligt ut.. lite kul att allt ser precis likadant ut som när jag var där, och det var mååånga år sen :) Men visst är det en jättemysig stad! :)


Farsan
2008-04-26 18:34:55

Vad du tjötar om kläder.
Ta Fredde med dig och dra till ULLARED,där får du billiga Italienska käder eller....................




« NAMN
« E-POST (publiceras ej)
« BLOGG
Kommentar: