Amazing Thailand

2007-11-30 19:08:29 » Resa
Just nu är en jobbarkompis i Thailand på semester, faktiskt på examt samma ställen och samma kombinationsresa som jag och Fredrik genomförde förra året. Enda skillnaden är att hon vänt på ordningen. Eftersom jag sitter här hemma och trånar efter att få åka dit så tänkte jag publicera en text jag skrev efter jag kom hem i januari och hade lagt ut på en ej utgiven blogg. Håll till godo och låt er inspireras ;p


Alla som man pratar med som har varit i Thailand säger alla samma sak. Självklart är naturen helt underbar och upplevelserna oslagbara, men det man främst nämner är hur fantastiska människorna är! Det finns nog inget som slår thailändarnas vänliga, hjälpsamma, glada, gästvänliga och uppvaktande sätt. Att vara i Thailand är verkligen inte likt något annat, annorlunda kan man säga, men på ett positivt sätt. Till synes kan tyckas att de lever helt ostrukturerat, men mitt i all ytlig kaos finns ordning på något skumt sätt. Verkligen fascinerande. Dessutom så är maten hur god som helst! Så inte undra på att folk vallfärdar varje vinter till Amazing Thailand.

För att försöka sammanfatta vår vistelse i Thailand så kan en jämförelse mellan Khao Lak och Krabi vara lämplig. Först och främst måste nämnas att dessa två semesterorter är helt olika på alla sätt, både till storlek och utseende. Khao Lak är fortfarande en vanlig Thailändsk by med vanliga människor, medans i Krabi bor folk endast för turisterna. Ao Nang (Krabi) är alltså byggd enbart för turismen. Lite underligt kan tyckas med tanke på att stranden inte alls är något speciell. Här verkar endast Longtailbåtar ligga vid stranden och vänta på att forsla turister vidare till andra stränder. Visserligen finns varken parasoller eller solstolar i Ao nang, men ändå så är det ingen fin strand. Stranden i Khao Lak däremot är en vanligt fin strand utan såväl Longtail båtar som solstolar. Lugnet här är märkbart, och man kan verkligen njuta av sin semester.


Khao Lak by är ganska liten med endast en huvudgata, och det tar inte lång stund innan man nått till andra sidan gatan. Gatan ligger dessutom en bit upp från stranden så solnedgången kan inte avnjutas från en restaurang. Ändå är det trevligt att vandra omkring i Khao Lak. Dagtid prutar du med människorna i de små butikerna, och på kvällen så frågar de som du prutade med om du vill komma med på en öl. Alla kan engelska hjälpligt, och det är inga problem att göra sig förstådd. Konstigt nog så kan man inte engelska alls nästan i Krabi. Verkligen underligt eftersom detta ska vara en utpräglad turistort. Prutning verkar dessutom vara näst intill omöjligt här...tråkigt. Även vänligheten verkar ha försvunnit en del här jämfört mot i Khao Lak.


Vill man bo mysigt i söta små bungalower ska man bo i Khao Lak, medans om man vill bo på stora hotell komplex med gym-anläggning så ska man bo i Krabi. Verkar som att Khao Lak lämpar sig för par och som att Krabi lämpar sig för barnfamiljer.


Ett plus till Krabi för att det knappt finns myggor här. Inte alls så att man blir ihjälbiten i Khao Lak, men betten syns en del på vader och vrister.


Ändå så hamnar alla plus hos Khao Lak - denna lilla pärla. I våra ögon har detta ställe allt! Dessutom kan man bo på ett ställe som Bayfront Resort vilket ger resan ett enormt lyft!

Kommer vi åka till Thailand igen? Absolut! Frågan är bara när.


Och ja, vi ska ju åka igen *wehoo* =D
Här kommer lite bilder från resan:


image69
Stranden i Khao Lak vid hotellet


image70
Fina växter på stranden


image71
Muslimsk by på pålar


image72
James Bond Island


image73
Apa vid buddhistiskt tempel


image74
Elefant trekking i regnskogen Khao Sok med elefanten Samsi


image75
Underbara Similian Islands !!! Ta mig tillbaka...


image76
På väg till Phi Phi Ley - Maya stranden eller "The Beach"


image78
Älsklingen och jag på Railey i Krabi


image79
Longtail båtar i Ao Nang

1 kommentarer
Fluffet
2007-11-30 22:03:18 » http://fluffet.wordpress.com

jag förstår att du längtar tillbaka! :)




« NAMN
« E-POST (publiceras ej)
« BLOGG
Kommentar: