Inför Eurovision Song Contest 2008, del 1

2008-04-27 09:48:43 » Musik
I år är det rekord i antal bidrag som vill vara med i finalen av ESC. Av denna anledning har man valt att skippa det gamla systemet och istället införa två semifinaler där samtliga länder (utom förra årets vinnare och supernationerna) får försöka kvalificera sig till finalen. Charlotte tävlar i delfinal 2 med startnummer 2. Historiskt sett så har ingen med detta startnummer tidigare vunnit...så vi får hålla tummarna att Charlotte lyckas ta sig vidare ur Öststats träsket som faktiskt semifinal nr 2 är *lyckospark*

I väntan på att spelsidorna ska öppna så får jag snällt så länge förpassa mig till att kommentera bidragen som ska vara med i år.


Albanien
För det första - stooooort minus för kläderna OCH för Frisyren *gosh*
Låten: Ganska trist låt, men ändå inte helt urusel. Mellanmjölk.


Albanien



Andorra (+)
Klämkäck låt som snabbt sätter sig på hjärnan. Frågan är om den är så bra egentligen? Tror att jag skulle bli väldigt trött på den när Rix har spelat sönder låten.


Andorra



Armenien (+)
Väldigt orientaliskt. På något sätt tycker jag faktiskt om det. Rferängen gillar ja, men i verserna går den ner. Tror ändå att denna kommer komma högre upp än medel i listan.


Armenien



Azerbadjan
Åååhhh...det här är INTE bra...=/


Azerbadjan



Vitryssland (+)
Ganska bra faktiskt. Kommer absolut gå vidare från semifinalen. Dock så sjunger han inte så starkt som man skulle önska å dessutom så påminner låten om Urkainas allra första bidrag.


Vitryssland



Belgien
En fråga bara; Vad i hela friden är detta????


Belgien



Bosnien
Fler länder med dålig smak....Iiiiuuuu! Vad ska detta föreställa? Känns som ett bidrag som Frankrike kunde ha skickat.


Bosnien



Bulgarien
För mkt DJ för lite sång. Me not like. Dessutom när hon väl börjar sjunga så låter det väldigt falskt.


Bulgarien



Kroatien
Känns lite som Christer Sjögren, fast Christer är mkt bättre än det här.
Varför måste alltid Kroatien låta så tråkiga :(


Kroatien



Cypern
Boooooring!! Nästa...


Cypern



Tjeckien
Bra Tjeckien, äntligen något annat än dålig långhårig hårdrock. Fast det fungerar inte att vinna ESC om man bara skickar superlight-versionen av Charlotte Perelli.


Tjeckien



Danmark
Låten låter som en cover. Försök till allsång som inte funkar för mig.


Danmark



Estland
Kalkon nr 1


Estland



Finland
Tror minsann att finnarna har snöat in på hårdrock efter vinsten med Lordi. Känns ganska löjligt att landets hårdrocksband vallfärdar till festivalen *que* Inte lika trallvänlig som Hard Rock Hallelujah och dessutom är det på finska vilket jag tror är ett klart minus.


Finland



Frankrike
Känns trist att Frankrike, som en av supernationerna, aldrig tar festivalen på allvar... Man hade ju kunnat göra en bättre låt när soundet i bakgrunden ändå låter ganska lovande.


Frankrike



Makedonien (+)
Tror att detta stuket kan gå hem i Europa. För mig får hon gärna komma till final. Fast jag tycker låten låter bättre på originalspråket än på engelska.


Makedonien



Georgien (++)
Är sångerskan blind eller varför har man solglasögon både på scen och i musikvideon? Synd att hon sjunger på engelska när hon har så dåligt uttal... Tror dock att låten kan gå långt.


Georgien



Tyskland
När Tyskland äntligen väljer att inte skämma ut sig inför hela Europa med en typisk Tyskland-låt så undrar jag varför man väljer en halvdann låt där det låter som att man sjunger falskt i vissa övergångar. Ne, funkar inte.


Tyskland



Grekland (++)
Gillar grekisk musik i festivalen, men denna e tyvärr inte så stark som jag hade hoppats. Dock så är det en bra låt som jag tror många kan rästa på. Dessutom sätter den sig på hjärnan supersnabbt.


Grekland



Ungern
Ett sömnpiller som är ett sånt där typiskt "gå-på-toa"-framträdande.


Ungern
0 kommentarer


« NAMN
« E-POST (publiceras ej)
« BLOGG
Kommentar: